تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833842258




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مولدسازي و مديريت دارايي‌هاي دولت چه موقع انجام مي‌شود؟ | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي در يكي از بندهاي۱۴ پروژه اولويت‌دار وزارت اقتصاد كه در سال ۹۶ ابلاغ شد، مقوله مولدسازي و مديريت دارايي‌هاي دولت اشاره كرد حال بايد ديد اين مهم دنبال مي‌شود يا دولت همچون گذشته بي‌تفاوت به هزاران انواع دارايي كه در اختيار دارد، همچنان به سمت كسري بودجه و بدهكار‌سازي هر چه بيشتر خود روي مي‌آورد.

به گزارش تراز ، دولت با 18 وزارتخانه عريض و طويل و صدها شركت و هزاران ميلياردتومان انواع دارايي و حدود اختيارات بي‌نظير همچون سياستگذاري به بدترين شكل اداره مي‌شود و حتي امور جاري دولت نيز بايد از فروش نفت و ماليات تأمين شود، اين در حالي است كه اگر روش اداره دولت تغيير كند بي‌شك شاهد تحول عظيم در اقتصاد خواهيم بود. البته بايد مولدسازي و مديريت دارايي‌هاي دولت كه رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي ابلاغ شده است به چه نتيجه‌اي منتج مي‌شود. 
اگر قرار بود دولتي را با اين همه از دارايي و اختيارات اجاره دهيم بايد ماهانه كلي پول هم دريافت مي‌كرديم نه اينكه درآمدهاي مالياتي و نفتي را نيز به دولت پمپاژ كنيم اين در حالي است كه دولت با بيشترين سهم و از اقتصاد و مداخله در اين حوزه به بدترين شكل موجود اداره مي‌شود و بايد اقتصاد بخش دولت تغيير كند تا شاهد بهره‌وري وخروج اين بخش از تنبلي باشيم.مولدسازی انواع دارایی دولتی
يكي از عجايب روزگار آن است كه بدهي‌هاي 700هزار ميليارد توماني دولت شناسايي و اطلاع‌رساني شود و دارايي‌هاي عظيم و ارزشمند دولت (18وزارتخانه عريض و طويل) كه قطعاً رقم قابل‌توجهي است، به طور كامل شناسايي و اطلاع‌رساني نشود، هر چه باشد هر ترازنامه‌اي دو سو دارد؛ دارايي و بدهي اما وزارت اقتصاد بدون رونمايي از دارايي‌ها فقط از بدهي‌هاي دولت رونمايي كرده است. اخيراً از سوي رئيس ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي۱۴ پروژه اولويت‌دار وزارت اقتصاد در سال ۹۶ ابلاغ شدكه در يكي از بندهاي اين مصوبه به مولدسازي و مديريت دارايي‌هاي دولت و توسعه و استقرار نظام جامع مديريت بدهي‌ها و تعهدات عمومي دولت اشاره شده است.
 
در رابطه با بند اول بايد گفت كه به گفته خزانه‌داري كل كشور دارايي‌هاي دولت به‌طور كامل مشخص نيست كه اين امر يك فاجعه به شمار مي‌رود، زيرا مشخص نيست دارايي‌هاي عظيم دولت چقدر است و هزينه حفظ و نگهداري اين دارايي‌ها چقدر است و اصلاً چه بهره‌برداري‌ای از اين دارايي‌ها مي‌شود و نرخ بازدهي دارايي‌هاي دولت ايران چقدر است و چرا دولت از محل دارايي‌هايي كه استفاده‌اي از آنها نمي‌كند مانند زمين و مستحدثات و انبار درآمدزايي نمي‌كند.دولت تنها از حيث وزارتخانه 18وزارتخانه با عنوان‌هاي وزارت امور اقتصادي و دارايي، وزارت نفت، وزارت نيرو، وزارت راه و شهرسازي، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي، وزارت جهاد كشاورزي، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، وزارت دادگستري، وزارت كشور، وزارت اطلاعات، وزارت آموزش و پرورش، وزارت امور خارجه، وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزارت ورزش و جوانان دارد كه هر يك از اين وزارتخانه‌ها براي خود بخش‌هاي متفاوت و شركت‌هاي تابعه و وابسته دارند كه بايد دارايي هريك از اين وزارتخانه‌ها به تفكيك و به صورت كاملاً شفاف در يك درگاه اينترنتي قرار گيرد و يك متولي دولتي در اين ارتباط مجموع رقم و ارزش دارايي‌هاي دولت و هر يك از وزارتخانه‌ها را اعلام عمومي كند.
 
هم اكنون وزارت اقتصاد با انعكاس مجموع بدهي 700هزار ميليارد توماني دولت و شركت‌هاي دولتي جامعه ايران را ملتهب كرده است، زيرا رقم فوق بسيار هنگفت است. به نظر مي‌رسد با انعكاس تك‌تك دارايي‌هاي دولت و ارزش اين دارايي‌ها مي‌توان 80 ميليون ايراني را از التهاب بدهي عظيم دولت خارج كرد.
 گفتني است يكي از دلايل ركود در اقتصاد ايران طي چهار سال گذشته افزايش حجم بدهي‌هاي دولت و شركت‌هاي دولتي به مجموعه‌هاي مهم اقتصادي چون بانك مركزي، شبكه بانكي، سازمان تأمين اجتماعي، صندوق‌هاي بازنشستگي، پيمانكاران بخش خصوصي، نيمه‌خصوصي و تعاوني عنوان مي‌شود، اين در حالي است كه پرداخت نيمي از تعهد 700هزار ميليارد توماني دولت به اين بخش‌ها مي‌تواند اقتصاد ايران را به سرعت از ركود خارج كند. پيش از اين دولت‌ها با فروش دارايي‌هايي چون شركت‌ها، بدهي‌ها و كسري بودجه‌هاي سالانه خود را تسويه مي‌كردند، اما از زمان آغاز به كار دولت يازدهم به بهانه پرداخت بدهي‌هاي دولت اوراق مشاركت در بازار سرمايه منتشر شد و چون اين اوراق جايگزين پرداخت كسري بودجه‌هاي دولتي و امور جاري شد، ‌عملاً پروژه بدهكار‌سازي هر چه بيشتر دولت كليد خورد زيرا دولت به‌رغم انتشار اوراق مشاركت اما حجم بدهي‌هايش هم رشد كردهاست.دولت انتفاع از دارايي‌هايش را رها كرده و به بدهكاري رو آورده است
اما منطق تأمين مالي از بازار سرمايه با نرخ سود بيش از 20 درصد در حالي كه اين منابع صرف تسويه بدهي نمي‌شود، منطق خنده‌داري است، شايد گاهي بهتر باشد به جاي تأمين مالي 20 درصد، دولت نگاهي به دارايي‌هاي عظيمش بيندازد و با نرخ‌هاي بسيار پايين‌تر تأمين مالي و بدهي‌هايش را تسويه كند. به منابعي كه داراي ارزش اقتصادي هستند و افراد، شركت‌ها يا دولت‌ها مالكيت آن را در اختيار مي‌گيرند و انتظار دارند آن منابع در آينده منافعي را براي آنها ايجاد كند، دارايي گفته مي‌شود. دارايي يكي از اقلام ترازنامه را تشكيل مي‌دهد.
دارايي‌هاي يك واحد ممكن است پديده‌هاي عيني و مشهود باشند، مثل زمين، سرمايه انساني، ساختمان، تأسيسات، ماشين‌آلات و تجهيزات، ابزارآلات، وسايل نقليه و منصوبات، موجودي نقدي و موجودي كالا يا به صورت حقوق مالي و امتيازات غيرقابل رؤيت، مثل سرقفلي و مطالبات از اشخاص، از اين رو دولت ثروتمند ايران بهتر است با ايجاد يك سامانه ‌دارايي‌هايش را شناسايي كند و به اطلاع عموم ملت برساند. در نهايت با اعلام دارايي‌هاي دولت، جامعه بي‌شك از التهاب بدهي‌هاي700هزار ميليارد توماني دولت و شركت‌هاي دولتي خارج خواهد شد.


منبع: جوان

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf






زمانبندی انتشار: 7 تير 1396 - 14:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن