واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير كل امور زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي:زنگ خطر هم خانگي جوانان قبل از ازدواج بايد به صدا درآيد
مدير كل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: پديده جديد و نادري كه زنگ خطر آن بايد به صدا درآيد بحث هم خانگي افراد قبل از ازدواج است كه تصميم ميگيرند مدتي به بهانه آشنايي با يكديگر زندگي مشترك را بگذرانند.
به گزارش خبرگزاري فارس، صديقه حجازي در خصوص ازدواج جوانان و آسيبهاي اجتماعي اين حوزه گفت: ما در چارچوب حدود شرعي خود مانعي براي آشنايي جوانها با هم نداريم منتها، طبيعتاً شرع ما براي اينكه اين پيش زمينههاي قبل از ازدواج به آسيبهاي اجتماعي تبديل نشود، حدود و ثغوري را تعيين كرده است.
وي ادامه داد: در گذشته ما هم اينگونه نبوده حتي در زماني كه به تعبير امروزيها، ازدواجها به شكل سنتي انجام ميگرفته، اينطور نبوده كه هيچ آشنايي بين دختر و پسر اتفاق نيفتد. بلكه اينگونه بوده كه جلساتي را اختصاص ميداديم، كه با حضور بزرگترها و در يك فضاي امن و كاملاً رعايت شده، انجام ميشد كه دختر و پسر بنشينند و ساعتها با هم صحبت داشته باشند.
مدير كل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اظهار داشت: ما براي اين منظور، از نظر شرعي فضاي بستهاي را نداريم اما آن چه كه در اين زمان ايجاد نگراني ميكند اين است كه ما فكر ميكنيم اين چنين فضايي در يك قالب تعريف شده شرعي وجود ندارد و به اجبار بايد از روشهايي كه به نوعي دارد اپيدمي ميشود، روشهايي كه در ممالك ديگر به نوعي تجربه شده و بازخوردهاي مناسبي هم نداشته و يا حداقل با فرهنگ و جامعه ما سازگاري ندارد، اين روشها دارد رواج پيدا مي كند. حجازي افزود: اينكه دختر و پسري به مدت طولاني، روابط نامحدودي داشته باشند، به اين بهانه كه بخواهند همديگر را بشناسند و بيشتر با هم آشنا شوند، تبعات مختلفي را به بار ميآورد.
وي خاطر نشان كرد: در مرحله اول ممكن است در يك فضايي، رابطه عاطفي خودبهخود و به دلايل شرايط سني و ويژگيهاي انساني شكل بگيرد كه همان علقه عاطفي مانع از اين بشود كه حقايق وجود همديگر را ببينند و آشنايي واقعي صورت بگيرد. دوم اينكه خداي نكرده در اين فرايند، گاهي آسيبهايي مخصوصا به دختر وارد مي شود. به هر صورت وقتي كه اين روابط خيلي نزديك به هم (از نظر زماني) و ادامه دار شود و در محدوده شرع و يا در فضاي تحت مديريت بزرگترها اتفاق نيفتد، ممكن برخي دچار آسيبهايي بشوند كه تبعات آنرا به اين راحتي نشود حل كرد.
مدير كل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اظهار داشت: متأسفانه در حال حاضر، ما با پديدههاي جديدتري مواجه هستيم، من نميگويم اين موضوع در جامعه ما شديد است، خيلي نادر است و اختصاص دارد به تيپ خانوادهها و فضاهايي كه متأثر از فرهنگهاي بيروني هستند اما به هر جهت اين زنگ خطر را براي مسئولين فرهنگي ما بايد داشته باشد.
حجازي افزود: اين پديده جديد و نادر، بحث هم خانگي افراد قبل از ازدواج است كه تصميم ميگيرند يك مدتي با همديگر زندگي مشترك را بگذرانند به اين بهانه كه ما در اين فضاي مشترك بهتر ميتوانيم با هم آشنا شويم.
وي ادامه داد: تمام اينها روشهاي قبلي غربي است و در ممالكي كه مدعي فضاهاي مدرن و متجدد بودند، رفتند آسيبها را دريافت كردند . با ناكارآمدي اين روشها، لزومي ندارد كه ما هم بخواهيم از روشهايي كه ديگران دچار تبعات و صدمات زيادي شدند را بكار ببنديم. مسئولين فرهنگي ما بايد نسبت به اين مسئله، بيشتر هوشيار باشند.
انتهاي پيام/
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]