واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس بنياد بينالمللي علوم وحياني اسرا:راهيابي به عمق نهضت حسيني نياز به پژوهش دارد
رئيس بنياد بينالمللي علوم وحياني اسرا گفت: راهيابي به عمق نهضت امام حسين(ع) در حوزه توليد و اخلاق نياز به پژوهش دارد.
به گزارش خبرگزاري فارس از آمل، حجتالاسلام مرتضي جوادي آملي عصر امروز در نشست مشترك پژوهشي حوزههاي علميه برادران و خواهران استان مازندران در سال 92 با اشاره به اينكه پژوهش كوششي هوشمندانه و مستمر در مسير شناخت نسبت به پديدههاي رفتاري است، افزود: پژوهش روند هوشمندانه و سامانمند در حيطه علمي است كه موجب شناخت درست يك رخداد و پديده ميشود.
وي با بيان اينكه تحقيق و پژوهش در كنار يكديگر به كار گرفته ميشود، تصريح كرد: ارزش كلمه تحقيق به قدري بالا است كه با پژوهش نميتوان مقصود را رساند زيرا در تحقيق انسان تا زماني به حقيقت نرسد دست از آن بر نميدارد.
مدير حوزه علميه و مدرسه آموزش عالي امام حسن عسگري(ع) آمل با تاكيد بر اينكه آنچه در تحقيق مدنظر قرار ميگيرد عميقتر و وسيعتر از پژوهش است، اما پژوهش نيز مادر و بنياد دانش است، يادآور شد: هر چه پژوهش عميقتر باشد دانشي كه بر آن استوار است نيز پايدارتر خواهد بود.
وي با بيان اينكه پژوهش به دو دسته بنيادين و كاربردي تقسيم ميشود و پژوهشها تا زماني كه مستند به امور بنيادين نباشد اثرگذار نيست، اظهار داشت: در غرب به فلسفه بيشتر از پژوهش اهميت ميدهند.
جوادي آملي با اعلام اينكه بهترين وجه براي وحدت حوزه و دانشگاه اين است كه دانشگاه محل تجريد و حوزه محل تجربه باشد، ادامه داد: اين دو ميتوانند علم را بارور و ملك و ملكوت را به هم پيوند دهند و فهم را روشنتر كنند.
وي با تاكيد بر اينكه علوم از زواياي مختلف مورد بررسي قرار ميگيرند و بسياري از اختلافهاي سياسي و اجتماعي نيز به اين دليل رخ ميدهد كه از منظرهاي مختلفي نگريسته ميشود، افزود: زماني كه نتوانيم اين منظرها را مديريت كنيم زمينه اين اختلافات سياسي و اجتماعي وجود خواهد داشت.
رئيس بنياد بينالمللي علوم وحياني اسرا با اشاره به اينكه اگر يك نگاه منظومهاي نداشته باشيم و آن را مديريت نكنيم نميتوانيم پژوهشهاي زيربنايي انجام دهيم، گفت: در جامعه ما هر پژوهشي رخ نميدهد بنابراين براي اين رخداد بايد تلاش كرد.
جوادي آملي با تاكيد بر اينكه پژوهشي مفيد و كاربردي است كه براي جامعه سودمند باشد با اشاره به اينكه بايد ببينيم درباره نهضت حسيني چه ميزان پژوهش كردهايم، ادامه داد: راهيابي به عمق نهضت امام حسين(ع) در حوزه توليد و اخلاق نياز به پژوهش دارد.
وي با بيان اينكه نهضت امام حسين(ع) يك اسلام عيني است كه بايد درباره آن پژوهش صورت گيرد، گفت: امور مربوط به منابر و روضهها بايد در كنار پژوهش و تحقيق درباره نهضت امام حسين(ع) انجام شود.
انتهايپيام/86011/ش30
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]