واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: انتشار اوراق بدهي تهديدي براي بازار سهام نيست
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اگر روند معاملات به قدري مبهم باشد كه آسيب معامله كردن بيش از توقف نماد معاملاتي باشد حتماً به مصلحت است كه نماد متوقف باشد.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اگر روند معاملات به قدري مبهم باشد كه آسيب معامله كردن بيش از توقف نماد معاملاتي باشد حتماً به مصلحت است كه نماد متوقف باشد.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با فارس با اشاره به حجم پيشبيني شده براي انتشار اوراق بدهي در بودجه امسال دولت از طريق بازار سرمايه گفت: تأمين مالي از طريق انتشار ابزار بدهي كه دولت دنبال ميكند، حتماً با توجه به ظرفيت و توان بازار سرمايه عملياتي خواهد شد و اين در حالي است كه قانونگذار با ارائه مجوز انتشار اين اوراق الزامي براي استفاده از همه اين ظرفيت در بودجه تعيين نكرده است.
شاپور محمدي افزود: بر اساس مجوزي كه به دولت داده شده با توجه به شرايط دولت و با توجه به شرايط جذب بازار سرمايه بايد اوراق بهادار و صكوك پذيرهنويسي و منتشر شود. بازار بدهي جايگزيني كامل با بازار سهام ندارد و هر كدام از اين بازارها مخاطب خود را دارند و طبيعي است كه نقد شوندگي بازار سهام تهديد نخواهد شد.
به گفته محمدي فرايند انتشار اوراق بهادار در بازار بدهي به حدي برنامهريزي خواهد شد كه در حوزه بازار سرمايه قابليت جذب اين ابزارها وجود داشته باشد، اينكه بعضي از اوراق بهادار در زمانبندي متفاوت و در مقاطع مختلفي عرضه و پذيرهنويسي شود، جزو برنامهريزي سازمان بورس خواهد بود و به طور حتم در زمانبندي مناسب ارائه خواهد شد.
وي در برابر پرسش فارس مبني بر اينكه سكته هسته معاملات بازار سهام چه زماني تمام ميشود، گفت: اصطلاح سكته براي هسته معاملات صحيح نيست، چون در تمام دنيا ممكن است براي سامانههاي الكترونيكي مشكلات فني پيش بيايد، ولي به هر حال سازمان بورس و شركت مديريت فناوري بورس با جديت به دنبال ارتقاي سامانهها هستند.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه جداسازي هسته معاملات نيز يكي از راههايي است كه به پايداري سامانهها كمك ميكند، عنوان كرد: به طور حتم شركت فناوري بورس از توان تخصصي بالايي برخوردار است و به زودي مشكلات فني سامانه معاملات برطرف ميشود.
رئيس سازمان بورس درباره دليل طولاني شدن توقف نمادهاي معاملاتي همچون برخي بانكها و شركتهاي بورسي به فارس گفت: بايد بين دو مسئله تصميم گرفت، چراكه اگر روند معاملات به قدري مبهم باشد كه آسيب معامله كردن بيش از توقف نماد معاملاتي باشد، حتماً به مصلحت است كه توقف نماد وجود داشته باشد. بنابراين در مورد ابهامات نميتوان بيتفاوت بود و بايد ابهامها در مورد برخي سهمهاي متوقف رفع شود، تا نمادها بازگشايي شود.
وي افزود: سرمايهگذاران از عقل اقتصادي و تحليل مناسب برخوردارند و خودشان از پتانسيلها استفاده ميكنند. اينكه بازار مبتني بر تحليل باشد بايد روند آن را پذيرفت و از اينرو منبع ورود پول در اين روند از اهميت برخوردار نيست.
به باور محمدي وقتي سرمايهگذار احساس كند فرصت مناسب براي سرمايهگذاري وجود دارد، حتماً بر اساس عقل اقتصادي وارد بازار ميشود. وظيفه سازمان بورس شفافسازي و حمايت از حقوق سهامداران و تحليل كردن وظيفه سرمايهگذار است و سازمان بورس به اين تشخيص احترام ميگذارد.
رئيس سازمان بورس با تأكيد بر اينكه تعديل پرتفوي سرمايهگذار يا انتخاب نوع سرمايهگذاري براي سازمان بورس محترم است، گفت: دولت به دنبال تسهيل سرمايهگذاري خارجي در كشور است و اگر سازوكاري فراهم شود كه شعب خارجي بانكهاي ايراني بتوانند در فرايند سرمايهگذاري به صورت پرتفوليو دقيقتر و قويتر عمل كنند، سازمان بورس به اهداف خود نزديكتر شده است كه در اين زمينه با برخي بانكها به منظور ايفاي نقش حساب متولي رايزني و تعامل شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]