واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: نرخ رشد جمعيت ايران به ۱.۳درصد رسيد
بلومبرگ اعلام كرد: سالهاي آينده شرايط جمعيتي در بسياري از كشورها به حالت خاكستري در خواهد آمد. به گونهاي كه جمعيت بالاي 64 سال در جهان به نسبت اقشار جوان و ميانسال رشد بيشتري را تجربه خواهد كرد.
فارس: بلومبرگ اعلام كرد: سالهاي آينده شرايط جمعيتي در بسياري از كشورها به حالت خاكستري در خواهد آمد. به گونهاي كه جمعيت بالاي 64 سال در جهان به نسبت اقشار جوان و ميانسال رشد بيشتري را تجربه خواهد كرد.
به گزارش بلومبرگ، رشد نامتعادل جمعيت ميتواند اثرات مختلفي را در كشورهاي جهان در بر داشته باشد. كاهش قابل توجه رشد جمعيت و يا حتي رشد منفي جمعيت كه در حال حاضر در بعضي كشورهاي اروپايي شاهد هستيم، باعث بروز عدم تعادل در اجتماع خواهد شد كه يكي از اصليترين تأثيرات آن كاهش نيروي كار شاغل در جامعه و همچنين بالارفتن بيش از حد هزينههاي حمايتي و مستمري افراد بالاي 64 سال خواهد بود.
با كاهش نيروي كار و افزايش مستمري بگيران دولتها با مشكلات جدي در رشد اقتصاد ملي و توليد ناخالص داخلي و در نتيجه تأمين بودجه سلامت براي افراد اجتماع روبرو خواهند شد.
با بالا رفتن نسبت سني افراد جامعه به كل افراد، نياز جامعه به پرداخت مستمري، تأمين خدمات حمايتي براي افراد سالخورده و يا حتي ايجاد آسايشگاه براي نگهداري افراد سالخورده افزايش خواهد يافت كه تأمين هركدام از اين موارد در صورت كاهش نيروي كار در هر كشوري با موانع جدي براي تأمين هزينه مواجه خواهد شد.
به عنوان مثال هزينههاي حوزه سلامت در كشور ژاپن كه در حال حاضر در شرايط جمعيتي خاكستري قرار دارد، با الگوي ديگر كشورها متفاوت است.
رشد جمعيت پير در اين كشور به گونه اي است كه بيش از 50 درصد بودجه درماني اين كشور به اين قشر اختصاص پيدا كرده است.
از مجموع حدود 420 ميليارد دلار بودجه سالانه حوزه سلامت در ژاپن، 208 ميليارد دلار در اين كشور صرف مراقبت و درمان اقشار كهنسال ميشود.
به عنوان مثال بنا به اعلام انجمن بيمارستان هاي ژاپن، معادل 90 درصد از مجموع 250 هزار بيمار كه از راه لوله گذاري در ژاپن تغذيه ميشوند، بر روي تخت بستري بوده و متوسط سني آنها 81 سال ارزيابي شده است، متوسط زمان بستري شدن اين افراد تا زمان بهبودي يا مرگ آنها 2.3 سال محاسبه شده است و هزينه سالانه تغذيه هر بيمار از طريق لوله گذاري معادل 48 هزار دلار برآورد شده است كه اين ميزان در سال براي تمام بيماران معادل 12.7 ميليارد دلار در ژاپن است كه معادل 3 درصد كل بودجه سلامت در اين كشور ميشود.
علي رغم ظرفيت بالاي بيمارستانهاي ژاپن به نسبت ديگر كشورها، دولت اين كشور در حال سوق دادن مردم اين كشور براي استفاده از خدمات پرستاري و بستري شدن در منازل است. بر اساس آخرين آمارها در كشور ژاپن به ازاي هر 1000 نفر جمعيت، 13.5 تخت در بيمارستانهاي اين كشور وجود دارد. اين ميزان در كشورهايي مانند ايالات متحده و انگليس به ترتيب معادل 3.1 و 3 تخت محاسبه شده است.
بنابر اين كشورهاي جهان از جمله ايران كه در سال هاي اخير با كاهش فزاينده نرخ رشد جمعيت روبرو بودهاند، بايد با تغيير در سياست هاي جمعيتي و تلاش براي افزايش رشد آن تا ميزان متعادل از بروز جمعيت خاكستري جلوگيري كنند، تا اولا از كاهش نيروي كار و تبعات اقتصادي- اجتماعي آن در سالهاي آينده جلوگيري كنند و ثانيا با اتخاذ سياست هاي اجتماعي و اقتصادي متناسب با رشد جمعيت اقشار كهنسال اجتماع، خود را براي تأمين مالي و حمايت از اين افراد آماده كند.
همچنين بانك جهاني، اعلام كرد: نرخ رشد جمعيت در ايران در سالهاي ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ رقم ۱.۲درصد و در سالهاي ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ رقم ۱.۳درصد بوده است.
سايت نيشن مستر، جمعيت ايران در سال ۲۰۱۱ حدود ۷۵ميليون و ۴۴۸هزار نفر بوده است.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]