واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 91 درصد جمعيت بيجار باسوادند/ توسعه سوادآموزي نيازمند راهكارهاي تشويقي است
بيجار - خبرگزاري مهر: رئيس نهضت سواد آموزي شهرستان بيجار از رشد بيش از 91 درصدي نرخ با سوادي در اين شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، علي اوسط الماسي ظهر امروز در نشست خبري با اصحاب رسانه شهرستان ضمن تبريك هفته نهضت سواد آموزي اظهار داشت: سواد آموزي از مهمترين اركان رشد فرهنگ يك جامعه محسوب مي شود و به همين دليل توجه به اين حوزه يك نوع سرمايه گذاري براي توسعه جامعه است.
وي افزود: آمار درصد بيسوادي قبل از انقلاب شهرستان بيجار 70 درصد بوده است كه اين ميزان امروزه و طبق سرشماري سال 1390 به كمتر از 10 درصد كاهش پيدا كرده است.
رئيس نهضت سواد آموزي شهرستان بيجار با اشاره به فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص اينكه در كل كشور بيسوادي بايد تا پايان برنامه پنجم توسعه ريشه كن شود، افزود: خوشبختانه در شهرستان بيجار در راستاي ريشه كن كردن بيسوادي اقدامات بسيار خوبي صورت گرفته است.
وي تاكيد كرد: بعد از انقلاب اسلامي براي ريشه كن كردن بيسوادي در كشور فعاليت هاي زيادي شده كه در راس آنها همين نهضت سوادآموزي است و اين نهاد توانست اقدامي تاثيرگذاري در اين حوزه اجرايي كند.
الماسي در بخش ديگري از سخنان خود به دستاوردهاي مهم و ارزشمند نهضت سواد آموزي اشاره كرد و بيان داشت: كاهش درصد بيسوادي در شهرستان و افزايش نسبي 91 درصدي باسوادان، تحقق يافتن اهداف و آرمانهاي امام و تأكيدات مقام معظم رهبري در اين راستا، ارتقاء و رشد آگاهيهاي اجتماعي، سياسي، ديني، فرهنگي و اقتصادي به منظور شركت در انتخابات و تصميمگيريهاي اجتماعي و سرنوشت خود، آموزش مهارتهاي اساسي زندگي و شغلي از دستاورد هاي مهم ارزشمند اين نهاد انقلابي است.
وي به ماموريت هاي جديد آموزش و پرورش در رابطه با سواد آموزي اشاره كرد و اظهار داشت: به صفر رساندن درصد بيسوادي گروه سني زير پنجاه سال تا پايان برنامه پنجم توسعه، استفاده از تمام ظرفيت هاي آموزش و پرورش براي تحقق آن، اصلاح روش ارزشيابي بزرگسالان از توصيفي به كمي، واگذاري فعاليت هاي سواد آموزي به صورت قيمت تمام شده و فرد به فرد به اشخاص حقوقي از اهم ماموريت جديد آموزش و پرورش در سواد آموزي است.
رئيس نهضت سواد آموزي شهرستان بيجار همچنين از دستيابي 12 نفر از سواد آموزان اين شهرستان به مدرك دانشگاهي خبر داد و بيان داشت: بايد سعي شود با تلاش مداوم بيسوادي در شهرستان بيجار ريشه كن شود.
وي همچنين به دلايل عدم تحقق ريشه كن شدن بيسوادي در شهرستان اشاره كرد و گفت: عدم استقبال بعضي از بيسوادان، نبود ساز و كار تشويقي و يا الزامآور براي شركت بيسوادان در كلاسها، پراكندگي بيسوادان باقيمانده در مناطق روستايي، عدم امكان تشكيل كلاس درس در بعضي مناطق سخت و صعبالعبور و عدم مشاركت برخي دستگاهها در زمينه كمكهاي اعتباري از عوامل وجود وجود آمار بيسوادي در اين شهرستان است.
الماسي به اجراي طرح فرد به فرد نيز اشاره كرد و بيان داشت: طرح آموزش فرد به فرد سواد آموزي كه با هدف آموزش افراد بيسواد اجرا مي شود نياز به مكان و زمان خاص نيست و كلاس هاي اين طرح دو نفره شامل يك معلم و شاگرد است.
وي در پايان در خصوص اهميت سواد و سواد آموزي در بين عموم مردم تاكيد كرد و گفت: سواد و سواد آموزي يكي از مهم ترين مقدمات رشد، توسعه و ارتقاي فرهنگي هر كشور است و به همين دليل بايد به اين مهم به صورت ويژه توجه كرد.
كد خبر: 2202239
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۲:۳۶
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]