واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آموزه هاي ديني و سلامت معنوي در هم تنيده هستند
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: انقلاب ما و هدف آن بر اساس آموزه هاي ديني بوده و سلامت معنوي هم بر اساس آموزه هاي ديني استوار است، از اينرو ايندو در هم تنيده هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، نخستين همايش سلامت معنوي صبح امروز چهارشنبه بيستم آذرماه با حضور دكتر سيد عليرضا مرندي رئيس فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي و دكتر علي اصغر پيوندي رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و دكتر فريدن عزيزي دبير علمي همايش و اساتيد و پژوهشگران و صاحب نظران طب معنوي در تالار همايش هاي امام خميني (ره) دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار شد.
دكتر محمود عباسي دبير همايش و دبير گروه سلامت معنوي فرهنگستان علوم پزشكي در ابتداي اين همايش گفت: در غرب سلامت معنوي از انديشه هايي به وجود آمد كه انسان از هستي خويشتن بريده شد و خودش را در تقرير معنويت تنها يافت و احساس كرد براي رفع آلام و رنجهاي زندگي توسل به يك نيروي ماورايي و قدسي مي تواند براي او چاره ساز باشد و به رفع آلام او كمك كند و در عرصه سختي ها يار و ياور او باشد. اين نگاه حداقلي بر پايه نگاه اومانيستي در غرب شكل گرفت. يك نگاه محدود و سطحي به سلامت معنوي است كه مي تواند ما را در رفع آلام و رنجها كمك كند.
وي افزود: اما در اسلام و عرفان شيعي كه خاستگاه اصلي سلامت معنوي است سلامت معنوي جايگاه ويژه اي دارد و نگاه اصلي انسان به هستي و خدا در مكتب اسلام چنين است كه همه داده هاي خدا به انسان نعمات خدايي هستند حتي بيماري ها. در اين تفكر سلامت معنوي از قدرت لايزال الهي نشأت مي گيرد و با اعتقاد به رسالت انبياي الهي و ائمه معصومين (ع) كمال مي يابد و با نگاهي گذرا به اين دنياي فاني و اعتقاد به معاد استمرار مي يابد. در نهايت مي توان گفت كه سلامت معنوي جلوه اي از جلوات خداوندي و نشانه اي از كمال انساني است. از اينرو اوج اين تفكر را در ديدگاه معصومين (ع) مي بينيم كه در سيره آنان سلامت معنوي از جايگاه ويژه اي برخوردار است.
دبير اين همايش تصريح كرد: بنابر تأكيدات مقام معظم رهبري در سلامت معنوي و سبك زندگي اسلامي كه اوج سبك زندگي اسلامي در سلامت معنوي مي توان مشاهده كرد بزرگان نظام سلامت كشور گروه سلامت معنوي فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي را داير كردند و اين گروه بر خود ديد كه نخستين همايش سلامت معنوي را كه سلامت معنوي بعد از سلامت رواني، جسماني و اجتماعي بعد چهارم سلامت مي باشد را برگزار كند. از بين 250 مقاله ارسال شده به اين همايش 230 مقاله به صورت سخنراني و پوستر تهيه شد و كتاب چكيده مقالات منتشر شد. محورهاي اين همايش هم سلامت معنوي در آموزه هاي ديني، سلامت معنوي در تمدن اسلامي، سلامت معنوي در نظام جامع سلامت مي باشد كه بر اساس همين محورها طي امروز و فردا نشست هاي تخصصي مختلفي در اين همايش برگزار مي شود.
دكتر علي اصغر پيوندي رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز در اين همايش گفت: در سالهاي اخير بعد چهار سلامت، يعني سلامت معنوي به نظام سلامت اضافه شد. در آموزه هاي ديني ما و از گذشته هاي دور سلامت معنوي جايگاه خود را در طب سنتي ما داشته است. ولي از اواخر قرن بيستم اين بحث جدي شد ولي متأسفانه هنوز راهكار مشخصي در اين زمينه ارائه نشده است. در ايران هم گروه سلامت معنوي فرهنگستان علوم پزشكي شكل گرفت. اكثراً فكر مي كنند كه سلامت معنوي در اثر دعا و نيايش و مناجات با خداست كه در اثر آن دردها و آلام تسكين مي يابد، ولي همه آن اين نيست اگر چه اين بخش هم قسمت مهم سلامت معنوي است. ولي آن تأثيري كه سلامت معنوي بر جسم و روح مي گذارد و باعث شادابي و نشاط انسان مي شود ابعاد مختلفي از جمله جنبه هاي پيشگيرانه و درماني را شامل مي شود.
وي افزود: در چشم انداز سند 1414يك نظام آرماني پيش بيني شده است كه جامعه و مردم از رفاه و امنيت و سلامت كامل برخوردار باشند. سلامت اجتماعي و رفاه روحي و رواني و سلامت معنوي را بايد همه ارگانهاي كه در اين زمينه مسئول هستند بطور كامل دنبال كنند. انقلاب ما و هدف انقلاب ما بر اساس آموزه هاي ديني بوده و سلامت معنوي هم بر آموزه هاي ديني استوار است، از اينرو ايندو در هم تنيده هستند.
كد خبر: 2193443
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۲:۳۴
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]