واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: رهاورد قرآن را بايد با تعقل و بهرهگيري از روايات دريافت كرد
گروه خبرنگاران افتخاري/ اميرمحسن سلطاناحمدي: آيتاللهالعظمي جوادي آملي در مراسم بهرهبرداري از ساختمان جديد مؤسسه آموزش عالي حوزوي اسراء در قم با اشاره به اينكه پاسخ نيازهاي جامعه امروز با عرضه به قرآن قابل استخراج است، تأكيد كرد: رهاورد قرآن را بايد با تعقل و بهرهگيري از روايات دريافت كرد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري بينالمللي قرآن(ايكنا) به نقل از پايگاه خبري اسراء، آيتاللهالعظمي جوادي آملي در مراسم بهرهبرداري از ساختمان جديد مؤسسه آموزش عالي حوزوي اسراء در قم با اشاره به اينكه پاسخ نيازهاي جامعه امروز با عرضه به قرآن قابل استخراج است، تأكيد كرد: بايد با تعقل و بهرهگيري از روايات رهاورد قرآن را دريافت كرد.
معظمله با بيان اينكه بايد در حوزه تفسير علوم قرآني، حركتها و اقدامات علمي بيشتري انجام شود، اظهار كرد: انسان براي اينكه بتواند در مسير كمال و سعادت گام بردارد، بايد در مسيري كه قرآن مشخص كرده، حركت كند.
وي با تأكيد بر اينكه ما ميتوانيم به حوزههاي ديني غرب يك عقلانيت ديني را ارائه كنيم، تصريح كرد: زماني كليساي غرب تفتيش عقايد ميكرد و گاليله را بيعقل خطاب ميكرد و در حال حاضر قرآن را درك نميكنند و اين نشان از سطح پائين فكري دين در كليساها است.
آيتاللهالعظمي جوادي آملي خاطرنشان كرد: جنگ جهاني اول و دوم را همين دانشگاههاي غرب ايجاد كردهاند و اين در حالي است كه از همان جنگ كه ميليونها كشته داده است يادي باقي نمانده اما هنوز واقعه عاشورا پس از 1400 سال زنده و پويا است.
وي با اشاره به حديث شريف ثقلين اظهار كرد: خداوند ارتباطش را به وسيله قرآن با بشر دائماً حفظ كرده و اينگونه است كه فيض خداوند به بشر قطع شدني نيست. قرآن كه حبل متين است يك طناب متصل ناگسستني است كه يك طرفش به دست خدا و يك طرف ديگرش به دست بشر است. پيام حديث شريف ثقلين اين است كه ما همواره بايد با قرآن در ارتباط باشيم.
اين استاد درس اخلاق و خارج فقه، طلاب را شاگردان ائمه(ع) خواند و افزود: ما طلاب در حقيقت شاگردان ائمه(ع) هستيم و لذا بايد كاري كنيم كه از كوه برنميآيد چراكه به گفته خداوند كوه تحمل حمل قرآن را نداشت. ما ميتوانيم بار امانتي را كه كوه و آسمان نتوانست آن را تحمل كند به دوش بكشيم.
آيتاللهالعظمي جوادي آملي خاطرنشان كرد: غرب بايد بفهمد كه دستيابي به بمب اتمي افتخاري ندارد و از نظر ما تحقق شعار «ما ميتوانيم» نيست، بلكه رسيدن به معارف عميق قرآن كريم تحقق اين شعار است كه ما بايد به اين مهم دست پيدا كنيم و البته توانايي آن را نيز داريم و ما بايد مراكز علمي و حوزوي غرب را با آموزههاي قرآن بيدار كنيم.
وي در فراز پاياني سخنان خود با قدرشناسي از علامه طباطبايي(ره) يادآور شد: علامه طباطبايي(ره) محصول درياي بيكران علمي حوزه علميه قم است و ايشان اثبات كردند كه احاديث ائمه اطهار(ع) و قرآن كريم با هم هماهنگ هستند كه بايد اين نكته مورد توجه مفسران باشد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]