تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى‏گيرد، در سينه‏اش بى‏قرارى مى‏كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860364821




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحقق وحدت حوزه و دانشگاه نيازمند حركتي انقلابي/غربت شهيد مفتح در زادگاه خود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تحقق وحدت حوزه و دانشگاه نيازمند حركتي انقلابي/غربت شهيد مفتح در زادگاه خود
همدان- خبرگزاري مهر: با گذشت 34 سال از شهادت منادي وحدت حوزه ودانشگاه كه خاستگاه وي استان همدان است هنوز نتوانسته ايم اهداف وي را به مرحله اجراي واقعي دربياوريم كه اين رويداد نياز به حركتي انقلابي از سوي هر دو نهاد دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، شهيد آيت‌الله دكتر محمد مفتح در سال ۱۳۰۷ در استان همدان در خانواده‌اي مذهبي به دنيا آمد و تحصيلات حوزوي خود را در همدان شروع كرده و از سال 1322 به قم رفت.

وي كه در كلاس درس بزرگاني چون امام خميني(ره) و آيت الله طباطبايي حضور داشته با پشتكار و تلاش خود به درجه اجتهاد رسيد و آشنايي شهيد با دانشگاه و حوزه باعث شد به ضرورت همبستگي بين اين دو نهاد پي برده و در سال 1342 مقاله‌اي تحت عنوان «وحدت بين حوزه و دانشگاه» را منتشر كند.

وي كه از اساتيد برتر دانشگاه الهيات تهران بود، نقش به سزايي در جوشش و حركت انقلابي مردم ايران و روشنگري در اين بين داشت.

اين دانشمند فرزانه در 27 آذر 1358 به دست گروهك فرقان به فيض شهادت نائل آمد و از خود راهي را باقي گذارد كه هم اكنون در پيش روي ما و آيندگان قرار گرفته است.

امام خميني (ره) در پيامي به مناسب شهادت ايشان مي فرمايند: «اميد بود از دانش استاد محترم و از زبان و قلم او بهر‌ه‌ها براي اسلام و پيشرفت نهضت برداشته شود و اميد است از شهادت امثال ايشان بهره‌‌ها بر داريم.»

در همين راستا براي آشنايي با مباني وحدت حوزه و دانشگاه و وضعيت كنوني رابطه ميان اين دو نهاد انسان‌ساز به سراغ يكي از اساتيد موفق و جوان در حوزه و دانشگاه رفته و پاي صحبت‌هاي او نشستيم. روحاني با صفايي كه سئوالات ما را با لبخند بر لب پاسخ مي‌گفت.

مسئول دفاتر نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي استان از اساتيد موفق و جوان در حوزه و دانشگاه است كه معتقد است وحدت بين حوزه دانشگاه بايد در گام برداشتن به سوي يك هدف باشد.

حجت الاسلام مصطفي رستمي عنوان كرد: حوزه و دانشگاه مي‌توانند يك جهت‌گيري داشته و در يك جبهه گام بردارند.

در پشت يك خاكريز قرار داريم

وي افزود: رهبر معظم انقلاب نيز در سخنانشان مسئولان را دعوت به نگاه جبهه‌اي به مسائل كرده‌اند و همه ما بايد احساس كنيم در يك مجموعه هستيم و در پشت يك خاكريز قرار داريم و همه بايد پشت اين خاكريز به دفاع بپردازند و عيوب يكديگر را بپوشانند.

وي وحدت حوزه و دانشگاه را به مانند دو بال تشبيه كرد كه بايد در مقابل جهالت و ناداني بايستند و در مقابل دشمنان از كيان مادي و معنوي خود دفاع كنند.

رستمي با اشاره به سابقه شكل‌گيري وحدت حوزه و دانشگاه پس از انقلاب اسلامي در ايران و برداشتي كه از آن صورت مي‌گرفت عنوان كرد: هدف طراحان اين وحدت بازگشت به دوره قاجاريه كه حوزه‌ها تنها به مسائل فقهي مي‌پرداختند و برگشتن به مباحث ساختاري و اوليه و آخرتي نيست.

مسئول نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه بوعلي سينا در مورد عملي شدن واقعي وحدت بين حوزه و دانشگاه بيان داشت: واقعيت اين است كه تا آرمان فاصله داريم و حوزه و دانشگاه در اين بخش ضعف دارند.

وي حوزه را مسئول امور ديني و پاسخ‌گويي به مشكلات در دين بيان و در خصوص مسئوليت دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه نيز مسئول برآوردن تمام نيازهاي علمي و توليد علم در حوزه‌هاي مختلف جامعه است.

علم بدون اخلاق جامعه را به فضيلت نمي‌رساند

رستمي اذعان داشت: علم بدون اخلاق و معنويت جامعه را به فضيلت نمي‌رساند همين‌طور كه در جوامع غربي مشاهده مي كنيم علم به تنهايي نتوانست بشر را به سعادت برساند و خوشبختانه در جامعه شاهد اين كاستي با حضور دانشگاه كه نقش خود را در بخش علمي محقق كرده و مباني محتوايي ما نيز به عهده حوزه‌هاي علميه است، نيستيم كه نشان از ظرفيت‌هاي مناسب ما است.

وي با اشاره تغيير نظام جديد آموزشي در حوزه علميه از سال 1370 و ايجاد احساس نياز حوزه به حضور در فضاي علمي و دانشگاهي اظهار داشت: هم‌اكنون يكي از شركت‌هاي توليد نرم‌افزار كه وابسته به حوزه علميه و دفتر مقام معظم رهبري است به بزرگترين توليدكننده و صادركننده نرم‌افزار در كشور تبديل شده است.

وي با اشاره به تغييرات نه چندان ساختاري و بنيادي بعد از انقلاب فرهنگي در دانشگاه‌ها گفت: انتظارات ما در حوزه توليد علم در حوزه علوم انساني در دانشگاه‌ها به نوعي محقق نشده است و از دانشگاه‌ها انتظار مي‌رود به طرف توليد علم در علوم انساني حركت كنند.

تحقق وحدت حوزه و دانشگاه نيازمند جسارت انقلابي

رستمي افزود: تحقق وحدت حوزه و دانشگاه نيازمند يك جسارت انقلابي است و در حال حاضر نگاه‌ها جبهه‌اي نيست و با وجود دغدغه‌هاي مقام معظم رهبري اين فاصله بين اين دو مجموعه وجود دارد.

وي در خصوص گام‌هايي كه بايد از سوي حوزه و دانشگاه و بالعكس برداشته شود عنوان كرد: در ابتدا بايد به شناخت درستي از يكديگر برسيم، درگذشته نگاه حوزه فقط به مسائل ديني بوده است و با وجودي كه اوايل انقلاب به دليل شور سياسي فضاي بازي در آن مقطع ايجاد شد اما تداوم پيدا نكرد و مقطعي بود.

رستمي بيان داشت: پس از فروكشي فضاي سياسي اوايل انقلاب و شرايط جنگ، حوزه به اين باور رسيد كه بايد در دانشگاه‌ها حضور داشته باشد كه مصاديق آن را مي توان وجود گروه معارف اسلامي در تمامي دانشگاه‌ها، ايجاد رشته‌هاي دانشگاهي به سبك نهادهاي علمي در دانشگاه امام صادق (ع) و تشكيل دانشگاه باقرالعلوم كه با محتواي حوزوي تغذيه مي شود را نام برد.

مسئول نهاد رهبري در دانشگاه‌هاي استان همدان به ضرورت فاصله نگرفتن اين دو نهاد اشاره و اظهار داشت: بايد به سوي توليد محتوايي كه كاربرد حوزوي و دانشگاهي داشته باشد حركت كرده و حوزه با توجه به تجهيز به انديشه‌ها نقش مهمي دارد.

وي با اشاره به لزوم تغييرات در دروس علوم انساني در دانشگاه‌ها بيان داشت: در تغيير تحولات فقط به تغيير نام‌ها توجه شده، اين در حالي است كه بايد به دنبال تحول محتوايي در اين دروس باشيم كه ايجاد دفتر حوزه و دانشگاه مي‌تواند پيگير اين بخش نيز باشد.

وي تغييرات در دانشگاه‌ها و حوزه‌هاي استان را تابع مجموعه‌هايي دانست كه آنان زير مجموعه آن هستند و در استان همدان ارتباطات خوبي بين اين دو نهاد وجود دارد كه مي‌تواند زمينه‌ساز تحولات در استان باشد.

رستمي وحدت بين اين دو نهاد را نيازمند جسارت، ايستادگي و پايداري جدي دانست و عنوان كرد: بايد بتوانيم در نهايت دانشجويي تربيت كنيم كه بتواند به اعتلاي كشورش بيانديشد.

وي به نقش كرسي‌هاي آزادانديشي در اين بخش اشاره و بيان داشت: واقعيت اين است فردي مي‌تواند آزادانديش باشد كه آزادانديش تربيت شده و اين ملزوماتي را نياز دارد و قطعا مخالفت‌هايي نيز در اين زمينه مي‌شود.

حوزه ودانشگاه بايد تهذيب شوند

يكي از اساتيد دانشگاه نيز معتقد است حوزه ودانشگاه بايد تهذيب شوند.

محمد صلواتي با اشاره به اينكه وحدت حوزه و دانشگاه را بايد تعبير به تعامل بين اين دو كرد، اذعان داشت: وحدت و تعامل رابطه اي دوسويه است و يا رويه اي شكلي دارد و يا ساختاري كه از نظرات رهبر معظم انقلاب برداشت مي شود كه بايد وحدت به صورت ساختاري باشد.

وي ادامه داد: حوزه و دانشگاه هر دوبال يكديگرند و بايد تلاش كنند كه براي زندگي بشر تعالي را فراهم نموده و اين وحدت ساختاري مدنظر، به تغيير انديشه منتهي شود و اصول عملي در كنار رويه كاري دانشگاه هاي كشور قرار گيرد.

اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه حوزه و دانشگاه بايد تهذيب شوند، افزود: شهيد مفتح در زمان خود با بزرگان تفكر فكري دوران رضا خاني و پهلوي مبارزه انديشه اي كرد و برآنان پيروز شد.

در پايان بايد گفت به نظر مي رسد وحدت بين و حوزه دانشگاه هر چند با تحولاتي رو برو بوده و هر يك بر ديگري تاثيراتي گذاشته‌اند اما به هدف آرماني خود نرسيده و همچنان در حد يك روز كه نامش را بياورند و همايشي برگزار كنند، باقي مانده كه اين خود خطري براي آرمان اين هدف متعالي است.

انتظار مي رود با شناخت درست از آسيب‌هاي فرا روي حوزه و دانشگاه و تبيين جايگاه وحدت بين اين دو نهاد در ساختار آموزشي و فرهنگي كشور بتوان زمينه تقويت وحدت و كاربردي شدن آن را در اركان جامعه آموزشي كشور به طوري كه ملموس باشد احساس كرد كه مي‌تواند در ديگر سطوح نيز تاثيرگذار باشد.

اما منزل شهيد مفتح در روستاي كله سر شهرستان رزن در استان همدان كه در سالهاي گذشته قدري مرمت شد و به ثبت آثار ملي رسيده است اكنون نيازمند توجه بيش از پيش مسئولان است و بايد اين منزل تبديل به مركز فرهنگي و جايگاهي براي معرفي چنين شخصيت والايي در استان همدان شود كه انتظار ميرود مسئولان امر به اين موضوع توجه لازم را داشته باشند تا اين شهيد بزرگوار در ديار خود از غربت بيرون بيايد.

كد خبر: 2197950

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۱۰:۱۳

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن