تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802956131




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ظريف در مصاحبه با واشنگتن‌ پست : اقدام اخيركاخ سفيد به شدت غيرسازنده بود


واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: ظريف در مصاحبه با واشنگتن‌ پست :" اقدام اخيركاخ سفيد به شدت غيرسازنده بود
اكونيوز:وزير امور خارجه در مصاحبه با روزنامه واشنگتن‌ پست ، به شدت از اقدام كاخ سفيد در افزودن نام شركت‌هاي تازه به ليست سياه تحريم‌ ها ، انتقاد كرد و آن را اقدامي به شدت غيرسازنده خواند .


به گزارش خبرگزاري اقتصاد ايران(econews.ir)،" محمد جواد ظريف " وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در مصاحبه‌اي كه روز دوشنبه در روزنامه واشنگتن‌ پست منتشر شد ، از اقدام اخير كاخ سفيد در افزودن نام شركت‌هاي تازه به ليست تحريم‌ هاي خود، آن را حركتي " به شدت غيرسازنده " توصيف كرد . در ادامه متن كامل اين مصاحبه را بخوانيد :
سئوال : بعد از آنكه روز جمعه هيئت ايراني حاضر در مذاكرات فني وين را ترك كرد ، " عباس عراقچي " همكار شما اطلاعيه ايالات متحده براي تقويت تحريم‌ هاي موجود را " بر خلاف روح توافق ژنو " خواند و گفت : ايران در حال ارزيابي " واكنش مناسب " است . ممكن است اين موضوع را شفاف‌ سازي كنيد و در مورد موضع ايران توضيح دهيد؟
ظريف : ما متعهديم كه اطمينان يابيم روندي كه آغاز كرديم ، به نتيجه‌ اي رضايت‌ بخش منتهي شود كه موارد قيد شده در توافقنامه (موقت ژنو) را پاسخگو باشد ، به اين معني كه ايران يك برنامه غني‌ سازي داشته باشد و در عين حال نگراني‌ هاي دو طرف و همچنين محدوديت‌ هاي اعمال‌ شده از سوي جامعه جهاني برطرف شود. اين هدف نهايي است . از آنجا كه ما باور داريم اهداف برنامه هسته‌ اي‌مان صرفا صلح‌آميز است ، نيازي به جاه‌ طلبي در مورد برنامه هسته‌ اي با ماهيت صرفا صلح‌آميز خود نداريم . بنابراين ، از جانب ما ، معتقديم دستيابي به يك توافقنامه بسيار آسان است . قطعا رسيدن به توافق به عزم سياسي جدي و حسن نيت نيازمند است .
حالا شاهديم كه بيانيه‌هايي از جانب واشنگتن صادر مي‌شود. ما درك مي‌كنيم كه نه تهران و نه واشنگتن به علاوه بسياري از اعضاي 1+5 (آمريكا، روسيه، چين، انگليس، فرانسه و آلمان) جوامع تك‌صدايي يا حتي صحنه سياسي تك‌ صدايي ندارند. ما در ايران ديدگاه‌ هاي متعددي داريم . برخي از اين ديدگاه‌ ها صراحتا و با تندي از سوي مخالفان موافقتنامه بيان شده ، تا جايي كه برخي از آنها بركناري من را خواستار شده‌اند. فكر مي‌كنم اين امر در يك جامعه دموكراتيك كه شما قواي متفاوت ، ديدگاه‌هاي سياسي متفاوت و بخش‌هاي متعددي در دولت داريد تا موازنه سياسي در كشور برقرار شود ، موضوعي طبيعي باشد. همين وضعيت در مورد ايالات متحده هم صدق مي‌كند. فكر مي‌كنم طبيعي است كه قانونگذاران ايالات متحده نگراني داشته باشند.
همه ما اميدواريم كه هم مخالفان ما و هم مخالفان شما در ايالات متحده، در وهله اول و بيش از هر چيز منافع ملي را به خاطر داشته باشند. من اين را در مورد هر دو طرف مي‌گويم و تنها بر يك طرف متمركز نمي‌شوم. اما معتقدم ماهيت ايالتي سياست در ايالات متحده (چيرگي منافع سياست‌هاي ايالتي) موجب مي‌شود تا گاها به منافع ملي بي‌توجهي شود. اما، اين من نيستم كه بايد در اين مورد صحبت كنم. اين يك مسئله داخلي ايالات متحده است و معتقدم مردم آمريكا و دولت كاملا مي‌توانند از پس آن برآيند. اما وقتي ما صداهايي را از درون قوه مجريه آمريكا مي‌شنويم كه ماهيت وجودي مذاكرات را زير سوال مي‌برد، مسئله غير قابل‌ تحمل مي‌شود ؛ حالا چه اين اقدام مصداق نقض صريح مفاد توافق ژنو باشد يا نه. وقتي بيانيه‌‌هايي از سوي قوه مجريه صادر مي‌شود كه با هدف اصلي مذاكرات در تضاد است، اين اقدام به شدت غيرسازنده است. بنابراين، لازم بود كه ما اين موضوع را به قوي‌ترين لحن ممكن به شركايمان در مذاكرات يادآوري كنيم. و معتقدم اين كار را كرديم. اين به اين معني نيست كه مذاكرات مرده است. اين بدان معني است كه مذاكرات با يك مانع مواجه شده. همانطور كه "مارك تواين " هم گفته، گزارش‌ها در مورد مرگ آن، به شدت اغراق شده است.
بنابراين، معتقديم كه لازم است در مورد نحوه ادامه پيشروي، يك ارزيابي مجددي داشته باشيم، اين كاري است كه همه بايد انجام دهند. بايد با نگاهي در راستاي رفع اين موانع و حركت رو به جلو به ميز مذاكرات بازگرديم. اين قصد ماست. ما اين كار را با حسن نيت انجام مي‌دهيم ، ما اين كار را با اراده سياسي و عزم راسخ انجام مي‌دهيم تا نه فقط بتوانيم گام ابتدايي را اجرا كنيم، بلكه با اين هدف كه بتوانيم در كوتاه‌ترين زمان ممكن به توافق نهايي دست يابيم. توافقي كه معتقديم به نفع همه است و تمام تلاش‌هاي براي تضعيف آن بايد متوقف شود، چراكه اين كارها غيرسازنده است.
سئوال: آيا شما در مورد مفهوم و هدف بيانيه‌اي كه " ديويد كوهن " معاون وزارت خزانه‌ داري صادر كرده و فكر مي‌كنم منظورتان از بيانيه‌هاي واشنگتن نيز همان بود ، توضيحي از جانب ايالات متحده دريافت كرده‌ايد؟
ظريف: ما گفت‌وگوهاي تلفني‌اي داشته‌ايم. بگذاريد اين طور بگويم كه ما تماس‌ هايي بايد اعضاي 1+5 داشته‌ايم و در چند روز گذشته در اين مورد صحبت كرده‌ايم و معتقدم اين بحث‌ها ادامه پيدا خواهد كرد. اين اولين بار نيست كه ما لازم ديديم بحث‌هايي را هم به صورت عمومي و هم به صورت خصوصي در حاشيه مذاكرات 1+5 داشته باشيم و فكر مي‌كنم اين يكي از آن موارد است. من با مقامات آمريكايي، همين‌طور ديگر مقامات 1+5 و همچنين " كاترين اشتون " (مسئول دستگاه سياست خارجي اتحاديه اروپا) در تماس بوده‌ام. و همه در حال بررسي گزينه‌ ها براي حركت به جلو هستند.
سئوال: آيا آمريكايي‌ ها صحبتي كرده‌اند كه نگراني شما را در مورد اينكه بيانيه كوهن " روح ژنو " را نقض كرده، كاهش دهد؟
ظريف : خوب ، من بحث‌ هاي خصوصي را خصوصي نگه مي‌دارم . من نمي‌خواهم وارد اين شكل از ديپلماسي عمومي شوم . اما ، آنچه كه مي‌ توانم بگويم اين است كه ما براي كسب اطمينان از اينكه همه به توافق ژنو پايبند هستند ، در حال رايزني هستيم . آنچه كه من از وزير خارجه كري و خانم اشتون شنيده‌ام اين است كه همه به نهايي كردن فوري روند ژنو با هدف رسيدن به توافق جامع، متعهد هستند. من هم همين هدف را دارم. مطمئنم كه در مسيرما با مشكلات ديگري هم مواجه م شويم. اين يك پروسه بسيار دشوار خواهد بود، نه فقط به اين دليل كه هدف نهايي دشوار است، بلكه به اين جهت كه مراحل رسيدن به اين هدف دشوار هستند و همچنين به دليل بي‌اعتمادي‌ اي كه قطعا در ايران و از جانب مردم و رهبري در مورد نيات طرف مقابل وجود دارد ، و همچنين برخي شبهاتي كه طرف مقابل در مورد نيات داشته باشد . بنابراين ، كار دشوار و جاده‌ اي ناهموار پيش رو داريم. متاسفانه نيروهاي بسيار قدرتمندي در تلاشند تا اين روند را تضعيف كنند. ما بايد از اين موضوع مطلع باشيم و با ذهني باز كار كنيم.
انتهاي پيام//

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[مشاهده در: www.econews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن