واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: فرانسه به دنبال حضور مجدد در بازار ايران است
يك روزنامه فرانسوي نوشت: شركتهاي فرانسوي بهدنبال حضور مجدد در بازار ايران هستند.
به گزارش ايسنا، روزنامه لوموند چاپ فرانسه در گزارشي با عنوان فرانسه به دنبال فتح بازار ايران، نوشت: در بخش اتومبيلسازي، انرژي ، ساخت و ساز و الكترونيك، شركت هاي فراواني هستند كه در آنها اين اميد بهوجود آمده است تا از اين شكاف باز شده بر اثر انتخاب دولت جديد در ايران بهره ببرند و اميدوار باشند كه تحريمهايي كه از سال 2012 به اين طرف عليه تهران اعمال ميشوند، برداشته شوند. ديدار ميان فرانسوا اولاند و حسن روحاني در پايان سپتامبر گذشته در نيويورك اولين نوع از ديالوگهاي فرانسوي – ايراني بود كه از مدتها پيش متوقف شده بود.با اين وجود نشان ميدهد كه مسابقه بهخوبي از قبل شروع شده است. دليل اين كار را هم ميتوان در اين دانست كه پاريس پيشبيني ميكند دوباره بخش اقتصادي سفارت خود در تهران را كه در سال 2011 بازگشايي كند.
منابع بسياري اين آغاز فعاليت را براي پايان نوامبر 2013 پيشبيني ميكنند. آن چه رسماً در اين باره گفته ميشود، اين است كه مذاكراتي درباره تعداد نيروهاي سفارت در حال انجام است.
در حالي كه اين مناسبات تجاري به 5/ 4 ميليارد يورو در سال 2006 يعني بالاترين حجم مناسبات ميرسيدند ، در هشت ماهه اول سال 2013 اين ميزان به 379 ميليون يورو رسيدهاست.
فرانسه در سال 2012 به ميزان 803 ميليون يورو به ايران صادرات داشته كه اين ميزان در سال جاري به نصف سقوط كرده است. دليل اين هم تصميم اتحاديه اروپايي براي ممنوعيتهاي كار بانكي با ايران از سال 2012 به بعد و نظام سوييفت بوده است. اين تصميم سامانه انتقال پولي شركتهايي كه ميخواهند درآمدهاي حاصله از فعاليتهاي خود در داخل ايران را منتقل كنند را فلج كرده است.
سازندگان اتومبيل اولين قربانيان اين روند بودهاند. هر كسي كه در سالهاي اخير به ايران سفر كرده توانسته است حضور فرانسه در شاهرگهاي مواصلاتي و خيابانهاي پايتخت را مشاهده كند.
پژو كه در سال 2011 تا 30 درصد اتومبيلهاي مورد استفاده در ايران را به خود اختصاص ميداد و در اين سال 458 هزار اتومبيل توليد كرده بود، توليد خود را تعطيل كرده است. مجازاتهاي ضدايراني باعث اين كار شدهاند و شركت پژو قرارداد خود را با بزرگترين توليد كننده داخلي يعني ايرانخودرو قطع كرد.سخنگوي اين گروه ميگويد: رفتن از بازار ايران خيلي باعث خوشحالي نميشود. ما با علاقمندي تحولات اخير را دنبال ميكنيم.
نوعي احتياط توأم با ميل در اين اظهار نظر ديده ميشود كه گروه رنو هم با آن موافق است. اين گروه 51 درصد سهام شركت ايراني رنو پارس را در اختيار دارد كه او هم مجبور شده است بساط خود را جمع كند. از سال 2004 به بعد، اين گروه ماركهاي لوگان و مگان را در قالب يك سرمايهگذاري مشترك با سايپا و ايران خودرو توليد ميكرد. نزديك به 130 هزار دستگاه در سال 2012 از اين نوع اتومبيلها فروحته شده بودند كه اين ميزان در فاصله زماني ژانويه تا سپتامبر 2013 حدود 31 هزار و 382 دستگاه بوده است.
با اين كه حدود 30 شركت در فهرست اتاق بازرگاني ايران و فرانسه از جمله توتال، دانون، بل (از طريق شعبهاي به نام سحر) يا اشنايدر ثبت شدهاند ولي رفتن اجباري اين گروهها چهره فرانسه را در كشور ايران خراب كرده است. اين در حالي است كه كشورهاي ديگر توانستند از اين موضوع سوء استفاده كرده و بهره ببرند. در صنعت اتومبيلسازي ماركهاي كره جنوبي و چيني اين بهره را بردند.
يك واسطه تجاري ميگويد: بدون چراغ سبز اليزه نميتوان حركتي كرد ولي تماسهايي برقرار شده است. ما از تحليلهاي مشاوران دانشگاهي هم بهره ميبريم و گرايش در اين زمينه بيشتر مثبت است تا منفي.براي منافع فرانسه موضوع و بزرگي آن مهم است. ايران به عنوان يك بازار مصرف كننده 78 ميليون نفري كه 26 ميليون نفر آن مصرف كننده فعال هستند، از جمله كشورهاي با ثبات منطقه است. طبقه متوسط ايراني تحصيلكرده و شهرنشين وخواستار كالاهاي مصرفي و تجهيزات هستند.در عين حال اين كشور سومين ذخيره نفت و اولين ذخيره گاز دنيا را دارد.
كلمان ترم از مدرسه عالي مطالعات علوم اجتماعي در اين باره ميگويد: ايران يك كشور بالقوه نوظهور است و بيرون از سازمان تجارت جهاني يك بازار بزرگ محسوب ميشود.
يك محقق ديگر در اين زمينه ميگويد: يك خط جديد كه در برابر ايران رويهاي پراگماتيكتر دارد در اليزه در حال ظهور است.تييري كوويل محقق موسسه روابط بينالمللي و استراتژيك ميگويد: بخش خصوصي امروزه فقط 10 تا 15 درصد توليد ناخالص داخلي كشور را تشكيل ميدهد و يكي از مهمترين هدفهاي دولت اين است كه صادرات غيرنفتي خود را توسعه دهد.
ولي فرانسويها كساني نيستند كه اميدوارباشند روي يك تفاهم احتمالي با ايران سرمايهگذاري كنند.زيرا قبل از گفتگوي تلفني ميان رئيسان جمهوري ايران و آمريكا، شركتهاي متعدد آمريكايي به ايران پاي گذاشته بودند.
يك شركت آمريكايي كه نميخواهد نامش برده شود، ميگويد: در صورت توافق همكاري ميان تهران و واشنگتن، اين الزام وجود دارد كه سهمي از بازار را هم نصيب خود كنيم.
رايزن بخش اقتصادي سفارت ايران در پاريس معتقد است: فرانسويها ميتوانند از نزديكي روابط در بخشهاي توريسم، كشاورزي، فنآوري، ساختمان و حمل و نقل سود ببرند.
وي ميافزايد: احتياط، بهخصوص در اين زمان، الزاما نميتواند مشاور خوبي باشد.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]