واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: راههاي تشخيص طلاي تقلبي از اصل/ نقش پررنگ فاكتور خريد
بسياري از خريداران طلا در ايران به دليل بي اطلاعي از راههاي شناخت طلاي تقلبي از اصل تنها به اظهارات فروشنده طلا اكتفا ميكنند. اين در حالي است كه اين شيوه نميتواند روش چندان مطمئني براي خريد طلا باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يكي از كالاهايي كه مردم به ويژه بانوان براي خريد آن از خود استقبال نشان ميدهند، طلا است كه همين طلا و مصنوعات جانبي آن در جاهاي مختلف با عيارهاي مختلف توليد ميشود. يكي از موضوعات موثر در تصميمگيري مردم در لحظه خريد طلا اظهارات و اطلاعاتي است كه از سوي فروشنده به خريدار اعلام ميشود كه از اين موارد ميتوان به كشور سازنده، كيفيت كار و مواد اوليه مصرفي اشاره كرد. به طوريكه در لحظه خريد همگان به گفتههاي فروشنده اعتماد كرده و كالاي خود را خريداري ميكنند، بدون اينكه اطلاعي از عيار و مكان توليد طلا داشته باشند.
به گفته رييس اتحاديه كشوري طلا و جواهرات، در دنيا تمام خودروهايي كه مورد استفاده قرار ميگيرند داراي شمارهاي هستند كه مشخصات صاحب و محل توليد آن را بازگو ميكنند. در طلا نيز اعداد و حروف گوياي تمام اطلاعات است.
محمد كشتيآراي ميافزايد: اولين عدد حك شده روي مصنوعات طلا بيانگر عيار آن است كه عدد 925 در دايره بيضي نشان از نقره با عيار 925 است. در كنار آن عدد 900 درون كلبه نشان از پلاتين با عيار 900 است. البته استاندارد ايران براي پلاتين از عيار 800 به بالا شروع ميشود. از سويي ديگر نشان طلاي 18 عيار عدد 750 درون لوزي است.
وي تاكيد ميكند: عرف صنف طلا در ايران با توجه به معيارهاي سازمان استاندارد حك شدن حروف در كنار اعداد است كه حرف T نشان تهران، E نشان اصفهان و M نشان شهر مشهد است. در كنار اين حروف نيز اعداد ديگري درج ميشود كه نشان از شماره كارخانه به ثبت رسيده در سازمان استاندارد و اتحاديه كشوري است.
به گفته رييس اتحاديه كشوري طلا و جواهرات به جز برند كارخانه بايد حتما كد به تاييد رسيده سازمان استاندارد نيز روي طلا و مصنوعات آن حك شود.
كشتيآراي در پاسخ به اين سوال كه آيا امكان تقلب در اين كدها وجود دارد گفت: هر سيستم حفاظتي و نظارتي مورد هجوم و تقلب قرار ميگيرد، اما نبايد تمام يك صنف را متقلب دانست.
وي با اشاره به اين كه اختيار كامل به اتحاديهها داده نشده است، ميافزايد: خريد به صورت اعتمادي است و اگر ايراد و اشكالي در خريد وارد باشد، اتحاديه به آن رسيدگي خواهد كرد.
رييس اتحاديه كشوري طلا وجواهر در پايان تاكيد كرد: خريداران حتما فاكتور خود را به عنوان سند كالايي نگهداري كنند تا در صورت ايجاد مشكل در مواقع فروش يا براي اطلاع از صحت و سقم اظهارات فروشنده بتوانند با ارائه نمونه طلا و فاكتور آن به اتحاديه مشكل خود را برطرف كنند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]