واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از اختتاميه سينما حقيقت در شهر نفت، نخل و نگاتيوطباطبايينژاد: آبادان قصيده بلند شكوه و ايثار مردم ايران است
دبير جشنواره سينما حقيقت گفت: امروز اگر به كشورمان ميباليم در سايهسار هنر باشكوه شهيدانمان است آبادان فقط يك شهر نيست قصيده بلند شكوه و ايثار مردم ايران است.
به گزارش خبرگزاري فارس، مراسم اختتاميه جشنواره سينما حقيقت در آبادان در حالي شب گذشته در سينما نفت برگزار شد كه اين مراسم تحت تاثير حاشيههايي همراه بود.
براساس اين گزارش در ابتداي اين مراسم سيدمهدي طباطبايينژاد مديرعامل مركز گسترش سينماي مستند و تجربي و دبير هفتمين جشنواره بينالمللي سينما حقيقت در سخناني گفت: به آبادان قهرمان سلام ميكنم و خدا را شاكر هستم كه كاروان هفتمين جشنواره سينما حقيقت به منزل آخر حقيقت رسيد.
وي افزود: امروز وقتي به همراه استاد ارجمند آقاي داريوش ارجمند به گلزار شهداي آبادان رفته بوديم و ايشان شاخههاي گل را بر روي مزار قرار ميداد و همزمان تعظيم ميكرد با خودم گفتم چه حقيقتي رساتر از اينكه به شهدا احترام كنيم.
طباطبايينژاد ادامه داد: امروز اگر به كشورمان ميباليم در سايهسار هنر باشكوه شهيدانمان است آبادان فقط يك شهر نيست قصيده بلند شكوه و ايثار مردم ايران است.
دبير جشنواره سينما حقيقت با ارائه آماري از جشنواره هفتم گفت: جشنواره سينما حقيقت امسال هفتمين دوره خود را برگزار كرد و در طي يك هفته برگزاري خود در تهران بيش از 160 فيلم به نمايش درآمد كه بخشهايي نظير مرور آثار سينماي هند، مرور حوزه تمدني ايران، مرور آثار جشنواره شفيلد انگلستان، نمايش پنج فيلم تقسيم شده سالهاي 2012 و 2013 و البته مرور آثار 20 فيلمساز خوزستان كه موضوع اغلب اين آثار دفاع مقدس بود و در راس همه برنامهها تكريم فيلمسازان و اساتيد جنوب از جمله برنامههاي جشنواره بود.
طباطبايينژاد در خاتمه گفت: آقاي ناصر تقوايي در حوزه فرهنگ و هنر ما بزرگ است و خيلي خوشحاليم كه ما توانستيم اين بزرگ را تكريم كنيم.
براساس اين گزارش در ادامه اين مراسم نعمتزاده معاون فرهنگي و گردشگري منطقه آزاد اروند دقايقي براي حاضران در سالن به صحبت پرداخت و در ادامه با حضور طباطبايينژاد، زماني، ايلخاهزاده و كناني جانشين فرمانده سپاه آبادان از عبدالله نوراني جانباز و از فرماندهان سالهاي دفاع مقدس تقدير به عمل آمد.
در ادامه اين مراسم مجري برنامه براي آنكه ثابت كند مردم آبادان اهل لاف زدن نيستند بسياري از اولينها را كه در ايران و خاورميانه در اين شهر انجام شده بود را نام برد و در ادامه گفت: اولين شهيد روحاني، اولين شهيد دانشآموز، اولين شهردار شهيد، اولين خبرنگار شهيد، اولين گزارشگر شهيد، اولين رئيس آموزش و پرورش شهيد همگي از شهر اولينها آبادان بودند كه هيچكدام از اينها لاف نيست.
براساس اين گزارش در ادامه اين مراسم و پس از اجراي موسيقي آييني سنتي توسط دمام و سنج نوبت به معرفي برگزيدگان رسيد و پس از قرائت بيانيه هيئت داوران بهزاد وزيري، عباس اميني، محمودرضا ثاني، دانش اقباشاوي و محمد مرادي جوايز خود را به پنج فيلمساز اهدا كردند.
خاطراتي براي تمام فصول به كارگرداني مصطفي رزاقكريمي، ما همه سربازيم به كارگرداني مهدي قربانپور، فيلم ناتمامي براي دخترم سميه به كارگرداني مرتضي پايهشناخت، شاه جهان به كارگرداني حسن نقاشي و شناسنامه به كارگرداني محمدرضا هاشميان از برگزيدگان هيئت داوران آباداني جشنواره سينما حقيقت بودند.
براساس اين گزارش همچنين هيئت داوران جشنواره سينما حقيقت در آبادان از داريوش ارجمند تقدير ويژه كردند كه اين هنرمند با حضور روي صحنه گفت: سلام ميكنم به مردم غيرتمند، شجاع و مقاوم آبادان خوشحالم كه براي چهارمينبار به اين شهر ميآيم من در زمان جنگ و براي كارهاي فرهنگي نيز به اين شهر آمده بودم. بصر آبادان بسيار دشوار است چون با هيچ بصري نميتوان آبادان را تعريف كرد.
وي افزود: بايد در آن لحظات كه به تعبير مجري برنامه اولينها بود ميبود در آبادان ميبوديم تا ببينيم چگونه از زمين و زمان آتش بر سر اين شهر فرو ريخت و اين شهر را از بين ميبرد اما ديگر آن سالها تمام شد و امروز براي ما روز فرهنگ است.
ارجمند ادامه داد: من سينما را با يك شخصيت از همين شهر شروع كردم. ناخدا خورشيد ناخداي يك دستي كه مخلوق استاد تقوايي بود و در طول مدتي كه در اين شهر كار ميكردم با خيلي چيزها آشنا شدم. بيش از همه با خود استاد تقوايي و او اولين كسي است كه از بزرگترين تظاهرات مذهبي تشيع كه همان عزاداري عاشورا است در قالب اربعين فيلم ساخته است و فيلم بسيار غريبي است. فيلمهاي ديگر او هم غريب هستند و در واقع تقوايي چكيده فرهنگ جنوب است.
بازيگر پاياننامه خاطرنشان كرد: اين منطقه گذرگاه فرهنگ جهاني است و ما در چهارراه حوادث واقع شديم و از بين چهارراه حوادث بودن خيلي چيزها را آموختيم چه از گذشتههاي دور و چه وقتي كه اسلام را پذيرفتيم. ما ايرانيان اسلام را به راحتي پذيرفتيم چون شايسته اسلام بوديم و هرگز بتپرست نبوديم و همه جهان وامدار خطه جنوب ايراناند.
وي در خاتمه صحبتهايش بيان داشت: من با ناخدا خورشيد سينما را شروع كردم و آنچه بعد از آن سينما به دست آوردم محصول انتخاب آقاي تقوايي بود در سينماي ايران اسطوره واقعي ناصر تقوايي است كه پس از پايان اين صحبتها ارجمند از تقوايي دعوت كرد تا به روي صحنه بيايد و تقوايي با مشاركت فرماندار شهر آبادان بر روي صحنه حاضر شد.
براساس اين گزارش ناصر تقوايي در سخناني اظهار داشت: سالها پيش در فاصله كوتاهي پس از جنگ راهي پيدا شد تا به مناطق جنگي سفر شود و من هم از اين فرصت استفاده كردم و به زادگاهم برگشتم اما مواجهه با حجم ويراني پديده حيرتآوري بود كه در اثر يك جنگ مدرن به وجود آمده بود.
وي افزود: همانطور كه در آن ايام كه كوچهپسكوچههاي آبادان را قدم ميزدم و ياد بسياري از دوستانم در آموزش و پرورش و دبيرستان ميافتادم كه شهيد شده بودند مطابق حرفهام بايد اين تصاوير در ذهنم يك بازتابي ميداشت و بين همه چيزهايي كه ديدم ديوار پالايشگاه آبادان براي من از همهچيز عجيبتر بود چراكه از روز اولي كه ما چشممان را در آبادان باز كرديم اين ديوار محافظ پالايشگاه بود اما من آن روز به واسطه تخريب ديوار داخل تمام پالايشگاه را ميديدم و شايد در هر متر مربع هزاران گلوله خورده بود و از همان موقع تصميم گرفتم كاري با اين ديوار انجام دهم تا به نوعي خاطره جنگ و شهداي ما حفظ شود و چون مطابق هميشه دوربين همراهم بود شروع به عكاسي كردم.
تقوايي با اشاره به اينكه اين ديوار و حفظ آن ميتوانست بزرگترين يادگاري دوران جنگ تحميلي باشد گفت: ماموران در حوادث بزرگ هر ملتي چيزهايي را به يادگار نگه ميدارند و شايد همين ديوار تخريب شده پالايشگاه آبادان ميتوانست بهترين يادگار ما از جنگ باشد اما نميدانم چرا اين ديوار تخريب شد و به جاي آن ديواري ديگر گذاشتند اما من در اين ديوار چيزي را ديدم كه هيچ اروپايي و آلماني در ديوار برلين هم نديد و اين ديوار از همه آنها زيباتر بود.
اين فيلمساز پيشكسوت تصريح كرد: اين ديوار تخريب شده كه من از آن عكاسي كردم در كنار نخلستانهاي ما بزرگترين ثروتمان بود و من همه اين عكسها را در يك مجموعه براي نمايشگاه آماده كردم كه البته هنوز از نظر من تكميل نشده و دلم ميخواهد مجموعه آن را به موزه آبادان اهدا كنم و اين شايد بهترين يادبودي باشد كه از من براي شهرم به جاي ميماند.
تقوايي در بخش ديگري از صحبتهايش گفت: من براي دعوتنامه آن نمايشگاه عكس در جملاتي نوشته بودم من ايران را دوست دارم چون كشور من است خوزستان را دوست دارم چون سرزمين من است ولي عاشق آبادان هستم براي اينكه زادگاه من است.
براساس اين گزارش در بين صحبتهاي ناصر تقوايي به دليل متشنج شدن فضاي سالن مجري مراسم ناگهان صحبتهاي او را قطع كرد و مراسم به پايان رسيد كه عدم اجازه تكميل صحبتهاي تقوايي در شهر و زادگاهش باعث اعتراض تمامي حاضران در سالن شد و بسياري به اين حركت انتقاد كردند.
انتهاي پيام/
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]