واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: به دنبال توافق هاي اوليه دولت و معترضان ليبي به بازگشايي پايانه هاي نفتي نزديك مي شود
خبرگزاري آريا- اتحاديه نفت ليبي اعلام كرد كه نسبت به بازگشايي پايانه هاي نفتي اين كشور پس از ماه ها تعطيلي، خوشبين است.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از خبرگزاري رويترز از طرابلس، اتحاديه نفت و گاز ليبي ديروز (سه شنبه سوم دي) ابراز اميدواري كرد كه دولت اين كشور بتواند با معترضاني كه پايانه هاي نفتي اين كشور را اشغال كرده اند، به توافق دست يابد.
تركيبي از اعضاي قبايل، شبه نظاميان و كارمندان دولتي، براي پيشبرد خواسته هاي سياسي و مالي خود، ميدان هاي نفتي و پايانه هاي صادراتي ليبي را ماه هاست كه به اشغال خود در آورده و صادرات روزانه نفت ليبي را از يك ميليون بشكه در ماه ژوئيه سال جاري ميلادي به حدود ١١٠ هزار بشكه در روزهاي گذشته رسانده اند.
هفته گذشته، دولت ليبي اميدوار بود يك گروه خواهان خودمختاري، به تعطيلي سه پايانه نفتي پايان دهد كه در مجموع روزانه ٦٠٠ هزار بشكه نفت ليبي از طريق آنها صادر مي شد. با اين همه، ابراهيم جثران، رهبر گروه ياد شده در آخرين لحظه اعلام كرد كه مذاكره با دولت مركزي درباره تقسيم درآمدهاي نفتي با شكست رو به رو شده است.
گفتني است خالد بن عثمان، دبير كل شوراي نفت و گاز ليبي كه اتحاديه صنعت نفت اين كشور به شمار مي آيد، از وجود نشانه هايي درباره دستيابي به توافق با جثران در آينده نزديك خبر داد.
وي گفت: ما نشانه هاي مثبتي مي بينيم و به خواست خدا، اين پايانه ها پيش از پايان سال جاري ميلادي بازگشايي خواهند شد.
بن عثمان همچنين اعلام كرد كه از ماه ژوئيه سال جاري ميلادي كه تعطيلي پايانه هاي نفتي آغاز شد، ليبي ١٠ ميليارد دلار از درآمدهاي خود را از دست داده است.
جثران خواهان اين است كه در عوض بازگشايي پايانه هاي نفتي، بررسي هايي درباره فساد در صنعت نفت ليبي انجام شود و نفت توليدي اين كشور، ميان مناطق برقه، فزان و مناطق غربي ليبي، به طور عادلانه تقسيم شود.
بن عثمان ادعا كرد كه دو سوي اختلاف، بيش از آن چه به نظر مي رسد، به توافق نزديك شده اند.
وي گفت: ابراهيم جثران در آغاز نمي خواست مذاكره كند اما در نهايت اين كار را كرد و شرايطي گذاشت كه برخي از آنها محقق شده است.
دولت ليبي، جنبش جثران را به رسميت نمي شناسد اما علي زيدان، نخست وزير ليبي، اعلام كرده است كه مسئولان، ادعاهاي مربوط به فساد در فروش نفت را در گذشته بررسي كرده اند و در آينده نيز اين كار را انجام خواهند داد.
جثران و ديگر شبه نظاميان در شرق ليبي، در شورش هاي سال ٢٠١١ ميلادي به سرنگوني دولت معمر قذافي، ديكتاتور پيشين ليبي، كمك كردند اما حاضر نشده اند پس از پايان جنگ سلاح هاي خود را زمين بگذارند.
اين گروه ها، خواهان برقراري نظام فدرال در ليبي هستند كه در دوره پادشاهي پيش از حكومت قذافي، در ليبي رواج داشت.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]