تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوش اخلاقى در بين مردم زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798325211




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرداد 95 / طناب دار، 6 سال پس از حلقه گل


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: مرداد 95 / طناب دار، 6 سال پس از حلقه گل
مهم ترین خبری که مردم در پنجمین ماه سال دنبال می کردند نتایج ورزشکاران ایرانی در المپیک ریو بود اما خبرهای مهم سیاسی هم کم نبود...
عصر ایران- در پنجمین ماه سال 1395 مهم ترین خبرها مربوط به عرصه ورزش بود و این که ورزشکاران ایرانی چه مدال هایی در المپیک به دست می آورند. با این که حمید سوریان، احسان حدادی، احسان روزبهانی و حتی بهداد سلیمی انتظارها را برآورده نکردند اما کاروان المپیکی ایران دست خالی هم برنگشت و مهم ترین اتفاق، اولین مدال المپیکی یک دختر ورزشکار- کیمیا علیزاده- بود و روزهای پایانی خبرهای خوب کم نبود.

در عرصه سیاست اما مهم ترین رخداد که در محافل سیاسی داخلی و خارجی بازتاب گسترده ای داشت انتشار یک فایل صوتی 40 دقیقه ای از آیت الله حسینعلی منتظری قائم مقام وقت رهبری در سال 1367 خورشیدی بود مربوط به دیداری با اعضای ارشد کمیته قضایی تصمیم گیر درباره حکم اعدام شماری از اعضای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و جالب این که یک نشریه اصول گرا برای بررسی چند و چون ماجرا سراغ احمد منتظری رفت و او توضیح داد این فایل جدید نیست و پیش تر متن مکتوب آن در خاطرات آیت الله فقید آمده بود و تنها به قصد مستندسازی منتشر شده است. وی اتهام هم سویی با منافقین را نیز رد کرد و شهادت برادر خودش – محمد منتظری- در هفتم تیر ماه 60 را یادآورشد.

علی مطهری نماینده تهران و نایب رییس مجلس نیز یادداشت کوتاهی منتشر کرد و در آن نوشت: « این که آیا حکمی از طرف امام بوده یا نه واگر بوده چه بوده و آیا این حکم درست اجرا شده یا نه روشن نیست و اطلاعات ما ناقص است و خوب است آقایان رییسی، نیری و پورمحمدی که در متن قضیه بوده اند توضیح دهند و موضوع را برای مردم روشن سازند.»

رییس قوه قضاییه هم در واکنش اظهار داشت:« قوه قضاییه همچنان با اقتدار عمل خواهد کرد و هر گونه تشویش اذهان عمومی در این گونه امور امنیتی مسلما پی گرد قضایی خواهد داشت... تیزبینی حضرت امام در کنار الهی بودن ایشان موجب شد کسانی را که برخی گمان می کردند بعدها ولیِّ فقیه می شوند به سرعت برکنار کنند و اگر آن تیز بینی نبود اکنون جمهوری اسلامی در مسیر دیگری قرار داشت.»

حجت الاسلام علی رازینی هم در مقام ایضاح گفت: « ما این شهامت را داشتیم که هر کس را اعدام کردیم نوشتیم این آقا به این دلیل اعدام شده است و زیر آن را امضا کرده ایم و این افتخاری است برای ما. البته حالا و امروز آیین های دادرسی متفاوت است. یک زمان سخت تر است و یک زمان آسان تر چون شرایط متفاوت است ولی خود نفس این که ما محاکمه  کردیم مهم است. طبیعی است که در شرایط بحرانی یا جنگی نمی توان محاکمه را 10 سال طول داد.»

یکی از مباحث مهم رسانه ها در مرداد ماه گمانه زنی درباره کودتای نافرجام ترکیه بود. با توجه به موج گسترده دستگیری ها این احتمال را هم مطرح کردند که کودتا ساختگی و کار خود اردوغان بوده و اگر هم رییس جمهوری ترکیه سناریو را ننوشته باشد  اما باز آگاه بوده منتها اوضاع را تحت کنترل داشته و می خواسته مخالفان خود را پس از شکست کودتا قلع و قمع کند. در این میان نقش شبکه های مجازی در شکست کودتا نیز بسیار مورد بحث قرار گرفت و با کودتاهای موفق قبلی در کشور همسایه مقایسه شد.

توقیف دو میلیارد دلار از اموال سپرده گذاری شده ایران در آمریکا نیز در زمره اخبار مهم بود و در حالی که مخالفان دولت می کوشیدند وزیر خارجه را متهم کنند که چرا در برجام در این باره بحث نشده روشن شد که ریشه ماجرا مربوط به دولت قبل است و در این فضا محمود احمدی نژاد دست به قلم شد و برای باراک اوباما رییس جمهوری وقت آمریکا باز نامه نوشت: « مشفقانه به شما نصیحت می کنم اجازه ندهید این لکه ننگ و نقطه تاریک و حادثه تلخ به نام شما در تاریخ روابط یک سویه و غیر عادلانه دو کشور ثبت شود.»

از سوی دیگر چون نامه را با عبارت « خادم ملت ایران» و نه « رییس جمهوری سابق ایران» امضا کرد، علاء الدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت : «نامه را باید با عنوان رییس جمهوری سابق ایران امضا می کرد تا مشخص شود پی گیر موضوعی در دوران ریاست جمهوری خود است و چون ماجرای مصادره دو میلیارد دلار در آن زمان اتفاق افتاده پی گیر است.»

در فضایی که دلواپسان برای دو میلیارد دلار مصادره شده مرثیه می سرودند و مویه می کردند رییس جمهور روحانی در جریان سفر خود به کرمانشاه گفت: «کسانی بودند که  پس از تحریم دنبال دزدی اموال مردم بودند و 2هزار میلیارد و 700 میلیون تومان از پول مردم را بردنداما دولت این پول را از حلقوم آنان بیرون می کشد زیرا مردم منتظر حکم بازگشت اموال به خزانه هستند.» اشاره رییس جمهوری به ماجرای بابک زنجانی بود که تا پایان سال 95 هم چنان در زندان به سر برد و حکم اعدام او البته صادر شده هر چند هنوز به اجرا درنیامده است.

اتفاق پر سر و صدای دیگر مرداد ماه اعدام شهرام امیری بود. هم او که در آذر 88 سخنگوی وزارت خارجه در دولت احمدی نژاد از زندانی بودن او در آمریکا خبر داده بود. متخصص رادیو ایزوتوپ های پزشکی در دانشگاه صنعتی مالک اشتر که در سفر حج عمره به عربستان در خرداد 88 ناپدید و یک سال بعد چند کلیپ متناقض از او منتشر شد.

او سرانجام در 22 تیر 1389 به دفتر حفاظت منافع ایران در ایالات متحده رفت و 23 تیر از آمریکا خارج شد و روز بعد از طریق قطر به ایران بازگشت. همان روز واشنگتن پُست از پرداخت 5 میلیون دلار از جانب سازمان اطلاعاتی آمریکا به او خبر داد اما در بازگشت و در حالی که مورد استقبال معاون وزارت خارجه دولت احمدی نژاد قرار گرفته و یک حلقه گل بر گردن او آویخته شده بود اصل پیشنهاد را رد نکرد اما گفت:
 « این گونه پیشنهادها را با وجود فشارها نپذیرفتم و برگشتم.» در حالی که شهرام امیری به مثابه یک قهرمان درباره نوع خروج خود از آمریکا داستان سرایی می کرد هیلاری کینتون وزیر خارجه وقت آمریکا یادآور شد: او آزادانه وارد خاک آمریکا شد و آزادانه هم آمریکا را ترک کرد.

در ایران اما خبر هنگامی رسمیت و قطعیت یافت که حجت الاسلام محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه یادآورشد: شهرام امیری از ابتدا در دادگاه بدوی به اعدام محکوم شده بود.

مقام ارشد قضایی درباره اتهام اصلی شهرام امیری هم چنین توضیح داد: « اواسرار درجه یک نظام را در اختیار آمریکا قرار می داد و یکی از رودست هایی که آمریکایی ها از سیستم اطلاعاتی ما خوردند همین پرونده بود. چون این فرد تصور نمی کرد سیستم اطلاعاتی ما بداند که چه می کند و چگونه به عربستان برده شد.»


تاریخ انتشار: ۰۳:۰۸ - ۰۸ فروردين ۱۳۹۶ - 28 March 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن