تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نيّت خوب، برخاسته از سلامت درون است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832499847




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یارانه کم درآمدها چگونه افزایش پیدا می‌کند؟ | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: با فرهنگ سازی مناسب می‌توان از هدر رفت منابع مالی کشور جلوگیری کرده و آن را با مدیریت صحیح به حوزه تولید و مصرف هدایت کرد.

به گزارش تراز ، قانون هدفمندی یارانه در سال 88 توسط مجلس شورای اسلامی در 16 ماده به تصویب رسید. قانونی که قرار بود اصلاحاتی را در جهت اعطای یارانه در موضوعات مختلف از جمله حامل‌های انرژی در دستور کار قرار دهد که طبق این قانون قیمت حامل‌های انرژی در سال پنجم اجرا، واقعی شود یعنی دولت هیچ گونه یارانه‌ای به حامل های انرژی اختصاص ندهد و تماماً توسط مصرف کننده پرداخت شود اما هم اکنون همگان از این قانون فقط میزان یارانه اعطایی از سوی دولت به سرپرست خانوارها را می شناسند.به گفته برخی کارشناسان هدفمندی یارانه ها، امری لازم و ضروری برای اصلاح مدیریت منابع و هزینه های دولت بود که به صورت قانون درآمده و لازم الاجرا شد اما روند اجرای آن به ویژه در سال های گذشته موجب شده تا این قانون به یکی از چالش های مدیریت اقتصادی دولت تبدیل شود تا جایی که علی طیب نیا وزیر اقتصاد در اظهار نظری جالب عنوان کرد: دولت ماهانه بیش از 3 هزار میلیارد تومان یارانه می‌پردازد و شب‌هایی که قرار است یارانه بپردازیم، شب مصیبت عظمای دولت است.
 
درحالیکه این قانون فقط به پرداخت یارانه از سوی دولت محدود نمی‌شود و موارد گوناگونی دارد که به آن توجه خاصی نشده است. طرحی که به رغم ایرادات وارده بر آن توانست بخش اندکی از درد قشر بی بضاعت را دوا کند.
 
در سال‌های گذشته حذف یارانه اقشار پردرآمد و سه  دهک بالای درآمدی مطرح شد، لیکن اجرایی نشد و با روی کار آمدن دولت جدید هم عنوان شد که افرادی که نیاز به یارانه ندارند، از دریافت آن انصراف دهند که این طرح نیز مورد استقبال چندانی قرار نگرفت.
 
به نظر می‌رسد قانون هدفمندی یارانه به هدف خود نرسیده و اعطای یارانه به همه اقشار جامعه موجب شده تا قانونی که در راستای عدالت اجتماعی وضع شده بود، نتواند آن را محقق کند و ادامه این روند، قانون مذکور را از مسیر تعیین شده بسیار دور می‌کند و با اجرای درست این قانون می‌توان بر یارانه افراد فقیر اضافه کرد.
 
اولین گام اصلاح حذف پردرآمدها
 
حذف یارانه پردرآمدها اولین گام بازگشت قانون هدفمند به مسیر اصلی خود است، موضوعی که نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مورد آن عنوان کرد: عزم جدی در دولت برای آن وجود ندارد، به همین منظور باید منتظر ماند و دید اصلاحاتی در روند اجرای قانون هدفمندی صورت خواهد پذیرفت یا روند فعلی ادامه خواهد داشت.
 
عبد الله رضیان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگاران ضمن تأکید بر طرح حذف یارانه اقشار پردرآمد، عنوان کرد: حذف یارانه اشخاصی که استحقاق دریافت آن را ندارند، باید در دستور کار قرار گیرد و  از دو سال گذشته مجلس شورای اسلامی با تمامی قوا بر این مسئله مهم پافشاری کرده است.
 
وی افزود: در وهله نخست این اقدام باید پایش شده  سپس دولت بعدی بابد نسبت به آن عملکرد خوبی را از خود ارائه داده و با همکاری و هماهنگی مجلس  این مهم در مرکز توجه خود قرار دهد چرا که بیان صحبت هایی مبنی بر  سخت بودن شناسایی اقشار پر درآمد، به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
 
رضیان در پاسخ به این سؤال که علت عمده تعلل دولت جهت تحقق این امر چه بوده است، گفت: متأسفانه این اقدام می توانست در  نتیجه آراء تأثیر منفی گذاشته لذا انتظار می‌رود تا شاهد این سهل انگاری ها نباشیم و در سال های آتی با شناسایی درست این اقشار و با برنامه ریزی صحیح، بسترهای لازم را فراهم کند.
 
وی در پایان بیان کرد: در ماه‌های گذشته به دلیل انتخاباتی شدن فضای کشور، حذف یارانه دهک بالای درآمدی به تعویق افتاده ولی این امر از نکاتی است که باید هر چه زودتر افتاق بیفتد.

 
پرداخت یارانه یکسان به مردم، امری در تضاد با عدالت اجتماعی
 
این در حالی است که حسن حسینی شاهرودی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی چندی پیش با بیان اینکه پیشنهاد حذف یارانه اقشار پردرآمد در سال جاری در کمیسیون تلفیق اعلام شده بود، گفت: پیشنهاد مبنی بر حذف یارانه دهک‌های پردرآمد و اختصاص آن به قشر کم درآمد، اشخاص تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی و بخش اشتغالزایی کشور  باید در اولویت قرار گیرد.
 
وی با بیان اینکه عملکرد خوبی در این خصوص طی سال های گذشته انجام نشده است، افزود: با توجه به ایرادات وارده بر این طرح لذا باید این مسئله با فوریت تمام مورد اصلاحات قرار گرفته و علاوه بر اعطای یارانه به اقشار کم درآمد، شاهد اقدامات عملی برای خروج بخش تولید از رکود با تکیه بر یارانه به این بخش پربازده باشیم.
 
شاهرودی همچنین اذعان داشت: در وهله نخست دولت با این مسئله مخالفت کرده بود درحالیکه پس از پافشاری مجلس شورای اسلامی شاهد موافقت آن بوده ایم و بایستی اصلاح روند پرداخت یارانه ها در دستور کار قرار گیرد.
 
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: میزان بهره‌مندی یکسان اشخاص از محل دریافت یارانه ها امر صحیحی نبوده است چرا که پرداخت یکسان به همه افراد عدالت اجتماعی را به مخاطره انداخته و زندگی اشخاص بی بضاعت را تحت الشعاع قرار می دهد. 

 
مدیریت صحیح منابع مالی باید در دستور کار قرار گیرد
 
در همین راستا مهدی اسلام پناه پژوهشگر اقتصادی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: یارانه به عنوان یک رفتار رفاهی و مراقبتی یک بار دارد درحالیکه اگر بخواهیم، ارزیابی کنیم که محل تخصیص آن به چه دهک‌هایی تعلق دارد، یک بار دیگری دارد.
 
وی افزود: پرداخت یارانه باید برای توسعه زیرساخت‌ها انجام شود که البته این کار نیازمند برنامه ریزی دقیق و جامع و نظارت مناسب بر نحوه اجرا طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی است.
 
اسلام پناه تصریح کرد: با فرهنگ سازی مناسب می‌توان از هدرفت منابع مالی کشور جلوگیری کرده و آن را با مدیریت صحیح به حوزه تولید و مصرف هدایت کرد و دولت می‌تواند از طریق ارائه طرح هایی دیگر همانند سال‌های پس از انقلاب اسلامی اقدام به کمک به اقشار آسیب پذیر جامعه کند.
 
این کارشناس اقتصادی در پایان بیان کرد: علاوه بر این موضوع حذف دهک‌های پردرآمد نیز به این راحتی انجام نمی‌شود چرا که تشخیص دقیق این کار بسیار مشکل است به همین منظور باید برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای تنظیم شود که تمرکز ما حول محور مسئله حامل‌های انرژی و اتکا به درآمد آن‌ها نچرخد.
 
گفتنی است که بنابر قانون برنامه ششم توسعه نیز مصوب شد تا یارانه پردرآمد‌ها حذف و به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اختصاص یابد پس امید آن می‌رود تا رئیس جمهور بعدی با درنظر گرفتن منافع کشور و به دور از هرگونه اقدام پوپولیستی شرایط را برای این امر آماده کند.

 


منبع: باشگاه خبرنگاران

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 17 ارديبهشت 1396 - 14:08





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن