تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش روشنى بخش انديشه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860362665




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشروح مناظره تلويزيوني اعتياد؛ گردش مالي 1600 ميلياردي مواد مخدر


واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: مشروح مناظره تلويزيوني اعتياد؛ گردش مالي 1600 ميلياردي مواد مخدر
اعتياد چهارمين عامل مرگ و مير در ايران ، گردش مالي 1600 ميلياردي موادمخدر، ورود 50 مواد مخدر جديد به كشور، مهمترين عوامل روي آوردن جوانان به اعتياد و نقص قوانين در مبارزه با مواد مخدر از مهمترين موضوعاتي بود كه دومين مناظره تلويزيوني درباره اعتياد مطرح شد.
مهر: برنامه اين هفته مناظره شبكه اول سيما براي دومين بار به موضوع مواد مخدر اختصاص داشت. در ابتدا سردار علي مويدي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر گفت:موادمخدر به عنوان يك پديده سياسي، امنيتي و در يك نگاه از سوي سازمان ملل به عنوان جرم سازمان‌يافته تلقي شده است. سرچشمه عرضه موادمخدر بيخ گوش ما يعني كشور افغانستان است بنابراين بايد در خصوص مقابله متمركز شد. موضوع فرهنگي و پيشگيري نيز بايد دنبال شود و بنده به عنوان پليس رويكرد دستگاه قضا، پليس و ساير دستگاه‌ها را مثبت در زمينه مقابله با موادمخدر مي‌دانم. بايد به بحث پيشگيري و درمان نيز توجه كرد و سرمايه كلان براي مقابله آن هزينه كنيم.

وي ادامه داد:نظرسنجي كه از سوي مردم صورت گرفت مي‌توان از آن به عنوان ارزيابي مثبت اشاره كرد. همچنين حوزه‌هاي فرهنگي و پيشگيري نيز بايد متناسب با عرضه صورت گيرند. نظرسنجي كه مردم ارائه كردند پيام‌هايي را به دنبال داشت تا شايد بتوانيم از طريق اين افكارسنجي نقشه راهي داشته و موفق‌تر عمل كنيم.

رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر با بيان اينكه اگر از من بپرسيد برخورد دستگاه قضا مناسب بوده است؟ مي‌گويم آن طور كه من مي‌خواهم نيست گفت: اگر ما فقر فرهنگي داريم اين فقر ميان مسئولان دستگاه‌هاي مختلف است.

مؤيدي در پاسخ به اين سؤال كه آيا برخورد قضايي با قاچاقچيان مناسب بوده است يا خير؟ گفت: اگر از من بپرسيد به عنوان يك پليس مي‌گويم آن طور كه من مي‌خواهم نبوده است.اما انصافاً تلاش‌هاي دستگاه قضا در اين ارتباط خوب بوده است اما ايراداتي مانند اينكه شايد در برخي استانها برخي آراي قضات اشتباه صادر شده است وجود داشته باشد. آن عزم و اراده كه در پليس و قوه قضاييه وجود دارد در ساير دستگاه‌ها وجود ندارد و به اندازه‌اي كه ما مبارزه با مواد مخدر را جدي گرفته‌ايم اين دستگاه‌ها آن را جدي نگرفته‌اند.

به گفته رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر، در بحث ايدز به لحاظ اعتقادات فرهنگي و مذهبي كه جامعه دارد توانسته‌ايم پيشگيري كنيم.

در ادامه طاها طاهري قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان كرد: در بحث مبارزه بااعتياد تزريقي كشور روبه پيشرفت است به گونه‌اي كه در سال 90 تعداد مرگ بر اثر اعتياد تزريقي 3500 نفر بود كه اين آمار در سال 91 به 3005 نفر رسيد.

در ادامه اين برنامه طاهري، قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: دسترسي به مواد مخدر آسان شده و دستگاه‌ها و ارگان‌هاي مربوطه تلاش‌هاي خود را در زمينه مقابله انجام داده‌اند؛ 28 هزار درگيري در 24 سال گذشته شاهد بوديم كه نيروي انتظامي اقدام به مقابله با قاچاقچيان موادمخدر كرده است و 7 هزار قاچاقچي مواد مخدر كشته شده و 105 هزار خودرو توسط نيروي انتظامي كه حامل موادمخدر بوده‌ است، مصادره شده است.

وي با اشاره به اينكه 51 هزار و 864 قاچاقچيان موادمخدر تا به امروز كشته شدند و بيش از 86 هزار تن موادمخدر تا به امروز نيروي انتظامي 8 هزار تن موادمخدر را كشف كرده است گفت: اختلال در مقابله با موادمخدر نيز وجود دارد كه كالا و عوامل انساني نيز به عنوان موارد موجود در مبارزه با مواد مخدر مطرح هستند؛ در گذشته 101 هزار زنداني محكوم به مواد مخدر داشته‌ايم امااكنون 63 هزار زنداني محكوم در زندانها هستند. در واقع اقدامات موثر صورت گرفته است.

قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر بيان داشت: 400 تن مواد مخدر در 7 ماه گذشته كشف شده كه يك ركورد جهاني است. همچنين بايد موضوع سران شبكه‌هاي مربوط به موادمخدر را مدنظر قرار داد. طي 4 سال گذشته ستاد مبارزه با مواد مخدر اقدامات خوبي انجام داده و 50 ميليون دلار جرايم حاصل از قاچاقچيان كشف شده است كه اين امر طي 4 سال بوده ولي طي يك سال 3 ميليون دلار نيز توسط قاچاقچيان داخل ايران كشف شده است.

1600 ميليارد دلار گردش مالي موادمخدر

وي با بيان اينكه 1600 ميليارد دلار گردش مالي موادمخدر وسوسه‌انگيز است، گفت: اينكه چرا توليد موادمخدر شيشه در ايران وجود دارد به دليل سود بسيار آن است كه وسوسه‌انگيز و اغواكننده است. 57 درصد محكومان موادمخدر جديد هستند و به دليل سود اقدام به اين كار كرده‌اند.

طاها طاهري قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اينكه 33 درصد معتادان تحصيلات بالاتر از فوق‌ديپلم دارند، گفت: در شمارش معتادان مشكلاتي وجود دارد، تا سال 89 اعتياد جرم محسوب مي‌شد، بنابراين شاهد مخفي‌كاري در اين زمينه بوديم و افراد هميشه سعي مي‌كردند تا اعتياد خود را پنهان كنند. طبق بررسي‌هايي كه انجام داديم در سال 89 و 90 يك ميليون و 300 هزار نفر وابسته قطعي يعني معتاد حرفه‌اي بودند.

وي بيان كرد: دلايل اعتياد فقر نيست بلكه كاركردهاي آن يعني تفريح و رفع مشكلات روحي است. بنابراين بايد با كاركردهاي اعتياد مقابله كرد؛ هم‌اكنون 63 درصد جامعه معتادان شاغل هستند.

در ادامه حاجبي،مديركل دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت در پاسخ به اين سوال كه آيا جوانان به علت ضعف فرهنگي يا داشتن پول زياد و يا به علت فقر به دنبال اعتياد مي‌روند، اظهار داشت: جمعيت مخاطبي كه در تحقيق آقاي طاهري مطرح مي‌شود نمونه خوب و گويايي نيستند.

مهمترين عوامل روي آوردن جوانان به اعتياد

طاهري در اين خصوص گفت: بايد طبقات اجتماعي در اين حوزه رصد شوند، وزارت بهداشت و درمان خود آخرين رصد را به خوبي در كل كشور و در ميان جمعيت 15 تا 64 ساله انجام داده كه نتيجه آن نشان مي‌دهد كسب لذت، كنجكاوي، تفريح، رفع مسائل روحي، در دسترس بودن و فشار دوستان به تدريج عواملي هستند كه باعث روي آوردن جوانان به اعتياد شده‌اند.

وي ادامه داد: در مورد تحقيقي كه در ميان دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي تهران انجام شده، نيز تجربه كردن، داشتن اوقات خوب، وقت‌گذراني، احساس خوب، بي‌حوصلگي، ناكامي و عصبيت عواملي هستند كه باعث شده تا نمونه اين تحقيق به موادمخدر روي بياورند.

قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: فعاليت‌هاي قوه قضائيه در دوره اخير بسيار ستودني است اما بحث بر سر اثربخشي موضوعات است. در كل دنيا به دنبال اثربخشي مجازات هستند و اينكه بايد افراد در زندان متنبه شوند. آيا زندان‌هاي ما براي معتادان شرايط سخت ايجاد مي‌كنند.

وي افزود: ما در سال 90 بودجه بسياري را به سازمان زندان‌ها اختصاص داديم تا براي معتادان و محكومان مواد مخدر اردوگاه نگهداري ساخته شود اما اگر بخواهيم به آنها حقوق شهروندي بدهيم همچنان به جرم خود ادامه خواهند داد و بعد از آزادي دوباره با انجام جرم به اين مكان‌ها باز مي‌گردند.

طاهري با اشاره به اينكه موادمخدر شيشه امروز در كشور تاخت و تاز مي‌كند كه بايد اين موضوع مورد توجه قرار گيرد، اظهار داشت: 256 لابراتور موادمخدر در چند ماهه گذشته كشف شد.

وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، رسانه‌ ملي دستگاههاي كم كار در مبارزه با مواد مخدر

قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به اين پرسش كه شما گفته‌ايد مردم محرم هستم و من با آنها صحبت مي‌كنم بفرماييد در مبارزه با مواد مخدر بدترين دستگاه‌ها كه به وظايف خود عمل نكردند كدام دستگاه‌ها هستند، گفت: در بحث مقابله با مواد مخدر دستگاه‌هاي مسئول همچون نيروي انتظامي، وزارت اطلاعات،‌بسيج و گمرك فعاليت مي‌كنند كه مي‌توان به هر كدام نمره‌اي داد اما دستگاه‌هاي فرهنگي كه مهمترين آسيب ما از ناحيه آنهاست كم‌كارترين‌ها هستند كه مي‌توان به وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، رسانه‌ ملي و رسانه‌هاي ديداري و نوشتاري اشاره كرد.

رئيس سازمان بهزيستي كشور ديگر ميهمان اين مناظره بود كه گفت: پروتكل درمان شيشه در حال تدوين است اما ۵۰ ماده جديد اعتياد آور در حال ورود به كشور است. درست است كه درصد رشد تعداد معتادان نسبت به گذشته پايين نيامده اما شدت آسيب معضل اعتياد را در ايران دو چندان شده است

بهزيستي اعتياد را به عنوان يك آسيب مياني در نظر گرفته است

هاشمي خاطر نشان كرد؛ سازمان بهزيستي اعتياد را به عنوان يك آسيب مياني در نظر گرفته است. چرايي ريشه‌كن نشدن اعتياد واضح است اگر ساير آسيب‌ها مانند طلاق را رصد كنيد مي‌بينيد كه آنها نيز كنترل نشده است.براي ريشه‌كن كردن اعتياد عزم و جهاد ملي لازم است. همه بايد وارد عرصه شوند و يك گروه نمي‌تواند اين كار را انجام دهد. همانطور كه كسي نمي‌توانست پيروزي‌هاي جنگ را براي خود مصادره كند.

وي افزود: بايد كمپ‌ها را تقويت كنيم و پيشگيري به معني واقعي آن بايد مورد توجه قرار گيرد .تيم مددكاري بايد شكل بگيرد. همانطور كه خانواده‌ها براي كلاس‌هاي كنكور فرزندانشان بيشتر از مناسبات اجتماعي وقت مي‌گذارند براي آموزش اعتياد نيز بايد وقت بگذارند. كارزار رسانه اي شيشه را دو سال است داريم اجرا مي كنيم. دريغ از ورود يك رسانه براي كمك به ما.

رئيس سازمان بهزيستي در ادامه مناظره با انتقاد از روند ادامه مناظره گفت: ما اقدامات خوبي در زمينه پيشگيري انجام داده‌ايم كه از آن جمله مي توان به تشكيل 5 هزار گروه محله‌محور اشاره كرد.ما كتابهاي زيادي را در زمينه پيشگيري از اعتياد منتشر كرده‌ايم.

هاشمي: انتشار اين كتاب‌ها براي خانواده‌هاست. مگر سوال شما اين نبود كه در عرصه پيشگيري چه اقداماتي انجام شده است. انتشار كتاب نيز در عرصه پيشگيري از اعتياد است.20 سال است كه سازمان بهزيستي در حوزه درمان ورود پيدا كرده است. به عنوان مثال حضور در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها از قبل در دستور كار ما قرار داشت.

فقر فرهنگي به طور قطع وجود دارد

رئيس سازمان بهزيستي تصريح كرد: معتقدم فقر فرهنگي به طور قطع وجود دارد. همچنين عدم آگاهي و اطلاع‌رساني در خصوص اعتياد دخيل است. بنابراين فقر فرهنگي و عدم آگاهي به يكديگر گره خورده‌اند؛ هم‌اكنون 70 هزار نفر در 700 كمپ ترك اعتياد ساكن هستند كه ما مراكزي را تحت عنوان مراكز درمان و پيشگيري تاسيس كرده‌ايم كه بايد تقويت شوند.

نقص قانون در حوزه مبارزه با مواد مخدر

حسين ذبحي نماينده قوه قضاييه در برنامه مناظره اعتياد در پاسخ به اين سؤال كه آيا ما مشكل قانوني در برخورد با معتادان و قاچاقچيان داريم، گفت: ما مشكل نداريم بلكه نقص قانون داريم.برخوردهاي قضايي و انتظامي در مقابله با مواد مخدر مؤثر بوده و كاهش كشفيات و جمع‌ شدن كارخانه‌هاي توليد شيشه خود گوياي اين واقعيت است.

نماينده قوه قضاييه در پاسخ به سؤال ديگري درباره اين مطلب كه گفته مي‌شود قاچاقچيان زودتر از مأموران از دادگاه خارج مي‌شوند، گفت: زماني اين طور بود كه مشكل اساسي ما اين بود كه معتادان با مقدار كم مواد به زندان راه پيدا مي‌كردند و ضمن شلوغ كردن زندان‌ها موجب شيوع اعتياد در زندان مي‌شدند.در دوره آيت‌الله شاهرودي پيش‌بيني شد كه معتادان به زندان نروند و به جايي منتقل شوند كه براي آنها در نظر گرفته شده باشد.

وي با اشاره به اينكه اين مشكل بعد از اصلاح قانون در سال 89 برطرف شد، گفت: اصلاح قانون موجب شد كه اين مشكل از ريشه برطرف شود. اگر بر اساس نتيجه كارشناسي اظهار‌نظرات دقت كنيم مي‌بينيم كه با توجه به بزرگ بودن هجمه مواد مخدر نياز داريم كه همه دستگاه‌ها وارد صحنه شوند.

وي ادامه داد: اينكه انتظار داشته باشيم صرفاً يك دستگاه قضايي يا پليس براي مبارزه با اين پديده در صحنه باشد با اصول سياست‌هاي كلي نظام در حوزه مواد مخدر سازگار نيست.

ذبحي ادامه داد: در سياست‌هاي ابلاغي رهبري در سال 85 در اين زمينه آمده است كه يك دستگاه نمي‌تواند با اين پديده گسترده مبارزه كند. ما در حوزه قضا تلاش كرده‌ايم پليس و نيروي اطلاعاتي نيز تلاش خود را كرده اما كافي نيست و به قول دبيركل سابق ستاد مبارزه با مواد مخدر تا وارد عمل نشويم به ابعاد قضيه پي نمي‌بريم.

معاون قضايي دادستان كل كشور در پاسخ به اينكه آيا همه مسئولان نگراني را درك كرده‌اند گفت: همه دستگاه‌ها در حوزه مقابله با مواد مخدر حضور كافي ندارند و بيش از اين نياز داريم كه در صحنه باشند. ستاد مبارزه با مواد مخدر در رأس هماهنگي‌ها قرار دارد و رئيس آن رئيس‌جمهور است اما متأسفانه در طول 8 سال گذشته فقط 11 جلسه برگزار كرده كه چند جلسه آن را رئيس‌جمهوري تشكيل نداده است.منكر تشكيل جلسات ستاد نيستم اما نه فقط ستاد بلكه سه قوه بايد به كمك هم بيايند و در اين حوزه تلاش شود.

وي تأكيد كرد: يك ميليون و 325 هزار معتاد در كشور وجود دارد كه اگر خانواده 5 نفره براي آنها محاسبه شود جمعيتي بيش از 7 ميليون مي‌شود كه برابر با ۱۰ درصد جمعيت كشور است. 6 ماه تا يك سال خدمات بستري و درمان براي اين تعداد بيمار است. اين خدمات را با چند بيمارستان مي‌توانيم ارائه دهيم بنابراين بايد بودجه در اين زمينه گسيل شود.

احمد حاجبي مديركل دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت نيز در ادامه اظهار داشت: بحث چرايي پديده اعتياد با توجه به اينكه تاكنون با تمام مداخله‌ها همچنان ادامه دارد، مطرح است و به عنوان مسئله روز كاملا مشخص بوده كه باعث نگراني براي عموم جامعه شده و تهديد‌كننده است.

اعتياد چهارمين عامل مرگ و مير در ايران

وي با بيان اينكه در حال حاضر اعتياد بار مالي و ناتواني و مرگ‌ومير را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: پديده اعتياد به سلامت آسيب رسانده و در حال حاضر بعد از سوانح و حوادث كه به عنوان رتبه نخست هستند و بعد از آن بيماري قلب و عروق و در رتبه چهارم پديده اعتياد موضوعي است كه به سلامت آسيب مي‌رساند و بار بيماري را به دنبال دارد.

حاجبي با اشاره به اينكه بايد دقت كرد كه چرا اين موضوع مشكلات بسياري را ايجاد كرده و آيا اعتياد مشكل اجتماعي است، گفت: اگر قاعدتاً چند خصوصيت در برگيرد آن پديده مشكل اجتماعي مطرح مي‌شود كه يكي از آنها تعارض با ارزشها بوده. به طور كلي اعتياد و شيوع آن قابل توجه است و غير متعارف بوده و مغاير با ارزشها مطرح مي‌شود.

وي با تاكيد بر اينكه ما نياز به اصلاح سياست‌ها داريم، گفت: بايد به اصل وجود اعتياد پرداخت و بر آن تاكيد كرد و اين نشان از نابساماني و عدم كارايي است كه خود علل متفاوتي دارد.

وي بيان كرد: 3 گروه از عوامل بسيار مهم هستند كه عوامل اجتماعي، محيطي و فردي است. همچنين موضوع تاثير خانوادگي نيز نقش بسزايي دارد؛ بحث فقر از موضوعاتي است كه يك شاخص بارز بوده و باعث مشكل اجتماعي مي‌باشد.

حاجبي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا موافق هستيم كه در ايران مانند برخي كشورهاي اروپايي مواد مخدر از مسير قانوني و از طريق داروخانه به معتادان عرضه شود تا بتوانيم معتادان را كنترل كنيم، گفت: شايد شخصي كه اين سوال را پرسيده منظورش داروي متادون و ترياك است چرا كه اين دو سيستم نگهدارنده بوده و به معتادان توزيع مي‌شود. مطرح شده است كه دانشگاه علوم پزشكي ديگر به مراكز درماني اين دو دارو را ارسال نكند و از طريق داروخانه‌ها اين كار انجام شود ولي هنوز اين موضوع در حال بررسي است و ما نيازمند تدابير هستيم.

در ادامه مناظره كارشناسان به سوال مجري برنامه كه فقر فرهنگي در مساله اعتياد مهمتر است يا فقر اقتصادي پاسخ دادند كه حاجبي نماينده وزارت بهداشت در اين خصوص عنوان كرد: فقر فرهنگي با فقر آگاهي و دانش تعريف مي‌شود، چرا اكنون باب شده است كه در آرايشگاه‌هاي زنانه به مشتريان مي‌گويند براي لاغري از شيشه استفاده كنند. اين به دليل فقر آگاهي و دانش است. حتي اگر شيشه منجر به لاغري شود اين لاغري به صورت بيمارگونه است.

معاون قضايي دادستان كل كشور در اين خصوص عنوان كرد: بنده معتقدم افرادي كه معتاد هستند فقير نيستند.

قائم‌مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در اين خصوص گفت: اعتياد در ايران محصول بي‌اطلاعي در ابعاد زيستي، رواني و اجتماعي است كه بايد به تمام آنها توجه كرد.

سردار مويدي هم عنوان كرد: بنده با موضوع فقر فرهنگي و اقتصادي مخالفم، معتقدم كه اعتياد محصول ناآگاهي و بي‌اطلاعي است.

جمعه 29 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فردا نیوز]
[مشاهده در: www.fardanews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن