واضح آرشیو وب فارسی:فارس: همرزم حضرت امام در گفتوگو با فارس:چگونه مسجد تاريخي جاويد تعطيل شد؟
سيدمحمدصادق قاضي طباطبايي همرزم حضرت امام و آيتالله طالقاني در خاطراتي از نقش آيةالله شهيد دكتر مفتح در انقلاب و چگونگي بسته شدن مسجد جاويد گفت.
سيد محمد صادق قاضي طباطبايي همرزم حضرت امام و آيتالله طالقاني در گفتوگو با خبرنگار تاريخ در مورد خاطراتش با دكتر مفتح اظهار داشت: دكتر محمد مفتح به من گفت كه از پدرم استفاده علمي كرده بود و شاگردش بوده است و من از ايشان نپرسيدم در چه زماني شاگرد پدر من بودند.
وي افزود: در تهران من با آقاي مفتح مانوس بودم آقاي مفتح در شهادت امام صادق(ع) قصد داشت برنامهاي را در مسجد جاويد برگزار كند. به من گفت همه واعظان در تهران ممنوع منبر هستند براي اين منبر چه كسي را دعوت كنيم.
وي افزود: پيشنهادم به آقاي مفتح حضرت آقا بود آقاي مفتح با تامل گفتند: از مشهد براي سخنراني به تهران ميآيند و در جواب گفتم اگر من دعوت كنم تشريف ميآورند به شرطي كه هزينه رفت و برگشت سفر آقا را پرداخت كنيم.
وي افزود: تلفن آقاي خامنهاي را به مفتح دادم و آقاي مفتح تماس گرفتند. آقاي خامنهاي تشريف آوردند. مرحوم آقاي جاويد موسس مسجد جاويد به علت اينكه با نيروهاي انقلابي همراه نبودند به كلانتري شكايت كردند همه واعظان و مستمعين و پيشنماز مسجد كمونيست هستند و آقاي خامنهاي بعد از سخنراني به مشهد رفتند و از دسترس دور شدند و مردم نيز پراكنده شدند. اما آقاي مفتح بازداشت شدند.
اين مبارز انقلابي و همراه امام ادامه داد: آقاي مفتح بعد از آزادي به مسجد قبا تشريف آوردند. در مسجد قبا مرحوم «عبدالفتاح عبدالمقصود» نويسنده معروف مصري را دعوت كردم. شبي را در «مسجد قبا» سخنراني كنند.
وي گفت: شبي را افطار مهمان يكي از آقايان بوديم با اينكه سفره غني نبود عبدالفتاح انتقاد كرد كه شما كه طرفدار امام علي(ع) هستيد اينگونه سفرهها را نبايد داشته باشيد.
طباطبايي ادامه داد: قبل از انقلاب دو جلسه با انجمن مهندسان و پزشكان داشتيم و هر دو اين جلسات تحت اشراف آقاي طالقاني بودند. و براي سخنراني آقاي طالقاني احتياط ميكرد كه خودش سخنراني نكند تا انجمن تعطيل نشود.
وي افزود: افرادي كه براي جلسه معرفي ميكردند. سخنران عالمي بودند كه هم بروز بودند و هم عالم فقهي بودند. از جمله شهيد چمران، دكتر بهشتي و شهيد مفتح. آقاي مفتح بعد از آمدن در مسجد قبا در جمعي قرار گرفتند كه همه پشتيبانشان بودند.
طباطبايي ادامه داد: ده شبي كه آقاي مفتح آنجا سخنراني كردند به سخنرانيهاي انقلاب معروف شد و مرحوم بازرگان، سحابي، پيمان و دكتر سامي نيز حضور داشتند. آن جلسات زمينهاي براي نماز عيد فطر در تپههاي قيطريه شد. بيابان و كوه قيطريه را شبانه تميز كرديم و راهپيمايي خودجوش كه جرقه انقلاب از آنجا زده شد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]