واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو كميسيون برنامه و بودجه در گفتوگو با فارس:كاهش وابستگي بودجه به نفت بهانه افزايش نرخ ماليات و عوارض نشود
عضو كميسيون برنامه و بودجه گفت: كاهش وابستگي بودجه دولت به نفت، بهانه افزايش نرخ ماليات و عوارض نشود.
عزتالله يوسفيان ملا در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، در خصوص ضرورت كاهش وابستگي بودجه دولت به نفت اظهار داشت: در برنامه سوم توسعه به صراحت اعلام شد كه اتكاي بودجه به نفت بايد سالانه 20 درصد كاهش يابد تا در پايان برنامه سوم، اتكاي بودجه به نفت كاملا قطع شود.
عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس با بيان اينكه دولتها در قانون برنامه توسعه خود را ملزم به اجرا ميدانند، تصريح كرد: متأسفانه دولتها به دلايل مختلف، از اجرايي شدن آن سرباز ميزنند، در حالي كه درآمدهايي كه ميشود، روي آنها حساب باز كرد، نفت، درآمدهاي گمرك، ماليات و ساير مباحث است.
اين نماينده مجلس با اشاره به اينكه منظور قانونگذار از كاهش اتكا درآمدها به نفت، افزايش ماليات يا عوارض باشد، بيان كرد: بلكه منظور توجه به توليد و صادرات محصولات غيرنفتي و تمركز روي ظرفيتها و پتانسيلهاي موجود مانند صادرات فرش دست بافت، توليد محصولات كشاورزي مانند پسته و ديگر محصولات است.
وي تأكيد كرد: منظور اين نبوده كه فشار درآمدي روي عوارض و مالياتها ايجاد شود، بلكه ضرورت دارد كه اقتصاد و درآمدهاي دولت از طريق منابع غيرنفتي باشد.
به گفته يوسفيان ملا، افزايش توليد در بخشهاي ديگر تاكنون محقق نشده است، زيرا كار پر زحمت است و افزايش عوارض خودرو و نرخ ماليات هنر نيست.
وي در خصوص وضعيت بودجه سال 93 و شرايط تحريمها، تصريح كرد: در حال حاضر نيز شرايط مانند گذشته است و موضوع جديدي رخ نداده است و چون زيرساختها فراهم شده اكنون نميتوان توقع داشت.
اين نماينده مجلس افزود: در حال حاضر لايحه بودجه مانند گذشته شامل رديفها، منابع، درآمدها و تبصرهها است و تا زيرساختها درست نشود و بخش خصوصي و تعاونيها وارد عرصه نشود، نميتوان كاري از پيش برد.
يوسفيان يادآور شد: بايد دولتها براي درآمدهاي نفتي جايگزين پيدا كنند و رونق اقتصاد داخلي را در دستور كار قرار دهند و استفاده از درآمدهاي نفتي آسانترين راه موجود درآمدزايي است.
وي با بيان اينكه امكانات براي كاهش اتكاء دولت به نفت نيست: اكنون روزانه يك ميليون بشكه نفت به زحمت فروش ميرود و همچنين منابع آن به داخل نميآيد و البته با احياي سازمان مديريت ميتوان اميدوار بود، رويكردها در اين راستا هدايت شود.
نماينده بابل در مجلس خاطرنشان كرد: در حال حاضر اكثر پروژههاي عمراني تعطيل است و هيچ رونقي وجود ندارد و اعتبار اختصاص نيافته است و اكنون قدرت برنامهريزي براي كاهش وابستگي به نفت وجود ندارد و نياز به زمان دارد و بايد توجه داشت، اگر دولت بخواهد ميتواند مقدمات آن را فراهم كند، متأسفانه در دولتهاي گذشته نيز اين رويكرد وجود نداشت.
انتهاي پيام/ب
چهارشنبه 13 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]