تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 16 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805021435




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بحثي درباره انتشار تصويري نامتعارف از دكتر معتمدنژاد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بحثي درباره انتشار تصويري نامتعارف از دكتر معتمدنژاد
درباره‌ي فلسفه‌ي انتشار عكس‌هاي خشن يا نامتعارف نظرهاي متفاوتي وجود دارد؛ عده‌اي مخالف انتشار اين‌گونه تصويرها، برخي هم موافق هستند، عده‌اي كه موافق‌اند، دلايلي مانند كمك گرفتن براي بحران‌ها، درس گرفتن جامعه و احتمال پاسخگويي مسؤولان را مطرح مي‌كنند؛ اما انتشار تصوير يك جسد، كدام يك از اين دلايل را دربرمي‌گيرد؟! چه كسي پاسخگوي رنجش خاطر مخاطبان عادي يك رسانه است كه در معرض پخش چنين تصاويري قرار مي‌گيرند؟

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، چند روزي از درگذشت دكتر كاظم معتمدنژاد مي‌گذرد، طبيعتا جايگاه علمي و شخصيت برجسته‌ي او عرصه‌ي ارتباطات سبب شد تا بسياري از رسانه‌ها براي تهيه‌ي گزارش خبري و تصويري از مراسم تشييع و تدفين او اقدام كنند. در اين ميان، يك رسانه اقدام به انتشار عكسي از داخل قبر او كرد كه واكنش‌هايي را درپي داشت. عده‌اي آن را ورود به حريم خصوصي يك نفر دانستند و عده‌ي ديگر نيز انتشار چنين تصويري را بي‌حرمتي به او و خانواده‌اش تلقي كردند. از طرف ديگر، گويا عده‌اي نيز با لحني منتقدانه، در مراسم ترحيم استاد معتمدنژاد و در جمع گروهي از فرهيختگان و دوستداران استاد، انتشار آن‌ تصوير را به ايسنا نسبت داده و در اين زمينه جوسازي كردند.

ايسنا ضمن اعلام اين‌كه عكس يادشده توسط اين خبرگزاري منتشر نشده، يادآوري مي‌كند يك جست‌وجوي ساده در اينترنت و مراجعه به آرشيو گزارش‌هاي تصويري ايسنا كه البته براي اهالي ارتباطات و رسانه، عمل دشواري نبايد باشد، گوياي آن است كه چنين تصويري توسط ايسنا منتشر نشده، زيرا اساسا در خط مشي كاري ايسنا انتشار چنين تصويرهايي نيست. با اين اوصاف، با تأكيد دوباره بر لزوم بازنگري در اصولي كه براساس آن تكليف انتشار چنين تصويرهايي بايد مشخص شود، نظر كارشناسان را در اين زمينه، مرور مي كنيم.

مرتضي نيكوبذل - عكاس خبرگزاري رويترز - در اين‌باره معتقد است: قانون خاصي براي جلوگيري از انتشار عكس‌هاي خشن و نامتعارف وجود ندارد و اين موضوع صرفا به سياست‌هاي يك رسانه بستگي دارد. خبرگزاري‌ها در سطح بين‌المللي براي جلوگيري از آسيب ديدن احساسات عمومي معمولا اجازه‌ي انتشار عكس‌هاي خيلي سياه و خشن را نمي‌دهند.

مريم رحمانيان - عكاس - نيز اعتقاد دارد: جلوگيري از انتشار عكس‌هاي خشن يا نامتعارف، مخالف آزادي بيان نيست و هر عكسي نبايد اجازه‌ي انتشار پيدا كند. انتشار عكس‌هاي خشن، منسوخ است، رسانه‌ها بايد رعايت شرايط مخاطب خود را كنند، مثلا در ديگر كشورهاي دنيا قبل از انتشار يا نشان دادن تصاوير خشن، به مخاطبان هشدار لازم داده مي‌شود. در رسانه‌ي ايران از آنجا كه اين هشدارها وجود ندارند، بايد عكس‌هاي ملايم‌تر روي خط قرار گيرند.

نكته‌اي كه بايد در انتشار اين نوع عكس‌ها در نظر گرفته شود، حرمت خانواده‌ي فرد درگذشته است. در صورت انتشار عكس يك جسد در فضاي مجازي، خانواده‌ي آن فرد با هر بار ديدن آن تصوير، خاطرات تلخش يادآوري و به قول معروف، داغ آن‌ها تازه مي‌شود.

اكبر نصراللهي - استاد رشته‌ي ارتباطات - در اين‌باره گفته است: حرمت خانواده‌ي فرد فوت‌شده در انتشار عكس‌ها بايد مورد توجه قرار گيرد، چراكه از لحاظ اخلاقي در مقابل خانواده‌هاي اين افراد مسوول هستيم و بايد حرمت احساسات خانواده‌ها نگه داشته شود.

اين نكات استانداردهاي حرفه‌يي است كه بايد در انتشار عكس‌هاي نامتعارف رعايت شوند، اما رسانه‌هاي ما كدام استانداردها را پيش از انتشار اين‌گونه عكس‌ها و فيلم‌ها رعايت مي‌كنند؟ آيا به‌جز اين است كه تشخيص و سليقه‌ي شخصي افراد، تعيين‌كننده‌ي خروجي رسانه‌هاي ما شده است؟ آيا انتشار چنين تصاويري، قبح برخي كارها را نمي‌ريزد؟

انتهاي پيام

سه شنبه 19 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن