تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ردم دو گروه‏اند: دانشمند و دانش‏اندوز و در غير اين دو، خيرى نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860370240




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارزش افزوده 104هزار ميليارد توماني خانوارها توليد 40 درصد از GDP توسط زنان خانه‌دار


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: ارزش افزوده 104هزار ميليارد توماني خانوارها توليد 40 درصد از GDP توسط زنان خانه‌دار
سياوش رضايي

اندازه‌گيري و ارزش‌گذاري خدمات توليد شده توسط خانوارهاي كشور بر اساس استاندار‌دهاي حساب‌هاي اقماري خانوار در پژوهشكده پولي و بانكي بانك مركزي بررسي شد.طي سال‌هاي گذشته همواره بحث محاسبه و ارزش‌گذاري خدماتي كه زنان خانه دار در محيط خانه ارائه مي‌دهند مطرح بوده ولي تاكنون روشي علمي براي محاسبه اين خدمات در دسترس نبوده است.اين در حالي است كه طبق سرشماري سال 1390 بيش از 19 ميليون زن خانه دار در بخش اشتغال جزو جمعيت غير فعال محسوب مي‌شوند.
برهمين اساس در طرحي كه در پژوهشكده پولي وبانكي مطرح شده روشي نظام مند و قابل تكرار در اين زمينه ارائه شده است. بنابر اين روش براي به دست آوردن ارزش خدمات خانگي،مجموع ساعات فعاليت‌ها در دستمزد تعيين شده ضرب و ارزش كل اين خدمات مشخص مي‌شود. سرانه ساعت كار روزانه براي اعضاي خانوارهاي شهري معادل 3 ساعت و 11 دقيقه و براي زنان خانه دار5 ساعت و 3 دقيقه محاسبه شده است.
نرخ دستمزد نيز براساس حداقل دستمزد تعيين شده در سال 88 محاسبه شده است. در اين سال نرخ دستمزد ساعتي 10980 ريال كه با احتساب سهميه‌هاي تأمين اجتماعي كارفرما مجموعاً به 14274 ريال مي‌رسد. در سال 88 اعضاي خانوارهاي شهري در مجموع 4/47 ميليارد ساعت در فعاليت‌هاي خانگي وقت گذرانده‌اند كه از اين رقم 5/20 درصد صرف تهيه غذا، 6/9 درصد مسكن و اقامت، 5/9 درصد حمل و نقل، 5/5 درصد مراقبت از افراد و 3/2 درصد صرف پوشاك شده است.
همچنين در اين طرح، خدماتي كه در خانوارهاي شهري و روستايي در سال 1388 ارائه شده ارزشگذاري و سهم آن از توليد ناخالص داخلي كشور برآورد شده است.
بر اساس جزئيات اين گزارش در حال حاضر توليد زنان خانه دار 40 درصد از توليد ناخالص داخلي كشور را تشكيل مي‌دهد. بنابراين تمام خدماتي كه در خانوارها ارائه مي‌شود نظير تهيه غذا، پوشاك، نگهداري افراد و... ارزشي دارند كه محاسبه آن‌ها در سال 1388 معادل 104 هزار ميليارد تومان برآورد شده است.در اين سال توليد ناخالص داخلي برآورد شده كشور بيش از 357 هزار ميليارد تومان بوده كه 104 هزار ميليارد تومان آن توسط زنان خانه دار توليد شده است.
در اين گزارش سهم خانوارهاي شهري از ارزش افزوده خدمات خانگي 72 درصد و خانوارهاي روستايي 28 درصد تخمين زده شده است. اين سهم در خصوص زنان و مردان نيز به نسبت 77 در مقابل 23 درصد برآورد شده است.بدين ترتيب بيش از سه چهارم ارزش افزوده توليد شده در خانوارهاي شهري و روستايي بر عهده زنان بوده است.البته اين سهم در فعاليت‌هاي مختلف متفاوت برآورد شده است به‌طوري كه در بخش تهيه غذا سهم زنان به 90 درصد، فعاليت‌هاي مربوط به مسكن و اقامت 82 درصد و در نگهداري افراد به 75 درصد مي‌رسد. بنابراين عمده سهم مردان در خدمات خانگي به فعاليت حمل و نقل تعلق دارد كه 53 درصد از كل خدمات مردان را تشكيل مي‌دهد.
همچنين تهيه غذا 47 درصد، مسكن و اقامت 23 درصد، حمل و نقل 14 درصد، مراقبت از افراد 11 درصد و پوشاك 5 درصد از فعاليت‌هاي خانگي را به خود اختصاص مي‌دهد.
سهم خدمات خانگي در ساير كشورها
هم‌اكنون محاسبه ارزش افزوده خانوارها در بسياري از كشورها انجام شده و در فواصل گوناگون به روز مي‌شود. هر چند اين سهم در توليد ناخالص داخلي كشورها مختلف است ولي به‌طور ميانگين حدود 40 درصد از توليد ناخالص داخلي دنيا توسط خانوارها و عمدتاً زنان خانه دار توليد مي‌شود.بر اين اساس سهم توليد خانوارها از توليد ناخالص داخلي در كانادا 34 درصد اعلام شده كه سهم زنان از اين توليد حدود 63 درصد برآورد شده است. در استراليا نيز خدمات خانگي 43 درصد از GDP اين كشور را تشكيل مي‌دهد كه زنان خانه دار 65 درصد آن را بر عهده دارند. همچنين اين سهم در فنلاند 36 درصد، امريكا 32 درصد و ژاپن 15 درصد محاسبه شده است.

از ابتداي دي ماه محقق مي‌شود
خروج بازار لوازم خانگي از ركود

مرجان اسلامي‌فر

بازار لوازم خانگي روزهاي ركود خود را سپري كرده و گفته شده است از ابتداي دي‌ماه اين بخش به وضعيت ماههاي گذشته خود باز مي‌گردد و مردم با اين حوزه آشتي خواهند كرد. از سال گذشته قيمت لوازم خانگي به سمت رشد حركت كرد و باعث شد مردم كم‌كم از بازار لوازم خانگي فاصله بگيرند و ركود بي‌سابقه‌اي حاكم شود.
يكي از فعالان بازار درباره وضعيت اين بخش گفت: بازار لوازم خانگي بشدت دوران ركود خود را سپري مي‌كند و مردم از خريد امتناع مي‌كنند. وي افزود: ميزان عرضه لوازم خانگي وارداتي در بازار كاهش يافته است و بعضاً كالاهاي توليد داخل جايگزين شده است.
وي با بيان اين‌كه نمي‌توان با قطعيت گفت با افزايش تقاضا وضعيت بازار ثبات خواهد داشت، تصريح كرد: در شرايطي كه خريد و فروش لوازم خانگي به صفر رسيده است نمي‌توان موجودي انبارها را با رشد تقاضا هماهنگ دانست.
اين فعال بازار اذعان داشت: مردم مانند گذشته به برند بها نمي‌دهند و براي آن‌ها قيمت كالا بسيار مهم‌تر است اين نگراني وجود دارد كه مردم به مرور زمان سراغ كالاهاي بي‌كيفيت چيني بروند. از اين‌رو توليد‌كنندگان داخلي بايد برنامه‌اي جامع داشته باشند تا چنين مشكلي رخ ندهد. وي تصريح كرد: عرضه برخي از لوازم خانگي كره‌اي كه زماني مشتريان پر و پا قرصي داشتند بشدت كاهش يافته است. از آنجا كه تقاضايي وجود ندارد بازاربدون نوسان
بوده است.
وي با بيان اين‌كه وارد‌كنندگان و توليد‌كنندگان لوازم خانگي به دليل ركود بازار امكان افزايش قيمت لوازم خانگي را ندارند، افزود: درست است كه توليد‌كنندگان داخلي به مرز زيان رسيدند اما حاضر نيستند قيمت محصولات خود را افزايش دهند.
اين كارشناس بازار در ادامه صحبت‌هايش خبر خوشي به خريداران لوازم خانگي داد. وي گفت: توليد‌كنندگان و وارد‌كنندگان لوازم خانگي از اول ديماه با شرايط مناسبي محصولات خود را به فروش مي‌رسانند. از اين رو به مردم توصيه مي‌شود از اتفاق پيش آمده و افت قيمت‌ها براي خريد و تعويض كالاهاي خود استفاده كنند. وي خاطرنشان كرد: با برنامه‌هاي جديدي كه طي مدت اخير صورت گرفته است قطعاً از ابتداي ديماه بازار لوازم خانگي رونق مي‌گيرد.
محمد رضا دياني رئيس انجمن لوازم خانگي نيز درباره وضعيت بازار اين بخش گفت: توليد‌كنندگان مي‌خواهند شرايط فروش خاص را با هدف كمك به مردم و رونق بازار طراحي كنند.
وي با بيان اين‌كه ركود زماني از حوزه لوازم خانگي خارج مي‌شود كه مردم امكان خريد شرايطي و قسطي را داشته باشند، افزود: صنعت لوازم خانگي به دليل ركود بازار با كاهش توليد روبه‌رو شده است. اين امر اگر ادامه پيدا كند افزايش بيكاري در حد وسيعي رخ خواهد داد.
عليرضا نورپور دبير انجمن توليدكنندگان لوازم خانگي ايران نيز گفت: با توجه به شرايط موجود و عدم تغيير محسوس در نرخ ارز و ساير فاكتورهاي مؤثر در قيمت‌ها، امكان كاهش قيمت لوازم خانگي وجود ندارد.
وي افزود: با توجه به افزايش نرخ ارز در بودجه پيشنهادي دولت و همچنين افزايش نرخ دستمزد و ماليات به‌طور قطع در سال آتي با افزايش قيمت تمام شده كالاهاي توليدي مواجه خواهيم بود اما تا پايان امسال در صورت حفظ شرايط موجود، توليدكنندگان لوازم خانگي متعهد خواهند بود كه همراه با دولت براي حفظ آرامش در بازار و ارتقاي سطح رفاهي و قدرت خريد مردم افزايشي در قيمت‌ها ايجاد نشود.
وي اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مبني بر كاهش قيمت لوازم خانگي در روزهاي آينده را تكذيب كرد و گفت: متأسفانه عده‌اي در يك سال اخير چندين بار اين ادعاي غيركارشناسي و خارج از توجيه اقتصادي را مطرح كردند كه به نظر مي‌رسد طرح چنين مسائلي به دور از فضاي واقعي حاكم بر مؤلفه‌هاي اقتصادي و تنها جهت‌دهي به بازار براي ركود و بهره‌برداري شخصي از فضاي به‌وجود آمده است.

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن