واضح آرشیو وب فارسی:مهر: باب گفتگو با مديران سينمايي دولت يازدهم باز است/ ماندگاري سوژهها در آثار مستند
ابراهيم فروزش معتقد است سينماي مستند واقعيتي انكار ناشدني در صنعت سينما است كه باعث ميشود سوژههايي كه به آنها ميپردازد در طول تاريخ ماندگار شوند.
ابراهيم فروزش كارگردان پيشكسوت سينماي ايران كه ساخت فيلمهاي كودك را دركارنامه خود دارد درباره جايگاه سينماي مستند در بين فيلمسازان به خبرنگار مهر گفت: يكي از مهارتهاي غير قابل انكار در كارنامه كاري فيلمسازان بهرهمندي از ذات سينماي مستند در عرصه كارگرداني است. از همين رو بسياري از فيلمسازان مطرح سينماي ايران كار خود را با سينماي مستند آغاز كرده اند.
وي با اشاره به تجربه ساخت فيلم مستند "سوداگران" گفت: زماني كه تحصيل در دانشكده هنرهاي دراماتيك را به پايان رساندم براي كسب تجربه در عرصه فيلمسازي، فيلم مستند هشت ميليمتري "سوداگران" را در 18 دقيقه درباره بازار سيد اسماعيل ساختم كه براي خودم تجربه خيلي مهمي بود.
نويسنده و كارگردان فيلم تحسينشده "بچههاي نفت" در ادامه افزود: يكي از ويژگيهاي سينماي مستند ماندگاري سوژه در طول زمان است، يا حداقل تجربه فيلمسازي من اينطور بوده است. به عنوان مثال ميدان بازار سيد اسماعيل در ميدان مولوي در طول زمان تغييرات بسياري كرده است و اصولا اين ميدان حال و هواي گذشته را ندارد. حال در ميان اين تغيير و تحولات فيلم مستند "سوداگران" به عنوان سند از آن روزگار باقي مانده است.
فروزش با تاكيد بر اينكه تجربههاي نخستين يك فيلمساز معمولا با فيلم مستند كسب مي شود، متذكر شد: واقعيت اين است كه من به شخصه به اين نوع سينما علاقه دارم چراكه سينماي مستند زبان واقعگرايانه دارد. سينماي مستند در برخورد با پديدهها، تصاويري خالص و دستنخورده نشان مي دهد و برخلاف سينماي داستاني كه ساختار و فضاسازي در آن حرف اول را مي زند اما سينماي مستند سعي دارد واقعيت محض را نشان دهد.
اين كارگردان ديدگاه خود را درباره جشنواره سينما حقيقت كه مختص آثار مستند برگزار ميشود اينگونه بيان كرد: جشنواره سينماحقيقت فرصتي است تا مستند نو را از نگاه جوانان دريابيم و من به شخصه اين فرصت را غنيمت ميشمرم.
كارگردان فيلم خاطره انگيز "كليد" درباره ساخت فيلم هاي جديد سينمايي خود گفت: واقعيت اين است كه براي ساخت فيلم منتظر تغيير و تحولات مديريتي بودهام و در صورت مثبت بودن اين تغييرات اقدام به مذاكره ميكنم.
فروزش در ادامه متذكر شد: البته در طول اين مدت مديريت سينما پرقدرت و موفق ظاهر شده است و به نظر مي رسد باب گفتگو با مديران سينمايي دولت يازدهم باز است. نكته دوم اينكه براي توليد هر اثر سينمايي از لحاظ بودجه و امكانات بايد سراغ بخش دولتي و يا خصوصي برويم كه همين مسئله مستلزم يك مديريت خوب سينمايي است.
اين كارگردان سينماي كودك در پايان گفت: اميدوارم مديران جديد سينمايي نگاه درستي به سينما داشته باشند كه در راستاي اين نگاه جديد رونق سينما را نيز شاهد باشيم.
كد خبر: 2192769
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۳ - ۱۰:۱۰
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]