محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842246755
تاملات راهبردي در انضباط مالي فقر تدبير و فقد اميد در لايحه بودجه 93
واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: تاملات راهبردي در انضباط مالي فقر تدبير و فقد اميد در لايحه بودجه 93
غلامرضا انبارلويي
دولت مدعي تدبير واميد علي رغم داشتن فرصت 100 روزه در تدوين بودجه 93 مدبرانه عمل نكرد و ارائه لايحه در موعد مقرر قانوني را مديون رونويسي از ماده واحده لايحه قانوني دولت دهم است. توجه و تدقيق به بندبند تبصرههاي لايحه بودجه سال 93 مويد فتوكپي برابر اصل بودن بودجه سال 92 در سال 93 مي باشد. شاكله اصلي آن بند مربوط به نفت است كه به لحاظ شكلي و محتوايي هيچ فرقي با بودجه سال قبل ندارد و ريشه در ملاحظات بودجه ريزي نفت در سالهاي پيش از انقلاب دارد كه در آن خزينه شركت نفت با خزانه دولت كوس برابري ميزد و اكنون به سهمخواهي از منابع نفت و گاز رسيده است بدين نحو كه:
1- بند نفت در قانون بودجه سال 92 با 21 زيربند و 10 تبصره در قالب بند 3 ماده واحده قانون بودجه سال 92 با همان سياق حاوي دهها حكم و جواز و تكليف مشتمل بر 14 بند، 3 جزء و 2 حكم تنفيذي احكام بند نفت سال 92 در قالب تبصره 2 در سال 93 بازتوليد شده كه مبين آن است كه دولت يازدهم علي رغم نقد و انتقادات نفتي به دولت دهم پاي در جاي پاي دولت گذشته گذاشته است.
2- دولت تدبير نه توان و نه تجربه و نه شهامت خروج از كانالي را كه طي 3 دهه كارگزاران نفتي براي مجلس در مورد بند نفت تا سال 84 به صورت نانوشته و از سال 84 به بعد به صورت تبصره 11 قانون بودجه سال به سيستم مالي محاسباتي نفت تزريق و دستگاههاي نظارت را به نوعي زمينگير كردهاند، دارد.
3- پاشنه آشيل شفاف سازي عملكرد مالي نفت تبصره 38 قانون بودجه سال 58 (تبصره دائمي) بود و هست كه از سال 84 به بعد در قالب يك جزء از يك بند در هزار توي تبصرههاي بند در بند و جزء در جزء نفتي لغو آن تاكيد و همه ساله و دقيقا 8 سال است كه در بودجه تصريح مي شود.
4- ترجيع بند تكراري و خلاف قانون اساسي در طي 8 سال گذشته عبارتي است كه همه ساله و در سال 93 نيز توسط دولت تدبير به كار برده شده است و آن، عبارت «در راستاي اعمال حق حاكميت و مالكيت بر منابع نفت و گاز كشور رابطه مالي و نحوه تسويه حساب بين دولت (بخوانيد خزانه داري كل كشور) و شركت ملي نفت ايران و...» است.
5- پرسش از رئيس جمهور محترم كه حقوقدان است چنين است: كدام حق مالكيت و كدام حق حاكميت را در كدام اصل قانون اساسي يا عادي توسط مقنن به دولت يا به مجلس داده است كه دولت محترم براي آن لايحه تدوين كند و مجلس اين لايحه را به قانون مبدل سازد؟
6- نه تنها هيچ اصل قانون اساسي يا عادي وجود ندارد كه چنين حقي را به دولت داده باشد، بلكه اصل 45 قانون اساسي اطلاق معادن را كه نفت و گاز هم در زمره آن است در اختيار حكومت قرار داده است. آيا حقوقدانان دولتي و مجلسي قائل به تفكيك معناي فقهي، قانوني و علمي دولت و حكومت نيستند؟
7- در فرازي از تبصره 2 لايحه بودجه 93 كه فتوكپي متن بند نفت قانون بودجه سال 92 مي باشد دولت تدبير و اميد ارزش نفت خام توليدي كشور را كه ماهيت آن انفال است ، به نصاب درصد 5/14 درصد و 5/85 درصد بين خزانه داري كل كشور و يك شركت تقسيم و تسهيم نموده است! آيا براي اين تسهيم انفالي مجوزي از صاحب انفال كه حكومت است (بخوانيد مقام معظم رهبري) اخذ شده است؟
8- دولت در لايحه و مجلس در قانون بودجه و شوراي محترم نگهبان در تاييد اين بند از قانون بودجه از سال 84 تاكنون، شركت ملي نفت ايران را از وصف قانوني ملي تهي وتبديل به شركت سهامي نفت ايران كردهاند و با اعطاي 5/14 درصد سهم ارزش نفت توليدي، هويتي به نام يك شركت را كه فقط شأن تصدي گري دارد با مالك و حاكم اصلي انفال شريك نموده است. آيا اين شراكت كه سهم 100 درصدي انفال را از درآمد معادن نفت و گاز به 5/85 درصد تقليل داده وجهه شرعي و قانوني دارد؟
9- در توجيه اين رويكرد غير منطبق با اصل 45 قانون اساسي شايد گفته شود همه ساله شوراي نگهبان آن را تاييد كرده است و دولت قبلي هم همين گونه عمل مي كرد. پاسخ روشن است. دولت قبلي كه تدبير نداشت. داشت؟ دولت قبلي كه عاقلانه عمل نمي كرد. مي كرد؟ دولت قبلي كه ميگوييد قانون گريز بود. نبود؟ اگر بود شما چرا راه طي شده آن دولت را مي رويد؟ اگر نبود حداقل در اين مورد بياييد از او اعاده حيثيت نماييد.
10- در فراز اول جزء الف تبصره 2 شركت ملي نفت از پرداخت ماليات و بابت سهم سود اين سهم 5/14 درصدي معاف شده، چرا؟ مصارف سرمايهاي و هزينه اي شركت ملي نفت چقدر است؟ تقويم ارزي و ريالي اين 5/14 درصد چقدر است؟ اصلا 100 درصد ارزش نفت خام توليدي چقدر است كه 5/14 درصد آن را جرينگي به شركت نفت بدهيد بدون اعمال يك ريال ماليات و احتساب 2 ريال از آن به عنوان سهم السود دولت حاصل از ارزش افزوده مصارف سرمايهاي، آيا اين است معناي شفافيت در بودجه نويسي كه شعار آن داده مي شود؟
11- به وسيله يك بند از يك قانون عادي و موقتي يكساله، 5/14 درصد ارزش نفت خام كشور از چرخه وصول و ايصال در خزانه خارج و به خزينه شركت ملي نفت وارد ميشود كه بابت آن نه مالياتي و نه سودي شركت به درآمد عمومي واريز خواهد كرد. بقيه آن كه 5/85 درصد است چه ميشود و چگونه حسابدهي ميشود؟ هشت سال است كه قانون بودجه ميگويد به حساب بستانكاري دولت منظور شود. با اين تقسيم و تسهيم ديگر چه تسويه حسابي؟ تسويه حساب كدام طرف با كدام طرف؟ كل 5/85% ارزش نفت خام توليدي اگر در خزانهداري كل متمركز است كه تقويم آن بايد معلوم باشد ديگر طرف حسابي باقي نميماند. اگر كل 5/85 درصد در خزانه متمركز نيست و شركت بايد از اين باب با خزانه تسويه حساب نمايد. معلوم ميشود كه اصل 53 قانون اساسي در اين بده بستان عملياتي نميشود و روشهاي تهاتري و جمعي - خرجي بدون آنكه اسمش در ميان باشد رسم و رسومش انجام ميشود. تا اينجاي كار شاكله بند نفت با دو اصل از اصول قانون اساسي در تعارض و تناقض آشكار قرار دارد اصل 45 و اصل 53 آيا مجلس و شوراي محترم نگهبان دقتي به مباني مالي محاسباتي مستتر در بند نفت دارد و گير و گورهاي پيچ در پيچ و بند در بند آن را رصد ميكند؟
12- تمامي احكام تكليفي و تجويزي 19 گانه تبصره 2 لايحه سال 93 دولت بر پايه بند الف ، اجزاي 3 گانه آن استوار شده كه با كشيدن آجر بند الف، ساير اجزا و بندهاي اين فرو خواهد ريخت.
13- در بي پايه و اساس بودن شكلي و ماهوي بند الف تبصره 2 لايحه بودجه 93 همين بس كه صغرا و كبراي بند و اجراي ديگر آن به منظور تسويه حساب بين دولت و شركت ملي نفت استوار شده است. تسويه حسابهايي كه صدور مفاصاي آن با اما و اگرهايي از سوي - اولا: سازمان حسابرسي - ثانيا: كارگروههاي نفتي دولت و ثالثا مسئولين معاونت هزينه و خزانهدار كل كشور، تسويه آن عملياتي نميشود و آنچه كه انجام شده هم مورد تاييد مرجع مستقل نيست.
14- براي درك عيار اين نقد كه فقط بر يك بند از بندهاي تبصره 2 لايحه بودجه از سوي نگارنده مترتب شده و نقد بر احكام تكليفي و تجويزي ديگر را به وقت ديگر موكول مينماييم اما در اين مورد همين بس كه بدانيم هم اكنون آخرين تسويه حساب خزانهدار كل و شركت ملي نفت (سهامدار 5/14 درصدي انفال نفتي و گازي) مربوط به سال 87 است!! يعني 5 سال است كه حساب في مابين دولت و شركت نفت از بابت 5/85 درصدي سهم دولت تسويه نشده، چرا؟
15- مشكل عدم تسويه حساب عليرغم تسهيم و تقسيم مبالغ انفالي نفت و گاز بين دولت و شركت كجاست؟ اصلا مگر بين دولت با شركت ملي نفت به لحاظ هويت حقوقي فرقي است؟ چطور دولت با عضوي از اعضاي خود حالا وزارت نفت يا شركت ملي نفت نميتواند تسويه حساب كند؟
16- اگر قرار باشد لقمه وصول و ايصال درآمدهاي نفتي به موجب تبصره 2 لايحه بودجه 19 بار دور سر بچرخانيم و آخرش هم نتوانيم لقمه را با حساب و كتابي شفاف به دهان بگذاريم و مفاصا حساب آن را به دستگاههاي نظارتي بدهيم چرا و به چه دليل به سراغ اجراي قانون دائمي تبصره 38 قانون بودجه سال 58 كه ترجمان دقيقي از فراز اول و دوم اصل 53 قانون اساسي است نرويم!
17- تكرار اين عبارت كه مفاد اين تبصره جايگزين تبصره 38 قانون بودجه سال 58 ميشود در جزء يك بند يك تبصره دو لايحه بودجه سال 93 كل كشور كه از سال 84 شروع و در هشت سال گذشته تكرار و اكنون در سال اول دولت تدبير و اميد فيالواقع تداوم مي يابد اوج بي تدبيري دولت و نشانهاي است از عدم تمايل به شفافيت عملكرد و تصفيه حساب نهايي كه شبهه وجود مافياي نفتي را تقويت ميكند.
كلام آخر آنكه دولت كه هيچ، بلكه مجلس و شوراي نگهبان در تصويب و تاييد بند نفت در لايحه قانوني بودجه 93 بايد به مغايرت احكام تكليفي و تجويزي اين تبصره با اصل 53 و 45 قانون اساسي توجه نمايد و دليل توجيهي عدم تسويه حساب فيمابين شركت نفت و خزانهداري كل كه 5 سال است معوق مانده را روشن نمايند. پنج سال وقت كمي نيست بلكه معادل يك برنامه پنجساله توسعه است.
اين مقال را در مجال ديگري از باب اقدامات و تصميمات ضدبودجهاي وزير محترم نفت پي مي گيريم.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[مشاهده در: www.resalat-news.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
گزارش فارس از تحولات اقتصاد كلان در هفتهاي كه گذشتچالش تحقق ۲۵هزار ميلياردتومان افزايش درآمدهاي مالياتي در لا
گزارش فارس از تحولات اقتصاد كلان در هفتهاي كه گذشتچالش تحقق ۲۵هزار ميلياردتومان افزايش درآمدهاي مالياتي در لايحه بودجه 93 كارشناسان و نمايندگان مجلس براي تحقق درآمدهاي مالياتي كه ۲۵ هزار ميليارد تومان نسبت به عملكرد سال جاري افزايش دارد توسعه بنگاههاي اقتصادي بهبود فضاي كسب ولايحه نظام جامع مالياتي بعد از بودجه 93 ارائه ميشود/ معوقات مالياتي بين 10 هزار تا 90 هزار ميليارد تومان
لايحه نظام جامع مالياتي بعد از بودجه 93 ارائه ميشود معوقات مالياتي بين 10 هزار تا 90 هزار ميليارد تومان سهم ماليات نسبت به توليد ناخالص ملي بايد تا پايان برنامه پنجم توسعه به 10 درصد برسد به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران علي عسكري رئيس سازمان امور مالياتي كشور درنوبخت خبر داد: استفاده از35ميليارددلارمنابع مالي خارجي دربودجه93
نوبخت خبر داد استفاده از35ميليارددلارمنابع مالي خارجي دربودجه93 سخنگوي دولت با اعلام استفاده از35ميليارددلارمنابع مالي خارجي دربودجه93 گفت برخورداري ازمنابع تسهيلات خارجي وفاينانس درسال آينده موجب پشت سرگذاردن ركود خواهد شد به گزارش واحد مركزي خبر محمدباقرنوبخت افزود دربحث اعضوكميسيون برنامه وبودجه عنوان كرد: كم توجهي به مناطق روستايي درلايحه بودجه93
عضوكميسيون برنامه وبودجه عنوان كرد كم توجهي به مناطق روستايي درلايحه بودجه93 عضوكميسيون برنامه وبودجه گفت كمتوجهي به روستاها وعدم ارائه خدمات لازم به روستاييان مهاجرت دوباره به كلانشهرها را تشديد ومعضلات اجتماعي ايجاد ميكند غلامحسين شيري درگفتگوبا فارس به ويژگي لايحه بودجهفارس گزارش ميهدبررسي لايحه بودجه ۹۳ در كميسيونهاي مجلس/ سوال ۷ نماينده از وزير صنعت
فارس گزارش ميهدبررسي لايحه بودجه ۹۳ در كميسيونهاي مجلس سوال ۷ نماينده از وزير صنعت دستور كار كميسيونهاي مجلس نشان ميدهد در هفته جاري لايحه بودجه ۹۳ توسط همه كميسيونها بررسي خواهد شد و نمايندگان مجلس وزير صنعت را به مجلس فراخواندند به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارسگزارش فارس از تحولات بودجه در هفته اي كه گذشتلايحه بودجه 93 زير ذرهبين نمايندگان/ از انتقاد به حذف هدفمندي تا
گزارش فارس از تحولات بودجه در هفته اي كه گذشتلايحه بودجه 93 زير ذرهبين نمايندگان از انتقاد به حذف هدفمندي تا چالش پروژههاي عمراني نمايندگان مجلس شوراي اسلامي بيتوجهي به فاز دوم هدفمندي و حذف يك سري از پروژههاي در دست اقدام كه پيشرفت چنداني نداشتهاند را از ويژگيهاي لايحه بومركز پژوهشهاي مجلس اعلام كردرشد ۶۰ درصدي اتكاي بودجه ۹۳ به نفت/ 84 درصد درآمد مالياتي محقق ميشود
مركز پژوهشهاي مجلس اعلام كردرشد ۶۰ درصدي اتكاي بودجه ۹۳ به نفت 84 درصد درآمد مالياتي محقق ميشود مركز پژوهشهاي مجلس اعلام كرد بودجه ۹۳ نسبت به عملكرد سال جاري رشد ۶۰ درصدي اتكا به درآمدهاي نفتي دارد و نيز ۸۴ درصد درآمد مالياتي محقق ميشود به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فامركز پژوهشها مجلس خواستار شددولت ۱۰هزار ميليارد تومان درآمد ماليات بودجه ۹۳ را بيش برآورد كرد
مركز پژوهشها مجلس خواستار شددولت ۱۰هزار ميليارد تومان درآمد ماليات بودجه ۹۳ را بيش برآورد كرد مركز پژوهشهاي مجلس در بررسي درآمدهاي مالياتي لايحه بودجه ۹۳ كل كشور خواستار تجديد نظر دولت در اين بحث شده و عنوان كرد اين درآمدها 10 هزار ميليارد تومان كاهش يابد به گزارش خبرگزاري فاسناريوهاي دولت تدبير و اميد براي حل بحران آب
سناريوهاي دولت تدبير و اميد براي حل بحران آب بررسي مسائل و مشكلات حوضه آبريز زاينده رود در جلسه شوراي عالي آب امروز سه شنبه به رياست معاون اول رئيس جمهور برگزار شد به گزارش خبرگزاري مهر اسحاق جهانگيري در اين جلسه با بيان اينكه بحران آب و موضوع محيط زيست به دو مسئله كليدي وموفقيت دولت در كنترل رشد نقدينگي و انضباط مالي
موفقيت دولت در كنترل رشد نقدينگي و انضباط مالي گروه اقتصاد طيبنيا با اشاره به اينكه دولت وضع نامتعادل را تنظيم و كنترل كرده است گفت خوشبختانه توانستيم منابع پولي و مالي را كنترل كنيم و جلوي رشد نقدينگي را بگيريم به گزارش خبرگزاري بينالمللي قرآن ايكنا به نقل از شبكه اخبارارائه به موقع لايحه، بيانگر شفافيت بودجه 93 است
ارائه به موقع لايحه بيانگر شفافيت بودجه 93 است حسنپور عضو كميسيون برنامه و بودجه گفت ارائه به موقع لايحه بودجه 93 و شفافيت آن از نقاط مثبت بودجه امسال به شمار ميرود شهباز حسنپور عضو كميسيون برنامه و بودجه در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران در گزارشي جامع به بيانافزايش 15 هزار ميلياردي سهم مالياتي بودجه 93/ لزوم بررسي همزمان لايحه بودجه و هدفمندي يارانه ها
افزايش 15 هزار ميلياردي سهم مالياتي بودجه 93 لزوم بررسي همزمان لايحه بودجه و هدفمندي يارانه ها اصفهان – خبرگزاري مهر عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي با اشاره به افزايش 15 هزار ميلياردي سهم مالياتي بودجه 93 گفت بودجه ساليانه سندي در راستاي دخل و خرج كشور و مبحث هدفافزایش اتکا به نفت در لایحه بودجه ۹۳
افزایش اتکا به نفت در لایحه بودجه ۹۳رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی معتقد است که متهم کردن مجلس به مقابله با دولت شانتاژ سیاسی است و مدعیان میخواهند از نظر سیاسی برای یک مجلس متفاوت زمینهسازی کنند تسنیم حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه-
اقتصادی
پربازدیدترینها