واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: معاون توسعه مديريت و منابع انساني استاندار آذربايجان شرقي: متاسفانه بسياري از طرحهاي پژوهشي پس از شروع تحقيقات به حال خود رها شده اند
اهداف و نتايج طرحهاي پژوهشي بايد قابل مشاهده و ملموس باشد. معاون توسعه مديريت و منابع انساني استاندار آذربايجان شرقي: متاسفانه بسياري از طرحهاي پژوهشي پس از شروع تحقيقات به حال خود رها شده اند
ايلنا: معاون توسعه مديريت و منابع انساني استاندار آذربايجان شرقي تأكيدكرد: هدف عيني و تاثير پژوهشها بايد دقيقا مشخص شده و تحقق آن تا آخرين لحظه مورد رصد قرار گيرد.
به گزارش خبرنگار ايلنا محمدتقي پاكزاد در جلسه كارگروه پژوهش و فناوري استان با تاكيد بر هدف گذاري طرحهاي پژوهشي، خاطرنشان كرد: متاسفانه بسياري از طرحهاي پژوهشي پس از شروع تحقيقات به حال خود رها شده و خروجي آنها مورد غفلت واقع ميشود، در حالي كه بايد برونداد هر پژوهشي بايد قابل مشاهده و لمس باشد.
وي با بيان اين كه مسير توسعه و پيشرفت از پژوهش و فناوري مي گذرد، افزود: توليد علم و فناوري تنها راه مقابله با تحريم و استكبار و بهترين ابزار اثرگذاري است.
پاكزاد با اشاره به اين كه چرخه فناوري و تجاريسازي در كشور ما كامل نيست، گفت: بحث فناوري جزو بحثهاي تقريبا مغفول كشور است و نهايت قدمي كه در اين زمينه برداشته شده در حد پژوهشهاي كاربردي بوده، اما اين كه اين پژوهشها تا چه حد به فناوري و صنعت تبديل شده هنوز كارهاي اثرگذاري انجام نشده است.
وي تصريح كرد: جوامعي كه در عرصه علم و فناوري حرفي براي گفتن دارند جوامعي هستند كه بسترهاي ذهني مردم خود را از ابتدا به درستي شكل دادهاند، لذا تا زماني كه موضوع پژوهش و نگاه تحقيقگرايانه را به تمام آحاد جامعه تعميم ندهيم در اين زمينه مشكل خواهيم داشت.
پاكزاد در همين زمينه به ضرورت پرداختن به بحث پژوهش در آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: ايجاد تفكر خلاق و كارآفرين در كودكان ضرورتي غيرقابل انكار است، لذا اجراي برنامههاي پژوهشي در مدارس ميتواند اين تفكر را در كودكان نهادينه كند.
معاون توسعه مديريت و منابع انساني استاندار آذربايجان شرقي در ادامه فعاليت بخش خصوصي در عرصه پژوهش را خوشحالكننده دانست و گفت: امروزه مراكز دولتي در توليد فناوري دخالت نميكنند مگر در موارد خاص مانند صنايع دفاع و امنيتي؛ البته دولت بايد فضاي مساعد را براي فعاليت بخش خصوصي ايجاد كند.
وي افزود: امروزه سرعت توليد فناوري از سرعت مصرف پيشي گرفته و بايد مشخص كنيم كه ما در اين حركت در چه جايگاهي قرار داريم.
پاكزاد با تاكيد بر اين كه آذربايجان شرقي بايد قطب شمالغرب كشور در عرصه پژوهش و فناوري باشد، گفت: البته اين موضوع به معني برتريجويي نيست، بلكه هدف اين است كه اين استان در خدمت شمالغرب كشور و حتي كشورهاي پيراموني باشد تا زمينههاي فناوري و پژوهش تا حدي به شكل موزون و هماهنگ مديريت شود.
وي استفاده از پتانسيلهاي انساني، فضاي كار و ظرفيتهاي استان با نگاه كارشناسي و علمي را از ضرورتهاي دستيابي به اين هدف ذكر كرد و افزود: براي اين منظور بايد شناسايي ظرفيتهاي شهرستانها، تعامل با دانشگاهها و مراكز پژوهشي و تعامل با استانهاي همجوار بايد در دستور كار قرار گيرد.
پاكزاد با اشاره به محوريت استانداري در بحثهاي پژوهشي استان، خاطرنشان كرد: استانداري بايد در قالب حمايت از بخش فناوري و پژوهشهاي كاربردي، به عنوان پايگاه پژوهشگران و فناوران استان باشد و در زمينه برقراري ارتباط تنگاتنگ با مراكز پژوهشي و بخش توليد، رفع موانع شركتهاي دانشبنيان و ايجاد فضاي رقابتي قدمهايي برداشته شود.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]