واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رئيس موسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني: منابع و ابزارهاي پژوهشي در كشور كم و ناكارآمد است
منابع و ابزارهاي پژوهشي در كشور كم و ناكارآمد است و قواعد محدوديتهايي براي امور آموزشي و پژوهشي وجود دارد كه دست و پاگير است و پشتيباني مالي و زيرساختها ضعيف بوده و روشها منسوخ شدهاند. رئيس موسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني: منابع و ابزارهاي پژوهشي در كشور كم و ناكارآمد است
رئيس موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني گفت: منابع و ابزارهاي پژوهشي در كشور كم و ناكارآمد است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، مهدي فتحالله رئيس موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني در سومين جشنواره پژوهش صنعت معدن و تجارت با بيان اينكه بايد تحقيق و پژوهش عامل رشد و توسعه صنعتي كشور باشد اظهار داشت: نظام رشد و توسعه صنعتي بايد تعيين كنندههاي برنامههاي پژوهشي و تامينكننده منابع و زيرساختهاي آن باشد.
وي افزود: راهبردهاي توسعه صنعت معدن و تجارت بايد به گونهاي باشد تا جريان ورود دانش و پژوهش به سمت صنعت و تجارت تسهيل يابد.
وي ادامه داد: پژوهش در بخش صنعت معدن و تجارت در افق 1404 سبب افزايش رقابتپذيري صنعتي، افزايش سهم ارزش افزوده صنعتي كشور در ميزان ارزش افزوده صنعتي جهان، افزايش صادرات صنعتي كشور نسبت به ميزان صادرات صنعتي جهان، حمايت كارآمد از تحقيق و توسعه در اين بخش و افزايش سهم توليدات با فناوري متوسط و بالا بايد باشد.
وي با بيان اينكه در قرن بيستم با ارزشترين دارايي منابع فيزيكي است گفت: اما در قرن بيست و يكم باارزش ترين سرمايه سازمانها دانش و اطلاعات آنها است.
فتح الله كسب مزيتهاي رقابتي پايدار در بخشهاي صنعت و معدن تجارت را بدون دستيابي به دانش و فناوري امكان پذير ندانست و گفت: امروزه فاصله كشورهاي فقير و غني در دانش، پژوهش، فناوري، خلاقيت و نوآوري آنها خلاصه ميشود چراكه محصولات و خدمات دانشبنيان ارزش افزوده بيشتري را براي كشورها فراهم ميكنند.
وي افزود: براساس گزارش مجمع جهاني اقتصاد خطبه جمهوري اسلامي ايران در سال 2013 ميلادي از بين 148 كشور در زمينه ظرفيت نوآوري 85، كيفيت نهادهاي پژوهشي علمي43 و حضور دانشمندان و مهندسان در عرصههاي پژوهشي 37 است.
رئيس موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني تعداد قطبهاي علمي انجمن هاي علمي و موسسات پژوهشي داراي مجوز و تعداد شركتهاي دانش بنيان را به ترتيب 142، 280، 640، 3 هزار 200 شركت ذكر كرد.
وي از رتبه نخست جمهوري اسلامي ايران در سال 2012 ميلادي در ميان كشورهاي خاورميانه در زمينه توليد علم و دانش براساس گزارش پايگاه استنادي اسكوپوس خبرداد وگفت: اين در حالي است كه رتبه ايران قبل از سال 2012 سوم بوده است.
فتحالله با اشاره به برگزاري سومين جشنواره پژوهشي صنعت، معدن و تجارت تصريح كرد: اين جشنواره با هدف اشاعه و ترويج فرهنگ تحقيق، توسعه و پژوهش در بخش صنعت ايجاد زمينه و فضاي رقابتي براي انجام فعاليتهاي دانشي و پژوهشي در بخش صمت و ايجاد زمينههاي لازم براي رشد و شكوفايي ظرفيتهاي علمي پژوهشي و تحقيقاتي در طرفهاي عرضه و تقاضاي خدمات پژوهشي برگزار شده است.
وي با اشاره به برخي از عوامل دست و پا گير در پژوهش گفت: منابع و ابزارهاي پژوهشي در كشور كم و ناكارآمد است و قواعد محدوديتهايي براي امور آموزشي و پژوهشي وجود دارد كه دست و پاگير است و پشتيباني مالي و زيرساختها ضعيف بوده و روشها منسوخ شدهاند.
رئيس موسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني با بيان اينكه بايد بيشتر دستگاهها به موضوع پژوهش توجه ويژه كنند در ساماندهي منابع و بودجههاي پژوهشي راه اندازي مركز اسناد علمي و پژوهشي صمت و ايجاد انگيزه حمايت و پشتباني موثر در زمينه پژوهش تاكيد كرد.
فتحالله در خاتمه در اجرايي كردن نقشه جامع علمي كشور و نيز نقشه بخش صنعت معدن و تجارت و توانمندسازي طرفهاي عرضه و تقاضاي خدمات علمي و پژوهشي تاكيد كرد و گفت: براي رشد و توسعه پژوهش در كشور نيازمند اتخاذ سياستهاي حمايتي و هدايتي مناسب براي پشتياني از تحقيق و پژوهش و ساماندهي مديريت چرخه ايده تا توليد محصول تجاري به نحوي اصولي و ساماندهي در وزارت صنعت هستيم.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]