واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رييس نهضت سوادآموزي بيجار خبر دادرشد بالاي 91 درصدي باسوادي در بيجار
رييس نهضت سوادآموزي شهرستان بيجار از رشد بالاي 91 درصدي باسوادي در اين شهرستان خبر داد و گفت: 8.73 درصد از جمعيت بيجار در گروه سني زير 50 سال بيسواد هستند.
به گزارش خبرگزاري فارس از بيجار، علياوسط الماسي بعد از ظهر امروز در نشست خبري با خبرنگاران بيجار كه در سالن جلسات اداره آموزش و پرورش برگزار شد ضمن گراميداشت هفتم دي ماه سالروز تشكيل نهضت سواد آموزي به فرمان امام(ره) اظهار كرد: آمار درصد بيسوادي قبل از انقلاب شهرستان بيجار 70.3 بوده است كه اين ميزان امروزه و طبق سرشماري سال 1390 به 8.73 رسيده است.
وي افزود: طبق سرشماري مركز آمار ايران و اطلاعات مندرج، در حال حاضر درصد باسوادي افراد زير 50 سال به 91.27 درصد است.
الماسي از شاخصههاي توسعه و پيشرفت هر كشور را ميزان درصد باسوادي آن جامعه عنوان كرد و گفت: خوشبختانه رشد با سوادي در استان كردستان و همچنين شهرستان بيجار قابل توجه است.
وي، كاهش درصد بيسوادي در شهرستان و افزايش نسبي 91 درصدي باسوادان، تحقق يافتن اهداف و آرمانهاي امام و تأكيدات مقام معظم رهبري در اين راستا، ارتقاء و رشد آگاهيهاي اجتماعي، سياسي، ديني، فرهنگي و اقتصادي به منظور شركت در انتخابات و تصميمگيريهاي اجتماعي و سرنوشت خود، آموزش مهارتهاي اساسي زندگي و شغلي از اهم دستاوردهاي نهضت سوادآموزي در شهرستان بيجار عنوان كرد.
الماسي اضافه كرد: زيرپوشش بودن كودكان لازمالتعليم در مناطق روستايي صعبالعبور، مسدود نمودن مبادي ورودي به بيسوادي ( به گونه اي كه امروزه همگان راغب به داشتن فرزندي با سواد هستند) در اين شهرستان، نشر فرهنگ اسلامي و آموزش دين، احكام، قرآن در سطح جامعه از ديگر دستاوردهاي مهم نهضت سوادآموزي در اين شهرستان است.
دستيابي 12 نفر از سوادآموزان به مدارك دانشگاهي
رئيس نهضت سوادآموزي مديريت آموزش و پرورش بيجار در ادامه سخنان خود از دستيابي 12 نفر از سوادآموزان به مدارك دانشگاهي در شهرستان بيجار خبر داد.
الماسي به صفر رساندن درصد بيسوادي در گروه سني زير 50 سال تا پايان برنامه پنجم توسعه را ماموريت جديد آموزش و پرورش در اين شهرستان عنوان كرد.
وي همچنين به استفاده از ظرفيتهاي آموزش و پرورش براي تحقق اقدامات مورد نظر، اصلاح روش ارزشيابي بزرگسالان از توصيفي به كمي، واگذاري فعاليتهاي سوادآموزي به قيمت تمامشده و فرد به فرد در قالب طرح واگذاري و هماهنگي با دستگاههاي مشمول ماده پنج قانون مديريت خدمات كشوري در رابطه با نحوه همكاري آنان در خصوص سوادآموزي اشاره كرد.
73.8 درصد آمار بيسوادي در بيجار
به گفته اين مسئول، عدم استقبال بعضي از بيسوادان، نبود ساز و كار تشويقي و يا الزامآور براي شركت بيسوادان در كلاسها، پراكندگي بيسوادان باقي مانده در مناطق روستايي، عدم امكان تشكيل كلاس درس در بعضي مناطق سخت و صعبالعبور و عدم مشاركت برخي دستگاهها در زمينه كمكهاي اعتباري از عوامل وجود وجود آمار بيسوادي در اين شهرستان است.
وي اذعان كرد: طبق سرشماري سال 1390، ميزان بي سوادي افراد گروه سني 49-10 سال شهرستان بيجار 6 هزار و 709 نفر است كه از اين تعداد 4 هزار و 550 نفر در روستا و 2 هزار و 159 نفر در شهر زندگي ميكنند.
الماسي در ادامه به برنامههاي هفته سوادآموزي در شهرستان بيجار اشاره و تصريح كرد: ديدار با امام جمعه، ديدار با خانواده شهدا و غبارروبي مزار مطهر شهدا و تقدير از فعالان عرصه سوادآموزي را از مهمترين برنامههاي اين هفته است.
رييس نهضت سوادآموزي بيجار بر نقش تاثيرگذار شخصيتهاي مذهبي، ائمه جمعه و جماعت و بزرگان علمي، اساتيد و رسانهها در اجراي برنامههاي سوادآموزي تاكيد كرد.
الماسي در پايان با دعوت از تمامي همشهريان براي تشويق كمسوادان و بيسوادان براي شركت در كلاسهاي سوادآموزي، از آمادگي تمامي مدارس شهر و روستا و مجتمعهاي آموزشي و پرورشي براي ثبتنام از مخاطبان سوادآموزي خبر داد.
انتهاي پيام/79015/ح40
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]