تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هرگاه نيت فاسد شود، بلا و گرفتارى پيش مى آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834359923




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خطر کار روی کشتی‌های خودروبر


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: خطر کار روی کشتی‌های خودروبر
آمار کشته‌های ناشی از حمل خودرو با کشتی از سال 1953 تاکنون حدود 2938 نفر اعلام شده است که این رقم به نسبت سایر انواع حمل‌و‌نقل دریایی آمار بالایی محسوب می‌شود.
چندی پیش موسسه کلارکسون از رشد سه درصدی تقاضا برای این کشتی‌ها در سال 2016 خبر داد.

به گزارش روزنامه دنیای خودرو، این رشد اگرچه آهسته است و ریشه در تقاضای کمتر در برخی مناطق دنیا، جابه‌جایی کارخانجات سازنده و نزدیک شدن آنها به مصرف‌کننده و فاکتورهای ژئوپلتیکی دارد، اما نشانه از روندی رو به رشد در اولویت دادن به حمل خودرو با کشتی است.

از سویی آمارها از گرفتار شدن این کشتی‌ها در سوانح دریایی و آمار بالای تلفات این نحوه از حمل‌و‌نقل خبر می‌دهند.

نمونه اخیر این سانحه کشتی ال‌فارو بود. این  کشتی تحت پرچم آمریکا و با ترکیبی از یک کشتی رو-رو و جرثقیل، در خدمت تاجران دریایی آمریکایی بود. ال‌فارو در اول اکتبر 2015، پس از آنکه نیروی محرکه خود را از دست داده بود، در دریا ناپدید شد و هنوز هم اثری از آن یافت نشده است و در این سانحه 33 نفر جان باختند.

مجموعا آمار کشته‌های ناشی از حمل خودرو با کشتی از سال 1953 تاکنون حدود 2938 نفر اعلام شده است که این رقم به نسبت سایر انواع حمل‌و‌نقل دریایی آمار بالایی محسوب می‌شود.

با این وصف با بالا گرفتن تقاضای جهانی برای ساخت کشتی‌های حمل خودرو، کارشناسان به بررسی سوانح پیش‌آمده برای این کشتی‌ها پرداخته‌اند و بحث و گفت‌وگوهای فنی بسیاری برای ایمن‌سازی هرچه بیشتر این کشتی‌ها در گرفته است.

عوامل خطرسازی که در این کشتی‌ها به‌صورت کلی بازشناسی‌شده است، در زیر مورد بررسی قرار می‌گیرد.

کشتی‌های حمل خودرو ساختار کاملا متفاوتی با سایر کشتی‌ها دارند. در رده‌بندی سازمان جهانی دریانوردی (IMO) کشتی‌ها از نظر فاصله عرشه با سطح آب و بخش‌های داخلی کشتی به کلاس A و B تقسیم شده‌اند.

کشتی‌های کلاس A آن دسته از کشتی‌ها هستند که فضای باز کمتری نسبت به دریا دارند و به همین جهت امنیت بیشتری در برابر توفان‌ها و خطرات دریا دارند. اما کشتی‌های کلاس B کشتی‌هایی هستند که سطح عرشه آن‌ها نسبت به سطح آب بالاتر و جداسازی بین بخش‌های مختلف کشتی در آن‌ها کمتر است.

کشتی‌های حمل خودرو از نوع کلاس B هستند اما آنچه آن‌ها را از سایر کشتی‌ها در این کلاس متمایز می‌کند، داشتن عرشه متحرکی است که از ابتدا تا انتهای کشتی امتداد دارد، بدون اینکه هیچ‌گونه جداکننده یا دیواره‌ای بین بخش‌های مختلف عرشه وجود داشته باشد. علت آن نیز روشن و ناگزیر است.

نبود این جداکننده‌ها موجب می‌شود افراد و دستگاه‌های حمل‌ونقل بتوانند خودروها را از ابتدا تا انتهای کشتی حمل کنند و نقل و انتقال دهند. عوامل مختلفی دست‌به‌دست هم می‌دهند تا کارکردن روی کشتی‌های حمل خودرو خطرناک‌تر از سایر کشتی‌ها باشد. در اینجا به برخی خطراتی که در این زمینه وجود دارد، می‌پردازیم.

  مشکل پایداری

اگر یک کشتی بتواند پایداری خود را در سفرهای دریایی حفظ کند تا حد زیادی از خطرات ناشی از توفان‌ها و بدی آب‌و هوا مصون می‌ماند. مشکلی که کشتی‌های حمل خودرو با آن‌ها مواجه هستند، این است که محموله این کشتی‌ها معمولا در قسمت بالای عرشه قرار دارد و علاوه بر آن محل سکونت و استقرار پرسنل کشتی نیز در قسمت بالاتر از آن قرار دارد.

به همین علت حتی کوچک‌ترین جابه‌جایی در بار این کشتی‌ها می‌تواند خطری جدی برای تعادل کشتی به حساب آید. در نتیجه عدم توانایی کشتی در برقراری تعادل خود به هنگام هجوم سیل‌آسای آب به داخل کشتی، می‌تواند در یک آن موجب واژگون شدن آن ‌شود. این اتفاق حتی می‌تواند با وزیدن باد شدید در هوای بد به سمت کابین اسکان پرسنل کشتی موجب اخلال در تعادل کشتی شود.

  ارتفاع پایین عرشه کشتی  

در آن دسته از کشتی‌هایی که صرفا خودرو حمل می‌کنند، ترتیب قسمت درهای بار به گونه‌ای است که اجازه ورود آب به داخل آن‌ها را نمی‌دهد. اما به هنگام توفان شدید درها نمی‌توانند در مقابل نفوذ آب مقاومت کنند و پایین بودن ارتفاع عرشه کشتی نیز به این موضوع کمک می‌کند که آب در داخل کشتی نفوذ و موجب واژگونی آن شود.

  فقدان دیواره

بخش‌های فرعی کشتی‌های حامل خودرو فاقد دیوارهای جداکننده‌ای هستند که موجب تجمع کمتر آب و در نتیجه مانع دست رفتن تعادل به هنگام توفان‌های شدید شود. نبود این دیوارهای جداکننده‌ موجب می‌شود هنگام آتش‌سوزی، آتش به راحتی به تمام قسمت‌ها سرایت کند.

  محل قرار گرفتن وسایل نجات

وقتی در شرایط اضطراری، ترک کشتی ناگزیر باشد، جلیقه‌ها و قایق‌های بادی همه باید به نحوی در دسترس باشد که بتوان به سرعت کشتی را ترک کرد. محل قرارگیری این ابزار در کشتی‌های حامل خودرو معمولا در سطح بالاست که پایین آوردن آن در شرایط خاص و اضطراری، سخت و وقت‌گیر است.

  انبار کالا

انبار کشتی‌های حامل خودرو به گونه‌ای است که بارگیری در آن‌ها به هر شکلی که انجام گیرد به هر حال خطرناک است. زیرا کوچک‌ترین اتفاقی که برای یک ردیف از خودروها بیفتد و موجب جابه‌جایی آن شود، تاثیر زنجیره‌ای بر سایر آنها خواهد گذاشت و به سرعت تعادل کشتی را برهم خواهد زد.

  بارگیری در کشتی

در کشتی‌های حامل خودرو، بارگیری مرتب خودروها  براساس ترتیب خاصی که هنگام تخلیه با توجه به کم بودن وقت در بندرها سهولت بیشتری داشته باشد، امکان‌پذیر نیست. زیرا کشتی در لنگرگاه‌های مختلفی در بنادر مختلف توقف می‌کند و با توجه به کمبود وقت، امکان اعمال ترتیب خاصی در قرار گرفتن خودروها در کشتی وجود ندارد.  همین مساله در گذشته موجب بروز تصادفات بسیاری بین کشتی‌های مختلف در لنگرگاه‌ها شده است.


تاریخ انتشار: ۱۳:۳۳ - ۰۸ آبان ۱۳۹۵ - 29 October 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن