واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اینکه تعداد رکعات نمازهای مستحبی مان بیشتر شود کمیت است. کمیت هم صرفا نجات بخش نیست. باید در کنار این کمیت ها، کیفیت مسلمانی مان را تقویت کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی تراز؛ علی تبریزی: کمیت و کیفیت دو عنصر مهم در به ثمر رسیدن و پیشرفت هر کاری است. البته معمولا کیفیت فدای کمیت می شود. یعنی اغلب اوقات به کمیت توجه ویژه می شود ولی کیفیت مغفول می ماند. این مساله مختص امور مادی نیست و حتی در معنویات نیز این امر صادق است. یعنی در طول تاریخ کمیت مسلمانان همیشه بیش از کیفیت آنها بوده است. به دیگر تعبیر همیشه تعداد مسلمانان بی کیفیت و کم کیفیت بسیار بیشتر از با کیفیت ها بوده است!
این مساله را با مثال توضیح می دهم. از امام صادق (ع) نقل است که بعد از پیامبر اکرم (ص) و برای برهه ای از زمان (ماجرای سقیفه) همه مردم بجز سه یا پنج یا هفت نفر (بنابر اختلاف نقل ها) از دین خارج و مرتد شدند. یعنی مسلمانان با کیفیت فقط هفت نفر بودند ولی بی و کم کیفیت ها تعدادشان بسیار بیشتر بود!
در ماجرای صلح امام مجتبی (ع) نیز با کیفیت ها آنقدر کم بودند که حضرت حتی در میان لشکر خودش نیز زره به تن می کرد! اوج تقابل کمیت و کیفیت را در کربلا شاهدیم. آنجا که از بین هزاران هزار مسلمان تنها هفتاد و دو نفر با کیفیت کامل توفیق یاری امام را پیدا کردند. یا از میان سی هزار نفر از اهالی کوفه که برای حضرت نامه نوشتند فقط و فقط دو نفر پیرمرد (حبیب بن مظاهر و مسلم بن اوسجه) با کیفیت و لیاقت کامل بودند و بس!
** گلایه رهبری از خواص و مردم بی کیفیت
از اینها که بگذریم امروز هم همین طور است. تا دلتان بخواهد کمیتِ بی کیفیت ها زیاد است و با کیفیت ها کمیتشان اندک! إلی ماشاء الله خواص و مسئول و مدیر بی کیفیت داریم! اینکه مقام معظم رهبری دائما از خواص گله مندند چون معظم له به دنبال مسئولانی با تراز کیفی بالا هستند ولی...
امسال حضرت آقا در سخنان نورزوی، هم از مسئولان گله کردند و هم از مردم. از مدیریت اقتصادی نامقبول برخی مدیران، از جهادی نبودن مسئولان، از دنیاطلبی خواص و تجمل گرایی آنها گله داشتند. نسبت به تنبلی و کم کاری مردم و بی توجهی به مصالح ملی توسط آنها نیز معترض بودند. ایشان دوری جوانان از بی حالی و تنبلی و بدنبال کار رفتن را از دیگر وظایف مردمی دانستند.
** خلاف شرعی که حتی متدینین هم براحتی انجام می دهند!
امروز ما باید به وظیفه خودمان عمل کنیم. نگوییم چرا فلان مسئول اینگونه است و آن مدیر فلان جور عمل کرده است. حداقل وظیفه خودمان را بشناسیم. این مساله نیز در ما کمتر وجود دارد. وقتی به برخی افراد متدین و متشرع می گوییم چرا جنس قاچاق خریدید می گویند خب ارزان بود! یک میلیون زیر قیمت بود! یعنی بارو نداریم این کار خلاف قانون و خلاف شرع و در یک کلام حرام است. ادعای دینداری داریم ولی در خانه هایمان همه اجناس خارجی و مارک اند! برای هر کدام هم یک توجیهی داریم. اما باید بپذیریم دینداری با ادعا نمی شود. باید عمل کرد. اینکه تعداد رکعات نمازهای مستحبی مان بیشتر شود کمیت است. کمیت هم صرفا نجات بخش نیست. باید در کنار این کمیت ها، کیفیت مسلمانی مان را تقویت کنیم. اینکه در دعای ابتدای سال از خدا می خواهیم یا محول الحال حال ما را به گونه نیکویی تغییر بده یعنی کیفیت حال و سبک زندگی مان را متحول کن. دعای امسال ما این باشد که خدایا در کنار همه کمیت ها، به زندگی و روش زندگی ما کیفیت بده. الهی آمین.
زمانبندی انتشار: 17 فروردين 1396 - 05:39
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]