واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: 10 درصد جمعيت كشور گرفتار اعتيادند
معاون قضايي دادستان كل كشور با بيان اينكه در حال حاضر يك ميليون و 350 هزار معتاد حرفهاي داريم، گفت: با احتساب اينكه هر خانواده داراي پنج عضو باشد ميتوان گفت كه در حال حاضر هفت ميليون نفر (10 درصد از جمعيت جامعه) گرفتار مصيبت اعتياد هستند.
به گزارش ايسنا، حسين ذبحي در مناظره شب گذشته كه با موضوع "علت عدم ريشه كني مواد مخدر" كه از شبكه ملي پخش شد، افزود: اينكه گفته ميشود مبارزه در سالهاي گذشته در سطوح مختلف و در حوزه قضايي، انتظامي، مثبت و نتيجه بخش بوده يا نه؟ بايد به اين مسائل توجه داشت كه اعتياد نتيجه قاچاق مواد مخدر است و هدف نيز كشاندن افراد به اعتياد براي نابودي جامعه است.
وي با اشاره به آمار معتادان در سالهاي گذشته گفت: در سال 1314 بالغ بر يك و نيم ميليون نفر معتاد در كشور وجود داشت و در سال 1334 نيز تعداد معتادان همين ميزان بود، اين در حالي است كه در اوايل سال 57 حدود دو ميليون معتاد داشتيم كه معادل شش درصد جمعيت كشور بود، اما در حال حاضر با جمعيت 75 ميليون نفري، تعداد معتادان يك ميليون و 350 هزار نفر است.
ذبحي افزود: اگر افرادي كه به صورت تفنني مواد مخدر مصرف ميكنند را نيز به اين تعداد اضافه كنيم باز هم تعداد معتادان به نسبت قبل از انقلاب كمتر است.
معاون قضايي دادستان كل كشور با اشاره به اينكه در حال حاضر با شرايط مختلفي مواجه هستيم، گفت: اشكال مواد، متفاوت شده و يك واقعيتي به نام افغانستان در همسايگي ايران وجود دارد كه توليدات خود را افزايش داده است و در گذشته مرزها چنان ناامن بودند كه قاچاقچيان به شهرهاي مرزي از جمله سيستان و بلوچستان و خراسان حمله ميكردند و اقداماتي چون گروگانگيري انجام ميشد، اما امروز انسداد مرزها آنها را نااميد كرده به طوري كه از مرزهاي زميني به مرزهاي آبي گسيل شدهاند.
شرايط زندانها از لحاظ پاك بودن مواد مخدر مطلوب است/اكثر زندانها به سمت پاك كردن معتادان ميروند
وي شرايط زندانها را از لحاظ پاك بودن مواد مخدر نيز مطلوب توصيف كرد و گفت: ديدگاه زندان بانان و مديريت زندانها كه بايد آرامش در زندان برقرار باشد اگرچه مواد مخدري هم وجود داشته باشد، تغيير كرده و امروز زندانها به محل تربيت و آموزش و سلامت تبديل شدهاند و اكثر زندانها به سمت پاك كردن معتادان ميروند.
امروز، توليد شيشه تحت كنترل است
معاون قضايي دادستان كل كشور درباره اينكه احمدي مقدم پيش از اين عنوان كرده بود قوانين مبازه با مواد مخدر به اندازه كافي بازدارنده نيست گفت: شايد در اوايل كار نقايصي از لحاظ قانوني داشتيم، اما برخورد قضايي و انتظامي در امر مبارزه بسيار موثر و جوابگو بوده، به طوري كه كارگاهها و لابراتوارهاي شيشه كاهش يافته و به موارد جزئي تبديل شده و ميتوان گفت امروز توليد شيشه تحت كنترل است.
وي درباره اينكه عنوان شده قاچاقچيان زودتر از پليس از دادگاه بيرون ميروند نيز گفت: در دوره قبل از اصلاح قانون مشكل اساسي اين بود افراد زيادي با ميزان كمي مواد مخدر دستگير ميشدند و به زندانها ميرفتند و شيوع اعتياد در زندانها آنچنان نگران كننده شد كه كارشناسان نيز به اين نتيجه رسيدند كه زندان جاي معتادان نيست، بنابراين با اصلاح قانون در سال 89 مقرر شد اين مشكل به صورت ريشهاي حل شود كه نتيجه آن راهاندازي مراكز ماده 15 و 16 قانون نگهداري از معتادان شد.
انتقاد از كافي نبودن تعداد مراكز ماده 15 و 16
ذبحي ادامه داد: اگر موارد قانوني مراكز 15 و 16 به درستي و خوب اجرا شود قطعا شاهد كاهش تقاضا خواهيم بود، اما امروز شاهد هستيم پس از سه ماه از زمان راهاندازي اين مراكز و ابلاغ قانون هنوز تعداد كافي از اين مراكز در اختيار نيست و زماني كه پليس معتادان متجاحر را دستگير ميكند، ظرفيت لازم براي نگهداري در اردوگاهها وجود ندارد.
وي با اشاره به بخشي از سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري در خصوص مبارزه با مواد مخدر و طرح اين عنوان كه دست اندركاران بايد اين بلاي بزرگ و تهديد عظيم را به درستي رصد كنند، گفت: يك دستگاه نميتواند با اين پديده گسترده مبارزه كند.
معاون قضايي دادستان كل كشور ادامه داد: امروز پليس و قوه قضاييه تلاش خود را به كار بسته است و وزير سابق كشور كه دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر بودند در چندين نوبت اعلام كردند تا زماني كه عميقا وارد اين مسئله نشده بودم نگراني آن را درك نكرده بودم.
ذبحي با اشاره به اينكه همه دستگاهها نه تنها حضور كافي ندارند و بيش از اين به مبارزه نياز داريم اظهار كرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان دستگاه هماهنگ كننده و ناظر بر ساير دستگاههاست و رئيس جمهور رئيس اين ستاد محسوب ميشود. در دوره قبل 11 جلسه براي اين امر مهم برگزار شد و چندين جلسه احمدي نژاد جلسه مبارزه با مواد مخدر را تشكيل نداد.
ذبحي درباره اينكه عنوان ميشود اعتياد ناشي از فقر فرهنگي است نيز، اظهار كرد: آنهايي كه معتادان فقير نيستند. آيا ميتوان گفت كساني كه براي بيدار ماندن در شب امتحان مواد مصرف ميكنند فقر فرهنگي و فقر اقتصادي دارند؟ آيا كساني كه در آرايشگاهها براي لاغري و يا ساير موارد از اين مواد استفاده ميكنند فقيرند؟
وي در پايان نيز با طرح اين سوال كه رسانه ملي تا چه ميزان درباره مواد مخدر به جامعه آگاهي داده است، سخنان خود را به پايان رساند.
نظر شما:
------------
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]