واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: رئيس كل بانك مركزي تاكيد كرد ضرورت استقرار حسابرسي داخلي در شبكه بانكي
رئيس كل بانك مركزي بر ضرورت استقرار حسابرسي داخلي در شبكه بانكي تاكيد كرد و گفت: تحولات اخير نظام بانكي، بحران مالي جهاني و ورشكستگي تعداد زيادي از بانك ها؛ نظارت محتاطانه در شبكه مالي را به منظور حفظ ثبات و اطمينان، ضروريتر كرده است.
به گزارش ايلنا؛ ولي اله سيف، نظارت بانكي موثر را پيش شرط اساسي جلوگيري از بحران مالي و اطمينان از صحت عملكرد نظام اقتصادي كشور دانست و افزود: هدف اصلي نظارت بانكي، حفظ ثبات نظام مالي و افزايش اعتماد به آن از طريق كاهش ريسك براي سپردهگذاران و ديگر اعتباردهندگان است.
وي گفت: بايد اطمينان پيدا كنيم كه بانكها و موسسات اعتباري به شيوهاي ايمن و صحيح عمل ميكند و در مقابله با ريسكهاي فراروي خود، از سرمايه و ذخاير كافي برخوردار است. رئيس شوراي پول و اعتبار با اشاره به اين كه بانك مركزي وظيفه نظارت بر بانكها و موسسات اعتباري را برعهده دارد، تاكيد كرد: بانك مركزي از اواخر دهه هفتاد شمسي و با بهرهگيري از آخرين دستاوردهاي مراكز و مجامع حرفهاي و تخصصي، رويكرد نظارت مبتني بر ريسك را به عنوان راهبرد اصلي نظارت بر بانكها و موسسات اعتباري كشور برگزيد و ضمن تجديد ساختار سازماني حوزه نظارت بر بانكها، تدوين مقررات احتياطي، تعميق و گسترش ادبيات نوين بانكي در كشور را نيز سرلوحه فعاليتهاي خود قرار داد.
سيف، مهمترين سازكار مورد نياز نظارت اثربخش و كارآي سازمانها به ويژه بانكها و نهادهاي مالي را كنترلهاي داخلي خواند و اضافه كرد: كميته نظارت بانكي بال نيز در بسياري از اسناد خود، استقرار يك نظام توانمند كنترل داخلي را لازمه مديريت اثربخش و كارآي بانكها و موسسات مالي دانسته است.
رئيس كل بانك مركزي در ادامه افزود: تجزيه و تحليلهاي اين كميته نشان داد سيستم كنترل داخلي ناكافي دليل اصلي آن زيانها بوده است. در نتيجه، حسابرسي داخلي و حسابرسي مستقل مكفي را برجسته كرده است و آن را در كنار داشتن مديريتي با تجربه و واجد شرايط الزامي ميداند.
وي افزود: كميته بانكي بينالمللي بال توصيه كرده است بخش نظارت بانكي، توجه خود را بيشتر بر تقويت سيستم كنترلهاي داخلي و ارزيابي مستمر اثربخشي آنها متمركز كند.
سيف تاكيد كرد: كنترلهاي داخلي مكانيزمي است كه گردانندگان سازمانها اطمينان مييابند عمليات و فعاليتها در زمينه دستيابي به اهداف سازماني به درستي انجام ميشود و اگر انحرافي نسبت به بايدها و نبايدهاي مؤسسه وجود داشته باشد، بموقع كشف و اصلاح ميشود.
رئيس كل بانك مركزي با بيان تفكيك ناپذيري كنترل داخلي از فرايند اجرا، تصريح كرد: گردانندگان سازمانها بايد اجراي صحيح سياستها را پايش كنند و ميان منافع ذينفعان اصلي سازمان يعني مالكان، مديران و كاركنان تعادل برقرار شود.
سيف اظهار داشت: به همين دليل كنترلهاي داخلي، در سازمانهاي بانكي اهميت به مراتب بيشتري پيدا ميكند.
وي تاكيد كرد: حتي زماني كه سياستگذار، مجري سياستها باشد نيز كنترلهاي داخلي الزامي است و از خطاهاي غيرعمدي جلوگيري ميكند.
رئيس كل بانك مركزي با اشاره به افزايش محسوس بانكها و موسسههاي اعتباري در سالهاي اخير و اهميت نظارت بر آنها گفت: افزايش چشمگير تعداد بانكها و موسسات اعتباري در سالهاي اخير، پايش مستمر آنها به ويژه كنترل كيفيت مديريت ريسك، استقرار نظام كنترلهاي داخلي قوي و حسابرسي داخلي آنها را بيش از پيش الزامي كرده است.
سيف افزود: از دو سال پيش، بانك مركزي استقرار واحد تطبيق در بانكها را الزامي كرد و اين امر تنها در مورد رعايت قوانين و مقررات ميتواند اطمينان دهد.
وي خاطرنشان كرد: به منظور برقراري حاكميت شركتي و اجراي صحيح مديريت ريسك لازم است بانكها علاوه بر واحد بازرسي، بخش مستقلي نيز براي حسابرسي داخلي با كاركردهاي نوين راهاندازي كنند.
سيف، ارزيابي عملكرد واحد حسابرسي داخلي بانكها را براي بازرسان بانك مركزي الزامي دانست و تاكيد كرد: در اين صورت است كه ميتوان نظارت كافي و موثر بر عملكرد تمامي بانكها و موسسات اعتباري اعمال كرد.
وي افزود: اقدام انجمن حسابرسان داخلي و تشكيل كارگروه اختصاصي با شركت حسابرسان داخلي بانكها كمك بزرگي در زمينه ارتقاي دانش فني حسابرسي داخلي خواهد بود.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]