تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه از حق دَم مى زند با سه ويژگى شناخته مى شود: ببينيد دوستانش چه كسانى هستند؟ نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832710783




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيامدهاي نهضت حسيني/2الگوسازى و ارائه مسير مستقيم انسانيت


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: پيامدهاي نهضت حسيني/2الگوسازى و ارائه مسير مستقيم انسانيت
‏امام، كه خود صراط مستقيم بود، با قيامش راه مستقيم را براي ديگران ترسيم كرد تا آيندگان تا قيام قيامت بدانند بايد از چه مسيري و در چه مسيري حركت كنند.


به گزارش خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس، بني‌اميه خيال كردند در عاشوراى سال 61 هجرى پيروز شدند و نبرد نا برابر كربلا به نفع جبهه باطل به پايان رسيد؛ ولى در واقع، پيروزى حقيقى متعلّق به امام حسين عليه‌السلام و ياران او بود. چرا كه آن حضرت در آن حادثه و قيام، راه و رسمى ماندگار در عالم به يادگار گذاشت و با خون سرخش مكتبى را براى مسلمانان، بلكه همه آزادگان جهان بنا نهاد، كه تا هميشه تاريخ باقى است و سرمشق حق‏‌طلبان عالم است.

اين نقشه راه، چنان روشن و پر محتوا كشيده شد كه دانشمندان غير شيعه را هم مجذوب خود كرد.

به گفته موسيو ماربين آلمانى: «اين سرباز رشيد عالم اسلام به مردم دنيا نشان داد كه ظلم و بيدادگرى و ستمگرى پايدار نيست و بناى ستم هر چند ظاهراً عظيم و استوار باشد، در برابر حقّ و حقيقت چون پرِ كاهى بر باد خواهد رفت».

سيّد قطب، دانشمند و مفسّر معروف مصرى در ذيل تفسير آيه 51 سوره غافر اين پرسش را مطرح مى‏‌كند كه خداوند در اين آيه به پيامبران و مؤمنان، در دنيا نيز وعده حتمى نصرت و يارى داد؛ ولى ما مى‌‏بينيم كه در طول تاريخ جمعى از پيامبران و مؤمنان شكست خوردند و گروهى نيز به شهادت رسيدند. بنابراين، وعده نصرت‏ الهى درباره آنان چه شده است؟ سپس چنين پاسخ مى‏‌دهد:

اوّلًا: نبايد پيروزى‌‏ها را در محدوده زمانى و مكانى خاص ديد، اين مقياس‌‏ها، يك مقياس كوچك بشرى است؛ ولى در مقياس بزرگ‌‏تر كه زمان و مكان را در مى‌‏نوردد و به عصر و زمان خاص و مكان خاصّى محدود نمى‌‏شود، هرگز انبيا و مؤمنان شكست نخوردند؛ چرا كه در نهايت، عقيده و مرام آنان باقى ماند و در حقيقت يارى خدا نسبت به اعتقادات آنان، همان يارى آنان است.

ثانياً: نصرت و يارى، صورت‏‌هاى مختلفى دارد كه بخشى از آن را در يك نگاه سطحى هزيمت و شكست مى‌‏نامند، ولى در واقع پيروزى و نصرت الهى را در بر دارد. آيا ابراهيم عليه‌السلام كه در آتش افكنده شد، از عقيده و دعوت خويش دست كشيد؟ او در حالى كه در داخل آتش افكنده شده بود، نصرت الهى شامل حالش بود. در واقع دشمن او شكست خورده بود، كه نتوانست با اين همه تهديدها و آزارها، وى را از عقيده و مرامش باز دارد.»

سيّد قطب در ادامه به امام حسين عليه‌السلام اشاره مى‌‏كند و مى‌‏گويد: «حسين بن على عليه‌السلام گرچه در ظاهر به شهادت رسيد و در مقياس سطحى‌‏نگران شكست خورد، ولى در برابر حقيقت و در مقياسى بزرگ‏‌تر پيروز شد».

سپس مى‏‌افزايد: «فَما مِنْ شَهِيدٍ فِي الْأَرْضِ تَهْتَزُّ لَهُ الْجَوانِحُ بِالْحُبِّ وَالْعَطْفِ، وَ تَهْفُو لَهُ الْقُلُوبُ، وَ تَجِيشُ بِالْغَيْرَةِ وَ الْفِداءِ كَالْحُسَيْنِ- رِضْوانُ اللَّهِ عَلَيْهِ- يَسْتَوِي فِي هذا الْمُتَشَيِّعُونَ وَ غَيْرُ الْمُتَشَيِّعِينَ مِنَ الْمُسْلِمِينَ وَ كَثِيرٍ مِنْ غَيْرِ الْمُسْلِمِينَ؛

هيچ‏ شهيدى در روى زمين يافت نمى‌‏شود كه همانند حسين (رضوان اللَّه عليه) تمام وجود انسان‌‏ها به خاطر محبّت و علاقه به او به لرزه در آيد و دل‌‏ها براى او به طپش افتد و براى ايثار و فداكارى آماده شود. در اين الگو گرفتن (از حسين عليه‌السلام) شيعه و غير شيعه از ديگر مسلمانان، بلكه بسيارى از غير مسلمانان برابرند».

در پايان مى‏‌گويد: «چه بسيار شهيدانى كه اگر هزار سال زنده مى‌‏ماندند، نمى‌‏توانستند به اندازه شهادتشان عقيده و مكتب خود را يارى كنند و قدرت آن را نداشتند كه اين همه مفاهيم بزرگ انسانى را در دل‏‌‌ها به يادگار بگذارند و هزاران انسان را با آخرين سخنانى كه با خونشان مى‏‌نويسند، به كارهاى بزرگ وا دارند».

حركت انقلابى امام حسين عليه‌السلام و شهادت و نستوهى وى و يارانش سرمشقى براى آزادگان جهان شد و بسيارى از رهبران آزادى‌‏خواه در پيشبرد نهضت و قيام خويش، حركت انقلابى امام حسين عليه‌السلام را سرلوحه كار خود قرار داده‌‏اند و به پيروزى رسيده‏‌اند.

«مهاتما گاندى» رهبر استقلال كشور بزرگ هندوستان، در گفتار تاريخى خود چنين مى‌‏گويد: «من براى مردم هند چيز تازه‏‌اى نياورده‌‏ام، فقط نتيجه‏‌اى را كه از مطالعات و تحقيقاتم درباره تاريخ زندگى قهرمانان كربلا به دست آورده‏‌ام، ارمغان ملّت هند كردم. اگر بخواهيم هند را نجات دهيم، واجب است همان راهى را بپيماييم كه حسين بن على پيمود».

«محمّد على جناح»- قائد اعظم پاكستان- مى‌‏گويد: «هيچ نمونه‌‏اى از شجاعت بهتر از آن كه امام حسين عليه‌السلام از لحاظ فداكارى و تهوّر نشان داد در عالم پيدا نمى‌‏شود. به عقيده من تمام مسلمين بايد از سرمشق اين شهيدى كه خود را در سرزمين عراق قربانى كرد، پيروى نمايند».

اينها چند نمونه از اظهار نظرات بود. نكته‌اي كه لازم است بيان شود اينكه اگر جوانب قيام امام حسين(ع) به خوبي براي مردم دنيا تبيين شود، همه مردم دنيا بجز افراد لجباز، متعصب و جاهل، عاشق اين هدف و آرمان خواهند شد.

اين الگوپذيرى و تأسّى از نهضت امام حسين عليه‌السلام در عالم تشيّع بسيار چشمگير و فراگير بوده است.

در طول تاريخ، رهبران انقلابى شيعه، با الهام از حماسه‏‌‌هاى بزرگ و جاودان كربلا، در بسيج انسان‌‏هاى فداكار و از خود گذشته به توفيقات بزرگى دست يافته‌‏اند.

پيروزى ملّت ايران در برچيدن بساط ظلم و بيدادگرىِ نظام استبدادى 2500 ساله، و حماسه‏‌هاى غرورآفرين هشت سال دفاع مقدّس در جبهه‏‌هاى نبرد حقّ عليه باطل، و مجاهدت‏‌هاى جوانان جان بر كف و رشيد حزب اللَّه جنوب لبنان در مقابله با رژيم سفّاك و تا بُن دندان مسلّح صهيونيستى، از نمونه‏‌هاى بارز و روشنِ تأسّى و الگوپذيرى از نهضت امام حسين عليه‌السلام در عصر حاضر است. (عاشورا ريشه‏‌ها، انگيزه‏‌ها، رويدادها، پيامدها، ص 662)

امام، كه خود صراط مستقيم بود، با قيامش راه مستقيم را براي ديگران ترسيم كرد تا آيندگان تا قيام قيامت بدانند بايد از چه مسيري و در چه مسيري حركت كنند.

انتهاي پيام/ك

يکشنبه 1 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن