واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سرمایه گذار خارجی؛ عامل خروج از رکود و بیکاری
مرتضی عزتی گفت: کشور توان سرمایه گذاری های زیاد از منابع داخلی را ندارد، بنابراین باید سرمایه را از خارج تامین کند.
پول نیوز - مقام معظم رهبری در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۶، امسال را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید و اشتغال» نامگذاری کردند.
رهبر انقلاب اسلامی، در بخشی از سخنان خود «بیکاری بهخصوص بیکاری جوانان تحصیلکرده» و «مشکلات معیشتی مردم بهویژه طبقات ضعیف» را دو مشکل اصلی در عرصه اقتصادی برشمردند و خاطرنشان کردند: مردم از لحاظ معیشت دچار مشکل هستند و مشکلات معیشتی تبعات اجتماعی و فرهنگی را در پی دارد و دشمن نیز برروی همین مسائل متمرکز میشود.صاحبنظران اقتصادی که گره اصلی مشکلات اقتصادی کشور را «رکود تولید» و «بیکاری» میدانند.
اما چرا با وجود تداوم رکود و بیکاری در سالهای اخیر این معضلات از اقتصاد کشور برچیده نشده است؟ مرتضی عزتی کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه تربیت مدرس ریشه این مشکلات را در سیاسی کاری و شعار پردازی می داند. به اعتقاد وی با سیاستهایی که در حال حاضر در اقتصاد کلان کشور پیاده می شود نباید امید چندانی به حل مشکل تولید و اشتغال داشت و چنانچه کمر به حل این دو معضل اقتصادی بسته شود حداقل چند سال زمان برای حل این مشکلات سپری می شود.
وی در گفتگو با خبرنگار پول نیوز گفت: اقتصاد در کشور ما با سیاست گره خورده است و تا زمانی که به دنبال سیاست بازی و شعار هستیم وضعیت اقتصاد بهبود اساسی پیدا نمی کند.
عزتی ادامه داد: اگر بخواهیم وضعیت اقتصاد را بهبود بدهیم باید از رهنمودهای علم اقتصاد پیروی کنیم؛ تا زمانی که علم اقتصاد را کنار گذاشته و سیاست های سلیقه ای را در پیش بگیریم نباید منتظر بهبود اوضاع باشیم.
به گفته این کارشناس اقتصادی؛ یکساله نمی توان اقتصاد کشور را زیر و رو کرد، ممکن نیست که بتوان ربیکاری 12 درصدی را به 3 درصد رساند، امکان ندارد مشکلاتی که سالهاست در اقتصاد ریشه دوانده را یکساله حل و فصل کرد.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم اشتغال ایجاد کرده و رشد اقتصادی ایجاد کنیم باید زمینه آن را فراهم آوریم، سرمایه و نیروی انسانی دو عامل رشد و اشتغال زایی هستند.
وی افزود: برای ایجاد اشتغال باید سرمایه گذاری های عظیم در کشور صورت بگیرد؛ اما از آنجایی که کشور توان سرمایه گذاری های زیاد از منابع داخلی را ندارد باید سرمایه را از خارج تامین کند باید اجازه فعالیت به سرمایه گذار خارجی داده شود حال آنکه فضا برای ورود سرمایه گذار خارجی به کشور مهیا نیست.
به گفته عزتی؛ اگر به دنبال اشتغال هستیم باید موانع فعالیت سرمایه گذار خارجی را رفع کنیم، قوانین سختگیرانه را لغو کرده و نا امنی های موجود را از بین ببریم چرا که تا زمانی که تکنولوژی وارد کشور نشده و بنگاههای اقتصادی شروع به فعالیت نکنند نیروی انسانی که عامل دیگر رشد اقتصادی است نمی تواند فعالیت داشته باشد و بیکار می ماند.
به اعتقاد این استاد دانشگاه برای ورود سرمایه گذار خارجی به کشور شعارهای بسیاری سر داده می شود اما در عمل با ورود سرمایه گذار خارجی که می تواند وضعیت اشتغال را بهبود ببخشد مخالفت صورت می گیرد و شعاری با آن برخورد می شود.
پول نیوز
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۱۴ فروردين ۱۳۹۶ - 03 April 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]