واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون سوادآموزي ادارهكل آموزش و پرورش استان زنجان خبر دادرشد 60 درصدي ميزان باسوادي استان زنجان
معاون سوادآموزي ادارهكل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: ميزان باسوادي استان زنجان بيش از 60 درصد رشد داشته است.
به گزارش خبرگزاري فارس از زنجان، غفار سرداري ظهر امروز در نشست خبري با گراميداشت هفته سوادآموزي، اظهار داشت: پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، امام خميني (ره) با شناختي كه از مشكلات جامعه داشتند و با توجه به اهميت بالا بردن سطح آگاهي عمومي فرمان تشكيل نهضت سوادآموزي را دادند.
وي با اشاره به اينكه امروز با گذشت چند سال از پيروزي انقلاب اسلامي، رشد قابل توجهي در زمينه سواد مشاهده ميكنيم، خاطر نشان كرد: مردم نيز همكاريهاي لازم را به منظور بهبود وضعيت سواد داشتهاند.
معاون سوادآموزي ادارهكل آموزش و پرورش استان زنجان با بيان اينكه درصد باسوادي استان زنجان در گروه سني 10 تا 49 سال در سرشماري سال 55 حدود 30 درصد و در سطح كشور نيز 48.8 درصد بوده است، تصريح كرد: براساس آمارهاي به دست آمده از سرشماريهاي سال 90 ميزان باسوادي در استان 92.6 درصد و در سطح كشور نيز 92.4 درصد اعلام شده است.
اين مسئول با اشاره به اينكه رشد باسوادي در استان زنجان بيش از متوسط كشوري بوده است، اضافه كرد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي، ميزان باسوادي استان زنجان بيش از 60 درصد رشد داشته است.
غفاري با بيان اينكه درصد باسوادي آقايان در استان زنجان بالاتر از بانوان است، ادامه داد: براساس سرشماريهاي صورت گرفته در سال 90 رشد باسوادي در زنان استان 90.1 درصد و در مردان 95 درصد بوده است.
وي با تأكيد بر اينكه براساس سرشماريهاي سال 90 حدود 45 هزار و 598 نفر بيسواد در گروه سني 10 تا 49 سال در استان زنجان زندگي ميكنند، اذعان داشت: از اين تعداد 13 هزار و 918 نفر مرد و 31 هزار و 680 نفر زن هستند.
معاون سوادآموزي ادارهكل آموزش و پرورش استان زنجان با بيان اينكه 17 هزار و 218 نفر از بيسوادان استان زنجان در نقاط شهري زندگي ميكنند، متذكر شد: 5 هزار و 162 نفر از اين تعداد مرد و 12 هزار و 56 نفر نيز زن هستند.
اين مسئول با اشاره به اينكه در نقاط روستايي استان زنجان بيش از 28 هزار نفر بيسواد وجود دارد، ابراز داشت: 8 هزار و 756 نفر زن بيسواد و 19 هزار و 624 مرد بيسواد در اين نقاط زندگي ميكنند.
غفاري با بيان اينكه در مجموع حدود 330 هزار نفر كارنامه قبولي خود را در دورههاي مقدماتي و تكميلي دريافت كردهاند، ادامه داد: برخي از اين افراد در مقاطع بالاتري ادامه تحصيل دادهاند و اطلاعات تعدادي از آنها در دسترس اداره كل آموزش و پرورش قرار دارد.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر شناسايي اسمي افراد بيسواد يكي از مهمترين چالشهاي حوزه سوادآموزي در استان زنجان محسوب ميشود، بيان داشت: سرشماريها فقط آمار مربوط به تعداد بيسوادان در مناطق مختلف را ارائه ميكنند و اطلاعات دقيقي از آنها ارائه نميدهند.
معاون سوادآموزي ادارهكل آموزش و پرورش استان زنجان با بيان اينكه اقدامات زيادي در زمينه شناسايي افراد بيسواد در استان زنجان انجام شده است، اضافه كرد: با مشاركتهاي دستگاههاي مختلف حدود 70 درصد از بيسوادان در استان شناسايي شدهاند اما عدم حضور همه آنها در كلاسها از مهمترين دغدغهها است.
اين مسئول با تأكيد بر اينكه اگر موضوع سوادآموزي فقط به اداره كل آموزش و پرورش محول شود هرگز موفق نميشويم، تصريح كرد: بايد براي شناختن و آوردن مخاطبان در كلاسها دستگاههاي مختلف اجرايي نيز همكاري كنند.
سرداري در ادامه با اشاره به هفته سوادآموزي و برنامهريزيهاي صورت گرفته براي اين هفته، بيان داشت: حضور چهرههاي موفق سوادآموزي در صدا و سيما از جمله برنامههاي اين هفته است كه در اين برنامهها به بيان خاطرات خود و هدف از باسوادي ميپردازند.
وي با بيان اينكه ديدار با خانواده شهداي سوادآموزي از جمله برنامههاي هفته سوادآموزي در استان به شمار ميرود، خاطر نشان كرد: مسابقه حماسه اقتصادي در بين سواد آموزان دوره تحكيم و انتقال از كتاب اقتصاد مقاومتي نيز در استان برگزار ميشود.
معاون سوادآموزي ادارهكل آموزش و پرورش استان زنجان با بيان اينكه ارتقاي آگاهي مخاطبان و ترويج فرهنگ اقتصاد مقاومتي از جمله اهداف برگزاري مسابقه حماسه اقتصادي است، ادامه داد: از بيسوادان استان زنجان نيز طي هفته سوادآموزي در محلهاي برگزاري نماز جمعه در سطح استان ثبتنام به عمل ميآيد.
اين مسئول در پايان با بيان اينكه در نماز جمعه هفته جاري و هفته آينده از بيسوادان براي حضور در كلاسهاي سوادآموزي ثبت نام ميشود، يادآور شد: به 10 درصد از افرادي كه در اين دوره ثبت نام كرده و موفق به دريافت كارنامه قبولي شوند جوايزي اهدا ميشود.
انتهاي پيام/73006/ذ40
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]