محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852854378
ضرورت اعدام سران قاچاقيان و برخورد با مسئولان كم كار در مناظره تلويزيوني اعتياد عنوان شد؛
واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ضرورت اعدام سران قاچاقيان و برخورد با مسئولان كم كار در مناظره تلويزيوني اعتياد عنوان شد؛
افشاي وزراتخانههاي كم كار در حوزه مبارزه با مواد مخدر، هدفگذاري اعدامسران قاچاقيان، ضرورت زدن شلاق به كمر مسئولان مرتبط با مواد مخدر و ارائه آمار اعتياد دانشجويان پزشكي دانشگاه تهران، عناوين صحبتهاي مناظره تلويزيوني مواد مخدر بود.
به گزارش خبرگزاري تسنيم، برنامه تلويزيوني مناظره اين هفته با حضور كارشناسان و مسئولان مختلف با موضوع «اعتياد و آسيب هاي مرتبط به آن» عصر امروز در شبكه اول سيما برگزارشد.
در مناظره امروز حسين ذبحي معاون قضايي دادستان كل كشور، طاها طاهري قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر، همايون هاشمي رئيس سازمان بهزيستي كشور، علي مويدي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا، احمد حاجبي مديركل دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت در برنامه « مناظره» ميهمانان اين موضوع مهم، حياتي و اساسي در كشور هستند.
پيش از اين نيز سردار علي مؤيدي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر، حجت الاسلام موسي قرباني نماينده دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي، اميرحسين قاضي زاده عضو كميسيون اجتماعي مجلس و بابك دين پرست معاون كاهش تقاضاي ستاد مبارزه با مواد مخدر در سيزدهمين قسمت از اين برنامه به بررسي راهكارهاي مقابله با مواد مخدر و كاستن از آسيب هاي اين مواد پرداخته بودند.
مناظره پيشين با استقبال وزير كشور روبرو شد و رحماني فضلي از رسانه ملي براي برگزاري آن تشكر كرده بود و وعده برگزاري مناظره اي مجدد با اين موضوع را داده بود. سوال نظر سنجي مناظره امروز عبارست از: آيا برخوردهاي قضايي انتظامي با قاچاقچيان مواد مخدر بازدارنده بوده است؟
اعتياد چهارمين عامل مرگ و مير در كشور
در سخنراني نخست احمد حاجبي مديركل دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت در برنامه « مناظره» عنوان كرد: بحث چرايي پديده اعتياد با توجه به اينكه تاكنون با تمام مداخله ها همچنان ادامه دارد، مطرح است و به عنوان مسئله روز كاملا مشخص بوده كه باعث نگراني براي عموم جامعه شده و تهديد كننده است.
وي با بيان اينكه در حال حاضر اعتياد بار مالي و ناتواني و مرگ ومير را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: پديده اعتياد به سلامت آسيب رسانده و در حال حاضر بعد از سوانح و حوادث كه به عنوان رتبه نخست هستند و بعد از آن بيماري قلب و عروق و در رتبه چهارم پديده اعتياد موضوعي است كه به سلامت آسيب مي رساند و بار بيماري را به دنبال دارد.
حاجبي با اشاره به اينكه بايد دقت كرد كه چرا اين موضوع مشكلات بسياري را ايجاد كرده و آيا اعتياد مشكل اجتماعي است، گفت: اگر قاعدتاً چند خصوصيت در برگيرد آن پديده مشكل اجتماعي مطرح مي شود كه يكي از آنها تعارض با ارزشها بوده. به طور كلي اعتياد و شيوع آن قابل توجه است و غير متعارف بوده و مغاير با ارزشها مطرح مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه ما نياز به اصلاح سياست ها داريم، گفت: بايد به اصل وجود اعتياد پرداخت و بر آن تاكيد كرد و اين نشان از نابساماني و عدم كارايي است كه خود علل متفاوتي دارد.
وي بيان كرد: 3 گروه از عوامل بسيار مهم هستند كه عوامل اجتماعي، محيطي و فردي است. همچنين موضوع تاثير خانوادگي نيز نقش بسزايي دارد؛ بحث فقر از موضوعاتي است كه يك شاخص بارز بوده و باعث مشكل اجتماعي مي باشد.
آمار معتادان در كشور
سخنران دوم يعني حسين ذبحي معاون قضايي دادستان كل كشور نيز بيان داشت: گستره مباحث در اين حوزه فراوان است اما مايلم به طور خلاصه مواردي از دستاوردهاي مبارزه قضايي در اين زمينه را عرض كنم. اينكه مطرح مي شود آيا مبارزه در سالهاي گذشته در سطوح مختلف قضايي و انتظامي مثبت بوده يا نه بايد گفت مواردي از دستاوردها مربوط به امنيت موجود است. در طول سالهاي گذشته با اقداماتي كه انجام شده بايد به شرايطي كه موجب افزايش معتادان مي شود نيز توجه كرد.
وي ادامه داد: در سال 1314 حدود 1.5 ميليون معتاد و در سال 1334 حدود همين تعداد و در اوايل سال 1357 و قبل از پيروزي انقلاب اسلامي حدود 2 ميليون نفر يعني معادل 6 درصد جمعيت كشور اعتياد داشتند.
ذبحي افزود: در حال حاضر طبق آمار حدود 1 ميليون و 350 هزار نفر معتاد در كشور وجود دارد كه اگر آمار معتادان تفنني را نيز به آنها اضافه كنيم بازهم به نسبت تعداد معتادان قبل از انقلاب كمتر است در حالي كه در حال حاضر با شرايطي از جمله همسايگي افغانستان، تنوع مواد مخدر روبرو هستيم كه آمار معتادان را افزايش مي دهد.
نماينده قوه قضائيه تصريح كرد: در سالهاي گذشته مرزها تا حدي ناامن بود كه قاچاقچيان موادمخدر حتي تا مواردي به شهرهاي مرزي وارد شده و كاروان قاچاق خود را از آن مسير عبور مي دادند اما امروز انسداد مرزها به گونه اي است كه آنها را وادار به جايگزيني شيوه ديگر كرده است.
وي خاطرنشان كرد: در بازديد از زندان هاي برخي استانها شرايط ترك و جلوگيري از موادمخدر به قدري خوب بود كه من اين مسئله را با آقاي اسماعيلي رئيس سازمان زندانها نيز مطرح كردم.
درك نادرست از مساله اعتياد
طاها طاهري قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز به عنوان سومين سخنران در برنامه مناظره با اشاره به اينكه اميدواريم در يك چارچوب منطقي بتوانيم به يك نتيجه قابل قبول دست يابيم، گفت: مردم بايد به عنوان داوران اصلي به ارزيابي اين مناظره بپردازند.
وي افزود: در طول 3 دهه گذشته به دليل نداشتن برنامه و درك نادرست از مساله اعتياد به مشكلات انباشته اي برخورد كرده ايم و مساله كنوني اعتياد در كشور به مولفه هاي اساسي همچون كم كاري و ورود مواد مخدر به كشور مربوط است.
طاهري ادامه داد: علي رغم تمام تلاش ها براي ورود مواد مخدر به كشور و آمار بالاي شهدا در اين زمينه شاهد هستيم كه نگاه كارگزاران به مساله اعتياد تا دو دهه گذشته مقابله محور بود و در حدود 10 تا 12 سال است كه به موضوع پيشگيري درمان توجه مي كنيم تا سال 89 معتاد، مجرم تلقي مي شد و اگر به سمت درمان نمي رفت دستگير و به زندان منتقل مي شد.
نماينده وزارت كشور در برنامه مناظره عنوان كرد: در مساله اعتياد شاهد نقص هايي در بخش حمايت اجتماعي هستيم. همچنين نقش خانواده به عنوان متهم اصلي در اعتياد فرزندان مغفول مانده است؛ نقش خانواده در موضوع اعتياد و آسيب هاي اجتماعي و عدم درك صحيح اين مساله باعث شده تا مساله اعتياد در جامعه حاد شود.
وي افزود: از منظر آسيب شناسان اجتماعي هر آسيب اجتماعي به عنوان اختلال در روابط اجتماعي تلقي مي شود. همچنين از نظر روانپزشكان معتاد يك بيمار حقوقي از نظر سياسيون، مجرم و حلقه واسط در توطئه نرم دشمن و از نظر پليس بزهكار، از نظر مذهبيون گناهكار و از نظر خود معتاد يك قرباني تلقي مي شود.
اعتياد جرم سازمان يافته
سردار علي مويدي، رئيس پليس مبارزه با موادمخدر ناجا به عنوان سخنران چهارم برنامه مناظره در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا برخوردهاي قضايي انتظامي با قاچاقچيان موادمخدر بازدارنده بوده است، اظهار داشـت: توجه و عنايت در خصوص مبارزه با موادمخدر طي 2 ماه گذشته بسيار بوده و در نشست قبلي به بحث عرضه و تقاضا پرداخته شده همچنين كارشناسان به صورت كارشناسي به اين موضوع اشاره كرده و مردم با مشاركت در نظرسنجي بسيار موضوعات را هدفمند ارائه كردند.
وي با بيان اينكه بهترين پاسخ به سوال نشست گذشته اين بود كه بيش از 63 درصد به بحث مقابله در حوزه عرضه پرداخته اند و رويكرد دستگاه قضايي و پليس را تائيد كردند، ادامه داد: نظرسنجي كه مردم ارائه كردند پيام هايي را به دنبال داشت تا شايد بتوانيم از طريق اين افكارسنجي نقشه راهي داشته و موفق تر عمل كنيم.
سردار مويدي با اشاره به اينكه بحث مقابله به لحاظ نظام در 2 الي 3 دهه گذشته بسيار پاسخگو بوده است، افزود: نظرسنجي كه از سوي مردم صورت گرفت مي توان از آن به عنوان ارزيابي مثبت اشاره كرد همچنين حوزه هاي فرهنگي و پيشگيري نيز بايد متناسب با عرضه صورت گيرند.
رئيس پليس مبارزه با موادمخدر ناجا با بيان اينكه موادمخدر به عنوان يك پديده سياسي، امنيتي و در يك نگاه از سوي سازمان ملل به عنوان جرم سازمان يافته تلقي شده است، گفت: سرچشمه عرضه موادمخدر در بيخ گوش ما يعني كشور افغانستان است بنابراين بايد در خصوص مقابله متمركز شويم.
وي ادامه داد: موضوع فرهنگي و پيشگيري نيز بايد صورت گيرد و بنده به عنوان پليس رويكرد دستگاه قضا، پليس و ساير دستگاه ها را مثبت در زمينه مقابله با موادمخدر مي دانم.
مويدي بيان كرد: بايد به بحث پيشگيري و درمان نيز توجه كرد و سرمايه كلان براي مقابله آن هزينه كنيم.
معضل اعتياد دوچندان شده است
در ادامه برنامه مناظره همايون هاشمي رئيس سازمان بهزيستي كشور به عنوان پنجمين سخنران اظهار داشت: در اين حوزه بايد به پايين سن مصرف مواد مخدر، تغيير نوع مواد از سنتي به صنعتي و افزايش مصرف توجه كرد و پيام سازماني ما اين است كه معضل اعتياد دوچندان شده است.
وي ادامه داد: سازمان بهزيستي اعتياد را به عنوان يك آسيب مياني مي داند چرا كه هم ايجادكننده آسيب هاي ديگر و هم خود معلول آسيب هاي ديگر است. مگر ساير اسيب ها مانند طلاق، بزه، غيره كنترل شده است.
وي تصريح كرد: ما نياز به جهاد و عزم ملي در اين حوزه داريم چرا كه اگر توانستيم در 8 سال دفاع مقدس پيروز شويم به اين دليل بود كه همه وارد عرصه شدند.
هاشمي افزود: امروز در سازمان ما در حال پروتكل شيشه و برنامه ريزي براي آن هستيم در حالي كه 50 نوع ماده مخدر ديگر به كشور وارد مي شود لذا بايد در اين زمينه به صورت آبشاري و با برنامه ريزي عمل كرده و كمپ ها را تقويت كنيم.
رئيس سازمان بهزيستي كشور گفت: نكته اي كه در اين زمينه بسيار مهم است پيشگيري از آسيب ها با ورود مددكاران اجتماعي به اين عرصه هاست. زماني كه خانواده ها بيشتر از هرچيز ديگر براي كلاس كنكور بچه ها وقت مي گذارند، بايد در حوزه هاي ديگر نيز وقت و هزينه صرف كنند.
وي افزود: ما در حال كار كردن روي كارزار شيشه هستيم و آن را با غربت در شانزده استان اجرا كرديم اما دريغ از كمك يك رسانه.
هاشمي خاطرنشان كرد: قسمت عمده فعاليت هاي ما بايد در حوزه آموزش مهارت هاي زندگي، آگاه سازي عمومي و پيشگيري باشد تا بتوانيم فرزندان خود را واكسينه كنيم. مقابله در اين زمينه جدي است اما پيشگيري جدي تر است.
برخوردها موجب كاهش عرضه و تقاضا نشده است
در ادامه برنامه مناظره سوال پيامكي اين برنامه مبني بر اينكه آيا برخوردهاي قضايي انتظامي با قاچاقچيان مواد مخدر بازدارنده بوده است. از مهمانان پرسيده شد كه حاجبي نماينده وزارت بهداشت در اين خصوص گفت: فكر مي كنم نگاه كلي مردم اين است كه برخوردها موجب كاهش عرضه و تقاضا نشده است.
ذبحي معاون قضايي دادستاني در پاسخ به اين پرسش عنوان كرد: دستاوردها در حوزه برخورد با مواد مخدر فراوان است اما چشم مردم به تعداد معتاداني است كه جلوي چشمانشان است كه ما نتوانسته ايم آنها را جمع كنيم.
جواب منفي مردم به اقدامات در زمينه مبارزه مواد مخدر
طاهري قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه مواد مخدر نيز در اين زمينه عنوان كرد: مردم در پاسخ به اين سوال جواب منفي خواهند داد. چرا كه برخوردها بايد در وضعيت فعلي جامعه تاثيرگذار باشد وقتي مردم مشاهده مي كنند معتاد در سطح جامعه وجود دارد اين يعني اقدامات اثربخش نبوده است. حتي اگر اقدامات فراواني در اين زمينه انجام شده باشد به دليل عدم آگاهي از اقدامات مردم به اين سوال جواب منفي خواهند داد.
سردار مويدي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوال برنامه گفت: اگر به حجم تهديد نسبت به جامعه و كشور كه پنهان است توجه داشته باشيم، اقدامات زيادي براي مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته است كه توانسته بخش زيادي از اين تهديدها را كاهش دهد. 63 درصد مردم معتقد هستند كه ما در بحث برخورد با عرضه مواد مخدر موفق عمل كرده ايم.
28 هزار درگيري با قاچاقچيان موادمخدر
طاهري، قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: دسترسي به مواد مخدر آسان شده و دستگاه ها و ارگان هاي مربوطه تلاش هاي خود را در زمينه مقابله انجام داده اند؛ 28 هزار درگيري در 24 سال گذشته شاهد بوديم كه نيروي انتظامي اقدام به مقابله با قاچاقچيان موادمخدر كرده است و 7 هزار قاچاقچي مواد مخدر كشته شده و 105 هزار خودرو توسط نيروي انتظامي كه حامل موادمخدر بوده است، مصادره شده است.
وي با بيان اينكه 51 هزار و 864 قاچاقچيان موادمخدر تا به امروز از بين رفته اند و از بيش از 86 هزار تن موادمخدر را تا به امروز، نيروي انتظامي 8 هزار تن موادمخدر را كشف كرده است.
طاهري با اشاره به اينكه موضوع اعتياد تهديدكننده است و نياز به اراده بسيار دارد و سيل عظيمي به سوي ايران آمده و ويرانگر است، افزود: اختلال در مقابله با موادمخدر نيز وجود دارد كه كالا و عوامل انساني نيز به عنوان موارد موجود در مبارزه با مواد مخدر مطرح هستند؛ در گذشته 101 هزار زنداني محكوم به مواد مخدر داشته ايم و اكنون در زندان معتاد نبوده و 63 هزار زنداني محكوم به اين امر هستند. در واقع اقدامات موثر صورت گرفته است.
قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر بيان كرد: اعتياد يك تهديد محسوب مي شود، گفت: 400 تن مواد مخدر در 7 ماه گذشته كشف شده كه اين امر يك ركورد جهاني است. همچنين بايد موضوع سران شبكه هاي مربوط به موادمخدر را مدنظر قرار داد.
وي در خصوص سرمايه كلان براي قاچاقچيان مواد مخدر، اظهار داشت: طي 4 سال گذشته ستاد مبارزه با مواد مخدر اقدامات خوبي انجام داده و 50 ميليون دلار جرايم حاصل از قاچاقچيان كشف شده است كه اين امر طي 4 سال بوده ولي طي يك سال 3 ميليون دلار نيز توسط قاچاقچيان داخل ايران كشف شده است بنابراين ما شاهد قاچاقچيان داخل ايران هستيم.
طاهري در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه بايد چه اقداماتي در خصوص مبارزه با مواد مخدر به خصوص در داخل ايران صورت گيرد، گفت: تمام دستگاه ها به فكر بوده و سياست هاي ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر اصلاح شده است. همچنين پليس تخصصي در نيروي انتظامي در اين زمينه تشكيل شده تا به صورت حرفه اي اين مقابله صورت گيرد.
وي با بيان اينكه 1600 ميليارد دلار گردش مالي موادمخدر وسوسه انگيز است، گفت: اينكه چرا توليد موادمخدر شيشه در ايران وجود دارد به دليل سود بسيار آن است كه وسوسه انگيز و اغواكننده است.
طاهري با اشاره به اينكه 57 درصد محكومان موادمخدر جديد هستند و به دليل سود اقدام به اين كار كرده اند، افزود: از امسال 7 هزار خودرو حامل موادمخدر توقيف شده كه اين امر بايد قابل توجه قرار گيرد.
نقايص قانوني
در ادمه برنامه ذبحي در پاسخ به اين سوال كه آيا برخوردهاي قضايي كارا بوده يا خير پاسخ داد: تا قبل از سال 89 و تصويب و اصلاحيه قانون شايد اين صحبت ها درست بود اما بعد از تصويب قانون سال 89 در اين قانون 6 ماده مخدر روان گردان به اين موارد اضافه شد و ابزار قضايي براي مقابله با آنها تعيين شد. ما در اين زمينه نقايص قانوني داريم ولي معتقديم كه برخوردهاي قضايي بسيار موثر بوده است.
وي ادامه داد: كشف كارگاه هاي توليد موادمخدر و تحت كنترل درآمدن قاچاق شيشه خود شاهدي بر اين مدعاست.
معاون قضايي دادستان كل كشور در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا اينكه قاچاقچي ها زودتر از پليس بيرون مي روند درست است يا خير پاسخ داد: در دوره قبل از اصلاح قانون توزيع كنندگان جزئي داشتيم و اينها افراد زيادي بودند كه با ميزان كمي از موادمخدر به زندان مي رفتند و اين مسئله باعث شيوع اعتياد در زندانها مي شد.
زندان جاي افراد معتاد نيست
وي ادامه داد: اهل فن نيز مي گويند زندان جاي افراد معتاد نيست. در دوره قبلي رياست قوه قضائيه گفتند كه زندان جاي نگهداري معتادان نباشد و با توجه به قانون سال 89 معتادان بايد در مراكز درماني نگهداري شوند.
سردار مويدي رئيس پليس مبارزه با موادمخدر در پاسخ به اين پرسش كه آيا پليس براي مقابله با موادمخدر مشكلي ندارد و دستگاه قضا با قاچاقچيان برخورد مي كند، گفت: ابتدا بايد بگويم كه من موضوع فقر فرهنگي را قبول ندارم بلكه در مساله اعتياد با فقر آموزش، اطلاع رساني و آگاهي مواجه هستيم و فرهنگ جامعه ما عميق است بنابراين اصطلاحاتي همچون فقر فرهنگي بدآموزي است.
يك ميليون و 300 هزار نفر معتاد حرفه اي
در ادامه طاها طاهري قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اينكه 33 درصد معتادان تحصيلات بالاتر از فوق ديپلم دارند، گفت: در شمارش معتادان مشكلاتي وجود دارد، تا سال 89 اعتياد جرم محسوب مي شد، بنابراين شاهد مخفي كاري در اين زمينه بوديم و افراد هميشه سعي مي كردند تا اعتياد خود را پنهان كنند. طبق بررسي هايي كه انجام داديم در سال 89 و 90 يك ميليون و 300 هزار نفر وابسته قطعي يعني معتاد حرفه اي بودند.
وي بيان كرد: دلايل اعتياد فقر نيست بلكه كاركردهاي آن يعني تفريح، و رفع مشكلات روحي است. بنابراين بايد با كاركردهاي اعتياد مقابله كرد؛ هم اكنون 63 درصد جامعه معتادان شاغل هستند.
اعتياد با دو گرم شيشه
در ادامه برنامه مناظره همايون هاشمي رئيس سازمان بهزيستي با اشاره به اينكه بنده به فقر فرهنگي معتقد هستم عنوان كرد: در چرايي و شيوع شناسي اعتياد معتقديم تعريف ارزشها به هم خورده است و سرمايه هاي اجتماعي همچون اعتياد و همدلي تضعيف شده است. بنابراين بايد بگويم كه به طور جدي با مشكلات فرهنگي مواجه هستيم و بايد به مفاهيم اساسي سبك زندگي كه دستخوش تغيير شده است بپردازيم. هم اكنون شيوه فرزندپروري در جامعه دچار تغيير شده است.
وي بيان كرد: درست است كه مصرف موادمخدر جرم است اما دسترسي به آن آسان است بنابراين بايد به دنبال محدودسازي شبكه هاي كوچك توزيع موادمخدر باشيم. دو گرم شيشه هم مي تواند چندين نفر را معتاد كند. بايد تلاش كرد شبكه هاي پايين دستي محدود شود.
فقر فرهنگي
سردار مويدي در ادامه گفت: يك واقعيت امروز مطرح است و آن اين بوده كه كشور افغانستان در بيخ گوش ما بوده و موادمخدر را وارد كشور ما مي كند. ما در اين زمينه شاهد يك سونامي و سيل هستيم؛ با ترفند سياسي و غيرسياسي اين موضوع اتفاق افتاده و بايد اين امر را مورد توجه قرار دهيم.
وي با بيان اينكه سازمان بهزيستي و آموزش و پرورش نبايد امروز بعد از 35 سال بگويند كه فقر فرهنگي داريم چرا كه در شأن كشور ما نيست، ادامه داد: پليس و دستگاه قضا امروز صاحب مدل و نظريه است و در بحث مبارزه با موادمخدر به عنوان الگو مطرح است ولي ما نمي توانيم بگوييم بعد از 35 سال فقر فرهنگي داريم كه چرا اين امر بسيار زشت است.
سردار مويدي با بيان اينكه رئيس سازمان بهزيستي و وزير آموزش و پرورش بايد به اين موضوع و فقر فرهنگي كه دامن گير است توجه كنند، افزود: مگر امكانات نداريم. مگر تجهيزات نداريم چطور موضوع فيزيكي جواب مي دهد ولي رسانه ها و صداوسيما در اين زمينه اقدام موثري انجام ندادند و شاهد فقر فرهنگي هستيم.
هاشمي رئيس سازمان بهزيستي در پاسخ به سردار مويدي گفت: شما احساسي صحبت مي كنيد چرا كه اعتياد يك معضل اجتماعي است و ما تعارف نداريم.
وي با بيان اينكه ما شاهد فقر فرهنگي بوده و اين موضوع واقعيت است و بايد مشكل فرهنگي حل شود چرا كه در مدنيت، شهريت و تعاملات اين موضوع مطرح است و پيامدهايي به دنبال داشته بنابراين يك توهين محسوب نشده و واقعيت است.
هاشمي گفت: جامعه شناسان و دانشجويان مطالعات بسياري در اين زمينه داشتند و ما شاهد مشكلات بسياري و اعتياد نيز يكي از موارد است بنابراين آموزش و آگاه سازي بايد صورت گيرد.
اعتياد هوشمند است
در ادامه برنامه مناظره احمد حاجبي در پاسخ به اظهارات سردار احمدي مقدم مبني بر اينكه در حوزه درمان نيز گام هاي موثري برداشته نشده اظهار داشت: مساله بسيار بزرگ است و هجمه آن در بحث عرضه و تقاضا مهم و مورد توافق همه دوستان است.
حاجبي ادامه داد: اعتياد هوشمند است و رقم هاي ميليارد دلاري سودآوري آن باعث مي شود تا طرف مقابل آرام ننشيند.
وي افزود: وزارت بهداشت و درمان نيز در حوزه درمان آرام ننشسته و بنده مايلم به چند آمار در اين زمينه اشاره كنم. در حال حاضر 5 هزار و 292 مركز درمان به صورت نگهداري و 109 مركز گذري براي بيماراني كه سخت در دسترس، خياباني و غالبا بي خانمان هستند ايجاد كرد ه ايم.
حاجبي تصريح كرد: نگاه مردم ما به اعتياد نگاه پرهيزمداري است يعني درمان به سمتي برود كه يك فرد بعد از پاك شدن ديگر از مواد مخدر استفاده نكند اما در حال حاضر از هر 100 نفر معتاد بعد از پاك شدن 95 نفر مجدداً به مصرف موادمخدر روي مي آورند.
در ادامه مجري برنامه پرسيد دليل برگشت معتادان به مواد مخدر چيست، كه حاجبي پاسخ داد: اعتياد مانند سرطان بيماري است كه عودكننده است و يك فرد معتاد به دليل احساس لذت بعد از مصرف مواد مخدر و فعال شدن سيستم پاداش مركزي دوباره به مصرف مواد روي مي آورد.
در ادامه مجري برنامه پرسيد آيا تنها احساس لذت باعث مي شود كه معتادان به سمت مواد برگردند يعني فقر و بدبختي و بي شعوري باعث اين مساله نمي شود كه حاجبي پاسخ داد: فرآيند درمان اعتياد نشان مي دهد كه اين بيماري عودكننده است اما از سوي ديگر شواهد نشان مي دهد كه درمان نگهدارنده نسبت به ساير روش ها 60 درصد امكان موفقيت بيشتري دارد.
معتاد پاك شده نياز به شغل و حمايت دارد
در ادامه همايون هاشمي اظهار داشت: در حوزه پيشگيري و رسيدن به حركت جامع در زمينه اعتياد 4 پايه اصلي ميزان دسترسي، درمان، پيشگيري و كاهش و حمايت هاي اجتماعي مهم هستند بايد به مقوله حمايت اجتماعي توجه بيشتري شود چرا كه يك فرد معتاد پاك شده مانند يك انسان كامل نياز به شغل و حمايت دارد.
وي ادامه داد: ميزان دسترسي در بحث مقابله با اعتياد بسيار اهميت دارد چرا كه بسياري از جوانان ما توسط معتادان خرده پا به اعتياد دچار مي شوند.
در ادامه مناظره ذبحي معاون قضايي دادستان كل كشور با اشاره به اينكه براي مقابله قضايي و انتظامي با مشكلاتي مواجه هستيم،گفـت: بر اساس مواد 15 و 16 قانون ابزارهايي در اختيار داريم كه اگر به خوبي اجرا شود به خوبي مي توانيم در بحث عرضه و تقاضا مقابله داشته باشيم اما شاهد هستيم كه 3 سال از اجراي قانون مي گذرد اما مراكز درماني كافي در كشور نداريم و دادستان معتاد را به مراكز درماني ارجاع مي دهد اما تعداد اين مراكز كافي نيست.
وي افزود: زندانها شرايط خوبي دارند از جهت كنترل اعتياد، اما با وصفي كه در قانون پيش بيني شده ظرفيت كافي براي نگهداري معتادان نداريم؛ اردوگاه هايي بايد ايجاد شود تا زندانها را طبقه بندي كنيم و برنامه آموزش در زندانها داشته باشيم كه در اين زمينه دست ما بسته است. آنچه كه مهم است ديدگاه مديريت زندان است و اينكه در زندان آرامش وجود داشته باشد حتي اگر اعتياد وجود دارد؛ امروز شاهد هستيم با وجود كمبود امكانات و با اجراي طرح هايي همچون متادون درماني اكثر زندانها به سمت پاك كردن معتادان مي روند.
سردار مويدي در ادامه اظهار داشت: دستگاه قضايي و پليس از انقلاب تا به امروز اقدامات موثري در زمينه مقابله و مبارزه با موادمخدر انجام داده و موثر عمل كرده است.
بنده به عنوان رئيس پليس مطرح مي كنم آنگونه كه بايد و شايد اقدامات صورت نگرفته ولي عنايت هايي انجام شده است.
وي با بيان اينكه خلأ هايي داريم ولي در كليت اقدامات موثر انجام شده است، ادامه داد: ايرادهايي وجود دارد ولي دستگاه قضايي به اقدامات لازم پرداخته است؛ در برخي از استانها قانون به نحو احسن انجام نشده و گاهي قاضي اشتباه عمل كرده است البته اين موضوع را به عنوان يك پليس مطرح مي كنم.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اينكه دستگاه هاي خاص و عام بايد در اين زمينه اقدام كنند و اينكه آقاي هاشمي رئيس سازمان بهزيستي مطرح مي كنند من احساسي عمل كردم اشتباه است چرا كه بسيار خونسرد هستم ولي بايد موضوع فرهنگي نيز مدنظر قرار گيرد چرا كه دچار مشكل در اين زمينه هستيم. در واقع تا كي بايد به خودكفايي رسيده و مشكلات حل شود.
وي با اشاره به اينكه مقوله فرهنگي يكي از مواردي است كه بايد به آن تاكيد شود و پليس و دستگاه قضايي وقتي صفر مرزي را بسته بايد بسترها نيز در اين زمينه فراهم شود و دستگاه هاي ديگر مانند آموزش و پرورش، نهاد خانواده، وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه ها و حوزه علميه در اين زمينه اقداماتي انجام دهند.
سردار مويدي بيان كرد: عزم و اراده جدي در زمينه مبارزه با مواد مخدر از سوي برخي از دستگاه ها وجود ندارد چرا كه اين موضوع را جدي نگرفته اند و ما شاهد فقر فرهنگي هستيم بنابراين حوزه فرهنگي و پيشگيري بايد مدنظر قرار گيرد و عزم و اراده جدي صورت گيرد.
وي با بيان اينكه وقتي من پليس به دستگاه قضا در خط مقدم قرار گرفته و اين موضوع را جدي مي گيريم بايد دستگاه هاي ديگر نيز اين موضوع را جدي بگيرند؛ در حوزه مقابله همه دستگاه ها بايد آمادگي داشته باشند و اقدامات لازم صورت گيرد.
در ادامه حاجبي در پاسخ به اين سوال كه آيا جوانان به علت ضعف فرهنگي يا داشتن پول زياد و يا به علت فقر به دنبال اعتياد مي روند، اظهار داشت: جمعيت مخاطبي كه در تحقيق آقاي طاهري مطرح مي شود نمونه خوب و گويايي نيستند.
طاهري پاسخ داد: بايد طبقات اجتماعي در اين حوزه رصد شوند، وزارت بهداشت و درمان خود آخرين رصد را به خوبي در كل كشور و در ميان جمعيت 15 تا 64 ساله انجام داده كه نتيجه آن نشان مي دهد كسب لذت، كنجكاوي، تفريح، رفع مسائل روحي، در دسترس بودن و فشار دوستان به تدريج عواملي هستند كه باعث روي آوردن جوانان به اعتياد شده اند.
وي ادامه داد: در مورد تحقيقي كه در ميان دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي تهران انجام شده، نيز تجربه كردن، داشتن اوقات خوب، وقت گذراني، احساس خوب، بي حوصلگي، ناكامي و عصبيت عواملي هستند كه باعث شده تا نمونه اين تحقيق به موادمخدر روي بياورند.
در ادامه مجري برنامه پرسيد چرا جوانان براي خوشگذراني مثلاً به سراغ اسب سواري و يا ورزش هاي ديگر نمي روند، كه طاهري پاسخ داد: كاركرد اجتماعي قصه همين نكات است، متوليان اجتماعي بايد به اين موضوع بپردازند كه كاركرد اعتياد را حذف و براي آن جايگزين هاي مناسب تعيين كنند.
افراد در زندان متنبه شوند
قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: فعاليت هاي قوه قضائيه در دوره اخير بسيار ستودني است اما بحث بر سر اثربخشي موضوعات است. در كل دنيا به دنبال اثربخشي مجازات هستند و اينكه بايد افراد در زندان متنبه شوند. آيا زندان هاي ما براي معتادان شرايط سخت ايجاد مي كنند؟
وي افزود: ما در سال 90 بودجه بسياري را به سازمان زندان ها اختصاص داديم تا براي معتادان و محكومان مواد مخدر اردوگاه نگهداري ساخته شود اما اگر بخواهيم به آنها حقوق شهروندي بدهيم همچنان به جرم خود ادامه خواهند داد و بعد از آزادي مجددا با انجام جرم به اين مكان ها باز مي گردند.
طاهري تصريح كرد: منظور نيروي انتظامي همين است چه كنيم كه مجازات جنبه بازدارندگي داشته باشد چه كنيم كه جمعيت سالم وارد اين قضيه نشوند. چه كنيم كه در قاچاق مواد مخدر مشاركت ايجاد نشود. ما بايد به مردم بگوييم كه چه كار بايد بكنيم.
ذبحي، معاون قضايي دادستان كل كشور بيان كرد: با توجه به بزرگ بودن حجمه موادمخدر ما نيازمند كمك همه دستگاه ها بوده كه به صحنه بيايند و اين امر يك نگراني بوده و تهديدكننده است بنابراين بايد همه دستگاه ها سهم خود را در اين زمينه داشته باشند چرا كه يك دستگاه نمي تواند با اين پديده گسترده مبارزه كند بنابراين بايد در اين زمينه تلاش كنيم.
وي با بيان اينكه نگراني بسياري در اين زمينه وجود دارد و همه مسئولان بايد در اين زمينه اقدام كنند، ادامه داد: در راستاي مبارزه و مقابله با موادمخدر اقدامات كافي نبوده و بايد پيش از اين اقدامات صورت گيرد. ستاد مبارزه با موادمخدر كه به رياست رئيس جمهور است در طول 8 سال در خصوص معضل مهم اعتياد مبارزه كرده ولي مقرر بوده 11 جلسه تشكيل شود ولي 8 جلسه آن تشكيل نشده كه اين امر قابل توجه است.
معاون قضايي دادستان كل كشور با اشاره به اينكه نه تنها ستاد مبارزه با موادمخدر بلكه تمام سه قوه بايد به ميدان بيايند و در زمينه مقابله با موادمخدر اقدام كنند گفت: همه بايد از ظرفيت هاي خود استفاده كرده و در زمينه مبارزه با موادمخدر گام برداند.
يك ميليون و 350 هزار معتاد
وي ادامه داد: ما يك ميليون و 350 هزار معتاد داريم كه به اين معنا كه 10 درصد جامعه گرفتار موادمخدر هستند.
هاشمي رئيس سازمان بهزيستي در ادامه مناظره با اشاره به اينكه در بحث اعتياد مداخله يك بحث و پيشگيري بحث ديگري است، گفت: پيشگيري بايد عالمانه و هوشيارانه باشد در سازمان بهزيستي براي درمان معتادان كمك مي كنيم، سال گذشته وزير بهداشت وقت از بنده پرسيد كه چه تعداد كمپ ترك اعتياد مجاز داريم كه در پاسخ گفتم 172 كمپ اما به بيش از 600 كمپ استاندارد احتياج داريم. امسال توانستيم 700 كمپ مجوزدار استاندارد تاسيس كنيم كه در آنجا روحاني، مددكار و پزشك وجود دارد.
اعتياد در دانشجويان
در ادامه مناظره طاها طاهري قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به اينكه 15.7 درصد از افراد براي كسب لذت به سراغ اعتياد مي روند، عنوان كرد: طبق بررسي كه در ميان دانشجويان علوم پزشكي دانشگاه تهران انجام داديم متوجه شديم كه 2.7 درصد پسران و 0.7 درصد دختران مصرف كننده موادمخدر هستند. 33 درصد معتادان و قاچاقچيان ما داراي مدرك ليسانس به بالاتر هستند و اين نشان مي دهد كه اعتياد ربطي به فرهنگ ندارد.
در ادامه هاشمي رئيس سازمان بهزيستي عنوان كرد: اين يك مطالعه است بايد پهنه كشور را در نظر بگيريم.
سردار مويدي رئيس پليس مبارزه با موادمخدر ناجا با اشاره به اينكه وزير بهداشت و وزير علوم و ساير دستگاه ها كه مدعي فرهنگ سازي هستند در چند سال گذشته تا چه اندازه در جلسات ستاد مبارزه با موادمخدر شركت كرده اند. حس مبارزه با موادمخدر بايد ابتدا از ميان مسئولان بروز پيدا كند.
5 هزار گروه محله محور
در ادامه همايون هاشمي اظهار داشت: واقعيت امر اين است كه در اين عرصه پيچيده بايد به صورت تلفيقي عمل شود چرا كه بهزيستي تنها يك قسمت كوچكي از دولت است.
وي ادامه داد: ما در حال حاضر 5 هزار گروه محله محور را در محلات تشكيل داديم و با توزيع كتاب هاي متعدد در حوزه آموزشي به پيشگيري پرداخته ايم. ما معتقديم عرصه درمان يك پروتكل بين المللي دارد و در حال حاضر در كل دنيا در حال اجراست.
هاشمي افزود: سازمان بهزيستي 20 سال است كه در اين زمينه فعاليت مي كند و ما در محيط هاي حرفه اي و فني مانند فضاي دانشگاه و آموزش و پرورش حضور داشتيم. اما حضور مددكاران بايد پررنگ تر شود و جاي سخت كار همين جاست چرا كه با سنگ اندازي هاي متعدد مددكاران ما را از ادامه فعاليت خسته مي كند.
رئيس سازمان بهزيستي تصريح كرد: ما 20 سال است كه در حوزه آموزش مبتني بر جامعه فعاليت مي كنيم اما دريغ از انسجام ميان فعاليت دستگاه هاي مربوط، ما داريم به سمتي مي رويم كه آموزش بر مبناي مدل مبتني بر جامعه را توسعه دهيم چرا كه در اين عرصه مشكلات جدي است.
در ادامه سردار مويدي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا اظهار داشت: براي گزارش عملكرد و كاركردها بايد به سراغ اين مطلب برويم كه كدام دستگاه ها به وظايف خود پايبند بوده اند.
وي ادامه داد: در دنيا استراتژي مبارزه با مواد مخدر در مناطق مختلف متفاوت است. به طور مثال در اروپا و آمريكا رويكرد متوازن عرضه و تقاضا در آفريقا رويكرد كنترل و پيشگيري، در آسياي جنوب غربي مبارزه با توليد، قاچاق و مصرف مواد مخدر و در اقيانوسيه رويكرد كاهش مصرف پيگيري مي شود.
مويدي تصريح كرد: در دنيا شيپور مبارزه با مواد مخدر به صدا درآمده اما ما كي مي خواهيم اين شيپور را به صدا درآوريم.
وي همچنين گفت: ميان دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر و خود ستاد تفاوت است چرا كه ما در حال حاضر چيزي به نام ستاد نداريم. در نشستي كه با حضور رياست جمهوري داشتيم بنده عرض كردم كه ستاد چند سالي است كه تعطيل است در حال حاضر وزير كشور در اين زمينه خوب فعاليت مي كند اما دبيرخانه با ستاد فرق مي كند بايد توجه كرد كه ما چند بار به صورت كلي در ستاد مبارزه با مواد مخدر جلسه داشته ايم.
مويدي افزود: در روز صدها جوان ما فدا مي شوند. اين احساس مسئوليت در ستاد مبارزه با مواد مخدر كه رياست آن به عهده رياست جمهوري است، بايد به يك جايي برسد. در دوران رياست جمهوري آقاي احمدي نژاد نيز ستاد فعاليت هايي داشت اما در سال هاي آخر دوره ايشان تعطيل شد.
وي خاطرنشان كرد: اين ستاد 12 عضو دارد و سياستگذاري و هدفگذاري و هماهنگي فعاليت ها بايد به حضور اين 12 عضو انجام شود.
نواقص قانوني
طاهري قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر در خصوص قانون و ماده 33 كه مربوط به مبارزه با موادمخدر است، گفت: در اين قانون ستاد مبارزه با موادمخدر وظيفه مقابله با موادمخدر را داشته و اعضاي آن شامل دادستان كل كشور، وزارت بهداشت، آموزش و پرورش، رئيس صداوسيما، فرمانده نيروي انتظامي، سازمان زندانها و وزارت فرهنگ و ارشاد است كه مي توان گفت قانون خوبي داشته ولي نواقصي نيز وجود دارد.
وي با بيان اينكه انتقادي نسبت به ستاد مبارزه با موادمخدر وارد است چرا كه از زمان آقاي هاشمي رفسنجاني و آقاي خاتمي با فرازونشيب هايي روبرو شديم و كاركردهايي در ستاد مبارزه با موادمخدر شكل گرفته است، افزود: آيا دولت براي سازمان زندانها بهداشت و درمان و نيروي انتظامي كم گذاشته است كه ما شاهد كاركردها بوده ايم. اگر تنها رئيس جمهور بخواهد مشكل را حل كند امكان پذير نيست بلكه همه بايد در اين زمينه گام بردارند.
طاهري با اشاره به اينكه رئيس صداوسيما به عنوان يكي از اعضا چندبار در جلسه حضور داشته؟ افزود: اگر از دو دهه گذشته چنين شلاقي به كمر مسئولان در زمينه مبارزه با موادمخدر مي زديم امروز شاهد مشكلات نبوديم. موضوع مبارزه با موادمخدر در دولت آقاي روحاني در اولويت است ولي همه بايد در اين زمينه اقدامات لازم را انجام دهند.
وي با اشاره به اينكه مواد مخدر بايد يك رويكرد اجتماعي شده و همه اقشار پاي كار بيايند تا مشكلات حل شود، اظهار داشت: مداخله مردم مي تواند موثر باشد چرا كه هرگاه مردم مشاركت داشتند مشكلات حل شده است؛ امروزه وقتي شخص معتادي را مي بينند به او اهميت نمي دهند و كمك نمي كنند وقتي فردي فرزندش دچار بيماري سل بود، همه به او كمك مي كنند بنابراين بايد در زمينه مبارزه با موادمخدر همه گام موثر بردارند.
طاهري بيان كرد: ما قانون خوبي داريم ولي نواقصي در آن وجود دارد، اينكه بودجه خوب وجود داشته و قانون خوبي داريم نشان از اين نيست مبارزه مناسبي در خصوص موادمخدر داشته باشيم چرا كه مردم حتما بايد به پاي كار بيايند و رسانه ملي، سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت نقش موثري دارند. چرا كه مسئله اعتياد بايد مسئله همه مردم شود.
وي با بيان اينكه خانواده ها بايد در زمينه مبارزه با موادمخدر دخيل باشند و آموزش و پرورش نيز به عنوان زمينه و بستر دانش آموزان را در مدارس واكسينه كرده و از اعتياد پيشگيري كند، گفت: وزير كشور ده ها مورد در هفته گذشته در خصوص مبارزه با موادمخدر انجام داده ولي بايد موضوع اعتياد اجتماعي شود و مانند معضلاتي كه در گذشته با حضور مردم حل شد امروز نيز در زمينه اعتياد نيز اين موضوع حل شود.
طاهري با اشاره به اينكه موادمخدر شيشه امروز در كشور تاخت و تاز مي كند كه بايد اين موضوع مورد توجه قرار گيرد، اظهار داشت: 256 لابراتوار موادمخدر در چند ماهه گذشته كشف شد.
وي ادامه داد: چون سيستم اعتياد هوشمند است بايد قانون متناسب با آن صورت گيرد.
توصيه شيشه براي لاغري در آرايشگاه هاي زنانه
در ادامه مناظره كارشناسان به سوال مجري برنامه كه فقر فرهنگي در مساله اعتياد مهمتر است يا فقر اقتصادي پاسخ دادند كه حاجبي نماينده وزارت بهداشت در اين خصوص عنوان كرد: فقر فرهنگي با فقر آگاهي و دانش تعريف مي شود، چرا هم اكنون باب شده است كه در آرايشگاه هاي زنانه به مشتريان مي گويند براي لاغري از شيشه استفاده كنند. اين به دليل فقر آگاهي و دانش است. حتي اگر شيشه منجر به لاغري شود اين لاغري به صورت بيمارگونه است.
ذبحي معاون قضايي دادستان كل كشور در اين خصوص عنوان كرد: بنده معتقدم افرادي كه معتاد هستند فقير نيستند.
طاها طاهري قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در اين خصوص گفت: اعتياد در ايران محصول بي اطلاعي در ابعاد زيستي، رواني و اجتماعي است كه بايد به تمام آنها توجه كرد.
سردار مويدي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر عنوان كرد: بنده با موضوع فقر فرهنگي و اقتصادي مخالفم، معتقدم كه اعتياد محصول ناآگاهي و بي اطلاعي است.
همايون هاشمي رئيس سازمان بهزيستي تصريح كرد: معتقدم فقر فرهنگي به طور قطع وجود دارد همچنين عدم آگاهي و اطلاع رساني در خصوص اعتياد دخيل است. بنابراين فقر فرهنگي و عدم آگاهي به يكديگر گره خورده اند؛ هم اكنون 70 هزار نفر در 700 كمپ ترك اعتياد ساكن هستند كه ما مراكزي را تحت عنوان مراكز درمان و پيشگيري تاسيس كرده ايم كه بايد تقويت شوند.تعداد مرگ بر اثر اعتياد تزريقي 3500 نفر بود كه اين آمار در سال 91 به 3005 نفر رسيد.
در ادامه برنامه سردار مويدي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر گفت: در بحث ايدز به لحاظ اعتقادات فرهنگي و مذهبي كه جامعه دارد توانسته ايم پيشگيري كنيم كه در ادامه طاهري قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان كرد: در بحث اعتياد تزريقي كشور روبه پيشرفت است به گونه اي كه در سال 90 تعداد مرگ بر اثر اعتياد تزريقي 3500 نفر بود كه اين آمار در سال 91 به 3005 نفر رسيد.
ذبحي معاون قضايي دادستان كل كشور، افزود: رسانه ها تا چه اندازه به جوانان و دانش آموزان در بحث اعتياد آگاهي داده اند. تا چه اندازه برنامه هايي براي دانش آموزان و دانشجويان تهيه كرده ايم كه آنها را آماده كنيم براي بيدار ماندن در شب امتحان از موادمخدر استفاده نكنند.
نظرات مسئولان درباره اعتياد و مواد مخدر
در ادامه برنامه نظرات برخي از كارشناسان خوانده شد. لاريجاني رئيس قوه قضائيه معتقد است رسانه اي شدن معضلات اجتماعي به خانواده ها هشدار مي دهد و نوجوانان را مطلع مي كند. همچنين احمدي نژاد معتقد است موضوع اعتياد فراتر از چند قاچاقچي معدود است. سردار احمدي مقدم فرمانده نيروي انتظامي معتقد است سخت گيري ها و اقدامات انجام شده باعث شد تا قيمت موادمخدر تا 6 برابر افزايش يابد و معتادان به سمت درمان بروند. حدادعادل رئيس سابق مجلس شوراي اسلامي كمتر پديده اي است كه به اندازه موادمخدر داراي ابعاد مختلف باشد. موادمخدر در حال حاضر تبديل به بلاي جان جوانان ما شده است.
رحماني فضلي وزير كشور معتقد است در تبليغات موادمخدر صنعتي به برطرف شدن مشكلات روحي و جسمي اشاره مي شود اما مردم اين مواد را نمي شناسند و با عواقب مصرف آن آشنا نيستند. همچنين حسين هاشمي استاندار تهران معتقد است مردم بايد در هر نقطه از شهر معتادي را ديدند به ماموران نيروي انتظامي اطلاع دهند تا فرزندان ما شاهد اين صحنه ها نباشند.
حاجبي نماينده وزارت بهداشت، در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا موافق هستيم كه در ايران مانند برخي كشورهاي اروپايي مواد مخدر از مسير قانوني و از طريق داروخانه به معتادان عرضه شود تا بتوانيم معتادان را كنترل كنيم، گفت: شايد شخصي كه اين سوال را پرسيده منظورش داروي متادون و ترياك است چرا كه اين دو سيستم نگهدارنده بوده و به معتادان توزيع مي شود. مطرح شده است كه دانشگاه علوم پزشكي ديگر به مراكز درماني اين دو دارو را ارسال نكند و از طريق داروخانه ها اين كار انجام شود ولي هنوز اين موضوع در حال بررسي است و ما نيازمند تدابير هستيم.
مراكز درماني نداريم
ذبحي، معاون قضايي دادستان كل كشور در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه شما از كاهش معتادان صحبت مي كنيد ولي چرا هنوز حضور پررنگ آن را در جامعه احساس مي كنيم، اظهار داشت: اين به دليل اين است كه مراكز درماني نداريم و آنها در پارك ها وجود دارند.
وي ادامه داد: در قانون سال 89 موضوع نگهداري معتادان در مراكز پيش بيني شده است كه شاهد حضور آنها در جامعه به شكل وضوح نباشيم.
ذبحي بيان كرد: اكنون معتاد قبح شديد اعتياد را درك نمي كند و به شكل آشكار در جامعه بي محابا تلو تلو مي خورد و جلوي افراد جامعه حضور دارد و اين امر ظاهر جامعه را زشت كرده است. اينكه بنده مي گويم كاهش داشته ايم آمار دقيق است.
طاهري قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر خطاب به معاون قضايي دادستان كل كشور گفت: ما 18 مركز درماني داريم و مشكل معتادان در زمينه نگهداري آنها تنها در تهران و سيستان و بلوچستان است؛ در گلستان، مشهد، اراك ما شاهد معتادان خياباني نيستيم به اين معنا كه معتادان كف خياباني نداريم و تنها اين مشكل در تهران به چشم مي خورد.
وي ادامه داد: 7 ميليارد بودجه در خصوص احداث مراكز درماني در ملارد پيش بيني شده كه اميدواريم اين اقدام صورت گيرد.
افشاي ليست وزراتخانه هاي كم كار
در ادامه مناظره طاها طاهري قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به اين پرسش كه شما گفته ايد مردم محرم هستم و من با آنها صحبت مي كنم بفرماييد در مبارزه با مواد مخدر بدترين دستگاه ها كه به وظايف خود عمل نكردند كدام دستگاه ها هستند، گفت: در بحث مقابله با مواد مخدر دستگاه هاي مسئول همچون نيروي انتظامي، وزارت اطلاعات، بسيج و گمرك فعاليت مي كنند كه مي توان به هر كدام نمره اي داد اما دستگاه هاي فرهنگي كه مهمترين آسيب ما از ناحيه آنهاست كم كارترين ها هستند كه مي توان به وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، رسانه ملي و رسانه هاي ديداري و نوشتاري اشاره كرد.
بهترين همكاران پليس مردم هستند
سردار مويدي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه در پاسخ به اين پرسش كه با وجود اينكه برخورد قضايي و انتظامي در بحث مبارزه با مواد مخدر بازدارنده نيست پس چرا ناجا رويكرد خود را تغيير نمي دهد، عنوان كرد: وقتي با ورود مواد مخدر مواجه هستيم پليس چگونه مي تواند مرزها را رها كند و بگويد كه قاچاق موادمخدر در شهرها انجام شود. هم اكنون حجم تهديد به قدري است كه بايد هر لحظه روش ها را تغيير دهيم تا مواد وارد كشور نشود. ما معتقديم كه بهترين همكاران پليس مردم هستند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه اگر مردم لابراتوراهايي كه در آنها مواد مخدر صنعتي توليد مي شود به پليس معرفي كنند آيا به اين موضوع رسيدگي مي شود، افزود: قطعا به اين موضوع رسيدگي مي كنيم. روزانه ده ها تا صدها نفر طي تماس اطلاعاتي را در اين خصوص در اختيار ما قرار مي دهند كه اطلاعات آنها به صورت محرمانه در دست ما باقي مي ماند.
سردار مويدي با اشاره به گزارش سال 2013 سازمان ملل عنوان كرد: در اين گزارش آمريكا با 11 هزار لابراتوار ساخت مواد مخدر صنعتي كه آنها را منهدم كرده است در صدر قرار دارد و پس از آن مكزيك و كانادا با 35 هزار لابراتوار منهدم شده و ار
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]
صفحات پیشنهادی
مناظره اعتياد/ ۱۲مؤيدي: برخورد قضايي آن طور كه بايد باشد نيست/ فقر فرهنگي ميان مسئولان است
مناظره اعتياد ۱۲مؤيدي برخورد قضايي آن طور كه بايد باشد نيست فقر فرهنگي ميان مسئولان است رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه اگر از من بپرسيد برخورد دستگاه قضا مناسب بوده است يا خير ميگويم آن طور كه من ميخواهم نيست گفت اگر ما فقر فرهنگي داريم اين فقر ميان مسئولان دسكارشناس علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس:ضرورت بازنگري قانون مطبوعات/روزنامهنگاران از كمترين امنيت شغلي برخور
كارشناس علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس ضرورت بازنگري قانون مطبوعات روزنامهنگاران از كمترين امنيت شغلي برخوردارند كارشناس علوم ارتباطات با بيان اينكه روزنامهنگاران كشور از كمترين امنيت شغلي برخوردارند گفت در اين باره قانون مطبوعات بيش از هرچيزي مقصر است كه مستلزم بازنگري اسمناظره با موضوع اعتياد؛ شيشه چگونه شيشه شد؟ چرا رييسجمهور كاري نميكند؟
مناظره با موضوع اعتياد شيشه چگونه شيشه شد چرا رييسجمهور كاري نميكند به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين با توجه به اهميتي كه موضوع اعتياد دارد و دغدغه بسياري از مسئولان و خانوادههاست به درخواست دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر براي دومين بار اين موضوع به عنوان مناظره تلويزيوني ابراي دومين بارمناظره تلويزيوني با موضوع اعتياد آغاز شد
براي دومين بارمناظره تلويزيوني با موضوع اعتياد آغاز شد مناطره تلويزيوني با موضوع اعتياد براي دومين بار با حضور نمايندگان دستگاههاي مسئول در شبكه يك سيما آغاز شد به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس مسئله اعتياد به دليل اهميتي كه در جامعه دارد به درخواست دبيركل ستاد مبارزه با مومناظره اعتياد/۱۸ديدگاه مسئولان كشور درباره اعتياد
مناظره اعتياد ۱۸ديدگاه مسئولان كشور درباره اعتياد در دومين مناظره شبكه يك سيما درباره اعتياد ديدگاه برخي صاحبنظران كشور در اين مورد منتشر شد به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس در بخش تصويري كه نظر صاحبنظران درباره اعتياد پحش ميشد به نقل از حسن روحاني رئيسجمهوري اين جمله درج شدمناظره اعتياد/6پاسخ مسئولان به سؤال نظرسنجي مناظره اعتياد
مناظره اعتياد 6پاسخ مسئولان به سؤال نظرسنجي مناظره اعتياد مسئولان حاضر در مناظره تلويزيوني به اين سؤال كه برخوردهايي قضايي انتظامي با قاچاقچيان مواد مخدر بازدارنده بوده است يا خير پاسخ دادند به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس احمد حاجبي در پاسخ به سؤال نظرسنجي كه آيا برخورداقدامات غير كارشناسي تسريع كننده مرگ درياچه اروميه است/ ضرورت توجه جدي مسئولان به توسعه پايدار در حوزه محيط زي
اقدامات غير كارشناسي تسريع كننده مرگ درياچه اروميه است ضرورت توجه جدي مسئولان به توسعه پايدار در حوزه محيط زيست تبريز- خبرگزاري مهر معاون حفاظت محيط زيست كشور با تاكيد بر تسريع در انجام اقدامات عملي براي احياي درياچه اروميه تصريح كرد اقدامات غيركارشناسي باعث شده اند تا عمر طبيمناظره اعتياد/۲۰ذبحي: اسامي مواد مخدر هنوز تصويب نشده/ طاهري: اعدام قاچاقچيان مواد متوقف نميشود
مناظره اعتياد ۲۰ذبحي اسامي مواد مخدر هنوز تصويب نشده طاهري اعدام قاچاقچيان مواد متوقف نميشود معاون قضايي دادستان كل كشور با بيان اينكه بعد از گذشت ۳ سال از تصويب قانون مبارزه با مواد مخدر هنوز اسامي اين مواد به تصويب نرسيده است گفت قاضي براي صدور حكم در مورد مواد جديد به مشكمناظره اعتياد؛ شيشه چگونه شيشه شد؟ چرا رييسجمهور كاري نميكند؟ هنوز اسامي موادمخدر به تصويب نرسيده
مناظره اعتياد شيشه چگونه شيشه شد چرا رييسجمهور كاري نميكند هنوز اسامي موادمخدر به تصويب نرسيده به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين با توجه به اهميتي كه موضوع اعتياد دارد و دغدغه بسياري از مسئولان و خانوادههاست به درخواست دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر براي دومين بار اين موضوعمشروح مناظره تلويزيوني اعتياد؛ گردش مالي 1600 ميلياردي مواد مخدر
مشروح مناظره تلويزيوني اعتياد گردش مالي 1600 ميلياردي مواد مخدر اعتياد چهارمين عامل مرگ و مير در ايران گردش مالي 1600 ميلياردي موادمخدر ورود 50 مواد مخدر جديد به كشور مهمترين عوامل روي آوردن جوانان به اعتياد و نقص قوانين در مبارزه با مواد مخدر از مهمترين موضوعاتي بود كه دومياطمينان دولت به تأمين منابع لايحه بودجه و انتقاد كارشناسان در مناظره تلويزيوني مطرح شد؛
اطمينان دولت به تأمين منابع لايحه بودجه و انتقاد كارشناسان در مناظره تلويزيوني مطرح شد برنامه مناظره اين هفته با چهار چهره شاخص دولتي مجلسي و دانشگاهي پيرامون لايحه بودجه ۹۳ در حالي در شبكه اول سيما برگزار شد كه در مقابل انتقادات و تشكيكهاي تأملبرانگيز ساير مدعوين نماينده دونگاه غيركارشناسي مسئولان به حوزه اجتماعي/برخورد انتظامي موجب زيرزمين شدن آسيب هاي اجتماعي مي شود
نگاه غيركارشناسي مسئولان به حوزه اجتماعي برخورد انتظامي موجب زيرزمين شدن آسيب هاي اجتماعي مي شود سنندج - خبرگزاري مهر رئيس انجمن مددكاران اجتماعي ايران گفت متاسفانه نگاه مسئولان دولت به حوزه اجتماعي غير كارشناسي است و دغدغه اي در اين حوزه در بين مسئولان وجود ندارد و به همين دليپس از سالها سرانجام ماجراي وبا و سبزيكاريهاي آلوده مسئولان را به فكر انداخت/ سالمسازي آب در دستور كار
پس از سالها سرانجام ماجراي وبا و سبزيكاريهاي آلوده مسئولان را به فكر انداخت سالمسازي آب در دستور كار بعد از سالها بيتوجهي به مزارع سبزي جنوب تهران كه با آب آلوده آبياري ميشود شيوع بيماري وبا مسئولان را مجبور كرد براي سالمسازي آب فكري كنند هماكنون ۲۱۴ هكتار از زمينهاي-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها