تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):گناهانى كه باعث نزول عذاب مى‏شوند، عبارت‏اند از: ستم كردن شخص از روى آگاهى، تجاوز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831344047




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بودجه 93 در بوته نقد


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بودجه 93 در بوته نقد


اشاره

گزارش حاضر ، مناظره چند تن از مسئولان و صاحبنظران پيرامون بررسي لايحه بودجه سال 93 است كه بخش اول آن را ديروز ملاحظه كرديد و اينك بخش دوم و پاياني آن را مي خوانيد:

***

وي‌افـزود:درمورد انبساطي‌بودن بودجه تذكر شما صحيح است و نبايد نسبت‌هاي مدنظر وجود داشته باشد، اما هنگامي كه بودجه را جستجو و ارقام را بررسي مي‌كنيم، نشان مي‌دهد كه در بخش مصارف، هزينه‌ها 11.6 درصد رشد يافته، اما بررسي دقيق‌تر بيانگر آن خواهد بود كه 81 درصد اين مصارف را حقوق، يارانه و رفاه اجتماعي تشكيل داده‌اند كه نمي‌توان آن را تغيير داد.راجع به اعتبارات تملك عمراني هم بايد در نظر داشت كه آن را دولت از 57 هزار ميليارد مصوب سال 92 به 37 هزار ميليارد تومان در سال آينده كاهش داده كه من به عنوان نماينده شهرستان واقفم كه اين تغيير بسيار سخت است. اين درحالي است كه من و شما و رئيس مجلس سال‌هاست كه مي‌گوييم بايد اين نسبت‌ها رعايت شود و مردم نبايد چوب تورم ناشي از عملكرد ما را بخورند، چرا كه ما پول را پخش مي‌كنيم و نتيجه‌اي ندارد.

نامبرده گفت:من معتقدم آنچه كه در بودجه رخ داده، انبساط نيست، زيرا با توجه به اين‌كه اين اولين لايحه‌ بودجه است و مي‌تواند بسيار بدتر از اين باشد، چرا كه معمولا دولت‌ها در سال اول بودجه‌ريزي بلند‌پروازانه و بي‌پروا پول خرج مي‌كنند.اما اين‌كه گفتيد دولت به مذاكرات هسته‌اي خوش‌بينانه نگاه كرده است، بايد تاكيد كنم كه بودجه دولت محافظه‌كارانه است. به‌طوري كه در سال گذشته روزانه يك ميليون بشكه صادرات نفت و حدود 300 هزار بشكه ميعانات تعيين شد كه تقريبا حاصل هم شد كه براي سال آينده هم به هيچ عنوان از نظر مصرف نفت و ميزان توليد و مقدار فروش تغييري نسبت به سال گذشته ايجاد نشده است. بنابراين دولت حداقل در بودجه گول فضاي بين‌المللي را نخورده، هرچند كه احتمال دارد منابع پيش‌بيني شده از طريق فاينانس تحقق كامل نداشته باشد.

تاج‌گردون ادامه داد:اما در مورد آينده‌خوري هم بايد گفت كه ما بودجه سال 92 را باز و شفاف كرديم و هنگامي كه لايحه سال جاري را بررسي كرديم، نشان داد كه يك 32 هزار ميليارد تومان، يك پنج هزار و يك 10 هزار ميليارد تومان در بودجه پنهان بود و كسي به آن توجه نمي‌كرد، اين در حالي است كه همين 30 هزار ميليارد تومان ذكر شده در سال 91 بدون اين‌كه در بودجه بيايد، حدود 15 هزار ميليارد تومان عملكرد داشت.در عين حال دولت كه در اصلاحيه بودجه سال 92 كه ميزان واگذاري‌ها را از 37 هزار ميليارد به 25 هزار ميليارد تومان كاهش داده بود، اكنون در بودجه سال 93 آن را به هشت هزار ميليارد تومان كاهش داده كه شايد باز هم آن را كمتر كنيم .يا اين‌كه اوراق مشاركت پنج هزار ميليارد تومان بود و ما آن را شفاف كرديم و اكنون در لايحه سال 93 به سه هزار ميليارد تومان كاهش يافته است و در نهايت سهام فروش شركت‌هاي دولتي در سال آينده هفت هزار و 200ميليارد تومان است، بنابراين معتقدم كه بودجه از نظر اعداد محافظه‌كارانه بوده و رشد محوري كمي دارد كه ضد تورمي بودن آن قابل رويت است.

وي گفت:در عين حال هر بودجه‌اي قابل نقد است من و شما در مجلس نشسته‌ايم كه با نقد خود و گرفتن بازخورد‌هاي جامعه اين مسائل را اصلاح كنيم. يعني اگر در اين بودجه به نقطه‌اي رسيديم كه حتي با اجراي سياست مناسب دولت مبني بر ساماندهي اعتبارات عمراني، عدم توازن و تعادل در مناطق كشور ايجاد مي‌شود، بي‌ترديد آن را اصلاح خواهيم كرد.اما مساله‌ ديگري كه بايد مورد توجه قرار گيرد، مساله‌ هدفمندي يارانه‌ها است كه مردم را گيج و بلاتكليف كرده و نمي‌دانند كه يارانه آنها قطع مي‌شود يا نه .البته رقم آن در بودجه آمده اين‌كه جريان اين قانون چه خواهد شد، ما مجلسي‌ها هم نمي‌دانيم.

مومني اقتصاد‌دان در پاسخ اظهار داشت:تلقي من از بودجه برنامه‌ يك ساله است، بنابراين مسائلي كه تاكنون مطرح شده و مخالف آن هم نيستم، شكل قضيه است و آن مساله‌اي كه شكل را معنا مي‌كند، توجه به نرم افزاري است كه در پشت اين تخصيص‌ها قرار دارد. مساله‌ انقباض و انبساط بودجه يك بحث است و اين‌كه كانون‌هاي اصابت آن چيست و در چه ساختار نهادي اجرا مي‌شود، بحثي ديگر است.اما آن چيزي كه من به آقاي نادران گوشزد مي‌كنم، نگراني‌هاي موجود است و ايشان خوب مي‌دانند كه من همان‌قدر كه دولت آقاي احمدي‌نژاد را نقد كردم، اين توفيق را داشته‌ام كه دولت آقاي خاتمي، هاشمي و ديگران را هم نقد كنم و تصورم اين است كه بايد نگراني جدي خود را از موضع مطالعات و ملاحظات توسعه برجسته كنم.

وي افزود: يكي از افراد نزديك به آقاي رئيس جمهوري آمده‌اند در يك برنامه‌ تلويزيون و مي‌گويند تحليل ما از مساله‌ تورم در سه سال اخير كه افسار‌ گسيخته شده عمدتا به ماجراي كسري بودجه، رشد نقدينگي و مسكن مهر باز مي‌گردد، اما من مي‌گويم اگر قرار است اين تحليل مبناي سياست‌گذاري باشد، اقتصاد ايران از دور باطل ركود تورمي خارج نخواهد شد.اين تحليل به تلويح مي‌گويد كه شوك حامل‌هاي انرژي و نرخ ارز نقشي در تورم موجود نداشته كه اين ادعا حتي براساس اسناد رسمي منتشر شده دولت به هيچ عنوان واقعيت ندارد.

فرشاد مومني در ادامه اين مناظره گفت: در مورد ماجرايي كه آقاي تاج‌گردون در مورد درآمد‌هاي بودجه عنوان كرده‌اند، بايد متذكر شوم اين‌كه ما اتكاي بودجه را به فاينانس يا غيرفاينانس تفكيك كنيم، در قالب بحثي است كه معتقدم اقتصاد ايران از ساختار نهادي برخوردار است كه ما در عمل نشان داده‌ايم كه همواره قادر نيستيم از سرمايه‌هاي خود به خوبي و به‌طور خردورزانه استفاده كنيم.

بنابراين تا زماني كه تحليل روشني از چرايي اين معضل وجود نداشته باشد، حتي اگر همه جهان بيايند و بخواهند تمام امكانات خود را به‌طور كامل در اختيار ما قرار دهند، وقتي ما نتوانسته‌ايم از سرمايه‌هاي داخلي كشور استفاده كنيم، به طريق اولي نخواهيم توانست از سرمايه‌هاي خارجي هم استفاده كنيم، بنابراين به جاي اين‌كه تا اين حد در بحث‌ها بر حاكميت‌هاي ماجرا تمركز كنيد، بايد به كيفيت‌ها توجه داشته باشيد.

وي اضافه كرد:اما در تاييد اين نظر بايد بگويم كه با بررسي كه بين سال‌هاي52 تا 56 انجام دادم يعني سال‌هايي كه با جهش‌هاي بزرگ درآمدي روبه‌رو بوديم و از لحاظ قدرت چانه‌زني با طرف هاي خارجي و از نظر ادغام در نظام بين‌المللي در بالاترين سطح قرار داشتيم، اسناد رسمي موجود نشان مي‌دهد كه در اين دوره 972 شركت خارجي در كشور به ثبت رسيده كه نگاهي به زمينه‌ فعاليت آنها نشان مي‌دهد كه نزديك به 824 شركت كاملا در مسير غير مولد ساماندهي شدند.

حال با توجه به اين اوصاف وقتي آقاي رئيس جمهوري مي‌گويند ما كار خود را انجام داده‌ايم. اكنون نوبت فعالان اقتصادي است، من اين تحليل را بسيار ناقص مي‌دانم و حتي پيش از اين عنوان كردم كه اگر اين اظهار‌نظر، نظر تحليلي كارشناسي سيستم‌هاي پيشتيباني‌كننده رئيس جمهوري است، بسيار نگران‌كننده خواهد بود، چرا كه تا زماني كه كل ساختار نهادي عليه توليد نشانه گرفته شده و براساس اقتضائات بخش‌هاي غيرمولد سامان‌يافته، امكان ندارد كه بتوان از فرصت‌هاي موجود درست استفاده كرد.

نامبرده افزود:دولت بايد بگويد براي مبارزه با فساد مالي، چگونگي مهار زياده‌خواهي‌ها و آزمندي‌هاي بي‌پايان بانك‌هاي خصوصي، هم‌چنين مهار روند‌هاي قفل‌شده فزاينده بودجه و اقتصاد ملي به نفت، چه برنامه‌اي را تدوين و طراحي كرده است، چرا كه به صرف اين‌كه بگوييم اين مبلغ به چه بخشي اختصاص پيدا كرده، نمي‌توان اميدوار بود كه از دور باطل ركود تورمي خارج شد.دور باطل يعني اين‌كه اين مساله، مساله‌ نظام ملي است و اگر افرادي چه در حاكميت و چه در بين مردم تصور كنند كه اين ماجرا تنها مسئوليت دولت است، امكان ندارد كه بتوان از آن خارج شد. پس نبايد بودجه تنها به عنوان يك سند دريافت و پرداخت باشد، بلكه بايد برنامه‌اي براي حركت روبه جلوي كشور تلقي شود.

دژپسند معاون بودجه معاونت برنامه‌ريزي در جواب مومني گفت:ارقام صنعت بودجه براي خود حرف دارد. يعني تمام آنچه را كه مي‌گوييم بايد در قالب اعداد نشان دهيم. اين در حالي است كه ماده يك قانون برنامه‌ بودجه دولت را موظف مي‌كند كه همراه بودجه برنامه‌ خود را هم اعلام كند كه بعد از انقلاب تنها در دوسال يعني براي بودجه سال 85 و در سال جاري براي بودجه سال 93 برنامه‌ سالانه تهيه شده است.

وي گفت:ما در برنامه‌ سال 93 و ارزيابي سال‌هاي گذشته به اين جمع‌بندي رسيديم كه بايد آنچه كه برنامه پنجم در مورد بهداشت، درمان، بيمه و خدمات بهداشتي تاكيد مي‌كند را قوت بخشيم و هيچ‌ راهي نداريم مگر اين كه اعتبارات اين بخش‌ها را رشد دهيم و اين كار را انجام داديم يا وقتي كه مي‌گوييم بهداشت به عنوان يك بحث مهم بهداشتي در عرصه‌ خدمت رساني دولت به‌طور محوري مورد توجه قرار گيرد، راهي جز پيش‌بيني آن در ارقام نيست. اين درحالي است كه بودجه جاري ما رشد انقباضي داشته، اما بهداشت را 33 درصد و بيمه را 66 درصد رشد داده‌ايم.از سويي ديگر آموزش و سرمايه انساني به حدي اهميت داشت كه با وجود رشد كم بودجه آن را هم 22 درصد افزايش داده‌ايم. بنابراين نمي‌توانيم بگوييم كه درصد‌ها مهم نيست، چرا كه بايد تمام عمل خود به اهداف برنامه را در قالب اعداد نشان دهيم و اگر ارقامي وجود نداشته باشد، بودجه مي‌شود "انشاء"! اما ما نمي‌خواهيم كتاب انشاء بنويسيم، بلكه مي‌خواهيم كتاب بودجه بنويسيم، بنابراين بايد همه مباحث را سامان داده و به سمت تعيين ارقام آن پيش‌ برويم.

دژپسند ادامه داد:در مورد بخش توليد و خدمات هم به همين روال است، چرا كه خدمات و نيازها در حالي رو به گسترش‌اند كه توانمندي دولت محدود است.همين‌كه الان ما بودجه را به اين سياق‌ بستيم، مورد انتقاد نمايندگان است و بيانگر محدوديت‌هاي ما خواهد بود، از اين‌رو بايد از كمك‌هاي بخش خصوصي استفاده كنيم. براين اساس است كه رئيس جمهوري فرموده‌اند بخش خصوصي بايد ورود پيدا كند.

وي افزود:ما براي تسهيل تامين مالي بخش صنعت و كشاورزي هم بندهاي (51) و (52) را در قالب تبصره‌هايي كه در سال جاري وجود داشت، ابقاء كرديم. از سويي ديگر براي اين‌كه بتوان از توان بخش خصوصي در بهداشت و آموزش و ساير خدمات كمك بگيريم، بحث واگذاري‌ها را مطرح كرديم.

بنابراين براي اين‌كه تجربه اصلاحات ارزي قبل از انقلاب تكرار نشود، تامين مالي بخش خصوصي را در دستور كار قرار داده‌ايم.

براين اساس بخش صنعت و خدمات را اضافه و از سويي ديگر از منابع مالي صندوق توسعه ملي هم به اين سمت حركت داديم.البته براي اين‌كه اين مساله موجب رشد نقدينگي و تشديد تورم نشود، خريد ارز‌هاي اين دو بند را محدود به مركز مبادلات ارزي كرديم. يعني بانك مركزي حق خريد ارزهاي اين دو بخش را ندارد.هم‌چنين براي اين‌كه بانك‌ها فعال شوند دو تبصره جداگانه داديم به‌طوري كه تمام مبالغي كه از محل حساب ذخيره ارزي برگشت مي‌خورد، بايد به سرمايه بانك‌ها تبديل شوند، چرا كه اكنون بنگاه‌هاي توليدي براي تامين سرمايه‌ در گردش با مشكل مواجه‌اند و بانك‌ها بايد قدرت اتكاي تسهيلات را داشته باشند.

معاون بودجه معاونت برنامه‌ريزي گفت:در تبصره ديگري متذكر شديم كه وجوه اداره شده برگشت‌داده شده هم بايد به سرمايه تبديل شود تا قدرت وام‌دهي و تسهيلات بانكي براي كمك به فعالان اقتصادي در راستاي تقويت توليد قوي‌تر شود.

علاوه بر اين بحث فاينانس را مدنظر قرار داديم، چرا كه به دليل شرايط حاكم در چند سال اخير منابع مالي حاصل از صدور نفت خام را نمي‌توانيم به داخل برگشت دهيم، در كشور‌هاي مقصد مانند چين، منابع قابل توجهي مانده است. براين اساس آقاي نادران توجه كنند كه در نظر گرفتن فاينانس خوش‌بيني به مذاكرات نيست، بلكه تبديل تهديد‌ها به فرصت است، بنابراين با مذاكراتي كه دولت انجام داد، قرار شد تا منابع مسكوك را بتوانيم در قالب فاينانس استفاده كنيم. پس تاكيد مي‌كنم منابع فاينانس با وجود اين‌كه متعلق به كشور ماست، اما به عنوان منابع عمومي دولت به بودجه ورود پيدا نمي‌كنند.

وي ادامه داد:ما در بخش درآمدهاهم تلاش كرديم تا بسيار شفاف عمل كنيم، اين درحالي است كه در سال گذشته 53 هزار ميليارد تومان در تبصره‌ها آمده بود، اما در ارقام وجود نداشت. ما براي سال آينده حتي يك ريال هم درآمد غيرشفاف نداريم.اين‌كه شما (نادران) درآمد اختصاصي را به درآمد‌هاي عمومي اضافه مي‌كنيد، صحيح نيست .اين در حالي است كه در تناظر، مجموع درآمد دولت 7.3 درصد و درآمد‌هاي اختصاصي 7.1 درصد كاهش يافته است.

يعني هر دو را نسبت به مصوب كاهش داده و انبساطي نيستند. شما مي‌گوييد بودجه مصوب ما در بخش عمومي 210 هزار ميليارد تومان است كه در اصلاحيه 171 هزار و در عملكرد و پيش‌بيني 135 تا 140 هزار ميليارد تومان خواهد بود، حال شما سقف بودجه را با كدام يك مي‌سنجيد؟

دژپسند گفت:بايد بگويم وقتي بودجه سال جاري به تصويب مي‌رسد، تمام دستگاه‌ها آن را جزو حقوق حقه خود مي‌دانند، اين درحالي است كه ما براي سال آينده بسياري از رديف‌ها را كاهش مي‌دهيم و اعتباراتي را كه در سال آتي نيازي به تكرار آنها نبود را صفر كرديم، اما در برخي از مواردي كه مجلس گاهي تا چهار برابر بودجه‌شان را افزايش داده بود، ما قطعا نمي‌توانستيم به يكباره چهار برابر كاهش بدهيم.اين درحالي است كه ما در بودجه سال آينده هزينه‌هاي جاري را از 128 هزار به 143هزار ميليارد تومان، يعني تنها 15 هزار ميليارد تومان افزايش داده‌ايم كه از اين مبلغ فقط 10.2 هزار ميليارد تومان آن مربوط به رشد حقوقي است كه همگان به ميزان افزايش آن معترضند.

تاج‌گردون نايب رئيس اول كميسيون برنامه و بودجه در پاسخ به اينكه بودجه با توجه به پيش‌بيني فروش نفت به بشكه‌اي 100 دلار آيا محافظه‌كارانه است يا جسورانه؟ گفت: در آخرين بررسي كه از گزارش اوپك داشتم قيمت هر بشكه نفت 106 دلار بود كه قيمت 100 دلار هم نرخي است كه اتفاق خواهد افتاد، اين در حالي است كه متوسط فروش سال جاري 103 دلار بوده و معتقديم كه 100 دلار پيش‌بيني شده در سال آينده دور از واقعيت نخواهد بود.

دژپسند هم در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه با توجه به تورم 25 درصدي در سال آينده چرا حقوق كاركنان را تنها 18 درصد افزايش يافته است، تصريح كرد: بخش سخت بودجه 93 مربوط به همين حقوق‌ها است. در حالي كه قانون مديريت خدمات كشوري افزايش حقوق به اندازه تورم را پيش‌بيني كرده، در قانون برنامه‌ پنجم اين مساله اصلاح شده و به تناسب تورم جايگزين شده است، پس از اين جهت اتفاقي خلاف قانون رخ نداده است.

وي با بيان اين‌كه دولت معتقد است بايد قدرت خريد حقوق‌بگيران دولت افزايش يابد، گفت: واقعيت اين است كه منابع مالي ما دست دولت را بسته و همين 15 هزار ميليارد توماني كه در بودجه‌ سال جاري اضافه كرده‌ايم برخي مي‌گويند بودجه انبساطي است. اين درحالي است كه از اين مبلغ حداقل 10 هزار ميليارد تومان مربوط به افزايش 18 درصدي حقوق خواهد بود.

معاون بودجه معاونت برنامه‌ريزي افزود: اگر قرار باشد رشد بيشتري در حقوق‌ها ايجاد كنيم، بايد بودجه جاري را افزايش دهيم.

از فرشاد مومني اقتصاددان در مورد نرخ واقعي ارز پرسيدند و وي پاسخ داد: مساله‌اي كه من بيش از نرخ ارز به آن اهميت مي‌دهم، تعيين نرخ است. چرا كه نرخ كنوني براساس اقتضائات بخش‌هاي مولد تعيين نشده است.

وي ادامه داد: اتفاق‌هايي كه در نيمه‌ سال 90 به بعد رخ داد، هيچ ارتباط مستقيمي به بنيان‌هاي كلان اقتصاد ملي نداشته و سهم دلالي و رباخواري بوده است كه به تبع سوداگري را دامن‌زده و جهش‌هاي غيرعادي را موجب شده كه كانون اصلي اصابت اين ضرر‌ها، عامه‌ مردم و توليد‌كنندگان هستند.

اين اقتصاد‌دان با اشاره به اين‌كه به‌طور مشخص نمي‌توانيم براي ارز يك نرخ را تعيين كنيم و اين از پايه نادرست است، تاكيد كرد: تا زماني كه دولت در كل ساختار نهادي را عليه مولد‌ها جبهه‌گيري كرده بازنگري نكند، بحث نرخ‌هاي مشخص بي‌معناست، بنابراين تا هنگامي كه تكليف سياست‌هاي پولي، مالي و تجاري روشن نشود، نمي‌توان عدد مشخصي را اعلام كرد.

وي خاطر نشان كرد: وقتي مي‌گوييم دولت بايد تحليل مشخصي از چرايي وچگونگي اقتصاد در اين شرايط داشته باشد، به خاطر اين مساله است كه موضعي و موردي نمي‌توان با آن برخورد كرد.

نادران هم در مورد اين‌كه چرا مجلس در دولت‌هاي قبلي اجازه داد تا آنقدر طرح‌هاي عمراني كليد بخورد تا اكنون چنين مشكلاتي ايجاد شود، اظهار داشت: عارضه‌اي كه در اقتصاد دستگاه‌هاي اجرايي را سخت تحت تاثير قرار مي دهد، نبود قاعده‌ كارشناسي در تدوين و تاثير طرح‌هاي عمراني است. در اين حالت چانه‌زني‌هاي سياسي بيشتر موثر واقع مي‌شوند. البته از قديم هم عده‌اي در مجلس بودند كه هميشه دغدغه‌ كارشناسي داشته و ايستادگي مي‌كردند.

وي با اشاره به اين‌كه در گذشته هم طرح‌هاي غربالگري طرح‌هاي عمراني مطرح شده و مورد موافقت قرار گرفته، گفت: پيشنهاد ما در مجلس اين بود كه اعتبارات عمراني را مشخص و منطق توزيع استاني را تعريف و اختيارات تصميم‌گيري مثبت اولويت‌بندي طرح‌هاي عمراني در داخل استان را به مقامات محلي واگذار كنيم.



چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن