واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید: هر کس برای من یک چیز را ضمانت کند، من چهار چیز برای او ضمانت می کنم...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: مادی گراها همه امور را از دریچه نگاه مادی می نگرند. برای آنها سخت است که بتوانند باور کنند امور معنوی هم می تواند آثار عجیب و فراوان بر مادیات بگذارد. اما تجربه این مساله را برای بشر به اثبات رسانده است. امروز برای فردی که گرفتار لجاجت خودساخته نشده باشد فهم این موضوع کار مشکلی نیست. اثر دعا و عبادت بر زندگی دنیوی دیگر مساله پنهانی به شمار نمی آید.یکی از آموزه های دینی که بسیار مورد تاکید روایات قرار گرفته و برای آن آثار فراوان فردی و اجتماعی ذکر شده صله ارحام است. با توجه به در پیش بودن ایام سال نو و رونق گرفتن بازار دید و بازدیدها و صله رحم که جزو مهمترین و بهترین سنت های نوروز محسوب می شود مناسب است به برخی آثار این عمل پسندیده نگاهی گذرا بیندازیم.
بر اساس روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ، خداوند به هنگام خلق رَحِم با خطاب به او فرمود: «من رحمانم و تو رَحِم، اسمت را از اسم خود گرفتم. هر کس با تو بپیوندد، من نیز با او می پیوندم و هر کس از تو جدا شود، من هم از او جدا می شوم.»
6 نکته کاربردی:
** معنای صله رحم
صله ارحام به معنای «ارتباط با خویشاوندان» اعم از سببی و نسبی است، ولی از آنجا که «صله ارحام» از واجبات دینی بوده و قطع آن از امور حرام به شمار می رود، منظور از خویشاوندی که صله و ارتباط با او واجب و قطع آن حرام است، «هر خویشاوند نسبی است که به خویشی معروف باشد، اگر چه نسب دوری داشته باشد و محرمیتی در میان نباشد.»
** آیا صِرف دید و بازدید کافی است؟
مسلما خیر. صله رحم عبارت از نیکی کردن به خویشاوندان و هم دردی و کمک به آنان با جان و مال و هر چه از خیر که در توان انسان باشد و قطع رحم به آن اموری گفته می شود که مخالف این رویه باشد. به دیگر سخن باید از هر کمکی که از دستت بر می آید نسبت به ارحامت دریغ نکنی.
** زیانکارترین مردم
در قرآن کریم می خوانیم: «کسانی که پیمان خدا را پس از محکم ساختن آن می شکنند پیوندهایی که خداوند دستور فرموده است برقرار سازد، قطع و در روی زمین فساد می کنند، زیانکارانند.» (بقره، 27)
از امام صادق علیه السلام درباره مفهوم «آنچه را خدا به پیوستنش فرمان داده» که در این آیه آمده است، پرسیده شد. فرمودند: «مراد از امر خدا، صله رحم است و تأویل دیگر آیه، ارتباط شما با امامان معصومین است.»
** با خویشاوندان نا اهل چه کنیم!؟
امام صادق علیه السلام نقل می کنند که مردی خدمت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله رسید و گفت: «ای رسول خدا، خویشاوندانی دارم که با آنان رفت و آمد دارم، ولی آنها مرا می آزارند. از این رو، تصمیم گرفته ام آنان را رها کنم. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: در این صورت، خداوند هم تو را رها می کند. گفت: پس چه کنم؟ فرمود: به کسی که دست رد به سینه تو زده است، بخشش کن و با کسی که از تو بریده است، پیوند برقرار کن و از کسی که به تو ستم کرده است، درگذر. اگر چنین کنی، خداوند عزوجل در برابر آنها پشتیبان تو خواهد بود».
** موثرترین عامل افزایش طول عمر
صله رحم آثار فراوانی دارد که از جمله آنها افزایش عمر است. امام صادق علیه السلام می فرماید: «من چیزی مؤثرتر از صله رحم برای زیادتی عمر نمی شناسم. گاهی کسی که تنها سه سال به پایان عمرش باقی است، صله رحم می کند و خداوند به برکت آن، سی سال بر عمر او می افزاید و عمر او تا سی و سه سال دراز می گردد و گاه کسی که سی و سه سال به پایان عمرش باقی است، ولی قطع رحم می کند و خداوند سی سال از عمر او را کاهش می دهد و سه سال پس از آن، مرگ او فرامی رسد.»
** چهار وعده ای که می توانیم بعد از نوروز از پیامبر(ص) طلب کنیم!
یکی دیگر از کارکردهای صله ارحام، جلب رزق الهی و نعمت های خداوندی است. رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید: «هر کس برای من یک چیز را ضمانت کند، من چهار چیز برای او ضمانت می کنم. صله رحم کند تا:
1- خداوند او را دوست بدارد
2- روزی اش را توسعه دهد
3- عمرش را زیاد کند
4- و او را به بهشت وارد کند.»
با توجه به این روایت بعد از تعطیلات نوروز و با صله ارحام و نیکی و محبت به آنها می توانیم از رسول مهربانی ها این چهار وعده زیبا را طلب کنیم.
زمانبندی انتشار: 22 اسفند 1395 - 09:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]