رئیس جمهور، با تأکید بر اینکه در انتخابات آتی، دولت هیچ نامزد یا لیست انتخاباتی ندارد و از هیچ نامزد یا لیستی حمایت نمیکند، اعلام کرد که در این انتخابات، نقش دولت فقط به عنوان مجری و برگزارکننده است. وی اعلام کرد که با همکاری ناظران و هیئتهای اجرایی و با بهرهگیری از تجارب گذشته، دولت تلاش خواهد کرد تا یک انتخابات بینقص برگزار کند. در جلسه مشترک با استانداران، رئیسی به عنوان یکی از مهمترین وظایف دولت و مدیران استانی، زمینهسازی برای برگزاری انتخابات مشارکتی، رقابتی، ایمن و سالم را برشمرد. وی از مدیران دستگاههای اجرایی، به ویژه استانداران، فرمانداران و بخشداران خواست تا زمینههای برگزاری رقابت انتخاباتی را به گونهای ایجاد کنند که هیچ گروه سیاسی یا عامل مردمی در انتخاب و معرفی نامزدهای خود محدودیت نداشته باشند.
رئیس جمهور اعلام کرد که هدف مشترک و نهایی دولت، احزاب و گروههای سیاسی در زمینه انتخابات، افزایش امید در جامعه و ایجاد شور و رغبت برای مشارکت در انتخابات است. وی تأکید کرد که دولت به عنوان مجری انتخابات، حقالناس رأی مردم را محترم میداند و توجه ویژهای به حفظ حقوق مردم و امانتداری از رأی آنها دارد.
رئیس جمهور ایدهآل خود را برای انتخابات آتی به شکلگیری یک مجلس قوی اعلام کرد و تأکید داشت که مجلس قوی در کنار دولتی قوی، ایرانیان را به یک جامعه قوی و پویا تبدیل خواهد کرد.
وی به وضوح اعلام کرد که دولت در انتخابات پیشرو هیچ نامزد یا لیست انتخاباتی نخواهد داشت و از هیچ نامزد یا لیستی حمایت نخواهد کرد. او اظهار کرد که دولت در این انتخابات صرفاً به عنوان مجری و برگزارکننده حاضر خواهد بود و تلاش خواهد کرد با همکاری ناظران و هیئتهای اجرایی و با بهرهگیری از تجربههای گذشته، یک انتخابات بینقص را برگزار نماید.
رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود، توجه ویژه به مسائل اقتصادی کشور و معیشت مردم را از سوی مدیران دستگاههای اجرایی خواست. او اعلام کرد که برخی استانداران آمادگی دارند در تأمین کالاهای اساسی و مشارکت در تنظیم بازار نقش ایفا کنند، و از وزارتخانههای اقتصادی خواست تا با هماهنگی با این استانداران، جلساتی را به سرعت برگزار کنند و از تجربه و پیشنهادات آنها بهرهمند شوند.
رئیس جمهور در ادامه، تأکید کرد که باید از برگزاری جلسات تکراری و بیاثر، به ویژه در ساعات اداری مدیران استانی که از حضور آنها در محل کارشان باز میدارد، پرهیز شود. او به مدیریت زمان و توصیه به استانداران در این زمینه اشاره کرد و از وزیر کشور و رئیس سازمان اداری و استخدامی خواست تا اطلاعات مرتبط با این جلسات را جمعآوری کرده و تصمیماتی برای کاهش یا حذف آنها اتخاذ کنند.
در مورد مسائل دیگر اقتصادی و اجتماعی کشور، رئیس جمهور از استانداران خواست تا نظرات خود را در تخصیص اعتبارات استانی اعلام کنند و برخی مسائل مانند مهار تورم، تسهیلات مسکن، توسعه استانها، امنیت غذایی، و پرداخت تسهیلات ازدواج و اشتغال را با جدیت پیگیری کنند.
رئیس جمهور همچنین ضمن تأکید بر پرهیز از بروکراسی پیچیده، از مدیران دستگاههای اجرایی خواست تا با رویکرد تحولگرایانه و جهادی، اولویتهای کشور را پیگیری و اهداف دولت در حل مشکلات کشور را به صورت مجدانه در دستور کار خود قرار دهند.