واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مناظره اعتياد/۲۰ذبحي: اسامي مواد مخدر هنوز تصويب نشده/ طاهري: اعدام قاچاقچيان مواد متوقف نميشود
معاون قضايي دادستان كل كشور با بيان اينكه بعد از گذشت ۳ سال از تصويب قانون مبارزه با مواد مخدر هنوز اسامي اين مواد به تصويب نرسيده است گفت: قاضي براي صدور حكم در مورد مواد جديد به مشكل برميخورد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس، در ادامه برنامه مناظره اعتياد تعدادي از حضار سؤالات خود را از مسئولان مطرح كردند كه در اين ميان يكي از خبرنگاران پرسيد نظارت بر عملكرد دستگاهها در بحث مبارزه با اعتياد چگونه است و اينكه سازمان ملل اعلام كرده است كه بايد مجازات اعدام براي مواد مخدر بازنگري شود واكنش ايران چه خواهد بود؟
طاها طاهري، قائم مقام دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ گفت: وظيفه ستاد برنامهريزي و تخصيص بودجه است. وزير كشور به صراحت اعلام كرد كه بودجه دستگاههاي مختلف را در اين زمينه نميدهم تا زماني كه آنها گزارش عملكرد خود را در زمينه مبارزه با اعتياد عرضه كنند.
وي در مورد مجازات اعدام و بازنگري آن گفت: ما كاري به حرف ديگران نداريم و امنيت ملي جوانان و ناموس خود را به خاطر حرف آنها به خطر نمياندازيم. معتقديم كه قانون اعدام بايد اجرا شود و در عين حال بايد بازدارنده باشد.
در بخش ديگري از اين مناظره خبرنگار ديگري خطاب به طاهري گفت: شما در گزارشي اعلام كرديد كه انگيزههاي گرايش به مواد مخدر تغيير پيدا كرده اين تغييرات تا چه حد در سياستگذاري شما مؤثر است.
طاهري در پاسخ گفت: اگر منظور شما تغيير سبك زندگي باشد به طوري كه دختران گراس را به عنوان نقل و نبات استفاده كنند ممكن است درست باشد اما اينكه بگوييم اعتياد تغيير در ارزشها ايجاد ميكند خير.
وي ادامه داد: بسياري از افرادي كه معتاد شدند افراد مذهبي بودهاند و بعد از اعتياد نيز بيدين نشدهاند و اين درست نيست كه ما بگوييم معتادان بيدين هستند.
قائممقام دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر يادآور شد: تحقير معتاد، انكار و اجبار مصرف را به دنبال دارد و ما بايد نگاهمان را نسبت به اعتياد عوض كنيم.
در ادامه يكي ديگر از حضار پرسيد: وظايف سه قوه در امر مبارزه با مواد مخدر مشخص شده است اما آنچه ما مشاهده ميكنيم اين است كه قوانين ما جامع و مانع نبوده چرا اين مشكل وجود دارد.
حسين ذبحي، نماينده قوه قضاييه در اين مناظره نيز پاسخ به اين فرد گفت: لايحه پيشگيري از وقوع جرم مدت طولاني است كه در مجلس و مجمع تشخيص مصلحت به سر ميبرد.
وي ادامه داد: يكي ديگر از مشكلات اساسي ما اين است كه بعد از گذشت سه سال هنوز اسامي مواد مخدر به تصويب نرسيده و قاضي هنگام صدور حكم نميداند كه با قاچاق مواد مخدر جديد و پيشسازها چه كنند.
وي تأكيد كرد: هر سه قوه بايد پاي كار بيايند و تمام قدرت خود را براي مبارزه با مواد مخدر به كار ببندند.
انتهاي پيام/
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]