تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد هر كس قرآن را بياموزد و به ديگران آموزش دهد و به آنچه در قرآن است عمل كند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820109544




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واقعيت زنان در قاجاريته


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: واقعيت زنان در قاجاريته


گزارشي از نمايشگاه نقاشي هاي مرسده طوسي طهراني در گالري شكوه

به گزارش همشهري آنلاين، مرسده طوسي طهراني در اين نمايشگاه 17 اثر اكريليك بر روي بوم را عرضه كرده كه در آنها مردمانى از عصر قاجاريه را در تقابل هاى فرهنگى و حتى پندارهاى امروزى جستجو و مورد مطالعه قرار داده است.

او در آثار نمايشگاه «قاجاريته» واقعيت زنان را نشان داده است با توجه به اين موضوع او زنان را زيبا، مستحكم و با قابليت هاي زيادي بر روي بوم نقش كرده است.

طوسي طهراني معتقد است اگر زنان نباشند مردان نمي‌توانند به جايگاه هاي مختلف دست يابند. او زنان را زير مجموعه تمام جنگ ها و رويدادهاي تاريخ مي‌داند.

هنرمند در اين نمايشگاه تمامي آثارش را فقط با ديد زنانه تصوير نكرده و در اين آثار به نوعي خشونت مردان، تحكم و قدرت نمايي آنها را نيز نشان داده است.

طوسي طهراني در مورد شباهت هاي نقاشي هاي تازه اش با آثار قبلي اش گفت: آثار اين مجموعه از نظر تم رنگي شبيه به آثار پاپ آبستره مجموعه قبلي ام با عنوان «شكر» مي‌باشد.

من در تابلوهايم از رنگ هاي تخت، تند و شارپ استفاده مي‌كنم تا با اتكا بر اين رنگ ها احساساتم را بر روي بوم به تصوير كشم.

در آثار قبلي ام از كلاژ استفاده كرده ام اما در اين آثار با آنكه كلاژ نشده اما حس آن را به بيننده منتقل مي‌كند.

او در مورد انتخاب عنوان «قاجاريته» براي آثار تازه اش در اين نمايشگاه گفت: «من در اين آثار به دنبال تشابهي جايگزين ميان شرايط فعلي معاصر و دوران قاجار هستم كه در نقاشي هايم به پارادوكسي مشترك ميان اين دو دوره دست يافتم.

«قاجاريته» در واقع تلفيقي از قاجاريه و مدرنيته است. «يته» واژه سبك شناسي است و كسي تا به حال از اين عنوان براي آثارش استفاده نكرده است.

من در اين نمايشگاه با توجه به مطالعه كتاب هاي جعفر شهري در رابطه با طهران قديم، به خاطر تشابهات دوران مدرن و قاجار اين عنوان را انتخاب كردم.

طوسي طهراني در بعضي از اين آثار بر روي اعضاي بدن فيگورها تاكيد كرده است و پرداخت بيشتري بر روي آن انجام داده است، او در اين رابطه گفت: فكر مي‌كنم وقتي مي‌خواهيم راجع به انسانها صحبت كنيم بايد آنها را با جزييات بيشتري بر روي بوم نشان دهيم و براي مثال اگر مي‌خواهيم راجع به زن ايراني حرفي بزنيم و مسائلي را عنوان كنيم بايد چهره اش را هر چقدر بزرگ يا كوچك نشان دهيم تا احساسمان را بيان كنيم.

نقاشي هاي اين هنرمند جوان در كادرهايي مربعي يا مستطيل شكل اتفاق مي‌افتند و به نظر او اين سوژه ها را از پشت دوربين نگاه كرده است و يا با اين كار مخاطب را وادار كرده است تا به موضوع اصلي آثارش توجه ويژه اي كند و بر روي كاراكترها كه بيشتر در وسط تابلو به چشم مي‌خورند نگاه كند.

او در اين مورد گفت: اين كادرها و مكعب ها در آثارم پرسپكتيوهاي متافيزيكي هستند كه اولين بار آنها را در خواب ديده ام و سعي كرده ام در اين آثار افراد قاجاري را درون اين فضا ها قرار دهم.

او اضافه كرد: از ابتداي آنكه نقاشي را شروع كردم خارج از آنكه بر روي علم پرسپكتيو شناخت و دانشي داشته باشم، علاقه زيادي به آن داشتم و در نقاشي هايم مكعب، مخروط و هرم مي كشيدم، دوست دارم با اين اشكال در آثارم بازي كنم.

در آثار اين نمايشگاه هم فضاهاي متافيزيكي را كه پرسپكتيوي نو دارند را به نمايش گذاشته ام.

تابلو هاي او مانند صحنه نمايش مي‌مانند، گويي هنرمند در اين آثار روايتگري مي‌كند و قسمتي از داستان هاي مختلف كه در ذهن داشته را در قالب اين نقاشي ها عرضه كرده است.

در بيشتر آثارش رنگ فيروزه اي بر رنگ هاي ديگر غالب است، او معتقد است چون بهترين نوع فيروزه در ايران است، رنگ فيروزه اي نماد ايران است.

به همين دليل در آثارش بيشتر از اين رنگ بهره گرفته است.

نقاشي هاي وي بيشتر ذهني هستند، او اين كاراكترها را يا بصورت انتزاعي و يا از كتابهاي كميابي پيدا كرده است و بر روي بوم تصوير كرده و در بعضي با نرم افزار فتوشاپ بر روي آنها كار كرده است.

زمينه بيشتر آثار او بافت دارند. او در بعضي از آثارش در حاشيه كار از خط بهره گرفته است و در بعضي، خط را به صورت بافت هايي برجسته در سرتاسر كار مهر كرده است.

مرسده طوسى طهراني متولد 1362 تهران است.

او كارشناسى نقاشى از دانشگاه سوره تهران دارد و دانشجوي كارشناسي ارشد نقاشي از دانشكده هنرهاي زيبا، دانشگاه تهران است.

طوسي طهراني ارائه حرفه اى آثارش را از سال ١٣٨٤ با دوسالانه نقاشى دامون فر آغاز كرده است؛ او در اين سالها با عضويت در انجمن نقاشان ايران در نمايشگاه هاى متعددى حضور يافته است.

آثار طوسى تا چهارم دى ماه در گالرى شكوه واقع در فرمانيه، بلواراندزرگو، خيابان سليمى شمالى، كوچه امير نورى، شماره ١٩ در معرض تماشا قرار دارد و علاقمندان مي‌توانند همه روزه از ساعت 16 الي 20 از اين آثار ديدن كنند.

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن