واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: آیا ثبت شرکت تجاری با یک نفر امکان پذیر است؟
در این مقاله می خواهیم به تعاریف شرکت های تجاری و انواع آن بپردازیم، همچنین با توجه به سوالات بسیار در مورد اینکه آیا امکان ثبت شرکت تک نفره وجود دارد یا خیر، تصمیم داریم این مسئله را از دیدگاه قانون تجارت بررسی کنیم پس ابتدا به معرفی قوانین ایران در رابطه با شرکت تجاری و انواع آن خواهیم پرداخت سپس در انتهای مقاله در رابطه با مبحث اصلی نتیجه گیری خواهیم کرد.
قوانین ایران در رابطه با شرکت تجاری چیست؟ قوانین مربوط به شرکت های تجاری به مرور زمان تکمیل شده اند به این شکل که در سال ۱۳۱۰ قوانین مربوط به ثبت شرکت ها مصوب شد و در سال ۱۳۱۱ قانون تجارت، ۱۳۴۷ اصلاح بخشی از قانون تجارت، سال ۱۳۵۰ قانون تعاونی ها و در سال ۱۳۷۰ قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران اصلاح و یا تصویب شدند. با توجه به این تغییرات شرکت های تجاری به سه دسته تقسیم می شوند: üشرکت های سهامی عام و خاص
üشرکت های تعاونی
üسایر شرکت های تجاری
قانون تجارت که در سال ۱۳۱۱ مصوب شده بود برای تمام شرکت های تجاری اعمال می شد که در سال ۱۳۴۷ یک لایحه قانونی با ۳۰۰ ماده مصوب شد که موجب اصلاحاتی در زمینه قانون تجارت، قوانین مربوط به شرکت های عام و خاص از سایر شرکت ها جدا شود.
همچنین ابتدا در سال ۱۳۵۰ برای شرکت های تعاونی و پس از آن در سال ۱۳۷۰ به منظور اصلاح قوانین شرکت های تعاونی مصوباتی انجام شد که سبب جدا شدن شرکت های تعاونی از قوانین شرکت های تجاری شد. تعریف و انواع شرکت تجاری در ادامه انواع شرکت ها و تعداد اعضای آن ها را برای شما شرح می دهیم تا بهتر به دلیل عدم ثبت شرکت تجاری با یک نفر در ایران پی ببرید. شرکت های تجاری بامسئولیت محدود در این شرکت ها هر عضو به اندازه میزان سهام خود مسئول انجام وظایف است و اگر شخصی از این شرکت ها بستانکاری داشته باشد، نمی تواند برای دریافت بستانکاری خود اموال شخصی اعضا را طلب کند.
در قانون تجارت برای تعداد اعضای این شرکت ها حداقل دو نفر لحاظ شده است، به همین دلیل امکان ثبت شرکت تجاری با یک نفر در ایران برای این نوع شرکت میسر نیست، معمولا شرکت های کوچک و بنگاه های زود بازده با این قالب ثبت می شوند. شرکت تجاری سهامی عام و خاص معمولا شرکت های بزرگ در این قالب ثبت می شوند، نحوه تشکیل آن ها به این صورت است که تعدادی سهامدار مالکیت شرکت را در اختیار می گیرند، این سهامداران در یک مجمع عمومی اقدام به انتخاب هیئت مدیره می کنند که مسئولیت اجرای امور شرکت به این افراد محول خواهد شد، همچنین در همان مجمع عمومی فرد یا افرادی جهت نظارت بر اعمال اعضای هیئت مدیره انتخاب می شوند که اصطلاحا بازرس یا ناظر نام دارند.
سهام شرکت های سهامی خاص توسط موسسین به فروش می رسد در حالیکه شرکت های سهامی عام می توانند از طریق بورس اقدام به عرضه و فروش سهام کنند.
نکته : همانطور که در تعریف شرکت سهامی عام مشخص شد ثبت شرکت تجاری با یک نفر در ایران با توجه به تعداد اعضا هیئت مدیره و بازرس قابل انجام نیست. شرکت های تعاونی این نوع شرکت ها با حداقل ۷ عضو به منظور رفع نیازهای اعضا و همچنین بهبود وضعیت اقتصادی آنها تشکیل می شود، البته انواع مختلفی از تعاونی وجود دارد که با توجه به مصوبات وزارت تعاون حداقل و حداکثر اعضای آنها مشخص می شود. شرکت های تعاونی با توجه به نوع فعالیت عبارتند از • شرکت های تعاونی تولیدی که مشغول به تولید محصول هستند.
• شرکت تعاونی توزیع که مشغول به توزیع محصولات شرکت های دیگر می باشند.
با توجه به حداقل تعداد اعضا که ۷ نفر می باشد امکان ثبت شرکت تعاونی با یک نفر در ایران امکانپذیر نمی باشد. سایر انواع شرکت های تجاری قابل ثبت در ایران کدامند؟ شرکت تضامنی جهت تسهیل فعالیت های تجاری بین دو یا چند نفر این نوع شرکت ها در نقش ضامن ثبت می شوند، در صورت عدم کفایت سرمایه شرکت جهت تضمین یکی از اعضا مسئولیت را بعهده می گیرد.
در قانون حداقل دو عضو برای ثبت این شرکت در نظر گرفته شده است بنابراین امکان ثبت شرکت تجاری با یک نفر در ایران برای این نوع شرکت نیز طبق قانون قابل انجام نمی باشد. شرکت نسبی در این نوع شرکت ها هریک از اعضا به نسبت سهام خود مسئولیت دارند، نوع فعالیت این شرکت ها همانند شرکت های تضامنی می باشد با این تفاوت که میزان تعهدات هر عضو متناسب با سهام او است. شرکت های مختلط در این شرکت ها فعالیت شرکت های مسئولیت محدود و سرمایه گذاری با یکدیگر انجام می شود، در واقع یک یا چند سرمایه گذار مسئولیت ضمانت یک یا چند شریک بامسئولیت محدود را عهده دار می شوند.
انواع شرکت های مختلط به دو صورت شرکت های مختلط سهامی و شرکت های مختلط غیرسهامی قابل ثبت هستند.
با توجه نیاز به داشتن حداقل یک عضو سرمایه گذار و یک عضو بامسئولیت محدود امکان ثبت شرکت تجاری با یک نفر در ایران برای این نوع شرکت نیز طبق قانون قابل انجام نمی باشد. نتیجه گیری: در چه مواردی ثبت شرکت یک نفره مجاز است؟ همانطور که در بالا نیز در رابطه با ثبت شرکت توضیحاتی را ارائه دادیم می توان نتیجه گرفت که بطور کلی در قانون ایران ثبت شرکت تک نفره غیر ممکن است و برای ثبت شرکت های تجاری در ایران حداقل ۲ عضو باید وجود داشته باشد، البته ناگفته نماند که برخی کشورها مانند فرانسه وجود دارند که در قانون آنها شرکت های تک نفره قابل ثبت می باشد، همچنین در ایران ممکن است شرکت تک نفره ثبت شده باشد که در ادامه دلایل آن را شرح خواهیم داد. الف) شرکت های دولتی تک نفره ثبت می شوند، به دلیل اینکه تنها سرمایه گذار این شرکت ها دولت است، عضویت آن ها تک نفره می باشد.
ب)ممکن است ثبت شرکت از طریق چند عضو انجام شده باشد اما با گذر زمان و انتقال سهام اعضا، یک عضو تمام سهام شرکا را خریداری نماید که این امر سبب می شود با گذشت زمان شرکت تک نفره شود. نکته : طبق قانون تجارت در هنگام تاسیس شرکت باید بیشتر از یک عضو باشد اما پس از آن اجباری برای وجود بیش از یک عضو وجود ندارد، البته این قانون شامل شرکت های سهامی عام و سهامی خاص که باید دارای هیئت مدیره باشند نمی شود، چرا که حداقل ۳ نفر از اعضای هیئت مدیره باید سهامدار شرکت باشند. شرکت تهران ثبت رتبه ۱ شرکت های ثبتی، با ارائه خدمات گوناگون ثبتی مانند ثبت شرکت، ثبت برند تجاری ، تغییرات، خرید و فروش شرکت و... آماده همکاری می باشد. در این مقاله سعی بر این داشتیم تا همه موارد را برای شما یادآوری کرده و به شما آگاهی کامل بدهیم. شما در صورت وجود هر گونه ابهام و سوال در هر زمینه ثبتی، میتوانید با وکلای ما در این زمینه تماس بگیرید تا با ارائه بهترین خدمات و مشاوره به انجام کارتان سرعت بدهند. شما میتوانید برای دریافت مشاوره با شماره های ۴۳۹۰۲۰۰۰-۰۲۱ که دارای ۱۲۰ خط فعال است تماس بگیرید و یا برای دریافت مشاوره رایگان عدد ۵ را به سامانه ۱۰۰۰۴۳۹۰۲۰۰۰ ارسال کنید و یا با دریافت اپلیکیشین مدیریت امور تهران ثبت از کافه بازار یا گوگل پلی برای اندروید و یا آیتونز برای آیفون از خدمات ثبتی ما به صورت رایگان بهره مند شوید با اپلیکیشن تهران ثبت در هر زمان و هر کجا هستید به پیگیری کارهای ثبتی خود بپردازید.
سه شنبه, 23 ارديبهشت 1399 ساعت 12:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]