محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855037206
وزارت نفت به كمك ميراث فرهنگي ميآيد/چرا «بارانخواهي» براي جهاني شدن پيشنهاد شد؟
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزارت نفت به كمك ميراث فرهنگي ميآيد/چرا «بارانخواهي» براي جهاني شدن پيشنهاد شد؟
مهدي حجت گفت: وزارت نفت بهعنوان اسپانسر برخي رخدادهاي آينده در حوزهي ميراث فرهنگي به كمك سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ميآيد.
به گزارش خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، معاون ميراث فرهنگي با بيان اينكه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري حمايت وزارت نفت و علاقهمندي وزير نفت به مسائل فرهنگي را پشت خود دارد اظهار كرد: همهي دستگاههاي فني دنيا براساس قوانين پيشرفته موظف هستند به سرمايهگذاري در حوزهي فرهنگي اقدام كنند. به همين دليل، تفاهمنامهاي ميان سازمان ميراث فرهنگي و وزارت نفت بسته شده تا اين وزارتخانه براساس علاقهمندياش، اسپانسر برخي اتفاقات در حوزهي فرهنگ باشد.
وي ايجاد موزهي نفت و سرمايهگذاري وزارت نفت در حوزهي ساماندهي بيستون و تخت جمشيد و سرمايهگذاري در حوزهي سيراف را از جملهي اين اتفاقها دانست و از مردم ايران بهخاطر وضعيت نابسامان و بدي كه برخي سايتهاي تاريخي دارند عذرخواهي كرد.
او با دعوت از ديگر دستگاهها براي مشاركت با سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با هدف حفاظت از ميراث فرهنگي، اظهار كرد: در طول 100 روز گذشته، شكايتهاي زيادي از پايگاههاي جهاني در سطح كشور داشتيم كه بهخاطر كمبود بودجه، با مشكلات زيادي مواجه شدند. به همين دليل تلاشمان را در راستاي احياي پايگاههاي ميراث فرهنگي بيشتر كردهايم.
در محدوده حرم رضوي پايگاه ميراث فرهنگي ايجاد ميكنيم
حجت كه در نشستي خبري سخن ميگفت، به ايجاد يك پايگاه جديد در نزديكي حرم مطهر امام رضا (ع) اشاره و بيان كرد: پايگاه جديدي در نزديكي آثار تاريخي در محدودهي حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد ايجاد ميشود تا با توجه به ساختوسازهاي در حال انجام در اين محدوده، از بناهاي تاريخي موجود در محوطه حفاظت شود.
قائممقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري احياي دوبارهي مركز عالي آموزش سازمان را از ديگر سياستهايش دانست و افزود: در صحبتهايي كه با دولت داشتهايم قصد داريم مركز آموزش عالي سازمان ميراث فرهنگي را دوباره احيا كنيم چون تقريبا همهي محوطهها، سايتهاي تاريخي و موزهها در اختيار سازمان هستند ما ميتوانيم فارغالتحصيلان خوبي در اين حوزه داشته باشيم و حتي مقاطع فوق ليسانس و دكتري را در رشتههايي كه دانشگاههاي ديگر ندارند ايجاد ميكنيم.
دفتر يونسكو را به مكان سابقاش برميگردانيم
او همچنين گفت: قبلا محل استقرار دفتر يونسكو در تهران در ساختماني در كاخ سعدآباد بود كه بهدليل مشكلي كه قنات واقع در محدودهي ساختمان ايجاد كرد، آن ها مجبور به تغيير مكان شدند. اكنون در حال مرمت آن ساختمان هستيم تا دفتر يونسكو را دوباره به جايي قبلياش برگردانيم.
زمان تحقق وعدهها درباره موزه دوران اسلامي، پايان سال آينده
معاون ميراث فرهنگي دربارهي وضعيت موزههاي كشور نيز نخست به موزهي ملي ايران و بخش دوران اسلامي آن اشاره كرد و با بيان اينكه بخش دوران اسلامي سالهاست تعطيل است افزود: هيئت سه نفرهاي را شامل كارشناسان زبده انتخاب كردهام كه وظيفهشان رسيدگي به وضعيت موزهي دوران اسلامي با هدف احياي آن است.
حجت ادامه داد: تا پايان سال آينده يا اوايل سال بعد نيز اين رسيدگيها تحقق مييابد. اميدوارم تلاشهايمان به احياي «مجموعهي باغ شاه» بهعنوان موزه منجر شود. قصد داريم در احياي اين موزهي جديد، ساختمان وزارت امور خارجه، موزهي پست و دانشگاه هنر را نيز وارد كنيم و طرح را در آن مكانها اجرايي كنيم تا يك «باغ فرهنگ» بزرگ با سرمايهگذاري اندك در وسط شهر تهران ايجاد شود.
او با اشاره به پايان رسيدن كار فيزيكي موزهي بزرگ خراسان تا پايان سال، گفت: از اوايل سال آينده، تجهيز اين موزه را انجام ميدهيم. همچنين بايد دربارهي طرح ايجاد تعدادي موزهي ملي كه در سالهاي گذشته اقداماتي در اين راستا در مناطق بزرگ كشور انجام شد، فكري شود.
وي به ابلاغ آييننامهي استانداردسازي موزههاي كشور اشاره و اظهار كرد: آييننامهاي براي استانداردسازي موزهها تهيه و به استانها ابلاغ شده است تا براساس آن همهي موارد در موزهها بررسي شوند.
براساس وصيت بهزاد عمل ميكنيم
حجت دربارهي وضعيت خانهي بهزاد نيز توضيح داد: براساس وصيت بهزاد قرار بود خانهي او موزهي مينياتور شود و در آنجا به علاقهمندان آموزشهايي داده شود، اما متأسفانه اين موزه كاربري ديگري گرفته است. اكنون دستور تخليه خانه را دادهايم و با كمك معاونت صنايع دستي در حال فراهم كردن امكانات براي ايجاد موزهي مينياتور هستيم.
اعلام ثبتي بودن آثار ممنوع است
قائممقام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: به همه گفتهايم از اعلام ثبتي يا تاريخي بودن يا نبودن آثار داراي ارزش در سطح كشور تا اطلاع ثانوي خودداري شود تا از بروز مشكلات مالي و حقوقي جلوگيري كنيم. برخي افراد با استعلام از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي اطلاع داشتن از تاريخي بودن يا نبودن آثار، مشكلات مالي و حقوقي براي آثار ايجاد ميكنند. بنابراين اعلام كرديم تا اطلاع ثانوي چنين اطلاعاتي ارائه نشود.
وي از تشكيل نخستين كميسيون ملي ميراث معنوي در سطح كشور خبر داد و افزود: همهي دستگاهها مانند وزارت ارشاد، محيط زيست و دستگاههاي مربوط به ميراث ناملموس در اين شورا عضو هستند و موظفاند تا در مدت دو هفتهي آينده در نخستين جلسه شركت كنند.
او دربارهي اين نكته كه چرا سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به جاي فرستادن پروندههاي ديگر براي ثبت در فهرست ميراث ناملموس جهاني در سال 2014 ميلادي «آيين بارانخواهي» را معرفي كرده است؟ توضيح داد: سيستمي در يونسكو داريم كه وقتي يك كشور تعدادي سهميه در يونسكو داشته باشد، بايد ابتدا سهميههاي معرفيشده قبلي بررسي شوند سپس سراغ سهميههاي جديد برود. ايران نيز از گذشته فهرستي را شامل 11 ميراث ناملموس داشت و ما موظف بوديم يكي از آن سهميهها را معرفي كنيم. در جلسهاي كه با پنج نفر از كارشناسان خبره برگزار كرديم «آيين بارانخواهي» بيشترين امتياز را گرفت.
حجت بيان كرد: اگر بخواهيم دنبال ثبت چوگان ايراني برويم، ميتوانيم در كميسيون ميراث ناملموسي كه براي نخستينبار در كشور ايجاد كردهايم، نخست آن را مطرح كنيم؛ اما آيا واقعا چوگان ايراني نخستين اولويت ما براي ثبت بعدي ميراث معنوي است؟ متأسفانه در مدت هشت ماه كه پروندهي چوگان (ارائهشده از سوي جمهوري آذربايجان) روي سايت يونسكو قرار داشت هيچ اقدامي از سوي مديران قبلي سازمان ميراث فرهنگي انجام نشد. اعتراض در آن زمان نتيجه ميداد نه اينكه پس از مدتها ما بخواهيم اعتراضي كنيم كه هيچ جوابي به آن داده نشود.
وي اظهار كرد: در هر صورت در 100 روز گذشته، فهرستي از همهي ميراث ناملموس در خطر در سطح كشور فراهم كردهايم كه با كارشناسان در حال بررسي آنها براي ارائه در سال 2015 ميلادي به يونسكو هستيم.
حجت همچنين در پاسخ به گلايهي يكي از خبرنگاران كه چرا هيچكدام از مسوولان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بهطور زنده هشتمين اجلاس ميراث ناملموس يونسكو را نديدند تا بتوانند بهموقع با خبرنگاران گفتوگو كنند، به شوخي گفت: از من پيرمرد توقع آنلاين ديدن اين اجلاس را نداشته باشيد؛ اما شهادت ميدهم در آن شب كه جلسه برگزار شد شوراي معاونان تشكيل شده بود و دربارهي چنين مسائلي كه امروز صحبت ميكنيم، بحث ميكرديم تا بتوانيم عَلم افتاده را بلند كنيم.
او همچنين درباره پروندهي «طب سنتي ايران» كه نتوانست امسال در يونسكو به ثبت برسد اظهار كرد: پرونده را من در گذشته ديده بودم، ناقص بود آن را برگرداندند تا كامل شود. بايد فكر كنيم ببينيم آيا چيزي به بزرگي طب سنتي در كل ايران را ميتوان براي ثبت در فهرست ميراث ناملموس يونسكو ارائه كرد، در حالي كه همهي كشورها پروندههاي كوچكي به اين اجلاس ميفرستند.
آيين بارانخواهي از گذشته در نوبت يونسكو بود
وي تأكيد كرد: براي «آيين بارانخواهي» نيز قضيه همينگونه است؛ متأسفانه در همهي پروندههايي كه به يونسكو ميروند با هر عنواني و هر سطح گستردگياي در انتها، يك كلمهي «ايران» قرار داده ميشد تا آن را به ثبت برسانند. متأسفانه اكنون نميتوانيم كاري انجام دهيم.
او همچنين دربارهي پيشنهادي كه به يونسكو داده است، گفت: طرحي را تهيه و به يونسكو ارائه كرديم مبني بر اينكه اگر هر كشوري قصد ثبت ميراث غيرمادي خود را دارد كه خارج از مرزهاي كشورش است، براي مدتي آن آيين را روي سايت يونسكو معرفي و هدف خود را بيان كند. اگر كسي حرفي داشت به آن كشور بگويد تا آن آيين بهصورت مشترك به ثبت برسد وگرنه ديگر حرفي براي چنين اتفاقاتي نميماند.
چرا حجت هشت سال سكوت كرد؟
قائممقام سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ادامهي اين نشست در پاسخ به اين پرسش كه چرا مهدي حجت بهعنوان بنيانگذار سازمان ميراث فرهنگي در طول هشت سال گذشته و زماني كه مشكلات زيادي در اين حوزه وجود داشت، سكوت كرد و همچنين بهعنوان رييس ايكوموس ايران چه كاري انجام ميداد؟ گفت: ايكوموس يك NGO جهاني است كه اكنون حدود يكهزار نفر عضو دارد، اعضايي كه سوابق جدياي در حوزهي ميراث فرهنگي دارند. اين 1000 نفر در طول هشت سال گذشته من را بهعنوان مدير اين مجموعه انتخاب كردند. در آن زمان اگر از مسوولان قبلي سازمان ميراث فرهنگي دربارهي ايكوموس ميپرسيديم آنها ميگفتند «شرشان به ما نرسد، ما منتظر خير آنها نيستيم» زماني كه جبههگيري آنها اينگونه بود، از ما چه توقعي داشتيد؟ موقعيتي پيش آمد كه ميخواستند ساختمان ايكوموس را به خانهي عشاير تبديل كنند، اما ما مجبور بوديم حرفي نزنيم.
حجت تأكيد كرد: اكنون افتخار ميكنم كه ايكوموس را بهگونهاي مديريت كردم تا به سرمنزل مقصود برسد و امروز عصاي دست ميراث فرهنگي باشد.
او در پايان به جلساتي كه با شوراي شهر و شهردار تهران دربارهي وضعيت بافتهاي تاريخي تهران داشته است، اشاره و اضافه كرد: در آن جلسات قرار شد تا 400 هكتار از مركز شهر تهران را با كمك شهرداري بهصورت ويژه رسيدگي كنيم و براي آنها برنامهي مشخصي داشته باشيم.
انتهاي پيام
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
معاون حقوقي وزارت ارشاد از موزه ميراث فرهنگي افغانستان بازديد كرد
معاون حقوقي وزارت ارشاد از موزه ميراث فرهنگي افغانستان بازديد كرد حسين نوش آبادي معاون حقوقي امور مجلس و استانهاي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي در ادامه سفر خود به افغانستان از موزه ميراث فرهنگي شهر كابل بازديد كرد به گزارش حوزه ادبيات باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي وزارطرح وزارت خانه شدن سازمان ميراث فرهنگي بدون استدلال كنار گذاشته شد/ انتصاب مديران استاني تخصص محور نيست
طرح وزارت خانه شدن سازمان ميراث فرهنگي بدون استدلال كنار گذاشته شد انتصاب مديران استاني تخصص محور نيست باستان شناسان كشور از اينكه در زمان تشكيل سازمان ميراث فرهنگي سابق و سپس ادغام آن با سازمانهاي ايرانگردي و جهانگردي و صنايع دستي بندرت از متخصصان عرصه ميراث فرهنگي مشاورروايت روز چهلم: چرا اغلب پيامبران در چهل سالگي مبعوث شدند؟/ ظهور توانايي انسان هاي بزرگ
روايت روز چهلم چرا اغلب پيامبران در چهل سالگي مبعوث شدند ظهور توانايي انسان هاي بزرگ سه شنبه 3 دي 1392ارزيابي «جامعه باستانشناسان» از عملكرد دولت در حوزه ميراث فرهنگي
ارزيابي جامعه باستانشناسان از عملكرد دولت در حوزه ميراث فرهنگي دود 15 روز از ارائهي عملكرد 100 روزهي دولت ميگذرد جامعهي باستانشناسي ايران پس ارائهي گزارش عملكرد سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري با بررسي اين گزارش در حوزهي ميراث فرهنگي در قالب يادداشتي به بيفرزند شيون فومني پيشنهاد داد: احياي خانه شيون به موزه ميراث فرهنگي
فرزند شيون فومني پيشنهاد داد احياي خانه شيون به موزه ميراث فرهنگي خبرگزاري آريا- فرزند ارشد شيون فومني خواستار احياي خانه اين شاعر به موزه ميراث فرهنگي شد به گزارش خبرنگار آريا حامد فومني در گفتگو با خبرنگار آريا در رشت با اشاره به فرارسيدن شصت و هشتمين سالروز تولد پدرش از كمچرا از 4.5 ميليون دانشجو و 70 هزار عضو هيأت علمي در ايران، يك نظريه علمي در نميآيد؟
چرا از 4 5 ميليون دانشجو و 70 هزار عضو هيأت علمي در ايران يك نظريه علمي در نميآيد به گزراش خبرآنلاين وي با تشريح تفاوتهاي روششناسي و تحقيق در حوزه و دانشگاه به نكات زير اشاره كرد جمعه 29 آذر 1392تشريح اقدامات 5 سال گذشته ميراث جهاني بم
تشريح اقدامات 5 سال گذشته ميراث جهاني بم مدير پايگاه ميراث جهاني بم گفت در فرآيند حفاظت و مرمت آنچه بيش از هر موضوعي براي ما اهميت داشت تجلي ارزش عاطفي خارقالعاده ارگ براي مردم بود به گزارش حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستأکید برنامه جهانی غذا بر کمک به سوریه
تأکید برنامه جهانی غذا بر کمک به سوریه برنامه جهانی غذا WFP از جامعه بینالمللی خواسته است به حمایت از مردم بحرانزده سوریه ادامه دهد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز ارثارین کازین Ertharin Cousin مدیر عامل برنامه جهانی غذا WFP با صدور بیانیه اعلام کرد از استقامت و روحیهانتصابهاي جديد در سازمان ميراث فرهنگي
انتصابهاي جديد در سازمان ميراث فرهنگي در احكامي جداگانه از سوي دكتر نجفي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري مديران كل استانهاي كرمانشاه فارس آذربايجان غربي و يزد منصوب شدند به گزارش حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران به نقل از مركز روابط عموميسازمان ميراث فرهنگي براي مرمت موزه صنعتي اقدام كند
سازمان ميراث فرهنگي براي مرمت موزه صنعتي اقدام كند در نخستين قدم پس از بيرون كردن دستفروشها از موزهي استاد صنعتي مكاتبه با متوليان اين موزه با هدف ساماندهي بنا آغاز شد به گزارش خبرنگار سرويس ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا حدود پنج سال پيش موزهي استاد صنعتيبازديد رئيس سازمان ميراث فرهنگي از نمايشگاه شرح شيدايي
بازديد رئيس سازمان ميراث فرهنگي از نمايشگاه شرح شيدايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري ظهر امروز از نمايشگاه شرح شيدايي كه به مناسبت اربعين حسيني در ساختمان ارگ آزادي برپا شده است بازديد كرد به گزارش حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران به نقل از مركز روابط عموميديدارمعاون فرهنگي وزارت ارشاد از شهركتاب
ديدارمعاون فرهنگي وزارت ارشاد از شهركتاب دكتر سيدعباس صالحي معاون فرهنگي وزارت ارشاد و جمعي از مديران اين معاونت شنبه گذشته به مؤسسه شهركتاب رفتند و ساعاتي را با مديران شهركتاب به ديدار و گفتوگو گذراندند در اين ديدار علاوهبر سيدعباس صالحي علي شجاعي صائين مديرعامل خانه كتاب دحجم كار در برج ميلاد اندازه يك وزارتخانه است/ برنامههاي فرهنگي ما مخاطب اتوبوسي ندارد
حجم كار در برج ميلاد اندازه يك وزارتخانه است برنامههاي فرهنگي ما مخاطب اتوبوسي ندارد مدير عامل برج ميلاد در گفتگويي مشروح ضمن ارائه برنامههاي آينده برج ميلاد از دغدغههاي خود براي معرفي اين مجموعه شهري به عنوان يك مكان فرهنگي گفت و اينكه با وجود ارائه برنامههايي براي عامه مرد-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها