واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يحيي يثربي در گفتوگو با فارس:وحدت حوزه و دانشگاه نيازمند مديريت صحيح است/خاطره آخرين قرار ملاقات با شهيد مفتح
استاد پيشكسوت فلسفه ايران به مناسبت «روز وحدت حوزه و دانشگاه» گفت: علت اينكه در ايجاد وحدت بين حوزه و دانشگاه نتيجه نگرفتيم، نداشتن تعريف صحيح و مديريت مناسب در اين حوزه است.
يحيي يثربي استاد بازنشسته فلسفه دانشگاه علامه طباطبايي در گفتوگو با خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه و شهادت دكتر مفتح (27 آذر ماه) خاطرهاي از آخرين قرار ملاقاتش با شهيد مفتح تعريف كرد و گفت: در تهران به طور مكرر با ايشان در ارتباط بودم، وي رئيس دانشكده الهيات در همين خيابان مفتح بود.
وي افزود: روز شهادت دكتر مفتح ناهارم را خوردم و ميخواستم به دانشكده الهيات براي ملاقات با ايشان بروم كه شنيدم ترور شدهاند، من ايشان را هر هفته در قم هم ملاقات ميكردم من و چند نفر ديگر صبحها براي درس شرح اشارات خواجه نصير طوسي به منزل شهيد مفتح ميرفتيم.، وي بسيار مصر بود كه بعد از انقلاب من عمامه بگذارم و جزو روحانيت مبارز باشم، البته تعبيرشان اين بود كه ما مثل شما را نداريم، همين طور عميد زنجاني هم اصرار داشت، منتها من قبول نكردم كه دوباره عمامه بگذارم، اما حاضر شدم كه كنار ايشان فعال باشم كه روز آخر ديگر برخلاف هميشه ديداري دست نداد!
يثربي درباره اهميت وحدت حوزه و دانشگاه و اينكه در اين زمينه كمتر به نتيجه رسيدهايم، توضيح داد: همان طور كه در زمينه وحدت اسلامي بين جوامع مسلمان روز به روز كمتر نتيجه دست ميدهد، در اين راستا هم تلاشها بيثمر بوده است، الان مشاهده ميكنيم كه روزانه دهها انفجار در شهرهاي مسلماننشين اتفاق ميافتد كه قسمتي از آن لااقل به اختلافات مذهبي مسلمانان باز ميگردد.
وي با اشاره به اهميت انقلاب فرهنگي و اينكه نبايد از ارزشهاي اسلامي فاصله بگيريم، يادآور شد: مسئولان خيلي راحت همديگر را متهم ميكنند و زندگي متفاوتي از مردم دارند، در صورتي كه بارها مطرح شده كه مسئولان بايد زندگيشان در رديف محرومترين طبقات باشد، اما الان چه درصدي از آنها در پايين شهر زندگي ميكنند؟ بنابراين يكي از دلايل بينتيجه ماندن تلاشها در زمينه وحدت و دانشگاه نداشتن مديريت شايسته است.
استاد بازنشسته فلسفه دانشگاه علامه طباطبايي با تأكيد بر اينكه نخستين قدم در اين راستا تعريف صحيح از حوزه و دانشگاه است، ابراز داشت: متأسفانه تا 40 سال ديگر هم به وحدت مذاهب اسلامي بپردازيم تا زماني كه تعريف صحيحي در اين راستا نداشته باشيم كار نتيجه نخواهد داد، الان هم 30 سال است كه وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح ميكنيم، اما تعريف صحيحي از آن نداريم.
وي ادامه داد: بايد توجه داشته باشيم كه حوزه در يك رشتههايي فعال و دانشگاه هم در رشتههاي ديگري، دانشگاه اقتصاد جامعه را بالا ميبرد، زماني كه اقتصاد پيشرفت كند، رفاه مردم بالا ميرود و رضايتشان از زندگي بيشتر ميشود و در نهايت روز به روز فهم مردم بالاتر ميرود، در نتيجه يك جامعهاي ميتوانيم داشته باشيم تا از نظر اقتصادي و زندگي در حد ژاپن يا كره جنوبي باشد، از سوي ديگر يك مركز فرهنگي ميتوانيم با كمك حوزه و دانشگاه فراهم كنيم، در حدي كه تمام دنيا متوجه ما شوند و نظريههاي ما مثل بمب صدا داشته باشد، اما متأسفانه اين كار را نكرديم و تصور ميكنيم وحدت تنها وحدت سياسي است، يعني اينكه دانشگاه درس اسلامي بگذارد، خير اين وحدت نيست!
يثربي با اشاره به استيون هاوكينگ و تلاشهاي چهل سالهاش در زمينه فيزيك جهان و اعتقادي كه به مرده بودن فلسفه دارد، توضيح داد: وي يك نظريه غير توحيدي دارد، مقابله و پاسخ به اين امر تنها از حوزه بر نميآيد، اين محققان فيزيك ما هستند كه بايد دست در دست فيلسوفان به روز حوزه اين مسائل را مطرح و از مخلوق پي به خالق ببرند و از فيزيك به متافيزيك برسند، متأسفانه ما نه تنها اين كار را نكرديم در همين نظام سياسي خودمان هم يك نظريه قابل طرح نداريم.
وي در پايان با اشاره به اينكه امروزه جامعه ما از لحاظ مختلف مورد هجوم سياسي از داخل و خارج است، گفت: نيروهايمان را به هدر ندهيم و امكانات را فراهم كنيم، من بارها پيشنهاد كردم كه اگر مديران حوزه بخواهند بدون هيچ انتظاري حاضرم طرح وحدت حوزه و دانشگاه را بسيار اجرايي مطرح كنم.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]