واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آخرين وضعيت توليد و مصرف زمستاني گاز/ قطع گاز نيروگاهها و احتمال كاهش صادرات
با ورود اولين جبهه هواي سرد زمستاني به نيمه شمالي كشور، مصرف گاز مشتركان خانگي به 415 ميليون مترمكعب افزايش يافته و با وجود افزايش ظرفيت توليد و انتقال گاز براي زمستان سالجاري، شركت ملي گاز شرط عدم قطع گاز منازل را صرفهجويي توسط مشتركان اعلام ميكند.
به گزارش خبرنگار مهر، حميدرضا عراقي مديرعامل شركت ملي گاز آبان ماه سالجاري با بيان اينكه براي زمستان سالجاري نياز به گاز كشور براي تامين سوخت تمامي مشتكان خانگي، تجاري، صنايع، نيروگاهها و صادرات روزانه بيش از 700 ميليون مترمكعب در روز است، گفته بود: با احتساب واردات گاز از تركمنستان ظرفيت پالايش گاز كشور حدود 500 ميليون مترمكعب در روز است.
از اين رو براي زمستان سالجاري كسري توليد و مصرف گاز طبيعي كشور بيش از 200 ميليون مترمكعب در روز بوده كه بخشي از اين كسري گاز با مصرف فرآوردههاي نفتي جبران ميشود.
با ورود اولين جبهه هواي سرد و بارش برف در اكثر استانهاي نيمه شمالي كشور، در 48 ساعت گذشته تاكنون متوسط مصرف گاز طبيعي در بخش خانگي، تجاري و صنايع غير عمده به بيش از 415 ميليون مترمكعب در روز رسيده است.
صرفهجويي نكنيد گاز منازل قطع ميشود
همزمان با اوج گيري متوسط مصرف گاز زمستاني مشتركان خانگي، روز گذشته شركت ملي گاز ايران نسبت به صرفه جويي در مصرف گاز به مردم هشدار داده است.
حميدرضا عراقي مديرعامل شركت ملي گاز با اشاره به افزايش قابل ملاحظه مصرف گاز طبيعي كشور در چند روز گذشته تاكنون، گفت: مشتركان خانگي براي جلوگيري از افت فشار گاز خانگي در مصرف اين حامل انرژي صرفه جويي كنند.
معاون وزير نفت با اعلام اينكه در صورت خودداري مشتركان از صرفه جويي، احتمال افت شديد فشار گاز در مصارف خانگي وجود خواهد داشت، تصريح كرد: در صورت كاهش مصرف و رعايت صرفهجويي مشكلي در تامين مطمئن گاز مصرفي خانگي وجود نخواهد داشت.
اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: محدود كردن مصارف نيروگاهها، صنايع بزرگ و كوچك، پالايشگاهها، مجتمعهاي پتروشيمي و در نهايت شبكه خانگي از راهكارهاي شركت ملي گاز در صورت رعايت نشدن صرفهجويي است.
افزايش ظرفيت توليد و انتقال گاز در زمستان 92
به گزارش مهر، همزمان با هشدارهاي شركت ملي گاز، براي زمستان سالجاري ظرفيت توليد گاز از فازهاي پارس جنوبي به طور متوسط روزانه بيش از 12 ميليون مترمكعب نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزايش يافته است.
مسعود حسني مديرعامل مجتمع گازي پارس جنوبي هفته جاري از افزايش ظرفيت توليد پالايشگاه هاي پارس جنوبي به بيش از 300 ميليون مترمكعب در روز خبر داده است.
از اين رو با بهره برداري از اولين رديف شيرين سازي گاز طبيعي در پالايشگاه فاز 15 و 16 پارس جنوبي، ظرفيت تزريق گاز شيرين و پالايش شده به شبكه سراسري حدود 10 تا 12 ميليون مترمكعب در روز افزايش يافته است.
علاوه بر اين از ابتداي سالجاري تاكنون با اجراي طرح هاي رفع گلوگاه هاي توليد، ظرفيت پالايش گاز در پالايشگاه هاي هاشمي نژاد، سرخون و قشم، فجرجم و پارسيان هم نسبت به مدت مشابه سال گذشته نه تنها كاهش نيافته كه افزايش هم داشته است.
اين در حالي است كه در كنار افزايش ظرفيت پالايش گاز، با تثبيت ظرفيت واردات گاز از تركمنستان و بهره برداري از طرح ذخيره سازي گاز در سراجه قم ظرفيت بيشتري براي پالايش و انتقال گاز در اختيار شركت ملي گاز ايران قرار دارد.
همزمان با افزايش ظرفيت توليد و پالايش گاز، عليرضا غريبي مديرعامل شركت مهندسي و توسعه گاز از راهاندازي 3 ايستگاه جديد تقويت فشار گاز همدان، دشت و بيجار براي زمستان سالجاري و افزايش حدود 150 ميليون مترمكعبي ظرفيت اسمي انتقال گاز در كشور خبر داده است.
گاز نيروگاهها قطع شد
با افزايش مصرف گاز طبيعي در بخش خانگي و تجاري در طول 48 ساعت گذشته تاكنون، شركت ملي گاز براي تامين سوخت مشتركان خانگي و تجاري، ميزان گازرساني به نيروگاه ها را كاهش داده به طوري كه هم اكنون در اكثر نيروگاه هاي كشور به جاي گاز طبيعي، فرآورده نفتي مصرف ميشود.
مصطفي كشكولي مديرعامل شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران با اعلام اينكه با افزايش سرما به ويژه در چند روز گذشته، مصرف سوخت مايع افزايش قابل توجهي يافته است، اعلام كرد: مصرف گازوئيل و نفت كوره بخش نيروگاهي در آذر ماه امسال با افزايش برودت هوا در بيشتر نقاط كشور، به ركورد ١٣٥ ميليون ليتر در روز رسيد.
در حال حاضر حدود چهار ميليارد و 300 ميليون ليتر فرآورده هاي نفتي در مخازن ذخيره سازي نيروگاه هاي كشور ذخيره شذده است و پيش بيني مي شود با توقف گازرساني مشكلي در تامين سوخت اين واحدها وجود نداشته باشد.
احتمال كاهش صادرات گاز
يكي از گزينههاي شركت ملي گاز در صورت ادامه مصرف فعلي گاز توسط مشتركان خانگي و تجاري، كاهش و حتي توقف صادرات گاز طبيعي به تركيه است.
تا پيش از افزايش مصرف گاز در بخش خانگي و تجاري ايران به طور متوسط روزانه 25 تا 27 ميليون مترمكعب گاز طبيعي به تركيه صادر ميكرد و اين در حالي است كه زمستان سال گذشته با وجود كاهش واردات گاز ايران از تركمنستان، صادرات گاز به تركيه با ثبت ركورد 31.5 ميليون مترمكعبي در روز نه تنها كاهش نيافت كه حتي با افزايش روبرو شده بود.
در حالي كاهش و يا توقف صادرات گاز به تركيه به عنوان يك سناريو در دستور كار شركت ملي گاز قرار گرفته است كه اخيرا اين كشور به دليل عدم اطميمان از تحويل مطمئن گاز از ايران به داوري بينالمللي شكايت كرده است.
پيش از اين، بيژن زنگنه وزير نفت كاهش تحويل گاز به نيروگاه ها و صنايع، اختصاص گاز تزريق مخازن نفتي به مشتركان خانگي و تجاري را از مهمترين سناريوهاي وزارت نفت براي تامين سوخت زمستاني مردم اعلام كرده بود.
كد خبر: 2194522
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۲ - ۱۱:۵۹
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]