تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834283184
گفتار/ حجتالاسلام عليرضا پيروزمندتلاش مجاهدانه با هدف جهانيسازي اسلامي+صوت
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گفتار/ حجتالاسلام عليرضا پيروزمندتلاش مجاهدانه با هدف جهانيسازي اسلامي+صوت
اين باور كه ما پاي انقلاب هستيم به شرطي كه تحريم نباشد، مسير را عوض ميكند؛ همه بايد اين را بفهمند! يك عده دچار اين سوءتفاهم شدهاند كه با لاف سياسي با غرب مشكلات حل ميشود.
خبرگزاري فارس ـ حجتالاسلام عليرضا پيروزمند (قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامي قم): اگر انقلاب بخواهد بقاء يابد و اين فرصت استثنايي تاريخ اسلام به گونهاي استفاده شود كه به ظهور حضرت حجت منتهي شود مستلزم اين است كه نيازمنديهاي علمي و فرهنگي بقا انقلاب شناخته شود. از ابتداي انقلاب عدهاي در قم و از جمله در فرهنگستان علوم اسلامي، به قول طلبهها لابشرط وارد ميدان شدند و خود را درگير ماديات و پست و مقامها نكردند و دقت كردند كه اولويت نياز علمي انقلاب چيست. ممكن است فردي نسبت به افراد مشابه خود، موقعيتها و عناوين و القابي را از دست ميداد. اما اين برايش مهم نبود. بنابراين مقيد نبودند كه خودشان چه موقعيتي پيدا كنند و كدام گروه از نخبگان علمي يا جامعه علمي خوششان يا بدشان ميآيد.
بشنويد!
دانلود كنيد
*مواجهه با غرب تمدني است
اين بحث كه مواجهه انقلاب با غرب بايد چطور باشد و نقاط درگيري اصلي با غرب كجاست بايد جدي گرفته شود چون حضور سياسي، علمي، فرهنگي و نرم غرب در جامعه ايران به سبب خيانت رژيمهاي گذشته احساس ميشد ما توجه داشتيم كه مواجه با غرب صرفاً سياسي نيست بلكه تمدني است، دعوا بر سر اينكه آمريكا اموال ما را مسدود كرده يا موارد مشابه آن نيست، بلكه اختلاف بر سر انديشه جهاني سازي است.
*تفكر نجات بخش بشريت، انديشه توحيدي بر محور دين خاتم است
تفكر غربي كه آمريكا سردمدار آن است مدعي است كه انديشه ليبرال دموكراسي قدرت اداره دنيا را دارد؛ انقلاب اسلامي ظهور كرده تا نشان دهد آنها نه تنها قدرت اداره جهان را ندارند، بلكه از اداره خود هم عاجزند و تفكري كه ميتواند بشريت را نجات دهد تفكر توحيدي بر محور دين خاتم است. اين دين براي زندگي بشر، برنامه، سعادت، افق، سبك زندگي و طراحي اجتماعياش اقتضائات خاص خود را دارد. شما اگر ميدان درگيري را مواجهه تمدني در مقياس جهاني بر سر ايدئولوژي غالب دانستيد به گونه ديگري احساس وظيفه ميكنيد و همه مسائل را از اين دريچه مي نگريد. مثلاً آيا علوم انساني موجود، درد ايران اسلامي را درمان ميكند؟ اگر درمان كند، قبولش داريم اگر نكند با كسي تعارف نداريم.
متفكران غربي كنجكاوانه دنبال ميكنند كه پشت تحول سياسي در ايران چه تغييراتي اتفاق ميافتد. زماني كه پاي عمل به ميان آمد سياست خارجي و نظام اقتصادي و الگوي مشاركت و مردم داري و ... همانهايي خواهد بود كه آنها تجربه كردند يا اينكه توانستهاند ايدئولوژي خود را به دانش و معادله و سپس فناوري و تمدن تبديل نمايند. آنها اين را ميفهمند چون خودشان تمدن ايجاد كردند و الزامات آن را ميدانند. بايد نگاه كنيم كه در فرآيند الزامات تمدن سازي اسلامي كجا هستيم و با چه نسخهاي بايد پيش برويم؛ از بنيانهاي فلسفي تا روشهاي توليد علم، نظريات علمي تا مسائلي كه به عنوان مسأله خود ميپذيريم و موضوع تحقيق و پايان نامه قرار ميدهيم، تا پاسخ به مسائل و مديريتمان و نيز نوع و ساختار، زير ذره بين است.
*ميدان درگيري تمدني را بشناسيم
به عنوان فرزندان انقلاب امثال بنده يك ريگي در بيابان هستيم. نسل انقلاب يك روز فهميدند كه نياز انقلاب به جبهه رفتن بود و ديگر به چيزي فكر نكردند. اين حس فقط براي زمان جنگ نظامي نيست و نبايد هم باشد. كليد موفقيت ماـ تا هر جا موفقيتي يافتيم ـ همين است كه اولاً ميدان مبارزه را درست بشناسيم و بفهميم كه در ميدان مبارزه هستيم. اينكه بعضي به مردم به گونه ديگري القا ميكنند كه اگر اين مشكل را با آمريكا حل كنيم ديگر همه چيز حل است، ساده لوحي است؛ نشانه نشناختن انقلاب و طرف مقابل است. بايد ميدان درگيري را بشناسيم و پس از اين شناخت، اقتضائات زمان را در اين ميدان درگيري بشناسيم. اينكه مقام معظم رهبري بر جنبش نرم افزاري پافشاري كردند كه يا با همه تنگناهاي اقتصادي كشور در دولت جديد هم فرمودند كه اولويت كشور اقتصادي و علمي است، به همين دليل بود.
از من طلبه تا كاسب بازار، كارمند اداره و تاجر بايد اينطور كار كنند، هر كس به اقتضاي خودش تلاش مجاهدانه كند. اگر اين طور باشد هيچ قدرتي نميتواند اين ملت را به زانو درآورد. چه اينكه تا به حال نتوانسته است. اگر غرب توانست فرهنگ دنياخواهي خود را به اشكال مختلف در رفتار جامعه ما وارد كند و ما هم تلاش كرديم تا در بهرمندي تمتعات مادي از همسايه و همكار عقب نمانيم؛ اين وادي ديگر انتها ندارد. خداي متعال با هيچ امتي عهد اخوت نبسته است. فرمود: «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ» اگر به جاي نصرت خدا خواستيم جيب خود را نصرت كنيم «ينصركم» نداريم. ملت ايران اين وعده الهي را تجربه كرده است به گونهاي كه دنيا از ايستادگي اين امت مبهوت مانده است، حيف است اين تجربه را فراموش كنيم.
*اجازه فكر كردن و گوشدادن به هم بدهيم
برخي معتقدند علوم انساني بايد عوض شود اما فناوري خير. اين هم تمدن غرب است. اجازه دهيم فكر شود اين هم محصول اجتماعي است دربارهاش فكر كنيم كه كجا و چطور به دست آمده است. ربط آن مقاصد جامعه و روابط انساني چيست؟ بر اساس چه ملاكي گزينش و استفاده شود؟
من اعتقاد دارم بايد اجازه فكر كردن به همه بدهيم اگر كسي فكر كرده است، فرصت گوش دادن به خود بدهيم. از اول جوري برخورد نكنيم كه اصلاً چرا حرف ميزني؟ اجازه ترديد كردن بدهيم. مگر همه حرفها آيه قران است؟ اگر كلام معصوم باشد كسي حق ندارد گوشهاش را بسابد ولي آنچه محصول فكر بشري باشد، محصول فكر است. تجربه تاريخ بشري نقصهاي خود را فهميده، كامل كرده و اين طبيعي است.
همانطور كه انسان با آرمان و ايدهاش زندگي ميكند و اين آرمان در همه وجود و زندگيش رگ و ريشه پيدا ميكند، هويت جامعه هم به فرهنگ اوست. وقتي ميگوييم جامعه يعني همه ابعاد و اجراي آن، از آدمها تا روابط تا محصولات. پس من به چه دليل بپذيرم كه مثلاً الگوي شهرنشيني را جدا كنيم و اين ربطي به فرهنگ ندارد؟
اگر تحليل وضعيت مواجهه فرهنگي، درگيري در مقياس جهانيسازي تمدني است، نسلهاي بعدي انقلاب بايد خيلي همت كنند. يكي از كلامهاي اثرگذار بر بنده از مرحوم استاد سيد منير حسيني بود كه «كلام خدا و اهل بيت مصون از خطاست اما مادون آن ما اجازه فكر كردن داريم»، حال شخصيت بسيار جليل فلسفي كه همه فخر تاريخ فقه يا اوج فلسفه هم كه باشد، به هر حال معصوم نيست و حرف آخر را نزده است. كسان ديگر هم ميآيند به همان دليل كه مرحوم صدرا از شيخ اشراق حرف بالاتر زده بعد از صدرا هم اين اتفاق ميافتد يا به همان دليل كه شيخ انصاري برتر بود به گونهاي كه به خاتمالفقها معروف بود و تا سالياني بعد از او، شاگردانش حرف او را تكرار ميكردند ـ اين اندازه ژرف نگر و دقيق بود ـ فقهاي بعد از او آمدند و حرفهاي جديد زدند. مرحوم نائيني، آخوند خراساني و ... تا حضرت امام، آيتالله خويي و ... آمدند.
يك جملهاي بين طلبهها ضربالمثل شده براي كساني كه حرفهاي حوزه را از نگاه روشنفكران ميشناسند؛ خوب است بدانند. ما ميگوييم «تا بزرگي بزرگان در نظر است اجتهاد محال است» . اين اتفاقاً از مزاياي محيط طلبگي نسبت به دانشگاه است، طلبه از اول عادت به اشكال كردن ميكند، حال استاد باشد كه باشد؛ اشكال بايد كرد. با حفظ اخلاق، كسي تخطئه نميشود. از اول هم عادت به فكر كردن ميكنند. بر خلاف نظر روشنفكران كه القا ميكردند در حوزه اختناق علمي است؛ واقعاً اينطور نيست. بنابراين ختم كلام بگويم كشور همچنان به نسل جواني كه اهل مجاهده علمي است نياز دارد، نسلي كه خود را در ميدان مواجهه جنگ فرهنگي ببيند و سرباز حضرت وليعصر در خدمتگذاري به اسلام و در يك زمان استثنايي ببيند و خود را فدا كند، وقتي خود را نديد خدا به او ميگويد: «تُعزّ من تَشاء». ما ذليل نميشويم او كه بايد عزت دهد كس ديگري است و ميدهد و خواهد داد.
*باور اينكه پاي انقلاب بدون تحريم هستيم، مسير را عوض خواهد كرد
پس ما در مقياس اجتماعي به چشم ديديم كه مردم ما اسلام را ديدند و خود را فراموش كردند خدا هم به آنها نصرت كرد بعد از اين هم تا موقعي كه اينطور باشد نتيجه همين است. وقتي معيار محاسبه عوض شد كه نه مثلاً حساب و كتابي هم دارد با جيب خالي و تحريم كه نميشود، كار خراب ميشود. مگر شما وقتي انقلاب كرديد جيبتان پر بود؟ جنگ كه اداره شد، جيب كشور پر شد كه الان بگوييم با تحريم نميشود؟ اين باور كه ما پاي انقلاب هستيم به شرطي كه تحريم نباشد، مسير را عوض ميكند. مردم ما الان اينطور نيستند. اين فشار اقتصادي جامعه عمدهاش به خاطر شرايطي است كه غرب ايجاد كرده و يك مقدار هم شرايط سياسي. اين فشار هر جاي ديگر بود مردم به خيابان ميريختند و تحصن ميكردند. اما مردم ما صبوري ميكنند چون ميفهمند كه چه خبر است و از چه گوهري در حال محافظت هستند، ولي همه اين را بايد بفهمند! يك عده دچار اين سوءتفاهم ميشوند كه با لاف سياسي با غرب مشكلات حل ميشود.
شائبه نشود كه عرض من خطاب به دولتمردان است كه تلاش سياسي در روابط خارجي ميكنند. رهبري معظم آنها را مورد اعتماد و انقلابي دانستند و ما هم تابع رهبري هستيم. بنده نيز تلاش دارم اعتدال انقلابي را معنا كنم. لذا عرض كردم مجاهده علمي و عملي. ولي به همين خاطر عرض ميكنم فكر را بايد جدي بگيريم، آن هم نه مرز موضوعي دارد و نه مرز زماني و شخصيتي. ملاك اعلاء نگوييم كه اين چه حرفي است غربيها خيلي چيزهايشان خوب است. بله ما هم نميگوييم همه چيزشان بد است. نبايد سفسطه كرد و بحث را به بيراهه برد. برخي ميگويند پس ماشين هم سوار نشويم و چراغ را خاموش كنيم؟ دعوا بر سر اين نيست. صورت مساله را اشتباه طرح نكنيم. دعوا سر نرم افزار اداره يك تمدن و الگوي جهاني شدن است نه چراغ و استفاده از ماشين.
در نهايت مسير، اين مسير است و البته مسوليتزاست و صبوري ميخواهد اما لذت بخش و بركت آفرين حتي براي زندگي شخصي خود آدم است. ماندگاري اثر فعل انسان نيز به اخلاص در عمل است. اميدواريم نسل جوان ما بيش از گذشته بتواند پاي اسلام و انقلاب بايستد و خوب هم عمل كند.
انتهاي پيام/ك
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
حجتالاسلام عليرضا قائمينيا در گفتوگو با فارس:براي وحدت حوزه و دانشگاه دست از سياسيكاري برداريم
حجتالاسلام عليرضا قائمينيا در گفتوگو با فارس براي وحدت حوزه و دانشگاه دست از سياسيكاري برداريم عضو هيئت علمي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي گفت نبايد برخي مشكلات را مانع همگرايي حوزه و دانشگاه بدانيم اگر برخوردهاي علمي در اين زمينه صورت گيرد دست از شعارها برداريم و سياسي ننگاهی به گفتارهای نغز حجتالاسلام و المسلمین شجاعی در کتاب چراغ هدایت
در آستانه اربعین حسینی نگاهی به گفتارهای نغز حجتالاسلام و المسلمین شجاعی در کتاب چراغ هدایت خبرگزاری رسا ـ چاپ سوم کتاب چراغ هدایت مجموعه سخنرانیهای حجت الاسلام و المسلمین محمد شجاعی از سوی انتشارات سروش به انتشار رسید به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از انتشارات سروشحجتالاسلام ابراهيمي در گفتوگو با فارس:آقاي تئوريسين جماعت «9دي» را فراموش كرده است/فتنه جديد هدف حجاريان
حجتالاسلام ابراهيمي در گفتوگو با فارس آقاي تئوريسين جماعت 9دي را فراموش كرده است فتنه جديد هدف حجاريان عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز گفت فتنهگران ميخواهند پس از انحلال مجلس آرام آرام به مرجعيت ولي فقيه و رهبري هجوم بياورند و نظام سكولار را تعقيب كنند اما آقاي تئوپاسخ راستگفتار به يادداشت حامد بهداد/ سينماتوگراف قرارست آدم تربيت كند
پاسخ راستگفتار به يادداشت حامد بهداد سينماتوگراف قرارست آدم تربيت كند كاظم راستگفتار كارگردان سينماي ايران در پي انتشار دو روز گذشته يادداشت حامد بهداد درباره وي و سينمايش در نوشتهاي به اظهارت اين بازيگر پاسخ داد به گزارش خبرنگار مهر در يادداشت راست گفتار آمده است نامه آقدرس گفتار ميرجلالالدين كزازي در مركز فرهنگي شهركتاب
درس گفتار ميرجلالالدين كزازي در مركز فرهنگي شهركتاب هفتمين مجموعه درسگفتارهايي درباره حافظ چهارشنبه 27آذر ساعت 16 و 30 دقيقه به بررسي حافظ زبان و ترجمان جهان نهان اختصاص دارد كه با سخنراني دكتر ميرجلالالدين كزازي در مركز فرهنگي شهر كتاب برگزار مي شود چرا حافظ ترجمان جهانانجمن شاعران اعلام كرد: عليرضا قزوه محاكمه خواهد شد
انجمن شاعران اعلام كرد عليرضا قزوه محاكمه خواهد شد ساعد باقري آقاي قزوه بايد جوابگوي آنهايي كه آبرويشان را ريخته باشد فاطمه راكعي سياست جايي در انجمن شاعران ندارد سهيل محمودي بعضيها دغدغهي ما را كه پوشش همهي نحلههاي فكري و ادبي بوده برنميتابند انجمن شاعران اعلام كردتبليغ آلبوم عليرضا افتخاري از تلويزيون/ «خانه دوست كجاست» دي ماه در بازار
تبليغ آلبوم عليرضا افتخاري از تلويزيون خانه دوست كجاست دي ماه در بازار ناشر آلبوم عليرضا افتخاري از پخش تيزر تبليغاتي اين اثر از تلويزيون خبر داد ميثم دهقان در گفتوگو با خبرنگار بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا اظهار كرد آلبوم خانه دوست كجاست با صداي عليرضا افعليرضا افخمي:بايد بزرگان دين را به مردم دنيا معرفي كنيم
عليرضا افخمي بايد بزرگان دين را به مردم دنيا معرفي كنيم عليرضا افخمي گفت ما بايد بزرگان ديني را اول معرفي كنيم و سپس ادعا كنيم كه چرا غربيان نبايد به آنها اهانت كنند وقتي آنها ائمه ما را نميشناسند برايشان اصلاً مهم نيست كه به چه كسي اهانت ميكنند بهگزارش خبرگزاري فارس عليرضادر افتتاحيه نمايشگاه چاپ و بستهبندي مطرح شدلزوم اختصاص يارانه فرهنگي در فاز دوم هدفمندي يارانهها
در افتتاحيه نمايشگاه چاپ و بستهبندي مطرح شدلزوم اختصاص يارانه فرهنگي در فاز دوم هدفمندي يارانهها رئيس كميسيون صنايع و معادن مجلس گفت در كشور مردم بابت بنزين يارانه ميگيرند اما به كالاهاي فرهنگي يارانه نميدهيم كه بايد در فاز دوم هدفمندي يارانهها به اين مهم توجه بيشتري شود باجرای آثار منتخب علیرضا قربانی در کنسرت اشتیاق
اجرای آثار منتخب علیرضا قربانی در کنسرت اشتیاق کنسرت علیرضا قربانی با اجرای آثار منتخب این خواننده موسیقی ایرانی اواخر دی ماه سال جاری در مرکز همایش های برج میلاد تهران برگزار می شود پویا سرایی نوازنده سنتور با اعلام این خبر گفت ین روزها مشغول تمرین با ارکستر بزرگ اشتیاق براتبلیغ آلبوم علیرضا افتخاری از تلویزیون/ «خانه دوست کجاست» دی ماه در بازار
تبلیغ آلبوم علیرضا افتخاری از تلویزیون خانه دوست کجاست دی ماه در بازار ناشر آلبوم علیرضا افتخاری از پخش تیزر تبلیغاتی این اثر از تلویزیون خبر داد به گزارش نامه نیوز میثم دهقان اظهار کرد آلبوم خانه دوست کجاست با صدای علیرضا افتخاری نیمه اول دیماه منتشر خواهد شد و تلویزیوننگاهی به کارنامه علیرضا فرهمند
به بهانه درگذشت مترجمه ریشهها نگاهی به کارنامه علیرضا فرهمند استاد فرهمند روزنامهنگار پیشکسوت و مترجم رمان ریشهها در پی تحمل دوره سخت بیماری سرطان ریه در گذشت به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران استاد فرهمند روزنامهنگار پیشکسوت و مترجم رمان ریشهها الکسكشور آذربايجان به هدف خود نرسيد
كشور آذربايجان به هدف خود نرسيد كشور آذربايجان براي ثبت جهاني بازيهاي چوگان به هدفي كه تصور داشت نرسيد محمدعلي نجفي معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي كشور درخصوص اقدامات ميراث فرهنگي مبني بر ثبت جهاني بازيهاي چوگان توسط كشور آذربايجان به خبرنگار حوزه مي-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها