محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832610695
پيامدهاي نهضت حسيني/۳ماجراي عجيب هلاكت جمعي از بنياميه
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پيامدهاي نهضت حسيني/۳ماجراي عجيب هلاكت جمعي از بنياميه
انتشار اخبار كربلا تأثير عجيبى در ميان مسلمانان گذاشت، اوج مظلوميّت امام حسين(ع) و يارانش و نهايت قساوتى كه در شهادت آنان و اسارت خاندان پاكش آشكار شده بود، دودمان بنياميه را به باد داد.
به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس، ظلم و ستم، به ويژه قتل انسانهاي بي گناهان، هيچگاه زمين نميماند و ظالم و پيروانش به زودي نتيجه كار خود را در همين دنيا مشاهده ميكنند و سپس در برزخ و قيامت، عذاب بدتري خواهند داشت.
از جمله مهمترين ظلمها و جنايتهاي بزرگ تاريخ، ظلم بنياميه نسبت به خاندان پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله در مكانها و زمانهاي مختلف به ويژه در واقعه كربلا بود كه پيامدهاي مهمي به همراه داشت؛ از جمله باعث قيامهاي خونيني (مانند قيام توابين، قيام مختار و ...) پس از واقعه عاشورا عليه بني اميه شد.
انتشار اخبار كربلا تأثير عجيبى در ميان مسلمانان گذاشت، اوج مظلوميّت امام حسين عليهالسلام و يارانش و نهايت قساوتى كه در شهادت آنان و اسارت خاندان پاكش آشكار شده بود، سبب نفرت مسلمانان از دستگاه خلافت اموى شد و همين امر، دودمان بني اميه را به باد داد.
از جمله مسائلي كه در تاريخ ثبت شده و مايه عبرت است اين است كه هنگامى كه «عبداللَّه سفّاح» نخستين خليفه عباسى بر تخت قدرت نشست، در فكر بود كه چگونه از سران بنىاميّه انتقام سختى بگيرد.
در همين ايّام، سران بنىاميّه كه پراكنده شده بودند، به او نامه نوشتند و از او امان خواستند.
«سفّاح» از فرصت استفاده كرد و پاسخ محبّتآميزى به آنها داد و نوشت كه به كمك آنها سخت نيازمند است و آنان را مورد عطا و بخشش قرار خواهد داد؛ لذا سران «آلزياد» و «آلمروان» و خاندان معاويه دعوت او را پاسخ گفتند و نزد او حاضر شدند.
«سفّاح» دستور داد كرسىهايى كه به زيور طلا و نقره آراسته براى آنها نصب كردند و اين شگفتى مردم را برانگيخت كه چرا «سفّاح» با اين جنايتكاران چنين رفتار مىكند.
در اين موقع يكى از درباريان وارد مجلس شد و به «سفّاح» خبر داد كه مردى ژوليده و غبارآلود از راه رسيده و درخواست ملاقات فورى دارد.
«سفّاح» با اين اوصاف او را شناخت، گفت: قاعدتاً بايد «سُدَيْفِ» شاعر باشد؛ بگوييد وارد شود.
«بنىاميّه» با شنيدن نام «سُديف» رنگ از چهرههايشان پريد و اندامشان به لرزه در آمد؛ زيرا مىدانستند او شاعرى توانا، فصيح، شجاع و از دوستان و شيعيان على عليهالسلام و از دشمنان سرسخت بنىاميّه است.
«سُديف» وارد شد؛ هنگامى كه نگاهش به بنىاميّه افتاد، اشعار تكاندهندهاى در مورد ظلمهاى بنىاميّه بر بنىهاشم قرائت كرد كه از جمله آنها اين دو بيت بود:
وَ اذْكُرُوا مَصْرَعَ الْحُسَيْنِ وَ زَيْدِ وَ قَتِيلٍ بِجانِبِ الْمِهْرَاسِ
وَ الْقَتِيلَ الَّذِي بِحَرَّانَ أَضْحَى ثاوِياً بَيْنَ غُرْبَةٍ وَ تَتَاسِ
«به ياد آوريد! محلّ شهادت حسين عليهالسلام و زيد را و آن شهيدى كه در مهراس (اشاره به شهادت حمزه در احد) شربت شهادت نوشيد.
و آن شهيدى كه در حرّان به شهادت رسيد و تا شامگاهان در تنهايى بود و (حتّى جنازه او) به فراموشى سپرده شد».
(اشاره به شهادت «ابراهيم بن محمّد» يكى از معاريف بنىهاشم و بنىعبّاس در سرزمين حرّان در نزديگى مرزهاى شمالى عراق است).
«سفّاح» دستور داد خلعتى به «سُديف» بدهند و به او گفت: فردا بيا تا تو را خشنود سازم و او را مرخص نمود؛ سپس رو به بنىاميّه كرد و گفت: سخنان اين برده و غلام بر شما گران نيايد، او حق ندارد درباره موالى خود سخن بگويد؛ شما مورد احترام من هستيد (برويد و فردا بياييد!)
بنىاميّه پس از بيرون آمدن از نزد سفّاح به مشورت پرداختند. بعضى گفتند: بهتر آن است كه فرار كنيم؛ ولى گروه بيشترى نظر دادند كه خليفه وعده نيكى به ما داده و «سُديف» كوچكتر از آن است كه بتواند نظر خليفه را برگرداند.
فردا همه نزد «سفّاح» آمدند؛ او دستور پذيرايى از بنىاميّه را داد؛ ناگهان «سُديف» شاعر وارد شد و رو به سفّاح كرد و گفت: «پدرم فدايت باد! تو انتقام گيرنده خونهايى؛ تو كشنده اشرارى».
سپس اشعار بسيار مهيّجى خواند كه از ظلم و بيدادگرى بنىاميّه مخصوصاً از ظلم آنها بر شهيدان كربلا سخن مىگفت.
«سفّاح» ظاهراً برآشفت و به «سُديف» گفت: تو در نظر من احترام دارى؛ ولى برگرد و ديگر از اين سخنان مگو و گذشته را فراموش كن.
بنىاميّه از كاخ «سفّاح» بيرون آمدند و به شور پرداختند؛ گفتند: بايد از خليفه بخواهيم «سُديف» را اعدام كند و گرنه سخنان تحريكآميز او ما را گرفتار خواهد كرد.
«سفّاح» شب هنگام «سُديف» را احضار كرد و گفت: واى بر تو چرا اين قدر عجله مىكنى؟!
«سُديف» گفت: «پيمانه صبر من لبريز شده و بيش از اين تحمّل ندارم. چرا از آنها انتقام نمىگيرى؟»
سپس بلند بلند گريه كرد و اشعارى در مظالم بنىاميّه بر بنىهاشم خواند كه سفّاح را تكان داد و به شدّت گريست.
«سُديف» نيز آن قدر گريه كرد كه از هوش رفت؛ هنگامى كه به هوش آمد «سفّاح» به او گفت روز آنها فرا رسيده و به مقصودت خواهى رسيد! برو امشب را آرام بخواب و فردا بيا. امّا «سُديف» آن شب به خواب نرفت و پيوسته با خدا مناجات مىكرد و از او مىخواست سفّاح به وعدهاش وفا كند.
«سفّاح» روز بعد براى اغفال بنىاميّه دستور داد، منادى ندا كند كه امروز روز عطا و جايزه است. مردم به طرف قصر هجوم آوردند و درهم و دينارهايى در ميان آنها پخش شد. سفّاح چهارصد نفر از غلامان نيرومند خود را مسلّح ساخت و دستور داد هنگامى كه من عمامه را از سر برداشتم، همه حاضران را به قتل برسانيد.
سفّاح در جاى خود قرار گرفت و رو به بنىاميّه كرد و گفت: امروز روز عطا و جايزه است؛ از چه كسى شروع كنم؟ آنها براى خوشايند سفّاح گفتند: از بنىهاشم شروع كن!
يكى از غلامان كه با او تبانى شده بود، گفت: «حمزة بن عبدالمطلّب» بيايد و عطاى خود را بگيرد.
سُديف كه در آنجا حاضر بود، گفت: حمزه نيست!
سفّاح گفت: چرا؟ گفت زنى از بنىاميّه به نام «هند»، «وحشى» را واداشت تا او را به قتل برساند؛ سپس جگر او را بيرون آورد و زير دندان گرفت.
سفّاح گفت: عجب! من خبر نداشتم، ديگرى را صدا بزن.
غلام صدا زد: «مسلم بن عقيل» بيايد و عطاى خود را بگيرد!
خبرى نشد؛ سفّاح پرسيد: چه شده؟ سديف در جواب گفت: «عبيدالله بن زياد» او را گردن زد و طناب به پاى او بست و در بازارهاى كوفه گردانيد.
سفّاح گفت: عجب! نمىدانستم؛ ديگرى را طلب كنيد و غلام همچنان ادامه داد و يك يك را صدا زد، تا به امام حسين عليهالسلام و ابوالفضل العبّاس و زيد بن على و ابراهيم بن محمّد رسيد و بنىاميّه هنگامى كه اين صحنه را ديدند و اين سخنان را شنيدند، به مرگ خود يقين پيدا كردند.
اينجا بود كه آثار خشم و غضب در چهره سفّاح كاملاً نمايان شد و با چشمش به سُديف اشاره كرد و «سُديف» اشعارى انشاء كرد كه از جمله دو بيت زير است:
حَسِبَتْ أُمَيَّةُ أَنْ سَتَرْضَى هاشِمُ عَنْها وَ يَذْهَبُ زَيْدُهَا وَ حُسَيْنُهَا
كَذِبَتْ وَ حَقِّ مُحَمَّدٍ وَ وَصِيِّهِ حَقّاً سَتُبْصِرُ مَا يُسِييءُ ظُنُونَهَا
«بنىاميّه پنداشتند كه بنىهاشم به آسانى از آنها خشنود مىشوند و حسين بن على عليهالسلام و زيد را فراموش مىكنند.
دروغ گفتند! به حقّ محمّد و وصىّ او سوگند! كه به زودى چيزهايى مىبينند كه به اشتباه خود پى مىبرند».
سفّاح با صداى بلند گريه كرد و عمامه را از سر انداخت و سخت آشفته شد و صدا زد:
«يالَثاراتِ الْحُسَيْنِ، يالَثاراتِ بَنِيهاشِمٍ؛ اى خونخواهان امام حسين و اى خونخواهان بنىهاشم!».
غلامان با مشاهده اين علامت از پشت پردهها بيرون آمدند و با شمشير به جان سران بنىاميّه افتادند و و همه آنها را به هلاكت رساندند. (منهاج البرائه، علامه خويي، ج 7 ص 223؛ پيام امام، ج 6 ص 495؛ عاشورا ريشهها، انگيزهها، رويدادها، پيامدها، ص 687)
اميرمؤمنان عليهالسلام در يك پيشبينى عجيب در ارتباط با حكومت بنىاميّه و انقراض سريع آنان فرموده بود: «حَتَّى يَظُنَّ الظَّانُّ أَنَّ الدُّنْيَا مَعْقولَةٌ عَلَى بَنِي أَمَيَّةَ؛ تَمْنَحُهُمْ دَرَّهَا؛ وَ تُورِدُهُمْ صَفْوَهَا، وَ لَايُرْفَعُ عَنْ هذِهِ الْأُمَّةِ سَوْطُهَا وَ لَا سَيْفُهَا، وَ كَذَبَ الظَّانُّ لِذلِكَ. بَلْ هِيَ مَجَّةٌ مِنْ لَذِيذِ الْعَيْشِ يَتَطَعَّمُونَهَا بُرْهَةً، ثُمَّ يَلْفِظُونَهَا جُمْلَةً؛
بعضى گمان كردند دنيا به كام بنىاميّه است و همه خوبىهايش را به آنان مىبخشد و آنها را از سرچشمه زلال خود سيراب مىسازد (و نيز گمان كردند كه) تازيانه و شمشير آنها از سر اين امّت برداشته نخواهد شد، كسانى كه چنين گمان مىكنند، دروغ مىگويند (و در اشتباهند) چه اينكه سهم آنها از زندگى لذّتبخش، جرعهاى بيش نيست، كه زمان كوتاهى آن را مىچشند، سپس (قبل از آن كه آن را فرو برند) بيرون مىافكنند!». (نهج البلاغه، خطبه 87)
انتهاي پيام/ك
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]
صفحات پیشنهادی
ماجراي عجيب هلاكت جمعي از بنياميه
ماجراي عجيب هلاكت جمعي از بنياميه انتشار اخبار كربلا تأثير عجيبى در ميان مسلمانان گذاشت اوج مظلوميّت امام حسين ع و يارانش و نهايت قساوتى كه در شهادت آنان و اسارت خاندان پاكش آشكار شده بود دودمان بنياميه را به باد داد به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس ظلم و ستمپيامدهاي نهضت حسيني/1احياي اسلام و آيين حق/ معناي «حسين از من است و من از حسينم»
پيامدهاي نهضت حسيني 1احياي اسلام و آيين حق معناي حسين از من است و من از حسينم قيام امام حسين ع نه تنها آيين پيامبر اعظم ص را نجات داد بلكه از محو اهداف رسالت ساير انبيا نيز جلوگيرى كرد به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس دستگاه خلافت اموى گمان مىكرد با كشتن امپيامدهاي نهضت حسيني/2الگوسازى و ارائه مسير مستقيم انسانيت
پيامدهاي نهضت حسيني 2الگوسازى و ارائه مسير مستقيم انسانيت امام كه خود صراط مستقيم بود با قيامش راه مستقيم را براي ديگران ترسيم كرد تا آيندگان تا قيام قيامت بدانند بايد از چه مسيري و در چه مسيري حركت كنند به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس بنياميه خيال كردند در عاشيك تروريست انتحاري پيش از انفجار در ميان زائران حسيني به هلاكت رسيد
يك تروريست انتحاري پيش از انفجار در ميان زائران حسيني به هلاكت رسيد منابع امنيتي عراق از هلاكت يك تروريست تكفيري انتحاري پيش از انفجار در ميان زائران حسيني خبر دادند به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري براثا سعد معن سخنگوي فرماندهي عمليات بغداد امروز در بيانيه اي اعلام كدر درگيري با نيروهاي امنيتي عراق۷ تروريست كه قصد حمله به زائران حسيني را داشتند به هلاكت رسيدند
در درگيري با نيروهاي امنيتي عراق۷ تروريست كه قصد حمله به زائران حسيني را داشتند به هلاكت رسيدند نيروهاي امنيتي عراق هفت تروريست را كه قصد داشتند زائران حسيني را در مناطق مختلف بغداد مورد هدف قرار دهند به هلاكت رساند به گزارشي خبرگزاري فارس به نقل از رسانههاي محلي عراق هفت ترواربعين رمز پويايي هميشگي نهضت حسيني است
اربعين رمز پويايي هميشگي نهضت حسيني است بهشهر - خبرگزاري مهر رئيس اداره تبليغات اسلامي بهشهر گفت گراميداشت اربعين تعظيم شعائر ديني و رمز پويايي هميشگي نهضت حسيني و وفاداري به مكتب سرخ عاشوراست حجت الاسلام سيد محمد بابايي در گفتگو با خبرنگار مهر افزود اربعين حسيني چهل روز دلدهلاکت یک تروریست قبل از حمله به زائران اربعین حسینی
هلاکت یک تروریست قبل از حمله به زائران اربعین حسینی شب گذشته نیز دو انفجار تروریستی در میان زائران حسینی در جنوب بغداد رخ داد که شهادت 25 زائر و حدود 60 زخمی را در پی داشت به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز شبکه تلویزیونی" العراقیه" اعلام کرد که منابع امنیتی عراپژوهش براي راهيابي به عمق نهضت حسيني
پژوهش براي راهيابي به عمق نهضت حسيني رئيس بنياد بينالمللي علوم وحياني اسرا گفت راهيابي به عمق نهضت امام حسين ع در حوزه توليد و اخلاق نياز به پژوهش دارد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساري حجتالاسلام مرتضي جوادي آملي در نشست مشترك پژوهشي حوزههاي علميه برادران و خواهران اهشدار آیت الله مکارم نسبت به پیامدهای کاهش جمعیت کشور/ طبیبی که اقدام به عقیم کردن افراد کند باید تحت تعقیب قر
هشدار آیت الله مکارم نسبت به پیامدهای کاهش جمعیت کشور طبیبی که اقدام به عقیم کردن افراد کند باید تحت تعقیب قرار گیرد خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی نسبت به پیامدهای ناگوار کاهش جمعیت کشور هشدار داد و با تاکید بر تبیین سیاست فرزندآوری بیشتر و توجه به برنامه های تشویقیاربعين حسيني چهره پليد بنياميه را افشا كرد
اربعين حسيني چهره پليد بنياميه را افشا كرد استاد حوزه علميه قم گفت با حضور كاروان اسرا و اهل بيت ع در كربلا در اربعين حسيني حوادث عاشورا و كربلا تداعي شد و در حقيقت اربعين حسيني بار ديگر چهره پليد بنياميه را افشا كرد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم عذري حسيني امروز ضمنبررسي چگونگي زنده نگهداشتن نهضت حسيني در كلام آيتاللهالعظمي جوادي آملي
بررسي چگونگي زنده نگهداشتن نهضت حسيني در كلام آيتاللهالعظمي جوادي آملي گروه خبرنگاران افتخاري اميرمحسن سلطاناحمدي چگونگي بهرهگيري و زنده نگهداشتن نهضت حسيني را ميتوان درذ كلام و آثار مختلف آيتاللهلعظمي جوادي آملي در اينباره جستوجو كرد به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگهمزمان با اربعين حسينيتصاوير اجتماع عظيم جمعيت در كربلا در سايت اربعين جاي ميگيرد
همزمان با اربعين حسينيتصاوير اجتماع عظيم جمعيت در كربلا در سايت اربعين جاي ميگيرد همزمان با اربعين حسيني عكاسان ايراني روايتگر يكي از بزرگترين اجتماعات انساني در كربلاي معلي هستند كه تصاوير حاصل از اين شور حسيني را در سايت www arbaeen2013 ir قرار ميدهند به گزارش خبرگزاري فارسجمعيت وفاق بحرين بازداشت ظالمانه مسئولان حسينيه ها را اقدام تحريك آميز دانست
جمعيت وفاق بحرين بازداشت ظالمانه مسئولان حسينيه ها را اقدام تحريك آميز دانست تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 05 نيروهاي امنيتي رژيم آل خليفه تعدادي از مسئولان حسينيه ها و هيأتهاي بحريني را بازداشت كردند به گزارش پايگاه خبري شبكه العالم نيروهاي امنيتي رژيم آل خليفه ديروز-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها