واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش ميدهدبيمهري به مسائل و كارهاي فرهنگي در شهر اولينها
استان آذربايجان شرقي به لحاظ قرار گرفتن در موقعيت خاص جغرافيايي و همسايگي آن با چند كشور ميطلبد در زمينههاي فرهنگي از برنامهريري مدون و بودجه كافي برخوردار باشد اما با دقت در هزينههاي كلاني كه در چند سال اخير در اين عرصه در استان شده خروجي و دستاورد چندان مثمر ثمري مشاهده نميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، اخيراً مقام معظم رهبري در ديدار با اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي مطالب بسيار مهمي در خصوص فرهنگ و ضرورت برنامهريزي در امور فرهنگي ايراد فرمودند.
ايشان در اين خصوص فرمودند: « فرهنگ، هويت يك ملت است. ارزشهاي فرهنگي روح و معناي حقيقي يك ملت است. همه چيز مترتّب بر فرهنگ است.
فرهنگ حاشيه و ذيل اقتصاد نيست. اقتصاد و سياست حاشيه و ذيل فرهنگند. فرهنگ، برنامهريزي مهم لازم دارد.
نبايد انتظار داشت كه فرهنگ كشور – چه عمومي، چه نخبگان، دانشگاهها و غيره به خودي خود خوب بشوند، نه اين برنامه ريزي ميخواهد.»
نظر به اينكه بيانات رهبري فقط مختص به شوراي عالي انقلاب فرهنگي نبوده و تمام دستگاههايي كه بودجه فرهنگي دريافت ميكنند نيز بايد دستورهاي ايشان را در سر لوحه كارهايشان قرار دهند در اين گزارش سعي شده نگاهي كوتاه به مشكلات فرهنگي عمده در استان پرداخته شود.
روند كند بازسازي مقبره الشعرا و انتقاد شهردار تبريز از مسئولان فرهنگي
چندي پيش گزارشي در خصوص وضعيت نامناسب مقبرهالشعراء تبريز پخش شد و جالب اينكه تا اين لحظه مديركل فرهنگ وارشاد اسلامي استان در اين رابطه از ارائه پاسخ خودداري كرده است.
صادق نجفي شهردار تبريزدر اين خصوص با اسفبار و غيرقابل قبول دانستن وضعيت مجموعه تاريخي – فرهنگي مقبرهالشعرا به خبرنگار فارس ميگويد: روند بازسازي اين مجموعه كند و غيرقابل قبول است و طولاني آن در سالهاي اخير به يكي از موانع گردشگري و در كنار آن زمينهسازي نارضايي شهروندان و اهالي فرهنگ و هنر تبديل شده است.
وي در اين رابطه ميگويد: بسياري از گردشگران در مواجهه با وضعيت مقبره الشعراء مقصر اصلي را متوجه شهرداري ميدانند در حالي كه مديريت شهري هيچ مسئوليتي در قبال بهسازي آن ندارد.
وي در عين حال از برگزاري نشستي با حضور مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي و مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان در آينده نزديك براي بررسي و حل اين مشكل خبر داده است.
مجتمع فرهنگي،هنري تبريز كاربري اداري ميگيرد
از ديگر اخبار ناگواري كه از فرهنگ اين استان به گوش ميرسد تبديل يكي از طبقات مجتمع فرهنگي، هنري تبريز به بخش اداري توسط اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان است.
اين اداره كل در تبديل مراكز فرهنگي به اداري از سابقهداران است طوري كه در دولت خاتمي به نام فرهنگ شاهد تولد ساختماني به نام ساختمان اداري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجانشرقي شديم.
همچنين در خبري تاسف بار تابلوي هنرستان هنرهاي تجسمي ميرك تبريز به پايين كشيده شده و اين دغدغه احساس ميگردد كه نكند ادارهاي كه در تعطيلي فعاليتهاي فرهنگي يد طولاني دارد از اين مكان استفادهاي غيرفرهنگي كند.
شهردار تبريز اخيراً از اجراي تمام پروژههاي عمران شهري با پيوست فرهنگي خبر داده و گفته است بدون توجه به الزامات و پيش نيازهاي فرهنگي، طرحهاي عمراني فاقد كارآيي موثر در كالبد شهري آنطور كه مورد مطالعه شهروندان است خواهد بود.
استان آذربايجان شرقي به لحاظ قرار گرفتن در موقعيت خاص جغرافيايي و همسايگي آن با چند كشور ميطلبد در زمينههاي فرهنگي از برنامهريري مدون و بودجه كافي برخوردار باشد.
با دقت در هزينههاي كلاني كه در چند سال اخير در اين عرصه در استان شده خروجي و دستاورد چندان مثمر ثمري مشاهده نميگردد.
سئوالي كه هميشه از مسئولان فرهنگي ميشود اينكه صرف هزينههاي كلان براي ساخت و احداث بناهاي فرهنگي در ارتقاي فرهنگ چقدر تاثير گذار بوده و چرا شاهد مديريت بر بناهاي فرهنگي احداث شده نيستيم؟
تعطيلي و فرسوده شدن سينماهاي موجود استان از مهمترين مشكلاتي است كه با انتقاد دائمي رسانهها از آن درماني براي چنين دردهايي از سوي مسئولان و تصميمگيران تزريق نمي شود. نبود مديريت واحد فرهنگي ديگر مشكلي است كه شهروندان به ويژه فعالان اين عرصه را آزرده خاطر ميسازد وجود مراكز متعدد تصميم گيرنده با اقدامات موازي كارانه در نهايت منجر به سر در گمي مردم و هدر رفتن بودجه هاي كلان ميشود.
استان آذربايجان شرقي با وسعت 45491 كيلومتر مربعي و جمعيت 7/3 ميليون نفري از نظر مطالعه روزنامه در جايگاه بالايي قرار دارد و اين خود نشان از علاقمندي مردمان اين منطقه به امور فرهنگي دارد.
بنابراين ميطلبد همچنانكه ديار آذربايجان در صنعت، معدن، كشاورزي، تجارت و بازرگاني جزو استانهاي فعال و برتركشور ميباشد بهتر است سرمايهگذاري كلان فرهنگي نيز در دستوركار دولتمردان قرار گيرد.
اگر رهبر معظم انقلاب فرهنگ را هويت يكي ملت مي دانند و اگر بيان ميكنند فرهنگ ما حاشيه و ذيل اقتصاد نبوده و اقتصاد و سياست حاشيه و ذيل فرهنگ هستند، ميطلبد حال كه دولت لايحه بودجه سال آينده كشور را تقديم مجلس شوراي اسلامي كرده به اين مسئله و تاكيدات رهبر فرزانهمان توجه ويژهاي شود. ضمن اينكه نمايندگان استان در كنار پيگيري بودجه ساير بخشها بر اهميت ارتقاي بودجه فرهنگي استان نيز تاكيد ويژهاي داشته باشند.
اگر قرار باشد در عرصه فرهنگي بيتدبيري كرده و برنامهريزي منطقي، بلند مدت، كوتاه مدت وميان مدت نداشته و از همه مهمتر ابزار و امكانات لازم را نيز نداشته باشيم قطعاً ضرر كننده نهايي خودمان بوده و باز خورد آن را در جامعه كه همان گسترش ناهنجاريهاي اجتماعي است مشاهده خواهيم كرد.
از سخنان حكيمانه رهبري عزيز ميتوان چنين برداشت كرد كه اگر ميخواهيم از اقتصاد قوي و قدرتمند برخوردار باشيم و اگر ميخواهيم در عرصه سياست داخلي و خارجي روز به روز پيشرفت كرده و در پايان برنامه 20 ساله كشور، قدرت اول منطقه باشيم چاره اي نيست جز اينكه به «فرهنگ» پناه برده و باوركنيم سياست و اقتصاد را بايد در برنامهريزيهايمان در حاشيه و ذيل فرهنگ قرار دهيم .
.......................
نگارنده: مهدي حافظزاده
........................
انتهاي پيام/60002/ش30
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]