واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: رئيس مجمع واردات توصيه كرد، " ضرورت تقويت ديپلماسي بانكي در كشور
اكونيوز:رييس مجمع واردات كشور گفت: در شرايط فعلي كه در محدوديت هاي بين المللي مبادلات تجاري و تبادلات پولي قرار داريم، توجه به نرخ بهره وري نظام بانكي و تقويت ديپلماسي بانكي از اهميت مضاعفي برخوردار است.
به گزارش خبرگزاري اقتصاد ايران(econews.ir)، محمد حسين برخوردار با بيان اين مطلب افزود: توجه به نرخ بهره وري نظام بانكي و تقويت ديپلماسي بانكي از ضرورت هاي اقتصاد و تجارت فرارقابتي به شمار مي آيد.
وي اضافه كرد: تجربه جهاني بيانگر اين واقعيت است كه لازمه حركت به سمت داشتن واحدهاي مطلوب در حوزه توليد و تجارت، توسعه مبتني بر مرجعيت علمي در نظام بانكي از طريق افزايش نرخ بهره وري در سيستم بانكي و توسعه ديپلماسي بانكي به منظور كاهش هزينه تامين پول و سرمايه مورد نياز اين بنگاه هاي اقتصادي است.
برخوردار با بيان اينكه، موضوع قيمت تمام شده مناسب يكي از هدف گذاري هاي اصلي بنگاه هاي توليدي و همچنين بازرگاني براي رقابت پذيري در بازارهاي جهاني است، افزود: چند عامل اساسي در بهاي تمام شده كالا تاثيرگذار هستند كه شامل قيمت مواد اوليه، هزينه سر بار و نيروي انساني، هزينه تامين مالي بنگاه ها و استفاده از فناوري هاي مناسب است و در اين ميان بدون شك هزينه تامين پول و سرمايه نيز نقش بسزايي ايفاء مي كند كه اگر ما بدنبال كاهش فشار بر مصرف كننده هستيم، بايد نرخ بهره وري نظام بانكي را افزايش دهيم.
به اعتقاد رييس مجمع واردات، بي شك بخش عمده اي از فرايند تعريف شده براي جلوگيري از انتقال فشار ناشي از تحريم ها به جامعه، از طريق افزايش نرخ بهره وري نظام بانكي تامين خواهد شد.
وي اضافه كرد: جامعه بهاي عدم بهره وري بانك ها را در دو جا مي پردازد، يكي از محل گران بودن تسهيلات براي بخش خصوصي و دوم شكل گرفتن نقدينگي سرگردان و مهار نشده در بدنه اقتصاد كه هر روز خود را به يكي از اركان بازار تحميل مي كند و در واقع يكي از ريشه هاي شناخته شده تورم فعلي نيز همين موج كنترل نشده نقدينگي است.
برخوردار سپس با اشاره به اتفاقاتي همچون تحريم گفت: متأسفانه به بهانه وجود تحريم، يك سري تحريم هاي داخلي و وسيع شكل گرفته كه به حوزه تأمين مالي ربط مي دهند كه اين امر هزينه تامين پول را براي بنگاه هاي شناسنامه دار افزايش داده است.
عضو هيات رئيسه اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران اضافه كرد: هر چند ظهور بانك هاي بخش خصوصي يك سري ناكارآمدي در بانك هاي بخش دولتي را در معرض نمايش گذاشته است، ولي در مجموع پايين بودن نرخ بهره وري در سيستم بانكي كشور يك معضل ساختاري است.
وي افزود: بانك بيشتر از هر صنعت ديگري يك صنعت وابسته به تكنولوژي و دانش مديريت است و در بين تكنولوژي ها، فناوري اطلاعات از جمله موضوعاتي به شمار مي آيد كه بانك به آنها وابسته هستند.
وي اضافه كرد: نظام بانكداري ما علاوه بر ضرورت ارائه ابزارهاي نوين بانكي بايد بتواند از طريق تمركز بر نظام بانكداري الكترونيك هزينه هاي خود را كاهش دهد تا با هزينه كمتري پشتيبان توليد و تجارت رسمي كشور باشد.
برخوردار با اشاره به اين موضوع كه، موفقيت در بهبود فضاي كسب و كار در كشور نيازمند همراهي نظام بانكي در كشور است، اظهار داشت: افزايش نرخ بهره وري نظام بانكي حتي بر مولفه هاي اقتصادي و تجاري كشور نظير نرخ اشتغال، تراز تجاري كشور، ثبات قيمت ها، آرامش بازار و تنظيم بازار نيز اثرگذار است.
وي در پايان اضافه كرد: در همه دنيا استراتژي نظام بانكي براي قرار گرفتن در مسير ايجاد زنجيره ارزش افزوده شفاف و تعريف شده است تا از ايجاد شوك هاي غافلگيركننده بر نظام توليد و تجارت كشورها و از انبساط پولي نامتناسب با اهداف نقدينگي جلوگيري شود.
انتهاي پيام //
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]