تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذير...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804023273




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بي‌تأثيري جايزه‌هاي ادبي در كار نويسنده


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بي‌تأثيري جايزه‌هاي ادبي در كار نويسنده
سومين و آخرين دوره از شب‌هاي داستان برج ميلاد با داستان‌خواني قباد آذرآيين، پيمان خاكسار، ناهيد طباطبايي، صادق كرميار و شاهرخ گيوا كليد خورد.

به گزارش بخش ادبيات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، صادق كرميار، نويسنده و كارگردان، پيش از آن‌كه داستان «دختري با چشم‌هاي سبز و آبي» را از يك مجموعه داستان منتشرنشده بخواند، در پاسخ به اين سؤال كه جايزه‌هاي ادبي چه تأثيري مي‌توانند در كار نويسنده داشته باشند، گفت: شايد جايزه براي مخاطب در انتخاب يك كتاب مؤثر باشد و مخاطب اين فاكتور را براي خريد رمان و داستان لحاظ كند، ولي جوايز در كار نويسنده هيچ تأثيري ندارد.

او ادامه داد: من تمام كتاب‌هايم را در دهه 70 و اوايل دهه 80 نوشتم، ولي هيچ كدام را در آن زمان منتشر نكردم و اواخر دهه 80، به اصرار دوستانم چاپ كردم و انتشار يا جايزه گرفتن هيچ‌كدام از كتاب‌ها در نگارش اثر بعدي من دخالت يا تأثيري نداشت.

پس از داستان‌خواني كرميار، قباد آذرآيين داستان كوتاه «آقاي هرمان به قتل مي‌رسد» را از مجموعه «چه سينما رفتني داشتي يدو؟!» براي حاضران خواند.

پيمان خاكسار، مترجم «اتحاديه ابلهان»، نيز كه در اين برنامه حضور داشت، بخشي از رمان «جزئي از كل» نوشته استيو تولتز را خواند كه هنوز در دست ترجمه است.

خاكسار كار ترجمه را بسيار سخت و نفس‌گيري توصيف كرد و گفت: براي انتخاب كارهايي كه ترجمه مي‌كنم، تحقيق و جست‌وجوي زيادي انجام مي‌دهم و تا زماني كه عاشق يك اثر نباشم، ترجمه آن را آغاز نمي‌كنم.

او ادامه داد: براي انتخاب آثار، معيار و مؤلفه خاصي ندارم و با آن‌ها نقادانه برخورد نمي‌كنم، بلكه انتخابم سليقه‌يي و غريزي و براساس علاقه شخصي است. «جزئي از كل» هم اولين رمان استيو تولتز است كه در سال 2008 نامزد دريافت جايزه بوكر شد و ترجمه‌ آن به دليل حجم زيادي كه دارد، به اتمام نرسيده است.

ناهيد طباطبايي، ديگر نويسنده ميهمان اين برنامه، درباره اقتباس‌هاي سينمايي از كتاب‌هاي داستاني گفت: اگرچه اين‌كه اثر يك نويسنده به فيلم تبديل شود، تجربه‌اي جالب و جذاب است، ولي نويسنده بايد اين را نيز بپذيرد كه با تبديل داستانش به يك فيلم سينمايي، ارتباط او با اثرش قطع مي‌شود.

نويسنده «چهل‌سالگي» در ادامه افزود: اين‌كه برخي داستان‌هاي من به فيلم تبديل شدند، برايم جالب و خوشايند بود و تجربه‌اي بود كه دوستش داشتم، ولي در عين حال هميشه اين اتفاق نمي‌افتد كه آثار سينمايي اقتباسي، خوب و جذاب از آب درآيند؛ با همه اين‌ها اين‌كه قهرمانان داستان يك نويسنده روي پرده سينما جان بگيرند، اتفاق خوبي براي نويسنده محسوب مي‌شود.

او سريالي كه از رمان «جنگ و صلح» ساخته شده و فيلم سينمايي «چه كسي از ويرجينيا وولف مي‌ترسد؟» را از جمله آثار خوب اقتباسي برشمرد.

ناهيد طباطبايي در اين شب داستان كوتاه «مسابقه» را از مجموعه «حضور آبي مينا» براي حاضران خواند.

شاهرخ گيوا نيز در اولين شب از سومين دوره شب‌هاي داستان برج ميلاد بخشي از رمان تازه منتشرشده خود «اندوه موناليزا» را خواند. او قبل از داستان‌خواني گفت: نوشتن براي من مشقت عظيمي است و نگارش آغاز يك اثر، سخت‌تر. ولي شخصاً وقتي از اين مرحله عبور مي‌كنم، كار لذت‌بخش مي‌شود و حتا بازنويسي اثر نيز تا زماني كه شخصيت‌هاي داستان، همان چيزي شوند كه در اعماق ذهنم بوده، برايم هيجان‌انگيز و جالب است.

سومين دوره شب‌هاي داستان برج ميلاد تهران از سوم تا نهم دي 92 هر شب ساعت 18 در مركز همايش‌هاي برج ميلاد برگزار مي شود و حضور در اين برنامه براي علاقه‌مندان رايگان است. در شب دوم، اين نويسندگان داستان‌خواني خواهند داشت: احمد اكبرپور، مريم حسينيان، مهدي غبرايي، مصطفي مستور و مهدي يزداني‌خرم.

انتهاي پيام

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن