واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رييس مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري خبر داددولت به دنبال حضور سرمايهگذاران خارجي با هدف توسعه فناوري
رييس مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري گفت:يكي از رويكردهاي دولت جديد زمينه سازي براي حضور سرمايه گذاران خارجي مانند سامسونگ،ال جي، ريمنس و ... با هدف توسعه فناوري اين شركتها در كشور است.
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومي انجمن مديريت فناوري ايران، سومين كنفرانس بين المللي و هفتمين كنفرانس ملي مديريت فناوري با حضور مسئولان وزارت علوم، مركز همكاري هاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري و نيز جمعي از ميهمانان داخل و خارج كشور صبح روز سه شنبه 19 آذر ماه در مركز همايش هاي جزيره كيش آغاز به كار كرد.
مصطفي كريميان اقبال، مدير كل دفتر برنامه ريزي امور فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: اين وزارتخانه با هدف كمك به بخش كشاورزي تفاهمنامهاي را با وزارت جهاد كشاورزي به منظور تاسيس مراكز رشد و پاركهاي علم و فن آوري در زمينه كشاورزي به امضا رسانده است كه از اين پس فارغ التحصيلان رشته كشاورزي مي توانند با حضور در مراكز تحقيقات جهاد كشاورزي نسبت به ايجاد كسب و كار اقدام كنند.
وي انسجام و تعامل دروني ميان دستگاه ها و نهادها و تعامل آنها با پارك هاي علم و فناوري و شركت هاي دانش بنيان را به عنوان ديگر برنامه هاي وزارت علوم نام برد.
كريميان توجه به ارتقاي كيفي مراكز رشد را نيز از ديگر برنامههاي اين وزارتخانه برشمرد و تصريح كرد: هر چند طي سال هاي اخير، تعداد شركت هاي دانش بنيان و مراكز رشد افزايش داشته است، اما آنچه در اولويت دولت جديد است، توسعه كيفي اين مراكز با هدف بهبود فضاي كسب و كار، ايجاد ارزش افزوده و فراهم آوردن بازار براي محصولات اين شركت ها در داخل و خارج كشور است كه اين امر در ابتدا نيازمند برنامه جدي در حوزه مديريت فناوري است.
حميدرضا اميرينيا، رييس مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري نيز در اين كنفرانس گفت: به دليل توجه به حوزه نانو تكنولوژي، توانستيم پس از 10 سال و با تاسيس 230 شركت دانش بنيان در توليد علم در جايگاه هشتم قرار گيريم، جايگاهي كه به مراتب از انگلستان و روسيه برتر است.
وي ادامه داد: با وجود تلاش هاي انجام شده در زمينه اقتصاد دانش بنيان بنگاههاي اقتصادي ما هنوز پيرو هستند، نه پيشرو در حاليكه ميبايست به كمك مديريت فناوري اين شركت ها را در زمينه فن آوري به سمت نوآوري و ابداع سوق داد.
اميرينيا اضافه كرد: يكي از رويكردهاي دولت جديد زمينه سازي براي حضور سرمايه گذاران خارجي مانند سامسونگ، ال جي، زيمنس و ... با هدف توسعه فناوري اين شركتها در كشور است.
وي يادآور شد: مركز همكاريهاي فناوري و نوآوري رياست جمهوري آمادگي دارد تا از اقتصاد شركتهاي دانش بنيان در كشور حمايت كند كه در اين ميان، بنگاه هاي بزرگ در اولويت قرار دارند.
منوچهر منطقي رييس اين كنفرانس نيز گفت: در اين كنفرانس نقش بنگاه هاي بزرگ اقتصادي و شبكه ها در توسعه فناوري؛ مديريت فناوري در بنگاه هاي بزرگ اقتصادي و شبكه ها؛ تاثير سياست هاي كلان ملي بر توسعه فناوري در بنگاه هاي بزرگ اقتصادي و شبكه ها؛ نقش ديپلماسي فناوري در توسعه همكاري هاي فناورانه بنگاه هاي بزرگ اقتصادي؛ طرح هاي كلان ملي توسعه فناوري و پيوند آن ها با بنگاه هاي بزرگ اقتصادي و شبكه ها و ساير حوزه هاي مرتبط با مديريت فناوري ارايه مي شود.
حبيبالله طباطباييان، رئيس انجمن مديريت فناوري نيز در اين مراسم گفت:باوجود تلاش هاي مثبت انجام شده ، هنوز نتوانستهايم، مباني نظري متمايزي متناسب با وضعيت كشورمان در حوزه مديريت فناوري پايه ريزي كنيم .
وي با ابراز تاسف از اينكه هنوز مديريت تكنولوژي در سطح بنگاه هاي مهم اقتصادي در كشور مورد توجه لازم قرار نگرفته است، افزود: مديريت تكنولوژي را در كشور به صورت تجربي آموخته ايم، اما توجه به بنگاه هاي اقتصادي به شكل علمي، جزو اهداف اين كنفرانس است.
طباطباييان ادامه داد: با توجه به نقش بنگاههاي بزرگ به عنوان مجموعه هاي پيشگام در مديريت فناوري، تمركز روي اين بنگاه ها جزو اولويت هاي انجمن مديريت فناوري و اين كنفرانس است.
به گفته طباطباييان، شركت هاي بزرگ ميتوانند، دستاوردهاي بنگاه هاي كوچك را تجاري سازي كنند.
همزمان با برپايي اين كنفرانس، جايزه ملي مديريت فناوري و نوآوري برگزار شد كه 70 شركت موفق به دريافت يكي از نشانهاي اين جايزه در سطوح شايستگي، توانمندي و تعهد شدند. اين كنفرانس تا روز چهارشنبه 20 آذر ماه نيز به كار خود ادامه ميدهد.
انتهاي پيام/آ
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]