واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يادداشت واردههمكاري پررنگ ترانه سراي مسالهدار با صداوسيما
طي چند سال اخير برخي از اهالي موسيقي پاپ به دليل بروز تخلف هاي گوناگون، دچار ممنوعيت كاري مي شوند و اصولا نبايد در طي مدت زماني مشخص به فعاليت هاي رسمي بپردازند.
خبرگزاري فارس، گروه موسيقي: طي چند سال اخير برخي از اهالي موسيقي پاپ به دليل بروز تخلف هاي گوناگون، دچار ممنوعيت كاري مي شوند و اصولا نبايد در طي مدت زماني مشخص به فعاليت هاي رسمي بپردازند.
اكثرا اين افراد به جز خواننده ها اگر چه به صورت رسمي ممنوع الفعاليت هستند ولي با نام هاي نزديكان خود و يا استفاده از اسامي مستعار و بعضا بدون درج نام در طي دوران ممنوعيت نيز فعاليت هاي خود را ادامه مي دهند.
اگر به برخي از بروشورهاي آلبوم هاي مجاز موسيقي پاپ منتشر شده در طي اين سال ها نگاهي انداخته شود اين مورد كاملا مشخص خواهد شد.
اما نكته عجيب و پرسش برانگيز اين است كه اين افراد ظاهرا ممنوع الكار حتي با سازمان صدا و سيما نيز به همكاري مي پردازند و با ترفندهايي در اين بخش نيز حضور دارند.
در اين راستا، سريال تلويزيوني «آواي باران» در حالي از شنبه شانزدهم آذرماه به روي آنتن شبكه سه سيما رفته است كه داراي تيتراژ با كلام پاياني با صداي احسان خواجه اميري است.
درعنوان بندي پاياني اين سريال، اثري از نام سراينده ترانه تيتراژ نيست و اين در حالي است كه طبق معمول پس از پخش اين اثر، قطعه مذكور به صورت گسترده در وب سايت هاي مختلف از جمله وب سايت هاي موسيقي مجوزدار منتشر شده است و نام ترانه سراي آن نيز ذكر شده است.
گويا ترانه سراي اين قطعه ممنوعالكار است و به همين دليل هم نامش در عنوان بندي اين سريال درج نشده است.
اين ترانه سرا عليرغم اينكه به صورت رسمي طي چند سال اخير ممنوع الفعاليت است ولي حضور پررنگي در فضاهاي رسمي و غيررسمي موسيقي پاپ دارد.
او طي ساليان اخير جزو سه ترانه سراي پركار در تيتراژهاي تلويزيوني بوده است. به طور مثال ، از ابتداي سال جاري تا كنون اين ترانه سرا در چندين پروژه سيما به عنوان ترانه سرا حضور داشته است كه فهرست آن بدين شرح است:
تيتراژ پاياني سريال دودكش، تيتراژ پاياني سريال مادرانه، تيتراژ اول برنامه ماه عسل، تيتراژ پاياني برنامه ماه عسل، تيتراژ شب هاي قدر برنامه ماه عسل، تيتراژ برنامه آب و آتش، تيتراژ مياني و پاياني سريال ماتادور و اكنون هم تيتراژ پاياني سريال آواي باران.
معمولا با توجه به ممنوع الكار بودن اين ترانه سرا، نام وي در عنوان بندي سريال ها و برنامه ها درج نمي شود. البته استثنائا امسال نام او در تيتراژ سريال ماتادور درج گرديد كه پس از پخش دو قسمت نام وي از اين بخش حذف شد.
اين ترانه سرا همكاري هاي گسترده اي با خواننده هاي لس آنجلسي دارد و همچنين در كارنامه اش سرودن ترانه اي در حمايت از فتنه 88 كه با صداي داريوش اقبالي، خواننده لس آنجلسي ضد انقلاب اجرا شده است، نيز مشاهده مي شود.
اين ترانه سرا و برخي ديگر از اهالي موسيقي پاپ به دليل روابط نزديك با برخي رسانه هاي موسيقي به محض انتشار آثارشان در صدا و سيما و يا از طريق آلبوم هاي موسيقي بلافاصله اثر با نام واقعي شان در اين گونه وب سايت ها بازتاب داده مي شود و از اين طريق ممنوع الفعاليت بودن هاي آنها به حالتي صوري و ظاهري تبديل شده است.
اما نكته مهم اينجاست كه چگونه اين ترانه سرا عليرغم ممنوع الفعاليت بودنش در سيما حضور پرنگي دارد؟ اگر هم وي دچار ممنوعيت كاري نيست چرا نامش در عنوان بندي سريال ها و برنامه ها و همچنين بروشور آلبوم هاي مجاز موسيقي به صورت واقعي و كامل مانند ساير هنرمندان موسيقي درج نميشود؟
مسولان واحد شعر و موسيقي سازمان صدا و سيما چرا و چگونه به ترانه هاي سروده شده توسط ترانه سرا هايي از اين دست مجوز نشر اعطا مي كنند؟ آيا اين ترانه ها با نام اشخاص ديگري مجوز دريافت مي كنند و يا با نام واقعي ترانه سراي اصلي ؟
چگونه فردي مساله دار مانند اين ترانه سرا مي تواند به صورت پررنگ با سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي همكاري نمايد و در عين حال با خواننده هاي ضد نظام نيز همكاري مستمر داشته باشد؟
چرا مسولان سازمان صدا و سيما در قبال اين گونه همكاري ها سكوت اختيار كرده اند و خود را ملزم به شفاف سازي نمي دانند؟ آيا در اين ميان،حق ترانه سراياني كه به صورت قانوني و در چارچوب هاي مشخص به فعاليت مي پردازند ، تضييع نخواهد شد؟
آيا با اين رويه، ممنوع الفعاليت بودن در عرصه موسيقي پاپ به عنوان ژستي جهت فعاليت هاي بيشتر محسوب نخواهد شد؟
عليرضا بهمياري
انتهاي پيام / ا
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]